http://www.ajaxshowtime.com/article/voe ... ter-unitedTimothy FosuMensah heeft zijn eerste contract bij Manchester United getekend, zo melden
diverse media vrijdagavond. De zeventienjarige verdediger geldt al ruim een jaar als een revelatie bij de
Engelse topclub.
FosuMensah is een product van de jeugdopleiding van Ajax. Vorige zomer besloot hij, net als Javaïro Dilrosun
(Manchester City) en Mink Peeters (Real Madrid), op zestienjarige leeftijd naar het buitenland te vertrekken.
Sindsdien heeft Ajax besloten om talentvolle jeugdspelers weer op hun zestiende een contract aan te bieden, in
plaats van op hun zeventiende.
Wat is er geworden van .... (deel II)
Moderator: mods
-
- Berichten: 7389
- Lid geworden op: zo dec 02, 2007 8:17 pm
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Van AS.
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".
- Jinne
- Site Admin
- Berichten: 14611
- Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
- Locatie: Amsterdam, Holland
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Hipster! Beter dan het knotje van Lasse. Jammer dat ie die baard niet al had toen ie bij ons speelde.Marillion schreef:
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Links naast 'm zit een kind van 'm. Gelijkenis is niet te overzien. Dat kind heeft de verkeerde helft van de gene pool te pakken. 

- InnerHarbour
- Berichten: 20534
- Lid geworden op: vr sep 19, 2003 1:09 am
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Nou dat is toch wel een heel bijzondere goal een duidelijk bewijs dat Ajax hem te makkelijk heeft laten lopen. 

YNWA
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Ja inderdaad zelfs Sanogo had deze nog gemaakt
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Inmiddels een paar kilootjes zwaarder.Jinne schreef:Hipster! Beter dan het knotje van Lasse. Jammer dat ie die baard niet al had toen ie bij ons speelde.Marillion schreef:

- Ramona
- Erelid, Toto winner 03/04, 17/18, EC 08
- Berichten: 34515
- Lid geworden op: vr sep 12, 2003 5:58 pm
- Locatie: Nijmegen
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Gadverrrrrrrrr...niet meer quoten graag, 1 keer was al erg genoeg!
Thnx!


Thnx!


Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Ik ook niet Niki, ik ook niet....'Zimling: Eerste wedstrijden ging het heel goed.'
Niki Zimling speelde het afgelopen seizoen voor Ajax maar de samenwerking werd geen succes en dat vindt de Deen jammer. Zimling kwam al snel op de bank en ging na het seizoen weer terug naar FSV Mainz 05.
'De eerste wedstrijden ging het echt heel goed', vertelt de oud-Ajacied in gesprek met het deense BT, die in totaal negen keer uitkwam voor de hoofdmacht van Ajax. 'Maar vervolgens werd ik er opeens naast gezet. Ik heb geen idee waarom dat gebeurde.'
Zimling werd door Ajax gehuurd als opvolger van Christian Poulsen. 'Achteraf is het een wat overhaaste beslissing geweest om naar Ajax te vertrekken, van alle partijen', concludeert de 30-jarige middenvelder, die op weg lijkt naar zijn oude club Brondby IF.
Bron: AS
Nil volentibus arduum
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Toen hij inviel tegen PSG leek het inderdaad even alsof hij een goede was. Dat was meteen ook voor het laatst dat hij die indruk gaf.
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Buoy mogelijk naar PEC. Gaat lekker met die jongen...en Pec komt erachter hoe fijn een warme relatie met Mino Raiola is.
Alright, stop this nonsense. It is getting way too silly!
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Dit is wat mij betreft dan wel een veel betere keuze dan de voorgaande clubs waar hij onder contract stond. Bij Zwolle zal hij normaal gesproken wel kansen krijgen om weer aan voetballen toe te komen. Iets wat hij de afgelopen seizoenen natuurlijk veel te weinig heeft gedaan.
Nil volentibus arduum
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Van Juventus naar HSV naar Panathinaikos naar PEC. Hij heeft zijn carrière mooi opgebouwd. 

- peter
- Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
- Berichten: 48887
- Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Kishna mag in de basis starten bij Lazio en staat na 45 minuten op een 3-0 achterstand tegen Chievo. 

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Het is zelfs nog erger.... AJAX, juventus, HSV, etc....Yopi schreef:Van Juventus naar HSV naar Panathinaikos naar PEC. Hij heeft zijn carrière mooi opgebouwd.
Alright, stop this nonsense. It is getting way too silly!
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
www.parool.nlDocu over bizarre leven van de voetbalmiljonair uit Oost
09-09-15 18:37 uur - Bron: Het Parool
Regisseur Carin Goeijers volgde de Nederlands-Marokkaanse voetballer Mbark Boussoufa 2,5 jaar voor haar televisiedocumentaire Voetbalmiljonair uit Oost.
De Nederlands-Marokkaanse Mbark Boussoufa zat op een vliegveld in Los Angeles te wachten tegenover producent Paul Ruven. De twee raakten aan de praat, en Ruven wist direct dat hij een documentaire wilde maken. Terug in Amsterdam benaderde hij regisseur Carin Goeijers, die in 2000 een Gouden Kalf won voor De nieuwerwetse wereld en daarna documentaires maakte over onderwerpen als dance (God is my dj), de Limburgse band DeWolff (DeWolff) en eerwraak (Bahar).
Goeijers had nog nooit van Boussoufa gehoord - ze is sowieso geen grote voetballiefhebber - maar was wel geïnteresseerd. 'Hoe minder ik weet, hoe leuker ik het vaak vind. Film is voor mij een ontdekkingsreis. In Voetbalmiljonair uit Oost draait het zoals in al mijn films vooral om relaties; ik volg iemand die zijn weg probeert te vinden in het leven. Een jonge, zeer getalenteerde man uit een andere cultuur - Mbark komt uit een Amsterdams gastarbeidersgezin - die ook nog eens heel gelovig is.'
Boussoufa werd in 1984 geboren in Oost. Zijn eerste club was GeuzenMiddenmeer; via Fortius kwam hij in de jeugd van Ajax terecht, waar hij speelde met Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Boussoufa werd overgenomen door Chelsea, maar het eerste elftal haalde hij niet. Hij ging in België voetballen, werd er twee keer voetballer van het jaar, en ging in maart 2011 voor heel veel geld naar Anzji Machatsjkala, een miljardairsclub waar sterspelers als Eto'o en Willian onder contract stonden en een jaar later Guus Hiddink als trainer werd aangesteld. Omdat het veel te gevaarlijk was in Dagestan, woonde en trainde Boussoufa in Moskou, tweeduizend kilometer verderop.
Naar Marokko
Goeijers en Ruven legden contact met de voetballer; eind 2012 was hun eerste afspraak in Moskou. 'We hebben een tijdje zitten praten, toen ging hij akkoord. Er waren geen restricties, maar ik moest al snel concluderen dat ik niet overal bij kon zijn. Bij de contractbesprekingen bijvoorbeeld bleef de deur dicht.'
Goeijers filmt op het trainingsveld en in Boussoufa's zwaarbeveiligde villa ('Hoeveel kamers heb je hier eigenlijk?' vraagt zijn broertje, die zijn persoonlijk assistent is). Ze gaat met zijn familie naar Marokko en bezoekt zijn ouders, die nog steeds in zijn geboortehuis in de Molukkenstraat wonen. 'Hij heeft wel duizend keer aangeboden een groot huis voor ze te kopen, maar ze willen er niet weg.' Zij zouden graag zien dat Mbark trouwt en kinderen krijgt, maar hij is bang een golddigger aan de haak te slaan.
Ongemakkelijk
De recentste opnamen in Voetbalmiljonair uit Oost dateren van eind 2014, Boussoufa speelde bij Lokomotiv Moskou. 'Ik wilde nog een keer met hem naar Marokko, maar dat is helaas niet gelukt. Hij wilde wel, maar voetballers op dit niveau zijn geen baas over hun eigen tijd. Ik heb lang gewacht, maar uiteindelijk moest ik mijn film toch afmaken.'
Contact heeft ze nog nauwelijks met hem; Goeijers weet uit de krant dat Boussoufa deze zomer bijna naar zijn oude club Anderlecht was teruggekeerd. 'Ik wilde hem mijn film al veel eerder laten zien, maar ook dat kwam er maar niet van. Daarom ben ik maandag bij zijn familie langs geweest. Zij zouden voor hem kijken, maar hij heeft uiteindelijk toch meegekeken via Facetime. Iedereen is blij met de film. Gelukkig maar, ik was er van tevoren toch een beetje ongemakkelijk onder.'
Teledoc: Voetbalmiljonair uit Oost, morgen 22.15 uur, NPO3.
(Door: Jan Pieter Ekker)
Vanavond dus, om 21.58 uur volgens de site van de NPO.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.
Salvador Dali
Salvador Dali
- InnerHarbour
- Berichten: 20534
- Lid geworden op: vr sep 19, 2003 1:09 am
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Nu.nlClubloze El Hamdaoui traint mee bij AZ
Foto: Getty Images
Gepubliceerd: 13 september 2015 10:22
Laatste update: 13 september 2015 10:55
Mounir El Hamdaoui traint mee bij AZ. De aanvaller is momenteel clubloos en houdt in Alkmaar zijn conditie op peil.
Dat meldt AZ zondag op de clubsite.
De 31-jarige El Hamdaoui speelde in het verleden drie seizoenen voor AZ, waarmee hij in 2009 kampioen werd. Hij verruilde in 2007 Willem II voor de club uit Alkmaar en vertrok drie jaar later naar Ajax.
Vervolgens kwam El Hamdaoui uit voor Fiorentina, dat hem nog verhuurde aan Malaga. Sinds deze zomer zit de spits zonder club.
AZ meldt dat El Hamdaoui via de club een nieuwe werkgever hoopt te vinden, waardoor het niet aannemelijk lijkt dat hij in Alkmaar een contract zal tekenen.
Blijft zonde, hij kon echt wel voetballen.
Alright, stop this nonsense. It is getting way too silly!
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Hedwiges Maduro loopt heel aardig te ballen bij FC-Groningen-Heerenveen. Danny Hoesen overigens ook.
Duke schreef:Docu over bizarre leven van de voetbalmiljonair uit Oost
Volgens iedereen die de docu gezien heeft, schijnt het erg goed te zijn. Er is erg treffend in beeld gebracht hoe eenzaam Mbark Boussoufa in Rusland is, bij een club waar hij niet zelf voor heeft gekozen maar zomaar opeens aan verhuurd is.InnerHarbour schreef:Nou dat mag ik niet missen.
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Ik heb een stukje gezien, dat vond ik niet heel interessant. Maar de critici zijn inderdaad positief. Het is nog terug te kijken, misschien waag ik nog wel een poging. Wat ik zag was vooral onwerkelijk, een bepaalde cultuur die mij niets zegt.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.
Salvador Dali
Salvador Dali
- raymon
- Site Admin & AT WC 2014 winner, Toto winner 16/17
- Berichten: 23606
- Lid geworden op: di sep 02, 2003 9:59 am
- Locatie: St. Neots, UK
- Contacteer:
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Er gebeurde gewoon niet zo heel veel. Je zag wel heel goed de eenzaamheid en dat sloeg heel erg terug op de docu (is misschien ook wel logisch).
"De waarheid is een geheel van maatschappelijk geaccepteerde leugens"
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Zou kunnen. Je zult waarschijnlijk ook niet hele delen van een jaar in je eentje op een hotelkamer hebben gezeten. Ik kan je vertellen dat dat geen pretje is.Duke schreef:Wat ik zag was vooral onwerkelijk, een bepaalde cultuur die mij niets zegt.

Kan zijn dat je net binnenviel in een stukje waar voornamelijk gezwegen werd. Dit is niet bepaald een snelle en spectaculaire documentaire, het is eerder slow televisie waarin de eenzaamheid van Boussoufa in Rusland en het gevoel van thuiskomen op die spaarzame vrije dagen in Amsterdam erg treffend in beeld zijn gebracht.Duke schreef:Ik heb een stukje gezien, dat vond ik niet heel interessant. Maar de critici zijn inderdaad positief. Het is nog terug te kijken, misschien waag ik nog wel een poging.
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Ik erger me dood aan de columns van Marco van Basten in de VI. Niet alleen aan zijn zelfingenomen toontje, maar ook aan de inhoud. Populair geklets en onzin. Een paar citaten:
Is hij vergeten dat zijn vader zo'n beetje zijn personal assistent was? Die dag en nacht bezig was met het voetbal van prinsje Marco?
Het is niet meer 1978. Voetbal is een vak geworden. Kinderen die worden opgeleid voor topsport krijgen veel, maar moeten ook veel geven. Dit is ook de reden dat die jongens juist níet verwend zijn. Wie het niet kan opbrengen, valt af. De tijd van lekker ballen op de club en dan thuis tot zonsondergang buiten partijtjes spelen is voorbij. Die partijtjes zijn niet intensief genoeg.
Die files waren er in zijn tijd al. Alleen nam zijn vader in het geval van een file de vluchtstrook, zodat prins Marco niet te laat kwam voor zijn training.
Zelf koos hij voor Ajax in plaats van ervoor te zorgen dat hij eerst de beste was van Utrecht.
Het is natuurlijk onzin dat er in alle windstreken goede opleidingen zijn. Een aantal clubs leidt goed op, de rest duidelijk minder. Een goede opleiding maakt vaak het verschil tussen wel of niet slagen in het profvoetbal.
Ik begrijp wel wat hij bedoelt, maar zijn verhaal is te stellig en te algemeen. Je moet het van geval tot geval bekijken. Waar komt een talent vandaan? Hoe zijn de omstandigheden daar? Wat voor familie heeft hij, hoe zit hij in elkaar, enz. Genoeg jongens hebben er juist baat bij intensief met voetbal bezig te zijn en niet meer bloot te staan aan verkeerde invloeden. Neem Memphis Depay. Clubs kunnen veel betekenen voor zulke jongens. Het feit dat ze moeten reizen betekent ook dat ze van de straat zijn. Met de hele familie ontbijten, dan naar school, dan op de fiets naar je buurtclubje (wollen muts van oma op in de winter) en dan met je vriendjes op het trapveldje, dat is het verleden.
Van Basten ergert zich blijkbaar dood aan busjes die spelers ophalen:
(Wat een verwennerij trouwens: elke dag twee uur in een busje zitten.
)
Over de studiebegeleiding heb ik het niet eens. Een club heeft de morele verplichting om ervoor te zorgen dat spelers een schooldiploma halen, zodat ze niet met lege handen staan als het in het voetbal niet lukt. Dat hij dat niet snapt, tekent hem: voor hem was het geen probleem.
Overigens, de column draagt de titel: We leiden te veel eenheidsworsten op. Maar over eenheidsworsten gaat het in feite niet in de column. Wel over verwennerij met busjes en zo. Van Basten heeft die kop uiteraard niet gemaakt. Dat doen ze bij de VI. Zo'n misser (vlag dekt de lading niet) is typerend voor de VI van tegenwoordig, vind ik. Het blad wordt er bepaald niet beter op.
Wat volgt is een verhaal over jongens op straat die de leiding nemen, hiërarchie, natuurlijk proces, enz. Dat zal dan wel, Marco. Kinderen duiken vandaag de dag achter de computer. Als ze al gaan voetballen, doen ze malle panna-trucjes, zoals jij het uitdrukt. Trucjes zijn voor het circus, schrijf je. Voetbal gaat om doelpunten maken en om winnen. Dus wat is je redenering? Niet alleen wil jij bepalen dat kinderen naast hun trainingen op straat gaan voetballen (doen ze dat wel?), je schrijft ook nog voor hoe. Ze moeten dat wel op jouw manier doen, anders is het mal. Maar wat als ze het níet op jouw manier doen? Kunnen ze dan niet beter meer trainen?Waar ik me vooral over verbaas is dat de jeugd regelmatig twee trainingen per dag voor de kiezen krijgt. Dat vind ik echt absurd. Door zo'n vol programma hebben kinderen niet meer de puf om ongedwongen op straat te spelen, terwijl dat juist ontzettend belangrijk is.
Nee, zeg. Opa Marco klaagt over de jeugd van tegenwoordig.Er is een cultuur van halen en brengen ontstaan en daar raken jongens murw van. Ze worden veel te veel in de watten gelegd.

Is hij vergeten dat zijn vader zo'n beetje zijn personal assistent was? Die dag en nacht bezig was met het voetbal van prinsje Marco?
Hijzelf is de maatstaf aller dingen.Ik heb nooit om negen uur 's morgens getraind. Daar heb je toch de energie niet voor?
Bij AZ trainen ze 's ochtends een uurtje, ja. Is dat erg? Wat maakt het uit, twee keer een uurtje of één keer twee uur?Een stokpaardje van veel specialisten is: je moet tienduizend uren maken voor je de materie volledig onder de knie hebt. Dat geldt voor meer dingen die een mens doet. Ik heb daar met diverse collega's weleens discussies over gevoerd. Ik kan het niet wetenschappelijk onderbouwen en ik weet dat je heel veel moet oefenen, maar volgens mij kun je beter pakweg achtduizend uren maken waarvan je weet dat die goed benut worden. Je moet fris en fit blijven en volgens mij is bij acht of negen trainingen per week eerder het tegendeel waar. Verzorg gewoon één keer per dag een goede training. Die kan soms best twee uur duren.

Het is niet meer 1978. Voetbal is een vak geworden. Kinderen die worden opgeleid voor topsport krijgen veel, maar moeten ook veel geven. Dit is ook de reden dat die jongens juist níet verwend zijn. Wie het niet kan opbrengen, valt af. De tijd van lekker ballen op de club en dan thuis tot zonsondergang buiten partijtjes spelen is voorbij. Die partijtjes zijn niet intensief genoeg.
Wat dat verkeer ermee te maken heeft?Ik ben er ook geen voorstander van om kinderen al op jonge leeftijd uit hun vertrouwde omgeving weg te halen. Ik weet wel dat de maatschappij veranderd is, dat het drukker geworden is in het verkeer. Ik kon vroeger nog probleemloos om half vier van Utrecht naar Amsterdam reizen. Minder files, meer tijd en ruimte. Maar toch...Ik ben ervan overtuigd dat je met de hedendaagse structuur in Nederland ook dicht bij huis prima kunt opgroeien als voetballer. In alle windstreken vind je goede opleidingen. Zorg dat je in jouw dorp of stad de beste bent, dan komt het wel.

Die files waren er in zijn tijd al. Alleen nam zijn vader in het geval van een file de vluchtstrook, zodat prins Marco niet te laat kwam voor zijn training.

Zelf koos hij voor Ajax in plaats van ervoor te zorgen dat hij eerst de beste was van Utrecht.
Het is natuurlijk onzin dat er in alle windstreken goede opleidingen zijn. Een aantal clubs leidt goed op, de rest duidelijk minder. Een goede opleiding maakt vaak het verschil tussen wel of niet slagen in het profvoetbal.
Ik begrijp wel wat hij bedoelt, maar zijn verhaal is te stellig en te algemeen. Je moet het van geval tot geval bekijken. Waar komt een talent vandaan? Hoe zijn de omstandigheden daar? Wat voor familie heeft hij, hoe zit hij in elkaar, enz. Genoeg jongens hebben er juist baat bij intensief met voetbal bezig te zijn en niet meer bloot te staan aan verkeerde invloeden. Neem Memphis Depay. Clubs kunnen veel betekenen voor zulke jongens. Het feit dat ze moeten reizen betekent ook dat ze van de straat zijn. Met de hele familie ontbijten, dan naar school, dan op de fiets naar je buurtclubje (wollen muts van oma op in de winter) en dan met je vriendjes op het trapveldje, dat is het verleden.
Meer goede spelers, dat zorgt voor een hoger niveau op de training. Eerder in het verhaal betoogt hij dat je voetbal leert door naar elkaar te kijken. Maar naar wie moet je kijken als je bij Roda zit en het enige echte talent bent? Van elke dag trainen met andere jongens die ook goed zijn leer je toch veel meer?Mensen gebruiken graag het argument dat Ajax, PSV en Feyenoord de beste opleiding hebben. Vind ik onzin. Ik heb bij Heerenveen en AZ gewerkt en ik kan zeggen: die opleidingen deugen ook. Het enige verschil is dat Ajax vanwege de aantrekkingskracht veel meer goede spelers heeft. Maar qua trainers, oefenstof en faciliteiten is het allemaal redelijk vergelijkbaar.
Van Basten ergert zich blijkbaar dood aan busjes die spelers ophalen:
Je ziet bij wijze van spreken in het oosten busjes van clubs uit het westen rijden. Gekkenwerk.
Tja Marco, die jongens hebben niet allemaal een vader zoals jij. Jouw vader was je privéchauffeur, jij had geen busjes nodig.Aangezien de meeste Nederlandse clubs elk dubbeltje moeten omdraaien, snap ik sowieso niet dat er zoveel geld wordt gestopt in busjes, chauffeurs, studiebegeleiding en meer van dat soort dingen.
(Wat een verwennerij trouwens: elke dag twee uur in een busje zitten.

Over de studiebegeleiding heb ik het niet eens. Een club heeft de morele verplichting om ervoor te zorgen dat spelers een schooldiploma halen, zodat ze niet met lege handen staan als het in het voetbal niet lukt. Dat hij dat niet snapt, tekent hem: voor hem was het geen probleem.
Dat denkt ook niemand, Marco. Die pakken worden geleverd door de sponsor. Is leuk voor die jongens maar niet meer dan dat.Jeugdspelers worden in nette pakken met stropdassen gehesen. Daar zit het 'm heus niet in.
Nee Marco, dat zijn we niet. Jij kon het je nog permitteren om met een kater op het trainingsveld te staan. Het voetbal was toen zo professioneel nog niet. Nu is de voetbalwereld anders. Harder. Sneller. Een voetballer is een topsporter geworden. Zoals een tennisser niet net zo goed achter het huis een balletje kan slaan als op een goede tennisacademie, zo moet een voetballer in zijn jonge jaren een gedegen basis leggen voor zijn carrière. Natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor plezier, voor speelsheid. Maar vrijblijvendheid leidt tot niets, dan komen die kinderen er niet. Dan zijn ze met achttien de beste van hun dorp om dan te constateren dat ze de boot gemist hebben, dat de achterstand op de talenten bij de topclub onoverbrugbaar is geworden.De vraag is: zijn we niet te professioneel bezig met onze jeugd?
Overigens, de column draagt de titel: We leiden te veel eenheidsworsten op. Maar over eenheidsworsten gaat het in feite niet in de column. Wel over verwennerij met busjes en zo. Van Basten heeft die kop uiteraard niet gemaakt. Dat doen ze bij de VI. Zo'n misser (vlag dekt de lading niet) is typerend voor de VI van tegenwoordig, vind ik. Het blad wordt er bepaald niet beter op.
- InnerHarbour
- Berichten: 20534
- Lid geworden op: vr sep 19, 2003 1:09 am
Re: Wat is er geworden van .... (deel II)
Tssssss ik heb hem gemist, wat een pech.Cruijff schreef:Hedwiges Maduro loopt heel aardig te ballen bij FC-Groningen-Heerenveen. Danny Hoesen overigens ook.
Duke schreef:Docu over bizarre leven van de voetbalmiljonair uit OostVolgens iedereen die de docu gezien heeft, schijnt het erg goed te zijn. Er is erg treffend in beeld gebracht hoe eenzaam Mbark Boussoufa in Rusland is, bij een club waar hij niet zelf voor heeft gekozen maar zomaar opeens aan verhuurd is.InnerHarbour schreef:Nou dat mag ik niet missen.

YNWA