En met opgepakt bedoel ik dus in landen waar de Islam alles bepaalt. Daar word je opgepakt als je behoort tot de community waar de desbetreffende speler maling aan heeft

Moderator: mods
Ik ben het wel met hem eens dat de hele communicatie en gang van zaken rondom deze serie acties weinig professioneel en allesbehalve overtuigend is.El Yaakoubi verwijt Excelsior slechte communicatie rond OneLove-actie
Redouan El Yaakoubi wijt het kwijtraken van de aanvoerdersband bij Excelsior aan slechte communicatie van de club rond de OneLove-actie. De 27-jarige verdediger van de Rotterdamse club ging in een interview op het YouTube-kanaal van programmamaker Salaheddine dieper in op zijn redenen om niet mee te doen aan de actie. El Yaakoubi zorgde voor ophef door voorafgaand aan de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, op zondag 19 maart, niet bij een OneLove-spandoek te poseren met zijn ploeggenoten en tegenstanders.
"Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we voor zowel de club als de speler in een positie terechtgekomen die voor allebei niet wenselijk is", meldde Excelsior in een verklaring. Daarin maakte de club bekend dat gezamenlijk is besloten dat El Yaakoubi niet langer de aanvoerder is.
El Yaakoubi zegt donderdag in het interview dat hij zich voor het blok gezet voelde bij de actie met de banner. "Ik hoorde één minuut voordat we aan de warming-up begonnen dat we met de banner op de foto moesten. Ik zei tegen de manager dat ik het hypocriet zou vinden om achter die banner te staan terwijl ik de band niet draag." De verdediger was al met de club overeengekomen dat hij een alternatieve aanvoerdersband zou dragen. "Daarom was duidelijk dat ik niet op de foto zou gaan. Uiteindelijk ben ik de dupe geworden van de slechte communicatie van de club."
'Ze doen er een ander jasje om'
Hoewel de OneLove-actie van 19 maart tegen racisme en discriminatie was, is die volgens El Yaakoubi in het leven geroepen voor de lhbtiq+-gemeenschap. "Nu doen ze er even een ander jasje om. De boodschap is allesomvattender gemaakt, maar daar ben je te laat mee. Ik heb dat ervaren als een marketingstunt."
Eerder dit seizoen weigerde El Yaakoubi in de week van Coming-Outdag de OneLove-band te dragen. Dat deed hij, net als Feyenoord-captain Orkun Kökçü, uit religieuze overwegingen. El Yaakoubi koos toen voor een geheel witte band met het woord "Respect" erop. Hij zei destijds dat hij de boodschap op die manier "nog krachtiger en allesomvattender" wilde maken.
El Yaakoubi zegt nu dat hij gebruik wil maken van zijn vrijheid om te vinden wat hij wil. "Maar als ik de keuze maak om van die vrijheid gebruik te maken, pas ik niet in dat straatje en gelden die vrijheden ineens niet voor mij." Hij vindt ook dat talkshows vooral tot polarisatie rond de actie leiden. "Daar doe ik niet aan mee."
Op Instagram riep de speler van Marokkaanse afkomst op te accepteren dat er verschillen zijn. "We moeten werken aan een echt diverse en inclusieve samenleving waarin we elkaar niet hoeven te overtuigen, te dwingen, maar waar we elkaar in elkaars waarde laten en vooral spreken over overeenkomsten."
Bron: nusport.nl