Vitesse 2007 - 2008

Club informatie van de afgelopen seizoenen
Plaats reactie
Banjavi
Berichten: 9806
Lid geworden op: vr jul 02, 2004 9:56 am
Contacteer:

Bericht door Banjavi » vr feb 01, 2008 8:16 pm

Wouter schreef:Tja, in Nijmegen, Utrecht en Enschede heeft men eerder ook al de lokale club gesteund.
Inderdaad... ook belachelijk!!
Alleen omdat het ' cultuur' zou zijn ofzo... lazer toch op... het betreft dus clubs die niet met hun centen om kunnen gaan.. en dat mag de gemeente dan maar oplossen... bah... ook in Nijmegen hoort men dat niet te doen!!
Hartkamp: " In 't recht telt niet het wezen, maar de schijn.
niet: hoe het is, maar hoe het lijkt te zijn."

Gebruikersavatar
Ramona
Erelid, Toto winner 03/04, 17/18, EC 08
Berichten: 34515
Lid geworden op: vr sep 12, 2003 5:58 pm
Locatie: Nijmegen

Bericht door Ramona » za feb 02, 2008 9:29 am

Van der Kraan en het ultieme reddingsplan van Vitesse

ARNHEM - Paul van der Kraan heeft zijn laatste troefkaart uitgespeeld. De algemeen directeur van Vitesse (54) is al vier jaar bezig met schoonmaken.

Een crediteurenakkoord is de laatste stap in de gezondmaking van de club. De kroon op het werk, Vitesse terugbrengen naar de subtop, moet daarna volgen. Hoe het zo kwam en hoe het verder moet; met of zonder Paul van der Kraan.
Stapt Vitesse naar de rechter om een dwangsanering aan te vragen wanneer de gemeente nee zegt tegen een vrijwillige sanering? "Er wordt momenteel gesproken over een oplossingsrichting.
Wanneer daar onverhoopt toch een nee uit mocht komen, dan gaan wij op korte termijn met de raad van commissarissen, het stichtingsbestuur en onze adviseurs om de tafel om de argumenten van de gemeente te bespreken. Dan nemen we de scenario's door en beslissen we welke vervolgstappen nodig zijn. Maar het mag duidelijk zijn dat wij er alles aan zullen doen om tot een vrijwillig akkoord te komen. Met de gemeente en met de twee resterende crediteuren die nog geen ja hebben gezegd."

Je hebt al eerder aangegeven dat jullie niet van je pad afwijken. Dus bij een nee volgt dan toch automatisch de stap naar de rechter?

"Daar wil ik nu niet op vooruit lopen."

Jullie hebben alle schuldeisers een 'informatiememorandum' gestuurd van UNO, bedrijfsadviseurs die onder andere ook FC Utrecht en SC Cambuur gezond hebben gemaakt. Op pagina 13 staat 'Indien de vicieuze cirkel niet wordt doorbroken, achten wij de kans meer dan groot dat Vitesse op niet al te lange termijn in een faillissementssituatie zal terechtkomen'. Wanneer kunnen jullie geen salarissen meer betalen?

"In de loop van een seizoen neemt een liquiditeitstekort altijd toe. Eind februari laat het zich voelen, eind maart nog sterker. Het tekort is door de transfers van januari iets minder dan 3,5 miljoen, er is snel een oplossing nodig. Er is geen sponsor waar we nu geld kunnen lenen wanneer de situatie over de toekomst van Vitesse onzeker is."

Hoe is het nou mogelijk dat je na het reddingsplan van 2003 weer zo'n schuld hebt opgebouwd?

"Ik heb altijd al gezegd dat het reddingsplan geen reddingsplan was. Wel voor de korte termijn, want zonder gemeente was Vitesse er niet meer geweest. Maar een aantal zaken is destijds niet geregeld."

"In november 2003 was het reddingsplan er doorheen, in juli 2004 was er een exploitatietekort van 11,3 miljoen en een liquiditeitstekort van 6,9 miljoen. Dat had meegenomen moeten worden in het reddingsplan. Er is destijds voorbij gegaan aan de exploitatie van het lopende seizoen en het opschonen van de balans. Alleen de liquiditeit van de korte termijn, het acute financiële probleem is afgefinancierd. Het was geen volledig reddingsplan."

Vitesse wil volgens het rapport structureel spelen om de plaatsen 6 tot en met 10, maar de voorsprong op de concurrenten is verdwenen. Hoe kan dat?

"Vooral omdat wij op wedstrijddagen beperkte inkomsten hebben. We kunnen bijvoorbeeld veertien loges niet verkopen, omdat die sinds het reddingsplan van Gelredome zijn. Zij hebben twintig jaar recht op de inkomsten uit die loges, dus nu nog zestien jaar krijgen we daar geen inkomsten van."

"Verder krijgen wij niks van de VIP-catering en maar 7,5 procent van de publiekscatering."

"Als wij de inkomsten op wedstrijddagen willen optimaliseren, moeten alle inkomsten voor ons zijn. Of dat lukt weet ik niet. Als Gelredome bijvoorbeeld een deal sluit met een grote bierbrouwer krijgen wij daar geen cent van. Daarnaast zijn de toeschouwersaantallen teruggelopen."

Jullie hebben maar 31 van de 35 loges bezet, dus aan die veertien van Gelredome heb je ook niks?

"Dat is te kort door de bocht. Een groot deel van die loges is 'makkelijk verkoopbaar' door de gunstige ligging. De niet verkochte loges van Vitesse zijn dat vanwege hun hoekpositie niet. Maar die loges van Gelredome kunnen we bijvoorbeeld ook niet per wedstrijddag verkopen. Iets wat met de vrije Vitesse-loges wel gebeurt."

"Zaken als schoonmaakkosten zou ik ook graag zelf regelen. Bij de meeste clubs is dat gratis omdat je dat regelt met een sponsor. Leveranciers zijn vaak je eerste sponsors, bij ons is dat niet zo, omdat alle contracten met Gelredome worden gesloten."

" Het is voor ons toch al lastig op de wedstrijddag iets te doen omdat wij het stadion altijd in oorspronkelijke staat moeten opleveren. Vanwege de kosten van het weghalen is het vaak niet interessant om reclameborden- en uitingen op te hangen. Na elke wedstrijd moeten ze namelijk weer weggehaald. Alles moet demontabel zijn. Dat geldt zelfs voor de scoreborden. Die kunnen meestal blijven hangen, maar het is niet gezegd dat het altijd kan. En dan moeten we het weghalen en weer ophangen ook zelf betalen."

Commercieel doen jullie het niet goed, blijkt uit het rapport. Jullie lopen bijna een miljoen achter op de clubs waarmee jullie jezelf vergelijken; FC Utrecht, FC Twente, NAC, FC Groningen en Roda JC.

"Een slecht imago, we hebben nogal wat imagoschade opgelopen de laatste jaren. Bovendien zijn de gemiddelde voetbalprestaties vanwege de uitholling minder. En we kunnen inderdaad actiever zijn. De inkomsten zijn sinds 2004/05 met een miljoen per jaar omhoog gegaan. Dat is redelijk en ik denk dat we dat nog wel een paar jaar volhouden. Als dat verzadigd zou zijn, heb je het veel moeilijker."

UNO meldt dat de concurrentie jullie de laatste jaren is ingelopen. Clubs als AZ en Heerenveen zijn zelfs weggelopen terwijl Gelredome als stadion meer te bieden heeft. Zijn die extra baten op wedstrijddagen niet vrij marginaal?

"Nee, zeker niet. Vitesse kan niet over het hele stadion beschikken, dat scheelt de club denk ik 1,5 tot 2 miljoen op jaarbasis, dat is niet marginaal."

" Daarnaast hebben we de laatste jaren te weinig aandacht besteed aan de commercie. Ik heb van UNO de vraag gekregen hoeveel procent van mijn tijd ik bezig ben met het overeind houden van de club. Dat is twee weken per maand, de helft van de tijd. Ik zou willen dat ik meer tijd had voor andere zaken, maar we zijn vier jaar aan het overleven geweest. Dat kost enorm veel energie en dat gaat ten koste van strategisch opereren, bijvoorbeeld op het gebied van commercie en marketing."

"Veel te vaak konden wij het principe de kosten gaan voor de baten uit niet uitvoeren. Want het risico was te groot dat er nieuwe kosten kwamen en die konden wij ons niet permitteren. Als je een accountmanager aanstelt, moet je eerst investeren en later levert hij zijn geld op. Dan doen alle accountmanagers. Maar meer konden wij er niet aanstellen, omdat we de kosten niet konden maken."

"Er moet heel snel nog iemand worden aangenomen op de commerciële afdeling. We hebben nu al Ronnie Groenewold, die als marketeer heel verfrissend is voor deze organisatie. Omdat hij niet denkt in beperkingen, zoals wij de laatste jaren gewend zijn, maar in mogelijkheden."

Je verkoopt een speler als Danko Lazovic voor 6,6 miljoen euro, dan moet je toch even lucht hebben?

"Eenderde ging naar Feyenoord. Eenderde zou naar de Vrienden gaan, maar dat kon niet eens. Al het geld was nodig om aan onze verplichtingen te voldoen. We hebben er 0,0 van gezien. Nu voldoen we niet meer aan onze verplichtingen naar de gemeente en naar het spelersfonds van de Vrienden."

"Het enige dat we op dit moment doen, is voldoen aan onze lopende verplichtingen. Het geld voor de salarissen en de pensioenkosten stellen we veilig. We lopen niet achter op de betalingen aan het CFK-fonds en op handelscrediteuren."

" Ik wil het verleden saneren, niet het heden. Er moet voor eens en altijd een streep door alle schulden uit dat verleden."

Waarom geef je dan niet minder uit aan spelerssalarissen? In het rapport staat een salarispost van 5,7 miljoen euro per jaar.

"Wij geven in vergelijking met onze referentieclubs minder uit aan spelerssalarissen en ook op overig personeel. Wij hebben minder personeel in dienst dan die andere clubs. Alleen de wedstrijd- en trainingskosten zijn hoog. Dat komt bijvoorbeeld ook doordat wij het busvervoer betalen zodat mensen gratis naar het stadion kunnen rijden. Dat is service ja, maar ook een verplichting vanuit de vergunning van Gelredome. Verder doet alleen FC Utrecht dat."

Uit de vergelijking tussen de rente lasten met andere clubs, blijkt dat alleen de rente op gemeentelijke lening buitensporig is? Jullie betalen 830.000 euro, de rest gemiddeld 143.000.

"Dat klopt, zonder die 6,5 ton per jaar komen we in de buurt van de andere clubs."

Dus de gemeente moet jullie weer uit de brand helpen?

"Veel mensen denken dat wij geld van de gemeente hebben gehad, maar dat is een misverstand. Bij het reddingsplan heeft de gemeente ons geld geleend en daar betalen wij veel rente voor. En voor die andere ruim 4 miljoen uit het reddingsplan hebben wij veertien loges voor 20 jaar ingeleverd."

Om de hele saneringsoperatie te financieren hebben jullie 7 miljoen euro nodig. Als je dat geld moet lenen, begint alles van voor afaan?

" 7 miljoen ten opzichte van 27 miljoen is natuurlijk een enorme verbetering. Het is juist de bedoeling dat we géén rente gaan betalen."

"Wij willen een nieuw spelersfonds oprichten met participaties. Alle spelers worden daarin ondergebracht. Het rendement over de participaties keren we uit. We willen bij bedrijven en particulieren nieuw geld binnenhalen."

"Het geld dat binnenkomt is garantievermogen en we hoeven niks terug te betalen. Het is dus geen lening. We hebben hierdoor geen nieuwe schuld op de balans. Ik heb zo'n 2 miljoen euro aan toezeggingen. Het is de bedoeling nog enige miljoenen binnen te halen."

"Daarnaast hebben we een sponsor die een miljoen euro vooruit wil betalen. Wij leveren daar vijf jaar lang diensten voor als loges, stoelen en andere zaken. Mogelijk zijn er meer sponsors die een dergelijke constructie willen aangaan. Er zijn in elk geval gesprekken."

"Ook een eventuele transfer kan wat opleveren. Door het vertrek van Due, Jansen en Espinoza in januari hebben we ook al aardig wat bespaard. De laatste stap is een normale lening, maar dat levert weer een schuld op en is het minst aantrekkelijk."

Wat ik mis in het rapport van 21 pagina's is waarom de schuldeisers zouden meewerken. Er staat geen visie in voor de toekomst?

"Wij hebben een plan voor de komende drie jaren. Daarin is een stijging van de begroting opgenomen, naar 16,4 miljoen in het seizoen 2010/2011. Maar dat kan alleen als we nu een nieuwe start kunnen maken."

Daarmee zou jou taak als saneerder van Vitesse erop zitten. Je hebt de voorbije jaren veel impopulaire maatregelen moeten nemen en een mogelijke dwangsanering zou jouw reputatie bij sponsors geen goed doen. Is dit je laatste klus?

"Ik ben aangesteld om de club gezond te maken en dat duurt langer dan verwacht. Bijna vier jaar nu en er moet ook echt een keer een einde aan komen. Ik zou heel graag meehelpen met de opbouw van de club en ik hoop ook dat men in mij iemand ziet die de club kan helpen de volgende stap te maken."

"Als deze operatie achter de rug is, moet ik mij beraden op mijn positie. Is er voldoende draagvlak, ben ik de geschikte persoon om de ambities en de plannen van de club uit te voeren? Daar ga ik dan over nadenken. Ik zou het wel willen. Want ik ben bijzonder ambitieus. Wanneer de club straks schuldenvrij is, wordt het bovendien niet alleen leuker hier te werken, ik denk ook dat ik een constructieve bijdrage kan leveren aan het proces. Noodgedwongen was ik de saneerder, terwijl ik veel meer de bouwer ben. Dat zou ik graag in Arnhem, bij Vitesse, laten zien."



Bron: http://www.gelderlander.nl/sport/

joey
Erelid
Berichten: 94218
Lid geworden op: ma sep 01, 2003 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Bericht door joey » vr feb 08, 2008 9:28 am

Het zoveelste ultieme reddingsplan... :smallgrin.gif:


Iets anders:

'Reclassering klaar met oud-voetballer Helder'

AMSTERDAM - De voormalige topvoetballer Glenn Helder kan niet meer voor hulp aankloppen bij Reclassering Nederland, meldt De Telegraaf. Dat werd de oud-international donderdag verteld bij de rechtbank in Alkmaar.

Daar stond de voormalig aanvaller, die ook uitkwam voor het Nederlands elftal, terecht omdat hij zijn ex-vriendin had bedreigd en gestalkt. Ook zou Helder (39) de nieuwe vriend van de moeder van zijn kind hebben mishandeld.
De ochtendkrant bracht vrijdag de inhoud van enkele haatdragende sms'jes van de oud-prof naar buiten. 'Ik zal je pijn doen. Dit eindigt in een fucking bloedbad' en 'Ik maak je af.'

Persoonlijkheidsstoornis

Helder zou lijden aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis, maar de reclassering weigert hem nog langer te behandelen omdat hij het verbruid zou hebben bij medewerkers die hem een plaats terug in de maatschappij wilden geven.
nu.nl

Had ik niet achter hem gezocht.

Vond hem bij Vitesse wel een aardige speler.
Het stinkt aan alle kanten!

Gebruikersavatar
jabu
Berichten: 15991
Lid geworden op: zo apr 04, 2004 8:46 am
Locatie: Amsterdam

Bericht door jabu » vr feb 08, 2008 10:32 am

Een aardige voetballer en een psychische stoornis zijn dan ook twee heel verschillende dingen. Helder zat al in zijn Arsenal tijd in de problemen. Hij kon heel behoorlijk voetballen, maar niet met de weelde omgaan. Vaker in het casino dan op het trainingsveld.

Wouter
Berichten: 20749
Lid geworden op: ma jun 21, 2004 12:35 pm
Locatie: Einde van de wereld

Bericht door Wouter » vr feb 08, 2008 5:09 pm

25 vragen aan Aad de Mos

Aad de Mos (60) is een kleurrijk figuur in het betaald voetbal. De geboren Hagenaar zwierf de hele wereld over als trainer en behaalde vele successen. Sinds anderhalf jaar is hij werkzaam bij Vitesse, waar hij als trainer terugkeerde op de Nederlandse velden. De Mos over mentaliteit, tactiek en zijn dromen.

Wat gaf anderhalf jaar geleden voor u de doorslag om bij Vitesse aan de slag te gaan?
„Ik was het buitenland een beetje zat. Ik ben veertien jaar weggeweest uit Nederland en had de behoefte om weer naar mijn eigen landje terug te keren. In het Midden-Oosten was ik zo langzaam de vier verschillende jaargetijden kwijtgeraakt. Ik was de draad met het leven in Nederland, met m'n gezin en met het topvoetbal een beetje kwijt."

Hebben die buitenlandse jaren een grote impact op uw gezinsleven gehad?
„Dat viel wel mee. Mijn twee dochters waren al zó zelfstandig, dat ze het makkelijk zonder mij konden. Het leuke van werken in het buitenland was, dat mijn meiden daardoor een heleboel van de wereld hebben gezien. Tokio, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, allemaal plekken waar ze normaal gesproken niet zouden zijn gekomen."

Hoe hebt u na uw terugkeer Nederland aangetroffen?
„De mondigheid van de mensen is vertienvoudigd. Op alle zenders zijn er discussieprogramma's met mensen die niet weten waar ze het over hebben. Als ik in die programma's politici hoor praten over de moslimwereld, dan denk ik: "Jongen, je weet totaal niet waar je het over hebt". Laten ze er eerst eens een weekje naartoe gaan of - zoals ik - daar driejaar gaan wonen. Dan weten ze pas wat het betekent om moslim te zijn. Verder is de tolerantie in Nederland weg en zijn normen en waarden nog meer vervaagd. Ik ben daar erg van geschrokken."

Heeft dit gevolgen voor de selectie van Vitesse?
„Bij Vitesse hebben we te maken met twee verschillende generaties spelers. Jongens als Van der Schaaf en Theo Janssen hebben vroeger moeten knokken om te overleven; zij moesten opboksen tegen Van Hooijdonk, Van Hintum, Van den Brom en Bos. Als ze niet luisterden, werden ze zowel letterlijk als figuurlijk van het veld geschopt. Nu komen ze in aanraking met een nieuwe generatie, die al snel veel geld verdient en minder bereid is te luisteren. Daar ontstaan wel eens conflicten door en die brandjes moet ik blussen. Ik ben de man die de balans in de spelersgroep moet bewaken, want anders slaat die de verkeerde kant uit."

De 'oude garde' moet dus wennen aan de nieuwe lichting?
„Ja, die jonge jongens zijn tegenwoordig veel mondiger. Piet Velthuizen bijvoorbeeld, trekt nogal snel zijn mond open. Dat wordt overigens van hem geaccepteerd omdat hij ballen tegenhoudt, die anderen niet tegenhouden. Dat is nu eenmaal de wet van de voetbaljungle. Hij wordt geaccepteerd zo lang hij zorgt dat er geld in het laatje komt. Wordt dat minder, dan krijgt hij de wind van voren."

Vindt u dergelijke bravoure misplaatst?
„Die tendens is al zo oud als het voetbal bestaat. Zo lang iemand de waarheid spreekt, zie ik dat niet als een probleem. Ik heb van de grootste spelers ter wereld geleerd dat, als iemand zinnige dingen zegt, het niet uit maakt hoe oud hij is. Ik herinner me van een vroeger ADO-jeugdtoernooi een jongetje van zestien, luisterend naar de naam Johan Cruijff, die tegen zijn trainer Jany van der Veen zei wat-ie moest doen. Ik wil Velthuizen niet vergelijken met Cruijff, maar dat is wel de les die ik daarvan heb geleerd."

Is er in de voetballerij een groot verschil tussen vroeger en nu?
„Wij leerden vroeger op straat dingen die ze nu niet meer leren, door op straat te voetballen met oudere jongens bijvoorbeeld. Werden we geconfronteerd met de wetten van de straat; leerden te overleven door dingen te doen die we in wedstrijden en trainingen niet leerden. Tegenwoordig moeten de spelers het hebben van dat anderhalve uurtje trainen per dag. In die tijd moeten ze dan alles leren."

De jeugd van tegenwoordig heeft dus een achterstand.
„Ze komen gewoon uren tekort. Wij staken vroeger veel van die oudere jongens op; door te kijken terwijl we onze beurt moesten afwachten. Wie te laat kwam, mocht in de onderlinge partijtjes al niet meer meedoen. Op het moment dat ze tegenwoordig onder mijn hoede komen, hebben ze al een achterstand van vijfjaar."

Hoe verklaart u dat?
„De jeugd van tegenwoordig heeft zoveel verleidingen buiten het voetbal om. De maatschappij biedt van alles, zoals genotsmiddelen, internet, mode. De hoeveelheid informatie die ze moeten verwerken, is enorm. En dan komt de druk van de media om als voetballer goed op de fans over te komen, er nog eens bij."

Is, naast al die maatschappelijke veranderingen, ook het niveau van het voetbal veranderd?
„Het gat tussen de traditionele top drie en de middenmoot is enorm verkleind. Subtoppers zijn veel verder gekomen, omdat ze allemaal coachbare spelers hebben. Dan heb ik het zowel over een 'Nederlandse' ploeg als Twente als over een 'buitenlandse' ploeg zoals Heerenveen. Allemaal hebben ze spelers die zich ondergeschikt maken aan club, coach en strategie, waardoor ze verder kunnen komen dan PSV, Ajax en Feyenoord. Als de top drie niet met die trend meegaat - en niet zorgt voor een goede balans - worden ze uiteindelijk ingehaald."

U noemt het woord balans. Hoe belangrijk is dat in een elftal?
„Zeer belangrijk. Een conflict als tussen Luque en Suarez bij Ajax, eerder dit seizoen, zorgt voor een negatieve balans in de groep. Als superego's zich niet ondergeschikt willen maken aan het teambelang, als niet iedereen de wil heeft om te winnen en bereid is het vuile werk voor elkaar op te knappen, is een club ten dode opgeschreven."

Welk elftal is volgens u goed in balans?
„De Braziliaanse nationale ploeg. Elke Braziliaan is, zodra hij het trainingspak van het nationale elftal aantrekt, bezig iets op te bouwen met zijn ploeggenoten en coach. Alles wijkt dan voor het teambelang. In Nederland is op de bank zitten een soort schande. Dan hangt de makelaar meteen aan de telefoon en moet zo'n speler weg."

Een mentaliteitszaak?
„Ja. Sommige spelers hebben dat wat meer dan anderen. Bij Vitesse investeren bijvoorbeeld Gommans en Yu Hai ontzettend veel in zichzelf. Die twee staan iedere morgen al ver voor de training op het veld met een zak ballen. Dan geeft Yu Hai van links voorzetten en staat Gommans ze in te knikken. Nu Yu Hai weg is met de nationale ploeg van China, merkte ik dat Gommans plotseling ook was gestopt. Dus zei ik tegen hem: "Waarom ga je nu niet met die zak naar buiten? Alleen maar omdat Yu Hai er toevallig niet is?" Die enorme drive heeft Yu Hai dus wel."

Een cultuurverschil?
„Yu Hai wilde ten koste van alles naar Nederland. Hij schaamde zich bij voorbaat dood om eventueel terug te moeten om daar te vertellen dat hij niet is geslaagd. Vroeger, toen jongens als Lerby en Arnesen net bij Ajax waren, stonden ze soms te huilen als hun fiets weer eens door een grappenmaker op het dak was gezet. Wilden ze ook terug naar Kopenhagen. Maar ze deden het nooit, want ze wilden niet als losers worden gezien. Ze hielden vol en dankzij die instelling hebben zij het gehaald."

Is een dergelijke mentaliteit tegenwoordig zeldzaam?
„Terugkeren naar Denemarken, zoals bij ons Anders Due, is tegenwoordig makkelijker. Ze vinden ook daar direct weer een club en kunnen prof blijven. Vroeger waren ze in die landen amateurs; als ze dan terugkeerden, hadden ze plotseling geen zakcenten meer."

Bij Vitesse beschikt u over een ambitieuze spelersgroep. Dat moet lekker werken zijn?
„Dat is het zeker. Vooral nu iedereen fit is, kan ik de door mij gewenste 4-4-2-formatie spelen. Door blessures moest ik aan het begin van dit seizoen noodgedwongen teruggrijpen op een ander concept. Ik koos toen vooral voor het sprokkelen van punten."

Die omschakeling werkt lekker.
„Ik wilde al eerder omschakelen naar 4-4-2, maar dat was niet mogelijk toen Theo Janssen wegviel. Maar de laatste weken valt eindelijk alles in de plooi. Dat is direct terug te zien aan het spel, de punten en het enthousiasme bij het publiek."
Door de bijna fitte selectie wordt uw groep groter en kan u geconfronteerd worden met teleurgestelde spelers. „Nu iedereen zo langzamerhand fit is, loop ik inderdaad tegen dat probleem aan. Om de sfeer in de groep goed te houden, heb ik een aantal goede mensen nodig, de zogenaamde kleedkamermensen. Van der Schaaf, Takak, Kolk en Yakubu zijn bij ons op dat gebied heel belangrijk."

U gaat interactief om met uw spelers. Vorig seizoen liet u weten bij Vitesse hetzelfde gevoel te hebben als in uw glorietijd bij KV Mechelen.
„Dat gevoel heb ik nog steeds, alleen werkte ik toen met voetballers van een hoger niveau. Koeman, Hofkens, Rurjes en Preud'homme; destijds allemaal spelers van de A-categorie. Bij Vitesse gaat het grotendeels nog om een B-categorie; spelers die het overal net niet hebben gehaald, maar wel allemaal voetbalambitie en een voetbalhart hebben."

Gretigheid is dus belangrijk?
„Zeker. Daarnet zat ik, na de training, even na te praten met Van der Schaaf, Takak en Kolk. Dat vind ik persoonlijk mooi. Die jongens willen zich allemaal verbeteren, hebben nog honger."

Hoe groot is de kans dat Vitesse bij de eerste negen eindigt?
„Wij hebben aan het begin van dit seizoen laten weten geen doelstellingen te zullen uitspreken. Vitesse wil dit seizoen zo goed mogelijk uit de bus komen en het is afwachten waar het schip strandt. De belangrijkste reden is de huidige moeilijke financiële situatie van de club."

Was u daarvan op de hoogte?
„Volledig. De mensen binnen de club hebben me, toen ik hier anderhalfjaar geleden begon, niet vals voorgelicht, maar me eerlijk verteld hoe de situatie ervoor stond. Zowel bij de ondertekening van mijn eerste contract als bij het tweede."

Mede door de financiële situatie is het nooit rustig rond de club. Stoort u zich daaraan?
„Daar houd ik wel van. Het brengt een beetje leven in de brouwerij; houdt de boel wakker. Ik heb bij Ajax, PSV, Anderlecht en in het Midden-Oosten gewerkt en ben overal aan gewend. Het enige waar ik maar niet aan kan wennen, is het feit dat een club als Vitesse soms meer verliest dan wint. Daar kan ik niet goed mee omgaan."

U heeft in uw carrière veel meer gewonnen dan verloren.
„Klopt en daarom is verliezen moeilijk. Mijn prijs bij Vitesse is dat ik goed met mijn spelers ben en dat ik met veel plezier iedere morgen hard - soms te hard - van Eindhoven naar Papendal rijd. Ik houd altijd een goed gevoel over aan de arbeid die ik met de jongens verricht. Mijn grootste kick is, dat ik aan het einde van de rit kan zeggen dat ik geld voor de club heb verdiend."

Wordt Vitesse uw laatste klus als trainer?
„Nee hoor, al weet ook ik niet wat er op m'n pad komt. Er zijn nog zeker twee dingen die ik graag wil doen. Mijn grootste droom is om aan de slag te gaan als manager in Engeland. En ook zou ik graag nog een EK of WK mee willen maken. Maar voorlopig werk ik hier nog elke dag met veel plezier. Het belangrijkste is dat ik Vitesse straks achterlaat met een goede selectie. Dat het elftal lekker voetbal speelt en de schuldenperiode voorbij is. Een langer verblijf in Arnhem sluit ik dan ook niet uit."
Bron: Elf Voetbal magazine 08-02-2008

Banjavi
Berichten: 9806
Lid geworden op: vr jul 02, 2004 9:56 am
Contacteer:

Bericht door Banjavi » do feb 14, 2008 11:30 am

Arnhem en Vitesse vanavond om de tafel
Vitesse zal vanavond opnieuw een poging wagen om de toekomst van de club veilig te stellen. De club gaat daarover in gesprek met de gemeente, die nog 6,5 miljoen euro te goed heeft van Vitesse.

De leiders van de Arnhemse politiek zullen volgens dagblad De Gelderlander vanavond opnieuw in gesprek met elkaar gaan. Vitesse wil van de lening van 6,5 miljoen euro af, maar tot dusver ziet de gemeente dat plan niet zitten.

Ook een ander aanbod sneuvelde direct. De club deed een voorstel om ongeveer een miljoen euro terug te betalen, maar ook dat bleek niet haalbaar. Toch is men er in geslaagd om opnieuw een gesprek te realiseren.
voetbalprimeur.nl

scheld dat nou maar gewoon kwijt gemeente... het komt er vroeg of laat toch wel op neer dat dat gaat gebeuren.
Hartkamp: " In 't recht telt niet het wezen, maar de schijn.
niet: hoe het is, maar hoe het lijkt te zijn."

Banjavi
Berichten: 9806
Lid geworden op: vr jul 02, 2004 9:56 am
Contacteer:

Bericht door Banjavi » ma feb 18, 2008 1:27 am

De Mos: "Ophouden over de arbitrage"
Vitesse-trainer Aad de Mos kon na afloop van het duel tussen Feyenoord en Vitesse (1-0) niet ontevreden zijn over zijn manschappen. De Arnhemmers voetbalden, zeker in de slotfase, goed en hadden recht op meer.

Henk Timmer, doelman van Feyenoord, stond echter in de weg. De Mos: "Hij deed me in deze wedstrijd denken aan Gomes van PSV. Met twee wereldreddingen heeft hij de punten voor Feyenoord in De Kuip gehouden."

De Mos wilde weinig tot niets zeggen over het optreden van scheidsrechter Wiedemeijer, die met zeven boekingen en een rode kaart nogal nadrukkelijk aanwezig was. "Laat we maar eens over de arbitrage ophouden en het weer alleen over voetbal hebben. Ik stop er in elk geval mee. Het is zinloos om na afloop over de scheidsrechter te praten. Kan die Wiedemeijer er wat aan doen dat De Guzman de bal verkeerd op zijn schoen krijgt en daardoor scoort?"
voetbalprimeur.nl

Ik houd je er aan... De Mos... en hoezo verkeerd op de schoen... gewoon mooi doelpunt.. (helaas)
Hartkamp: " In 't recht telt niet het wezen, maar de schijn.
niet: hoe het is, maar hoe het lijkt te zijn."

Banjavi
Berichten: 9806
Lid geworden op: vr jul 02, 2004 9:56 am
Contacteer:

Bericht door Banjavi » di feb 19, 2008 9:47 pm

Gemeente Arnhem brengt voortbestaan Vitesse in gevaar; club vraagt surseance aan
Vitesse vraagt op korte termijn surseance van betaling aan. De reden hiervan is dat de gemeente Arnhem, als één van de laatste twee van de in totaal 62 crediteuren van de club, niet wenst mee te werken aan een schuldensanering van de Arnhemse eredivisionist. In eerdere gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente, leek er overeenstemming over een oplossingsrichting. Dinsdagmiddag gaf de gemeente Vitesse nog te kennen een besluit opnieuw aan te houden. Dinsdagavond echter kreeg de club te horen dat alsnog een beslissing tegen het vrijwillige akkoord is genomen.
Vitesse benadrukt dat het operationele bedrijfsresultaat de laatste seizoenen sterk is verbeterd en ook de begroting van het huidige seizoen wederom zal worden gehaald. Toch besloot Vitesse zich november vorig jaar te oriënteren op de mogelijkheid tot een vrijwillig crediteurenakkoord te komen met haar schuldeisers. Dit werd ingegeven door het bovenmatige negatief eigen vermogen van € 27 mio waar de Arnhemmers mee kampen. Dit negatief eigen vermogen bestaat voornamelijk uit langlopende leningen die voor verreweg het grootste gedeelte voortgekomen uit het verleden. Hoewel de schulden niet direct opeisbaar zijn drukken de lasten die voortkomen uit deze financiering, in verband met te betalen rente, zwaar op de exploitatie. Daarnaast blijkt het onmogelijk de hoofdsommen af te lossen.

De beleidsbepalers van Vitesse kwamen om die reden tot de conclusie dat de schuldenlast het Vitesse op termijn onmogelijk maakt haar concurrentiepositie ten opzichte van vergelijkbare clubs te behouden of te verbeteren. UNO Bedrijfsadviseurs, die de Arnhemse club begeleidt in het saneringsproces, kwam tot eenzelfde conclusie. Alle eventuele extra inkomsten uit transfers moet Vitesse immers gebruiken om de schuldpositie terug te dringen. Hierdoor is het niet te voorkomen dat de club in een negatieve spiraal terecht komt. Vitesse is daardoor altijd genoodzaakt de betere spelers te verkopen, waardoor een uitholling van het voetbal en de ambities van de club ontstaat. Dit zal onherroepelijk zijn weerslag hebben op bezoekersaantallen en sponsors.
Om de schade voor alle betrokkenen zo veel mogelijk te beperken, is getracht tot een vrijwillig crediteurenakkoord te komen, een inspanning die zijn vruchten leek af te werpen.

Algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse: “Wij hadden tot dinsdagmiddag goede hoop dat ook de gemeente Arnhem mee zou werken aan een vrijwillig akkoord.
Zevenennegentig procent van de crediteuren is immers al akkoord. In onze ogen hebben wij de afgelopen jaren een aantal acceptabele oplossingsrichtingen aangedragen die de gemeente Arnhem een uitweg zonder gezichtsverlies boden. De gemeente bleef echter hangen in het aanbod de achtergestelde lening van € 6,5 mio naar een marktconforme rente met boetevrije aflossing om te zetten. Wanneer de ommelanden van Gelredome in de toekomst geld zouden opbrengen, zou de gemeente eventueel bereid zijn over vermindering van de lening te praten. Dit standpunt is voor Vitesse een gepasseerd station, aangezien wij niets hebben aan een open einde voor wat betreft de geldlening.
Bovendien doet dit geen recht aan de positie van de overige crediteuren. Bij een schuldsanering geldt immers: gelijke monniken, gelijke kappen. Daarnaast is het van belang dat alle schulden uit het verleden volledig worden gesaneerd, anders kan Vitesse nog geen nieuwe start maken.”

Vitesse heeft de gemeente Arnhem laten weten dat zij het standpunt van de gemeente betreurt.

Kees Bakker, voorzitter van het stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem: “Vitesse heeft nooit een cent van de gemeente Arnhem gekregen. De gemeente heeft Gelredome en ommelanden in november 2003 voor 30 mio gekocht. Er is destijds afgesproken dat het reddingsplan budgettair neutraal zou moeten verlopen. Dit betekent dus dat de gemeente aan deze transactie niet hoeft te verdienen ten koste van een noodlijdende club. Een opbrengst van 30 mio behoort tot de mogelijkheden. Dit had zelfs al kunnen gebeuren bij de verkoop van het stadion, want er waren twee consortia die, onder voorwaarde van zeggenschap over de stichting Gelredome, bereid waren 24 mio voor het stadion te betalen. De gemeente Arnhem, die samen met de provincie Gelderland het bestuur van de stichting Gelredome vormt, heeft dit niet kunnen realiseren.”

“Vitesse heeft onderzocht dat de ommelanden bij Gelredome over een aantal jaren bij de ontwikkeling van Centrum Zuid tussen de 14 en 17 mio zullen opbrengen. Wanneer je dit optelt bij de opbrengst van het stadion van 16,5 mio is het perspectief van budgettaire neutraliteit op termijn nog steeds reëel. Vitesse betreurt het dat het College niet de bereidheid toont om de te verwachten winst nu al om te zetten in de sanering van de lening. Daarnaast brengt de gemeente de bedrijfsvoering van Vitesse ernstig in gevaar door beslag te leggen op de televisiegelden bij de ECV. Het is jammer te moeten concluderen dat de gemeente de club onnodig aan het lijntje heeft gehouden. Er was al lang geen sprake meer van een inhoudelijke discussie, zo blijkt nu. Het gaat kennelijk om de politieke verkoopbaarheid.”

Bron: Vitesse.nl 19-02-08
Hartkamp: " In 't recht telt niet het wezen, maar de schijn.
niet: hoe het is, maar hoe het lijkt te zijn."

Gebruikersavatar
Daily Blind
Berichten: 13388
Lid geworden op: wo sep 24, 2003 10:23 am

Bericht door Daily Blind » di feb 19, 2008 9:55 pm

:onfire.gif:

joey
Erelid
Berichten: 94218
Lid geworden op: ma sep 01, 2003 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Bericht door joey » di feb 19, 2008 10:09 pm

De gemeente Arnhem heeft groot gelijk. Het gaat maar door en gaat maar door.
Het stinkt aan alle kanten!

Gebruikersavatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 34684
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Bericht door Duke » di feb 19, 2008 10:41 pm

Gemeente Arnhem brengt voortbestaan Vitesse in gevaar;
Die is goed! :drecul.gif:
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Wouter
Berichten: 20749
Lid geworden op: ma jun 21, 2004 12:35 pm
Locatie: Einde van de wereld

Bericht door Wouter » di feb 19, 2008 10:50 pm

joey schreef:De gemeente Arnhem heeft groot gelijk. Het gaat maar door en gaat maar door.
Dat valt wel mee. Het enige wat Arnhem gedaan heeft, is een geldlening verstrekken tegen een rentepercentage van tien procent. Andere gemeenten zijn genereuzer geweest.

Wouter
Berichten: 20749
Lid geworden op: ma jun 21, 2004 12:35 pm
Locatie: Einde van de wereld

Bericht door Wouter » di feb 19, 2008 10:59 pm

Column Paul van der Kraan
Beste Vitesse-supporters,

“Helaas, het is zover. Vitesse is genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen. De gemeente Arnhem werkt niet mee aan een vrijwillig crediteurenakkoord, waardoor we niet anders kunnen dan de schuldensanering bij de rechter af te dwingen. Ongetwijfeld hebben jullie de nodige vragen over wat dit voor de club betekent. Onderstaand zal ik proberen te verduidelijken wat er op korte termijn staat te gebeuren.
De surseance van betaling is een uitstel van betaling dat is gebaseerd op een vonnis van de rechtbank. Een surseance moet voorkomen dat Vitesse failliet wordt verklaard. Surseance is namelijk bedoeld voor gevallen waarin nog een mogelijkheid bestaat om de BV te redden en een faillissement kan worden vermeden. Zolang de surseance duurt kunnen de schuldeisers geen betaling verlangen. Tijdens de surseance wordt onderzocht of de betalingsproblemen nog kunnen worden opgelost. De rechtbank benoemt bij verlening van surseance direct een bewindvoerder.

Hierdoor kan de dagelijkse bedrijfsvoering van Vitesse doorgaan. Echter, het sluiten van overeenkomsten met andere partijen, kan alleen geschieden met goedkeuring van de door de rechtbank aangestelde bewindvoerder. Dit betekent in principe dat alle lopende verplichtingen ten opzichte van leveranciers, personeel en de daarmee samenhangende betalingsverplichtingen aan derden, geen gevaar lopen. Maar wanneer Vitesse bijvoorbeeld wil investeren in een nieuwe speler dan zal de bewindvoerder daar toestemming voor moeten geven. Dat is lastig, maar niet onoverkomelijk wanneer deze situatie niet te lang duurt.

Een surseance kent een tweetal stadia, namelijk een voorlopige en een definitieve surseance. De rechter zal Vitesse hoogstwaarschijnlijk een definitieve surseance verlenen, omdat meer dan 50 procent van de crediteuren, die gezamenlijk meer dan 50 procent van de schuld vertegenwoordigen hebben ingestemd met de sanering. Bij gebrek aan zicht op een bevredigende oplossing, willen zij genoegen nemen met een klein percentage van de uitstaande schuld en een streep halen door de rest van hun vordering. Al deze crediteuren, bedrijven en privépersonen, kan ik niet genoeg bedanken voor hun begrip, medewerking en vertrouwen, want door hun coulance kan en zal de rechter het akkoord dwingend opleggen aan de minderheid van de crediteuren.

Wanneer de definitieve surseance wordt verleend, kunnen de schuldeisers die niet hebben ingestemd hoger beroep aantekenen.
Bij de definitieve verlening van de surseance wordt tevens de tijdsduur bepaald. Het maximum is anderhalf jaar, maar de rechter zal rekening houden met de bedrijfstak waarin Vitesse zich bevindt en het feit dat een voetbalseizoen van 1 juli tot en met 30 juni loopt.
Al met al verwacht ik dat de hele operatie voor 1 juni 2008 kan zijn afgerond. Mocht dit lukken, dan zet Vitesse een reuzenstap richting het nieuwe seizoen en de toekomst.

Uiteraard hadden wij veel liever gezien dat alle crediteuren vrijwillig akkoord waren gegaan en dat een gerechtelijk akkoord niet nodig was geweest. Maar wat rechtsom niet wil, moet linksom, want een andere optie is er volgens ons niet. Wie A zegt, moet B zeggen. Zonder sanering is het toekomstperspectief voor de club zo donker als het zwart in ons clubtenue, heb ik al eerder gezegd.

De verleiding is groot te roepen dat het allemaal beter wordt. Met de schuldsanering verschijnt zonder meer het zicht op een betere toekomst, zoveel is zeker. Toch moet ik jullie vragen om nog een beetje meer geduld. Iedere uitspraak over ambitie, ook onze sportieve ambities omdat die niet los te zien zijn van de organisatie, vind ik op dit moment namelijk niet gepast. Dat komt zogezegd na de sanering, wanneer de club op basis van aantoonbare veranderingen in staat is de negatieve spiraal te doorbreken.
De richting die wij willen gaan krijgt intern steeds meer vorm en jullie mogen er vanuit gaan dat er vanuit een structurele verbetering in de organisatie hard wordt gewerkt aan een nieuw Vitesse.

Eén belofte kan ik met een gerust hart doen en dat is dat wij er alles aan zullen doen de regie weer in handen te krijgen, zodat ik binnenkort vanaf deze plaats wél kan spreken over sportieve ambities en ambitieuze, innovatieve plannen.

Zoals gebruikelijk zal ik trachten jullie vanaf deze plaats zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Omdat ik mijn handen de komende weken noodgedwongen meer vrij zal hebben dan normaal, zal ik mij met enige regelmaat tot jullie kunnen richten. In de tussentijd nodig ik jullie uit eventuele vragen, opmerkingen en/of ideeën aan ons kenbaar te maken. Dat kan via [email protected].”

Onder dankzegging van jullie actieve betrokkenheid en vertrouwen,

Groet, Paul van der Kraan

Bron: Vitesse.nl 19-02-08

MVH
Berichten: 889
Lid geworden op: zo feb 05, 2006 2:03 pm

Bericht door MVH » di feb 19, 2008 11:04 pm

Waar is Karel Aalbers als je 'm nodig hebt? :smallgrin.gif:

joey
Erelid
Berichten: 94218
Lid geworden op: ma sep 01, 2003 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Bericht door joey » di feb 19, 2008 11:11 pm

Wouter schreef:Dat valt wel mee. Het enige wat Arnhem gedaan heeft, is een geldlening verstrekken tegen een rentepercentage van tien procent. Andere gemeenten zijn genereuzer geweest.
Misschien moeten jullie ook een commissie nemen. :hypocrite.gif: :neutral.gif:
Het stinkt aan alle kanten!

Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
Berichten: 43672
Lid geworden op: di okt 05, 2004 11:17 am

Bericht door Jöhnk » di feb 19, 2008 11:15 pm

hoi Evert. :hypocrite.gif: :smallgrin.gif:

Gebruikersavatar
jabu
Berichten: 15991
Lid geworden op: zo apr 04, 2004 8:46 am
Locatie: Amsterdam

Bericht door jabu » di feb 19, 2008 11:19 pm

Wouter schreef:
joey schreef:De gemeente Arnhem heeft groot gelijk. Het gaat maar door en gaat maar door.
Dat valt wel mee. Het enige wat Arnhem gedaan heeft, is een geldlening verstrekken tegen een rentepercentage van tien procent. Andere gemeenten zijn genereuzer geweest.
Het kwijtschelden van de huidige lening zou volgens het Europees Mededingingsrecht volgens mij niet eens mogen.

Wouter
Berichten: 20749
Lid geworden op: ma jun 21, 2004 12:35 pm
Locatie: Einde van de wereld

Bericht door Wouter » di feb 19, 2008 11:26 pm

Jabu schreef:
Wouter schreef:
joey schreef:De gemeente Arnhem heeft groot gelijk. Het gaat maar door en gaat maar door.
Dat valt wel mee. Het enige wat Arnhem gedaan heeft, is een geldlening verstrekken tegen een rentepercentage van tien procent. Andere gemeenten zijn genereuzer geweest.
Het kwijtschelden van de huidige lening zou volgens het Europees Mededingingsrecht volgens mij niet eens mogen.
Geen idee. Ik ben geen bedrijfsjurist. Ik lees wel veel op het internet dat de gemeente Arnhem zich mogelijk flink in de vingers snijdt en door de rechter gedwongen zou kunnen worden om alsnog akkoord te gaan, omdat andere crediteuren akkoord zijn gegaan. Utrecht schijnt overigens wel met een dergelijk akkoord ingestemd te hebben destijds, maar ook daar weet ik het fijne niet van.

Maar goed; is het verkopen van een stadion voor 1 euro en het vervolgens weer terugkopen voor 12 miljoen euro, zoals in Nijmegen gebeurde, zo veel anders?

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 43443
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Bericht door Marillion » di feb 19, 2008 11:39 pm

Waarom moet er in dit soort zaken altijd worden gewezen naar een andere gemeente of club. Het is toch Vitesse dat er in de afgelopen jaren een bende van heeft gemaakt?

Een gemeente mag van mij best meedenken met een club om te kijken wat ze kunnen doen maar in beginsel moet een club gewoon in staat zijn om zijn eigen broek op te houden. De lening kwijtschelden zou ik in ieder geval echt volstrekt onacceptabel vinden. Dat kun je als overheid gewoon niet maken. Je kunt hooguit kijken naar de voorwaarden maar het is een keer klaar natuurlijk.
Nil volentibus arduum

Gebruikersavatar
Jorien van den Herik
Berichten: 8
Lid geworden op: ma feb 20, 2006 1:19 am
Locatie: Rotjeknor

Bericht door Jorien van den Herik » di feb 19, 2008 11:40 pm

Wouter schreef:Het enige wat Arnhem gedaan heeft, is een geldlening verstrekken tegen een rentepercentage van tien procent.
Tien procent? Zoveel? Was dan even bij mij langsgekomen voor een leninkje met een schappelijk fictief (ja echt waar vertrouw mij nou maar) rentepercentage. Over de voorwaarden waren we het vast wel eens geworden.
Hand in Hand Kameraden

Wouter
Berichten: 20749
Lid geworden op: ma jun 21, 2004 12:35 pm
Locatie: Einde van de wereld

Bericht door Wouter » di feb 19, 2008 11:48 pm


Waarom moet er in dit soort zaken altijd worden gewezen naar een andere gemeente of club. Het is toch Vitesse dat er in de afgelopen jaren een bende van heeft gemaakt?
???

Ik zeg gewoon dat het mij niet zo eenvoudig lijkt als Jabu stelt, omdat er bij andere clubs ook dergelijke "hulp" is gekomen van de gemeente.

Maar nogmaals: ik ben geen jurist.

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 43443
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Bericht door Marillion » di feb 19, 2008 11:56 pm

Ik haal dat even aan naar aanleiding van jou voorbeeld van Nijmegen en Utrecht.

Rondom een club in problemen ontstaat vaak de mening dat de overheid maar even moet schokken. Dat is immers ook bij een andere club wel eens gebeurd. Maar zolang de overheid de fouten maar blijft goedmaken met allerlei dubieuze constructies dan is het einde toch zoek.

De overheid mag best kijken of ze een club kunnen helpen vanwege het maatschappelijke belang. Maar het moet wel op een normale manier. Schulden kwijtschelden of trucs met een stadionverkoop kunnen wat mij betreft echt niet. Je mag als club hopen dat de gemeente bereid is om een lening te verstrekken tegen gunstigere voorwaarden dan een bank zou doen. Maar dan moet het maar een keer klaar zijn hoor.
Nil volentibus arduum

Wouter
Berichten: 20749
Lid geworden op: ma jun 21, 2004 12:35 pm
Locatie: Einde van de wereld

Bericht door Wouter » di feb 19, 2008 11:59 pm


Ik haal dat even aan naar aanleiding van jou voorbeeld van Nijmegen en Utrecht.
Ja, omdat het daar al gebeurd is natuurlijk! Blijkbaar mocht dat van Brussel.

FlaFlu
Berichten: 46026
Lid geworden op: za apr 03, 2004 5:38 pm

Bericht door FlaFlu » wo feb 20, 2008 12:54 am

Ik heb niets met Vitesse (of iedere andere club uit de Eredivisie naast Ajax), maar het zou toch wel kl*te zijn als Vitesse verdwijnt en wordt vervangen door Volendam of zo.

Gebruikersavatar
666
Site Admin
Berichten: 7077
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm
Locatie: vak 122 in de showroom van Handelshuis Ajax N.V.
Contacteer:

Bericht door 666 » wo feb 20, 2008 2:36 am

Leuk! Bij Volendam-uit kijken hoe Stanley Menzo het doet. Geen gezeur met combi's en lekker visjes eten in de rust.

We kunnen Vitesse ook gewoon niet vervangen. NEK ook nog even de financiele afgrond in en we hebben in een klap onze felbegeerde eredivisie van 16 clubs! Elk nadeel hep se voordeel toch, Wouter en Ramoon?

:666.gif:


Maarre... ik gok dat die lening na wat ceremonieel politiek gestoei gewoon overgesloten wordt naar een nieuw krediet met lagere rente en langere looptijd.
Sign your name on
the dotted line:

.............................

Plaats reactie