Zit nul lijn. Hij mag met die Ueda en Carranza de strijd aangaan.
Feyenoord
Moderator: mods
Re: Feyenoord
De Wolf lijkt me wel een leuke opvolger. 

Re: Feyenoord
Voor de liefhebbers (en ramptoeristen):
www.vi.nlExit Priske, kroniek van een onvermijdelijk ontslag
Door Martijn Krabbendam
Al voor Bayern München had Feyenoord de beslissing genomen te breken met trainer Brian Priske, maar dat gebeurde pas vandaag. Over een exit die zich lang van tevoren aankondigde, maar ook: hoe nu verder?
DE AANLOOP
Het is februari 2023. Leeds United heeft Jesse March ontslagen en is voor de opvolging van deze Amerikaanse coach uitgekomen in Rotterdam-Zuid. Daar valt een trainer al bijna twee jaar op door van Feyenoord een soepel draaiend én winnend elftal te maken, dat na de finale van de Conference League nu een gooi doet naar het landskampioenschap. Leeds weet genoeg en wil snel zakendoen, maar Feyenoord werkt niet mee. Arne Slot mag niet weg. Niet nu.
De interesse van Leeds United zorgt er wel voor dat in de Kuip het alarm afgaat. Feyenoord beseft dat het een kwestie is van tijd, voordat Slot wél vertrekt. De trainer zelf neemt voor nu genoegen met salarisverhoging, maar wordt een paar maanden later alweer gebeld door Brighton & Hove Albion. Die club wil graag kennismaken met de coach die met zijn team opvallend goede data overlegt, ze zien in hem een interessante optie voor de opvolging van Roberto De Zerbi. Ook Chelsea meldt zich en regelt meteen een privéjet voor Slot. In Londen maakt de trainer indruk, maar Chelsea kiest voor Maurizio Pochettino, dan nog een grotere naam.
Tottenham Hotspur is de volgende en het meest serieus. Spurs stelt alles in het werk om Slot binnen te halen en maakt ook lang een goede kans. Tot de trainer zelf begint te twijfelen. Hij besluit nog een jaar bij Feyenoord te blijven om met de club Champions League te spelen, óók een mooie uitdaging. Hij verlengt zijn contract en wordt daarmee de bestbetaalde trainer in Nederland. In ruil daarvoor verdwijnt de clausule dat hij voor een vast bedrag mag vertrekken. Maar Slot is ervan overtuigd dat zijn kans een jaar later wel weer komt en zodoende kan Feyenoord nog wat aan hem verdienen ook.
In feite weet iedereen in de zomer van 2023 dat de trainer aan zijn laatste seizoen begint.
DE KEUZE
Feyenoords algemeen directeur Dennis te Kloese, die op dat moment ook de portefeuille technische zaken heeft overgenomen van de vertrokken Frank Arnesen, zet zijn scouts aan het werk: zoek een opvolger voor Slot! Een van de namen die uit de computer rolt, is die van Nuri Sahin, op dat moment assistent-trainer bij Borussia Dortmund.
Sahin had als speler een carrière in de top, en was zelfs nog een jaar actief bij Feyenoord. Voordeeltje: hij kent de club. In de Tweede Bundesliga valt het spel op van Sankt Pauli. Fabian Hürzeler is daar de trainer. Hij blijkt een interessante nieuwlichter, maar nog wel erg jong. Ook Thorsten Fink verschijnt op de radar. De Duitser presteert goed met Sint-Truiden, maar gaat uiteindelijk naar Racing Genk. Graham Potter passeert de revue, net zoals een interessante trainer die bij het Franse OGC Nice over presteert, Francesco Farioli. Zo brengt Feyenoord een aantal mogelijke kandidaten in kaart.
Zodra bekend wordt dat Slot bij Liverpool de opvolger wordt van Jürgen Klopp, schakelt Feyenoord snel door. De namen van de scouting passeren en Te Kloese zelf heeft ook een trainer in gedachten: Priske. Hij volgt deze Deense trainer al langere tijd.
Priske begon zijn carrière als set-piece-trainer bij FC Midtjylland, vervolgens werd hij er assistent. Na een korte periode als rechterhand van Stale Solbakken bij FC Kopenhagen, keerde hij terug in Midden-Jutland. Priske schoof door naar de functie van hoofdtrainer, werd in zijn eerste seizoen kampioen en loodste zijn team door de kwalificatie naar de Champions League. Hij werkte een jaar bij FC Antwerp, dat hem ontsloeg, voordat hij Sparta Praag na elf jaar weer eens kampioen maakte en die prestatie herhaalde in zijn tweede seizoen. Goed genoeg voor Feyenoord, oordeelt Te Kloese.
Maar op basis waarvan? Intern bij Feyenoord is niet iedereen het eens. Data wijzen uit dat het Sparta Praag van Priske juist achterblijft op de onderdelen waarmee het Feyenoord van Slot zich wist te onderscheiden.
De Deen wordt gezien als geen spannende keuze, eerder conservatief en vooral als een breuk met de ingezette lijn. Niettemin krijgt Priske de job. Het feit dat hij de Nederlandse taal beheerst, geldt als een extra voordeel. Daarbij heeft hij zich met twee landstitels bij Sparta wel bewezen als prijzenpakker. Er valt ook wel wat te zeggen voor de keuze, de Deen heeft in ieder geval de ervaring die nodig is om Feyenoord te kunnen leiden.
Directeur Te Kloese is in zijn nopjes met de eerste trainer die hij aanstelt bij Feyenoord: ‘Het is een proces geweest van vele maanden, waarbij naast mezelf meerdere collega's nauw betrokken waren en vele trainers intensief werden gevolgd om te bezien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste. We willen als club immers voortborduren op de groei die we hebben doorgemaakt en de successen die de afgelopen jaren zijn geboekt. Priske heeft bij meerdere clubs aangetoond dat hij spelers beter maakt en dat hij het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien.’
DE SPEELWIJZE
Voortborduren op de groei die we hebben doorgemaakt en de successen die de afgelopen jaren zijn geboekt. Dit is dus de argumentatie waarom Feyenoord uitkomt bij Brian Priske. Volgens Te Kloese volgde hij zijn nieuwe Deense coach nog net niet naar de WC, maar door hem intensief te scouten, heeft Feyenoord de laatste maanden een goed beeld gekregen van wie deze trainer is, hoe hij werkt, zich gedraagt langs het veld, maar óók hoe zijn omgang is met media.
In de praktijk blijkt alles snel anders. Wie tijdens de voorbereiding spreekt met spelers, hoort ze vooral praten over ‘pittige trainingen’. Het is zwaar onder Priske, maar vooral anders. De nieuwe trainer heeft nieuwe ideeën. Hij gooit meteen de vertrouwde speelwijze van zijn voorganger overboord en kiest voor het 3-4-3-systeem, waarmee hij zelf in Praag successen vierde. De ommezwaai komt als een grote verrassing bij de spelers. Waarom zou je iets veranderen wat goed ging?
Ook voor de beleidsbepalers is het een surprise. Natuurlijk spreken ze de coach erop aan, maar Priske legt uit dat ze niet zo star moeten zijn. Voor hem is een systeem slechts een uitgangspunt, het gaat hem om de veldbezetting en die verandert steeds tijdens de wedstrijd, zo lang de posities maar zijn ingevuld. Een elftal is volgens de Deen een levend organisme, maar toch zijn de principes die hij aanhangt anders dan die van zijn voorganger en vereisen ze ook een andere manier van trainen. Het is, kortom, wennen voor iedereen.
Hoewel Feyenoord op de Priske-manier na strafschoppen de Johan Cruijff Schaal wint van PSV en daarmee de eerste prijs van het seizoen binnenhaalt, switcht de Deen snel terug naar het voor Feyenoord vertrouwde 4-3-3. Volgens de trainer doet hij dit omdat zijn spelers zich er comfortabeler bij voelen, maar het gebeurt juist onder druk van de selectie én clubleiding. Om dezelfde reden stopt hij met zijn huddle, een collectieve kringvorming op het veld, na winst, óf verlies. Uit bij FC Groningen leidt dit tot hoon. Nadat Feyenoord een 2-0 voorsprong heeft weggegeven, moeten de spelers in de middencirkel een publieke tuchtiging ondergaan. De Nederlandse trainers in de staf dringen er bij Priske op aan daarmee te stoppen. Waarom kan dit niet gewoon binnen de veilige muren van de kleedkamer?
Door heel snel veel van zijn ideeën in te leveren, blijkt Priske een pragmatische coach en houdt hij het intern rustig. Later geeft de trainer tegen VI toe dat het gewissel van systeem onhandig is geweest. ‘Met de kennis van nu heeft ons dit tijd gekost’, concludeert de trainer. ‘Ik dacht dat we afgelopen zomer meer spelers zouden kwijtraken, dan past het wel een andere speelwijze te proberen, omdat je dan normaal gesproken veel meer nieuwe spelers hebt in te passen.’
HET SPELERSBELEID
Nog voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal neemt Brian Priske een beslissing die hem lang zal achtervolgen. Hij verkiest Timon Wellenreuther als eerste keeper boven Justin Bijlow. Volgens de Deen klikt de Duitse doelman beter met de spelersgroep. Dat Wellenreuther zijn contract bij Feyenoord net heeft verlengd en dat niet deed zonder erbij te zeggen eerste doelman te willen zijn, speelt geen rol. Priske bezweert dat het zijn eigen keuze is geweest. Opvallend, want Bijlow is op dat moment pas net bij de groep, nadat hij met Oranje het EK in Duitsland heeft meegemaakt.
De keuze pakt niet goed uit. Wellenreuther maakt opvallend veel fouten. Bijlow ziet een transfer naar Southampton mislukken. Opeens heeft Priske dus twee eerste keepers. Bijlow stelt zich professioneel op en onder druk kiest Priske toch weer voor hem. Maar dan raakt hij opnieuw geblesseerd, zodat Wellenreuther speelt. De Duitser overtuigt weer niet, zodat Bijlow de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij PSV in het doel staat. Priske wil na afloop niet zeggen of Bijlow dan nu de eerste doelman is. “We shall see”, zegt de Deen.
Het gegoochel met de keepers helpt niet mee en ook met zijn aanvoerder heeft Priske snel een probleem. Quinten Timber loopt hoofdschuddend naar de kant als hij uit bij Sparta Rotterdam wordt gewisseld. Het is niet schokkend, maar valt wél op, doordat zulk gedrag bij Feyenoord drie jaar niet is voorgekomen. Nooit gaven spelers openlijk blijk van onvrede, als die er al was. Het akkefietje is snel uit de wereld en toch begint het erop te lijken alsof er tussen trainer en spelers niets méér is dan alleen een werkrelatie. Er is geen voetballer van Feyenoord geweest, die zich openlijk enthousiast heeft uitgesproken over Priske.
DE WERKWIJZE
December 2023. Feyenoord verliest in de Champions League uit bij Celtic door een late goal uit een corner. Slot is boos. Tijdens de eerstvolgende bespreking laat hij de beelden zien. Spelers zien zichzelf terug, de één frommelend aan zijn sok, de ander zit nog even veters te strikken. Volgens Slot staat hier geen team dat klaar is om de hoekschop goed en scherp te verdedigen. Dat krijgen ze te horen.
Duidelijkheid, dáár draait het om. Voor de Champions League-wedstrijd tegen Lazio legt Slot ze uit hoe de Italianen moeten worden bespeeld: altijd de bal in het midden houden. De trainer laat zijn spelers zien hoe de ploeg van de toenmalige trainer Maurizio Sarri opbouwt en vooral waar en hoe ze druk willen zetten, met als doel de opponent naar de zijkant te dwingen om de spelers daar te kunnen insluiten. Feyenoord houdt tegen Lazio de bal in het midden en de Romeinen kunnen niet goed druk ontwikkelen. Zo vertelt Slot voor iedere wedstrijd zijn spelers wat ze kunnen verwachten en wat zij ertegenover moeten stellen om te winnen.
Priske blijkt al snel een trainer die zijn spelers graag betrekt bij zijn werkwijze. Hoe denken zíj over de dingen? Wat vinden ze? Hebben ze misschien zelf nog ideeën? Het Deense model: leer medewerkers mee te denken zoals de baas. Vertrouw ze, ook als ze fouten maken. Zorg voor een goede balans tussen werk en vrijheid. ‘Ik heb een goede relatie met mijn spelers’, vertelt Priske na het gelijkspel tegen Willem II. ‘Ik voel dat ze alles willen geven als ze op het veld staan. Ze willen dingen oplossen, ook tijdens de besprekingen, want ik ben een trainer die vaak vraagt aan spelers aan welke oplossingen zij denken. Ik wil weten wat in hun hoofd gebeurt.’
Waar Slot veel ván zijn spelers vraagt, vraagt Priske veel áán zijn spelers. Het is een fundamenteel verschil. Voetballers beredeneren altijd vanuit zichzelf, wat is goed voor míj? De antwoorden die je dan krijgt als trainer, zijn gekleurd. Het is een van de redenen dat de meeste toptrainers kiezen voor instructie. Zij bepalen de opstelling, de speelwijze, de standaardsituaties, de omgangsvormen. Daarvoor zijn ze ook aangesteld. Wie Feyenoord ziet spelen, herkent een ploeg waarin instructie ontbreekt. Hoe is de opbouw? Waar, hoe en met wie wordt er druk gezet? Wat doet de ploeg bij een achterstand?
Het gevolg is dat Feyenoord minder goed speelt dan in de afgelopen drie jaar, maar ook veel minder goede data overlegt. Eigenlijk op alle onderdelen is de club minder geworden, behalve in het spelen van de lange bal.
DE STAF
Al vroeg in het seizoen gonst het dat een deel van de spelersgroep is uitgekeken op assistent-trainer Björn Hamberg. Deze Zweed kan niet bogen op een carrière als profvoetballer, maar is als trainer lang de rechterhand geweest van Graham Potter bij Swansea City, Brighton & Hove Albion en Chelsea en is nu de eerste assistent van Priske. Hamberg presenteert zich blijkbaar als te dominant. Hij slaagt er niet in een goede relatie op te bouwen met de spelersgroep. Tijdens het trainingskamp in Marbella, nog maar twee weken geleden, valt op dat de Zweed zich niet of nauwelijks bemoeit met de trainingen.
Dat doet Lukas Babalola wel. Net zoals Hamberg zonder een carrière als speler in het profvoetbal, werkte de Deen zich op van jeugdtrainer naar de functie van wedstrijdanalyticus bij Lyngby, Aalborg en Sparta Praag. Daar werd hij uiteindelijk assistent-trainer van Brian Priske. Als Feyenoord zich meldt, neemt de hoofdtrainer hem mee naar Rotterdam.
De jonge Babalola, hij is pas 28 jaar, heeft moeite orde te houden en laat zich in Spanje regelmatig overrulen door de spelers. Het is een klein, maar tegelijk duidelijk signaal: de spelers zien hem niet als de baas. Wie ze wél graag zien, is Etienne Reijnen. Onder Slot nam hij regelmatig veldtrainingen voor zijn rekening. Priske laat in de media niet na hem complimenteren als the next best thing onder de Nederlandse trainers, maar in Marbella moet hij zich vooral beperken tot de standaardsituaties. Het valt in Spanje sowieso op dat Priske zich voornamelijk verhoudt met zijn Scandinavische assistenten. Niet dat Reijnen en de andere assistent John de Wolf er verloren bij lopen, maar sprake van een innige band is er ook weer niet. Is dat dan de reden dat Priske onlangs aandrong op wisselingen in zijn staf? Feyenoord ging daar niet op in.
Sinds het vertrek van Slot is de succes-staf van Feyenoord helemaal ontmanteld. Slot nam zijn assistent Sipke Hulshof en performancetrainer Ruben Peeters mee naar Liverpool. Later sloot ook videoanalist Roderick van der Ham aan. Leigh Egger, de andere trainer uit de performance en medische staf, in wie de spelers veel vertrouwen hadden, keerde terug naar zijn geboorteland Australie.
Daarmee verdwenen niet alleen trainers, maar liep vooral een specifieke manier van werken de deur uit. Samen met Stijn Vandenbroucke, het hoofd van de afdeling, zorgden Peeters en Egger drie jaar lang voor een topsportcultuur, binnen de kaders die Slot bij zijn aanstelling had aangegeven. Spelers versterkten elkaar vervolgens in de motivatie beter, sneller en sterker te willen worden en waren vaak al voor het ontbijt op 1908 om extra individuele trainingen af te werken. Volgens ingewijden is deze Breakfast Club niet helemaal opgeheven, maar ook niet meer wat het is geweest.
Onder Priske en zijn staf is Feyenoord dit seizoen niet fit. Nooit kan de Deen spelen in zijn sterkte opstelling. Wie is er níet geblesseerd geweest? Bijlow, Nieuwkoop, Trauner, Bueno, Timber, Hwang, Milambo, Giménez, Ueda, Carranza, Osman; het rijtje is eindeloos. Als het gaat om zo veel spelers, kan het nooit pech alléén zijn. Onderzoek van de UEFA wees al uit dat veranderingen in een trainersstaf vaak zorgen voor een grotere kans op spierblessures. Priske onderkent het. ‘Ik ben geen Arne Slot’, zei hij zelf nog in Marbella, ‘en werk ook op een andere manier.’
DE WISSELVALLIGHEID
Terug naar vorig jaar zomer. Priske begint dan aan een lastig karwei, dat hij zelf een mooie uitdaging noemt. Hij moet de trainer opvolgen die niet alleen succes heeft gehad, maar de hele cultuur bij Feyenoord veranderde. Moeilijke opdracht, niet onmogelijk. Hoewel hij drie belangrijke spelers kwijtraakt, Mats Wieffer en Yankuba Minteh (Brighton & Hove Albion) en Lutsharel Geertruida (RB Leipzig), blijven er genoeg spelers over. Er ligt bovendien een blauwdruk van een succesvolle werkwijze. Hij hoeft er alleen maar zijn eigen touch aan te geven.
In Liverpool wacht Slot op een telefoontje van zijn opvolger. Hij is uiteraard bereid Priske te helpen. Slot kan hem alles vertellen over de kwaliteiten en de karakters van de spelers, hij kan zijn Deense opvolger een beetje wegwijs maken in de clubcultuur en het Nederlandse voetbal, hem wijzen op alles wat hij kan verwachten. Zo deed Klopp dat bij hem en bovendien gaat er vooral een soort van beleefdheid van uit, een chique werkoverdracht. Maar Priske belt niet. Hij wijst op het feit dat hij elf nieuwe spelers moet inpassen. Hij ziet niet in hoe Slot hem daarbij zou kunnen helpen.
Priske volgt zijn eigen lijn, maar moet al snel concessies doen. Eerst verandert hij van speelwijze, daarna gaat de huddle eruit. Ook op het veld wil het niet lukken. Feyenoord presenteert zich als een wisselvallig team. Het is voor iedere trainer mogelijk af en toe goed te spelen met goede voetballers, maar het moeilijkste is er een constante lijn in te krijgen. ‘Dat vind ik ook’, zegt Priske voor het duel met Bayern München. ‘Het is niet gelukt ons spel consistent te krijgen.’
Die constatering breekt de trainer nu op. Over de hele linie is het niet goed genoeg geweest. Die voortekenen er al vroeg in het seizoen: geen lijn in het spel, magere resultaten, te veel blessures. Door een aantal oplevingen in de Champions League, zoals de winst bij Girona en Benfica en het spectaculaire gelijkspel tegen Manchester City, 3-3 na een 3-0 achterstand, hield Priske de hoop op betere tijden levend, maar na flink wat puntverlies in de Eredivisie is de doelstelling, directe plaatsing voor de Champions League, uit zicht geraakt, dit alles opgeteld bij de vele blessures en de moeizame band van het Scandinavische deel van de staf met de spelersgroep.
Voor de club is dat aanleiding het dienstverband te beëindigen. Al voor het Champions Leagueduel met Bayern München heeft Feyenoord dat besluit genomen, een goed resultaat tegen de Rekordmeister, zou alleen voor uitstel hebben gezorgd. Het ontslag van Priske is niet alleen een zware teleurstelling voor de trainer zelf, óók voor directeur Te Kloese, in de rug gedekt door de voorzitter van de Raad van Commissarissen Toon van Bodegom en de commissaris technische zaken Sjaak Troost. Het aantrekken van Priske blijkt een dure misser, want het wierp Feyenoord niet alleen terug in de tijd, het kost de club een afkoopsom, die eerder ook al was betaald om de Deen los te weken bij Sparta Praag.
DE TOEKOMST
De vraag voor nu is: hoe verder? Feyenoord is natuurlijk al bezig met de opvolging van Priske. Er is een aantal trainers vrij, zoals Giovanni van Bronckhorst. De oud-trainer die bij Feyenoord vijf prijzen won, kreeg onlangs zijn ontslag bij Besiktas. Van Bronckhorst staat er bij iedereen goed op, al zal Feyenoord zich moeten afvragen of zijn stijl van trainen past bij de huidige situatie. Mark van Bommel is ook vrij. Hij won met FC Antwerp met goed voetbal de landstitel, de beker en de Supercup en gaf daarmee blijk geleerd te hebben van twee mislukte avonturen bij PSV en VfL Wolfsburg. René Hake is in de markt, succesvol ex-trainer van Go Ahead Eagles en onlangs ontslagen als assistent van Erik ten Hag bij Manchester United.
En dan is er nog Marino Pusic. De voormalige assistent van Arne Slot staat er intern bij Feyenoord zeer goed op. Voor Pusic spreekt dat hij kan teruggrijpen op de methode van Slot. Hij werkte bij AZ en Feyenoord onder de succescoach die hem bovendien graag had meegenomen naar Liverpool. Pusic bleef zijn club Shakhtar Donetsk trouw, maar zou kunnen zwichten voor het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. Volgens ingewijden valt daarover wel te praten met Shakhtar en is Feyenoord momenteel op de achtergrond bezig de komst van de oude assistent te onderzoeken.
De keuze voor een nieuwe trainer bepaalt de toekomst van Feyenoord. De club heeft nog steeds de blauwdruk in handen van wat nodig is om succesvol te kunnen zijn, maar staat nu wel op een kruispunt. Gaat Feyenoord er nu serieus mee aan de slag, of waren de drie seizoenen onder Arne Slot slechts een hoogtepunt in de geschiedenis van de club en liet deze top trainer niet alleen de spelers, maar ook directeur Dennis te Kloese er beter uitzien dan ze in werkelijkheid zijn?
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.
Salvador Dali
Salvador Dali
Re: Feyenoord
Ziet eruit als een Taliban strijder die Bosschaart

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- peter
- Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
- Berichten: 48887
- Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am
Re: Feyenoord
Maar die Ten Kloese is toch wel een enorme eikel eigenlijk. Wieffer en Geertruida vertrekken en je topcoach vertrekt. Daarvoor in de plaats kopen ze die Koreaan die nog wel redelijk is en Hadj en Bueno die wel OK zijn, maar voor de rest worden de miljoenen stukgeslagen op ontzettende bagger. Aandreev? Mitchell? Lotomba? Er wordt een soort van grabbelton georganiseerd en alles wat er uit komt, wordt gehuurd en gekocht. Carranza, Smal, Gonzalez het kan allemaal niet op, maar het is natuurlijk ook allemaal van een niveau middenmoot. Vervolgens heb je er last van dat je een vrij blessuregevoelige selectie hebt door de vele wedstrijden. Ze blijven daar hopen op Bijlow, maar die jongen is niet geschikt voor topsport. Timber ligt er vaak uit en is de sterkste man van het middenveld. En dan qua aanval heeft Ten Kloese er zo'n ontzettende puinbak van gemaakt. Hadj, Paixao, Osman, Carranza, Ueda en Gimenez als opties. En dan in de winter verkoop je juist die spits die net weer lekker begon te draaien.
En wie gooi je er dan uit na een moeizaam half jaar? De trainer. Nou, nu gaan we het meemaken met John de Wolf en wie weet komt de verlosser Pusic wel terug. Oude tijden herleven onder leiding van de assistent. Daar wel.
En wie gooi je er dan uit na een moeizaam half jaar? De trainer. Nou, nu gaan we het meemaken met John de Wolf en wie weet komt de verlosser Pusic wel terug. Oude tijden herleven onder leiding van de assistent. Daar wel.
Re: Feyenoord
Hopelijk niet Ten Hag.'Van Bommel niet op verlanglijst van Feyenoord, Hake én Ten Hag wel'
Marino Pusic staat er goed op bij Feyenoord, maar er zijn meer namen die vallen in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Het Algemeen Dagblad weet dat onder meer Erik ten Hag op de verlanglijst staat van de Rotterdamse clubleiding.
Het AD zet dinsdag de mogelijke opvolgers van de ontslagen Brian Priske op een rij. Pusic weet zich gesteund door met name commissaris Sjaak Troost, die de leiding heeft gepakt in De Kuip. Samen met Chris van der Weerden en Jeroen Schepens, zijn assistenten bij Shakhtar Donetsk, zou hij open staan voor een terugkeer naar Feyenoord. Het is echter de vraag of iedereen bij Feyenoord dat een goed plan vindt.
Vooral Vrienden van Feyenoord, de groep invloedrijke investeerders, zijn warm pleitbezorgers van Mark van Bommel, maar het PSV-icoon staat niet op de verlanglijst van de clubleiding. Dat geldt wél voor René Hake én Ten Hag. Hake was zelfs even in beeld om assistent te worden van Priske, maar de Deen had vertrouwen in Björn Hamberg en Lukas Babaloa, die net als hem nu plaats hebben moeten maken. Of Ten Hag de klus bij Feyenoord ziet zitten is zeer de vraag, maar zijn naam is dus wel gevallen, aldus het AD.
Re: Feyenoord
Ik kan me niet voorstellen dat Ten Hag daaraan begint. Die wacht op een mooie club in Duitsland.
Re: Feyenoord
De Taliban Bosschaart ad-interrim trainer
Re: Feyenoord
Moet die club wel komen.
Dit meldde VI, dus het zal wel kloppen. Blijkbaar werden deze trainers aangeboden.Feyenoord overwoog huidige Ajax-trainer na Arne Slot
In de zoektocht naar een opvolger van Slot passeerden verschillende namen de revue. Thorsten Fink, Fabian Hürzeler, Graham Potter en Nuri Sahin behoorden tot de mogelijkheden, maar dus ook Farioli. Hij viel op als ‘een interessante trainer die bij het Franse OGC Nice over presteert’.
Het verhaal is bekend: Feyenoord koos uiteindelijk voor Brian Priske, waar Farioli overstapte naar Ajax. De Italiaan leidde de Amsterdamse formatie zondag naar de koppositie in de Eredivisie. Een dag later werd de Deen daarentegen ontslagen als eindverantwoordelijke in De Kuip.
- Jinne
- Site Admin
- Berichten: 14611
- Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
- Locatie: Amsterdam, Holland
Re: Feyenoord
Die is ook de miljoenen bij Man United gewend. Zowel qua salaris als transfers. Zie hem nog wel ooit bij PSV belanden als ie naar een concurrent gaat.
Vrienden van Feyenoord fan Van Bommel. Troost fan van Pusic.
Ze moeten wel beseffen dat de baseline van Feyenoord plek 3 is. Jaren met Slot waren boven modaal.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
Re: Feyenoord
NAC uit altijd lastig
3 punten daar laten liggen,
en Feyenooit 1 toch weer gunstig

en Feyenooit 1 toch weer gunstig
Re: Feyenoord
Ik begrijp dat Bosschaart niet over de juiste papieren beschikt. Kunnen we niet pleiten voor dispensatie?
Nil volentibus arduum
Re: Feyenoord
O vast, nadat hij ergens in het buitenland opnieuw mislukt is.Zie hem nog wel ooit bij PSV belanden als ie naar een concurrent gaat.
Prototype van de eigenwijze Nederlander, en dan komt hij voor de verandering niet uit Amsterdam.

Kan iemand me trouwens vertellen wat er zo bijzonder is aan Dick Schreuder? Die man is al in de vijftig, hij heeft heel weinig gepresteerd. Toch komt zijn naam elke keer langs, nu weer in verband met F.
Re: Feyenoord
Vooral Perez die laaiend enthousiast is...
Re: Feyenoord
Waarom dan? Vanwege die blauwe maandag bij PEC? 
Ik zou nog eerder Ron Jans nemen, die heeft een veel grotere staat van dienst. Een fantastische gozer ook, haha.

Timber ligt er trouwens voor de rest van het seizoen uit, een gevoelig verlies.

Een fantastische gozer? Is dat tegenwoordig een criterium?Bij Studio Voetbal gaf Theo Janssen aan óók al een voorkeur voor Schreuder te hebben: “Hij is een beetje hetzelfde als Peter Bosz. Heel aanvallend spel. Hij heeft heel lang in de amateurwereld getraind. Dat heeft hij behoorlijk goed gedaan. Bij Zwolle heeft hij natuurlijk gewoon een geweldige prestatie neergezet, met heel goed voetbal. Ik vind het wel een trainer die een hele duidelijke manier van spelen heeft.” “Hij wil heel aanvallend voetbal spelen, is daarnaast ook een fantastische gozer, die helemaal gek is van het spelletje. Hij zal 24 uur per dag bezig zijn met Feyenoord beter maken. Ik zou het wel een interessante trainer vinden”, aldus de voormalige spelmaker.

Ik zou nog eerder Ron Jans nemen, die heeft een veel grotere staat van dienst. Een fantastische gozer ook, haha.


Timber ligt er trouwens voor de rest van het seizoen uit, een gevoelig verlies.
Re: Feyenoord
Timber is wel blessuregevoelig.
Over Dick Schreuder. Dat is inderdaad opmerkelijk. Heeft zijn PR net zo goed voor elkaar als zijn broer. In Spanje hebben ze hem toch ook gewoon weggestuurd omdat het tegenviel?
Kennelijk liggen de directie (Te Kloese) en de RVC met elkaar overhoop. Met een beetje geluk rollen ze nog een tijdje over straat en zakt de boel verder in elkaar. Ze denken allemaal dat ze het wiel hebben uitgevonden maar de enige reden waarom het daar zo geweldig ging was Slot.
Over Dick Schreuder. Dat is inderdaad opmerkelijk. Heeft zijn PR net zo goed voor elkaar als zijn broer. In Spanje hebben ze hem toch ook gewoon weggestuurd omdat het tegenviel?
Kennelijk liggen de directie (Te Kloese) en de RVC met elkaar overhoop. Met een beetje geluk rollen ze nog een tijdje over straat en zakt de boel verder in elkaar. Ze denken allemaal dat ze het wiel hebben uitgevonden maar de enige reden waarom het daar zo geweldig ging was Slot.
Nil volentibus arduum
Re: Feyenoord
Een geweldige prestatie bij PEC, heel goed voetbal? Dat heb ik dan gemist. Ben benieuwd wat het oordeel van Peter is.Yopii schreef: ↑ma feb 17, 2025 4:39 pmWaarom dan? Vanwege die blauwe maandag bij PEC?
Een fantastische gozer? Is dat tegenwoordig een criterium?Bij Studio Voetbal gaf Theo Janssen aan óók al een voorkeur voor Schreuder te hebben: “Hij is een beetje hetzelfde als Peter Bosz. Heel aanvallend spel. Hij heeft heel lang in de amateurwereld getraind. Dat heeft hij behoorlijk goed gedaan. Bij Zwolle heeft hij natuurlijk gewoon een geweldige prestatie neergezet, met heel goed voetbal. Ik vind het wel een trainer die een hele duidelijke manier van spelen heeft.” “Hij wil heel aanvallend voetbal spelen, is daarnaast ook een fantastische gozer, die helemaal gek is van het spelletje. Hij zal 24 uur per dag bezig zijn met Feyenoord beter maken. Ik zou het wel een interessante trainer vinden”, aldus de voormalige spelmaker.![]()
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.
Salvador Dali
Salvador Dali
- peter
- Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
- Berichten: 48887
- Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am
Re: Feyenoord
De man heeft heel goede PR aan z'n broek hangen. Moet wel zeggen dat hij Zwolle fris liet voetballen, maar dat was ook gewoon in de KKD he. Werden toen tweede achter Heracles.
Lees nu dat ze Robin van Persie willen haha. Met vallen en opstaan bij Heerenveen aan de gang, maar die naam he. Robin van Persie. Oiii.
Lees nu dat ze Robin van Persie willen haha. Met vallen en opstaan bij Heerenveen aan de gang, maar die naam he. Robin van Persie. Oiii.
Re: Feyenoord
www.ad.nlOndanks tientallen miljoenen winst is beeldvorming rond Feyenoord-directeur rigoureus gekanteld
De historische tweestrijd met AC Milan is een absoluut hoogtepunt in zijn tijd bij Feyenoord, maar toch staat Dennis te Kloese tot aan zijn navel in een moeras vol intriges. Er dreigt een storm waarin het schier onmogelijk wordt om nog overeind te blijven, schrijven Mikos Gouka en Sjoerd Mossou.
Sjoerd Mossou 18-02-25, 06:00 Laatste update: 08:31
In het klassieke Milanese restaurant Cracco, in het historisch hart van de Italiaanse stad, niet ver van de Duomo, schuift Dennis te Kloese dinsdagmiddag aan tafel bij de clubleiding van AC Milan.
De Feyenoord-directie zal er met alle egards worden ontvangen voor de lunch, zoals dat gaat op wedstrijddagen bij grote Europese ontmoetingen. De risotto van Cracco is voortreffelijk, souvenirs en beleefdheden zullen keurig worden uitgewisseld en ongetwijfeld zal het aan tafel over Santiago Giménez gaan: de Mexicaanse spits die onlangs van Feyenoord naar Milaan verhuisde.
Geen rookie
Te Kloese is zeker geen rookie in dit soort settings. Als bestuurslid van de ECA, het orgaan van Europese topclubs, hoeft hij zich allang niet meer voor te stellen aan Giorgio Furlani, de directeur van AC Milan. Te Kloese heeft een groot internationaal netwerk opgebouwd, zowel binnen als buiten Europa. Hij werkte als directeur bij LA Galaxy nog een jaar samen met Zlatan Ibrahimovic, destijds nog speler, nu technisch directeur bij de Italiaanse club.
Maar comfortabel zal Te Kloese zich niet per se voelen in Milaan, zo kort voor één van de grootste Europese wedstrijden van deze eeuw voor Feyenoord. De druk op zijn positie wordt binnen én buiten de Rotterdamse club opgevoerd, zo blijkt inmiddels al wekenlang.
,,Ik vind het heel bijzonder dat we drie jaar lang de polonaise lopen, maar als ik nu om me heen kijk, dat het net lijkt alsof ik een besmettelijke hoest heb’’, zei Te Kloese er onlangs zelf over, bij één van zijn weinige publieke optredens.
Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de directeur daarmee impliciet verwees naar voorzitter Toon van Bodegom en technisch commissaris Sjaak Troost. Twee bestuurders met wie Te Kloese lange tijd nauw optrok, en bij wie hij in het tijdperk van succestrainer Arne Slot steeds volop rugdekking voelde. Maar na zeven moeizame maanden onder diens opvolger Brian Priske kantelde alles. Opeens belandde Te Kloese in een moeras vol verwijten en intriges.
Niet alleen in de publieke opinie bij het Legioen, óók binnen de talloze bestuurlijke gremia die Feyenoord rijk is. De Rotterdamse club is al jaren opgedeeld in allerlei bestuurslagen met aangegroeide zijtakken, van het Stico (Stichting Continuïteit Feyenoord) tot NV Stadion Feyenoord, van de Vrienden van Feyenoord tot de amateurtak.
Die complexe bestuurlijke governance heeft ertoe geleid dat allerlei mensen invloed kunnen uitoefenen bij de club, van oudsher toch al een bolwerk vol emoties. In goede tijden is dat zelden een probleem. Gaat het sportief minder, dan weet zelfs de zittende directeur bij Feyenoord niet exact waar hij aan toe is. Achter iedere boom kan plots een vijand staan, kortgeleden nog vermomd als vriend.
Dat bleek pijnlijk rondom het ontslag van Priske, toen al vóór het Champions League-duel met Bayern München opzichtig naar de media werd gelekt dat de Deen zou worden ontslagen. Commissaris Troost vertelde dat zelfs in een volgepakte sponsorbox. Intern reageerde Te Kloese woedend, maar het zal hem ook zorgen hebben gebaard: de directeur is niet meer volledig ‘in control’.
De RvC, in theorie een controlerend orgaan, mengde zich actief en dwingend in de discussie over de positie van Priske. In het spel over diens opvolging tekent zich eenzelfde soort patroon af. Formeel ligt de keuze voor een nieuwe trainer puur in handen van Te Kloese, maar het is maar afwachten hoe autonoom de directeur nog werkelijk is.
Allerlei geledingen proberen het proces te beïnvloeden. Diverse mensen binnen de organisatie kiezen ondertussen strategisch hun positie in het machtsspel.
Dat de geboren Bussumer ook bij bijvoorbeeld de aandeelhouders van Stadion Feyenoord weinig vrienden heeft, is daarbij ook allang geen geheim meer. Te Kloeses besluit om de toekomst van de Kuip voorlopig op de lange baan te schuiven, maakte hem populair bij veel supporters, maar juist niét bij de voorvechters van een nieuw stadion.
Ook op het aankoopbeleid van Te Kloese groeit de kritiek nu Feyenoord vierde staat in de eredivisie. De directeur heeft de technische leiding van de club weliswaar deels bij Mark Ruijl (technisch manager), Jelle Goes (scouting en ontwikkeling) en Stijn Vandenbroucke (performance) gelegd, maar Te Kloese is nog altijd eindverantwoordelijk.
Aankopen vielen tegen
Helder is dat een deel van zijn aankopen tegenviel, onder wie dure spelers zoals Ayase Ueda, Luka Ivanusec en Ramiz Zerrouki. Maar net zo goed kun je spelers zoals Jakub Moder, Anis Hadj-Moussa, Hwang In-Beom en Gijs Smal als uitstekende - en relatief betaalbare - aanwinsten markeren.
Ontegenzeggelijk haalde Te Kloese veel betere transferresultaten dan zijn voorgangers in Kuip, leidend tot een winst van tientallen miljoenen. De marktwaarde van Feyenoord-spelers groeide navenant, mede dankzij de uitstekende prestaties in Europa. Ook commercieel draaide de club uitstekend, terwijl er vooralsnog in ieder jaar van Te Kloese een prijs werd gewonnen.
Toch merkt ook de directeur dat de beeldvorming rigoureus is gekanteld. Een alleszeggend voorbeeld is in dat opzicht de verkoop van Giménez, met 35 miljoen euro een absolute recordtransfer in de geschiedenis van Feyenoord. De chronologie rond de Mexicaan is in veel opzichten een verhaal uit het boekje: Te Kloese haalde de spits voor een betrekkelijk laag bedrag naar Rotterdam.
Giménez was in tweeënhalf jaar tijd vaak van grote waarde, werd kampioen, ontwikkelde zich voorbeeldig en verdiende daarmee een grote transfer naar een Europese topclub. Maar in een extreem wisselvallig seizoen is het sentiment inmiddels heel anders: het was Te Kloese die zijn beste spits halverwege liet gaan, terwijl diens opvolgers nog weinig indruk maakten.
Dinsdagavond zal Te Kloese dan ook met samengeknepen billen naar zijn oogappel kijken op het ereterras van San Siro. Indirect heeft juist Gimenez een belangrijk deel van diens lot in handen. Als uitgerekend de Mexicaan een einde maakt aan dit bijzondere Europese seizoen van Feyenoord, kan Te Kloese wel uittekenen welke storm de komende tijd gaat opsteken in de Kuip.
Een storm waarin het schier onmogelijk wordt om nog overeind te blijven.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.
Salvador Dali
Salvador Dali
Re: Feyenoord
https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/2 ... aakt-ruzie
Blijkbaar ziet de familie Van Kooperen Pusic niet zitten.
Die Spaan toch... Zijn betogen hangen van roddels aan elkaar.
Wat F. betreft, de nieuwe trainer zou moeten afwachten wie straks de (nieuwe?) TD is. Te Kloese is aangeschoten wild.
Blijkbaar ziet de familie Van Kooperen Pusic niet zitten.

Die Spaan toch... Zijn betogen hangen van roddels aan elkaar.

Wat F. betreft, de nieuwe trainer zou moeten afwachten wie straks de (nieuwe?) TD is. Te Kloese is aangeschoten wild.
-
- Berichten: 33309
- Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm
Re: Feyenoord
Jezus, wat een mazzel. Ongelofelijk.
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.
Re: Feyenoord
Ongekend hè. Maar dit Milan is wel echt bedroevend. Atalanta vliegt er ook uit tegen Brugge.
IK GELOOF!!!!!!