Die goodwill betaalt hij natuurlijk terug door in een evt. halve finale in ieder geval voor een Nederlandse penalty te zorgen.Rishi schreef:Dat is nog mooier. Kweek je ook wat goodwill met Chivu'tje!
Groep C
Those who can read will have noticed that I expressed my hope that Oranje be able to avoid the bottom of the group, after having seen France - Romania and prior to seeing Oranje's line-up for the Italy game. Of course, two of the three “game-breakers” of Oranje were sidelined by injuries, but whatever the cause, MvB finally came up with a balanced team, with Kuyt, de Jong for de Zeeuw, and of course Boularouz instead of Heitinga. Right now I see it as better than a 50/50 shot to stay out of the bottom spot but less than 50/50 to be among the top two.
Wilde je datzelfde verhaal nog een keer nieuw leven in blazen, Daniel?
wimpey wrote on Sat Jun 14 13:25:17 GMT schreef:Wat gebeurt er eigenlijk wanneer Holland met 3-0 van de Roemenen wint en de andere pot doelpuntloos eindigt?
Dan hebben 3 ploegen 2 punten en allen een doelsaldo van 1 voor en 4 tegen.
Het is dus mogelijk dat een ploeg met 2 punten naar de volgende ronde gaat...
Daniel_vT wrote on Sat Jun 14 15:15:51 GMT schreef:Wat nou als Frankrijk - Italië in 0-0 eindigt en Nederland met 3-0 van Roemenië wint? Dan staan alledrie de teams (Frankrijk, Italië en Roemenië) met een gelijk aantal punten en doelsaldo. Wat bepaalt dan wie tweede is?
www.sportwereld.nlOranje bij voorbaat verdacht
Door PETER VAN DUYL
BERN - Spookbeelden uit het verleden komen boven, nu Italië weer afhankelijk is van derden om verder te komen op het EK. Het land waar de achterdocht achter elke boom staat te wachten, bereidt zich voor op een nieuwe dreun.
Na het WK van 2002 én het EK van 2004 vreest heel Italië andermaal slachtoffer te worden van een mengeling van arbitrale dwalingen en een gebrek aan sportief plichtsbesef. Ja, tegen de regerend wereldkampioen wordt ook tijdens dit toernooi een complot beraamd.
In Italië is er de afgelopen dagen een stevige basis gelegd voor een nieuwe uitbarsting van nationale verontwaardiging. Het begon allemaal met dat merkwaardige doelpunt van Ruud van Nistelrooy in de openingswedstrijd tussen Nederland en Italië.
Toen vervolgens in het duel met Roemenië een glaszuivere goal van Luca Toni werd afgekeurd wegens buitenspel, waren ze in ‘de laars’ helemaal van slag. Zelfs bondsvoorzitter Giancarlo Abete deed in het openbaar zijn beklag.
De gang van zaken in poule C heeft ertoe geleid dat Italië zijn lot niet meer in eigen hand heeft. En dus zal er vanavond behalve naar de eigen ontmoeting met Frankrijk ook met argusogen worden gekeken naar Nederland-Roemenië. Als er ook maar een zweem van twijfel te ontdekken valt, zal de beschuldigende vinger deze kant op priemen.
Trainer en spelers van Oranje hebben de afgelopen dagen benadrukt dat ze tegen Roemenië hun sportieve plicht willen doen. Gaat het vanavond in Bern echter mis, dan loopt de ploeg het risico te worden bij geschreven in een bijzonder rijtje wedstrijden.
Tijdens het WK van 1982 gooiden Duitsland en Oostenrijk het samen op een akkoordje om zich te ontdoen van Algerije. Er wordt nóg schande van gesproken. Ook Nederland is in dit opzicht verre van brandschoon. De 1-1 tegen Ierland op het WK van 1990 – beide landen plaatsten zich ten koste van Egypte voor de tweede ronde – was overduidelijk gebaseerd op afspraken.
Vier jaar geleden in Portugal stonden we in Nederland zélf op onze achterste benen omdat Tsjechië in de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland met een zogenoemde B-ploeg op de proppen kwam. Oranje was toen afhankelijk van de Tsjechen. Het gemor veranderde razendsnel in bewondering toen die reserves Duitsland klopten (2-1).
Dat EK van vier jaar terug liet in Italië een stevig litteken na. Of beter nog: opende opnieuw de wond die het WK van 2002 had geslagen. In Azië werd de Italianen de weg naar de halve finale afgesneden door het Zuid-Korea van Guus Hiddink. In de kwartfinale kreeg Francesco Totti ten onrechte rood en werd een goal van Damiano Tommasi op dubieuze gronden afgekeurd. Het land schudde op zijn grondvesten.
Euro 2004 was het podium waarop Italië zich zou revancheren, maar het toernooi eindigde andermaal met een kater. Op de laatste speeldag in groep C hadden Zweden en Denemarken aan een gelijkspel met tenminste twee goals voldoende om zich beide te plaatsen. En ja hoor, dat duel eindigde in 2-2.
Niemand in Italië twijfelde eraan dat die uitslag vooraf was geregeld. De nationale televisie registreerde het duel met extra camera’s om elke mogelijke oneffenheid goed in beeld te krijgen. De regie legde vast hoe de spelers van Denemarken en Zweden elkaar voor de wedstrijd lachend troffen, het was meteen verdacht. En de late gelijkmaker van Zweden was het gevolg van een blunder van de Deense doelman Thomas Sörensen. In Italië waren ze woedend.
Ajacied Kenneth zat die avond in Porto bij Denemarken op de bank. ,,Ik weet wel dat er vooraf allerlei verhalen de ronde deden,’’ zegt hij. ,,Zij waren bang dat we afspraken zouden maken, dachten ook dat Zweden en Denen altijd vrienden zijn. Maar binnen de spelersgroep was het totaal geen issue. Natuurlijk is er nooit iets afgesproken, voor zover ik me herinner, hebben we er zelfs niet óver gesproken.’’
Eén beeld zal Perez altijd bij blijven. ,,Een dag na de wedstrijd vlogen we terug naar ons trainingskamp. Op het vliegveld kwamen we de Italianen tegen, die waren op weg naar huis. Die geknakte gezichten... Het is wel frappant dat ze nu weer in een soortgelijke situatie terecht zijn gekomen. Ik kan alleen maar zeggen: Dan hadden ze het in de eerste wedstrijden beter moeten doen.’’
De Italianen zouden geen twee keer nadenken als ze op deze manier een sterke tegenstander uit het toernooi zouden gooien. Maar ja, zij komen dus niet in die positie.

There is only one difference between a madman and me. I am not mad.
Salvador Dali
Salvador Dali
- SylvievdVaart
- Berichten: 13218
- Lid geworden op: do sep 30, 2004 2:28 pm
- Locatie: Wollukje ❤
- SylvievdVaart
- Berichten: 13218
- Lid geworden op: do sep 30, 2004 2:28 pm
- Locatie: Wollukje ❤