
Tainio, Kerlon, Ze Eduardo... Nooit meer iets van vernomen, van die spelers.
Moderator: mods
Yopi toch!Yopi schreef: leuk allemaal voor Martin Jol (en VDB?),
wimpey schreef:Yopi toch!Yopi schreef: leuk allemaal voor Martin Jol (en VDB?),
Nee maar als jij degene was geweest die wel die zak met geld had gehad was je er als eerste geweest .. Zo zie je maar ..wimpey schreef: Maar wij gingen niet met een rugzak vol geld naar Heerenveen om die gozer op te halen...
MvB had een budget vast laten leggen. Dit was, contractueel, afgesproken met de RVC onder leiding van Jaakke. Wat hun opvolgers er dan nog aan hadden kunnen doen?Yopi schreef:De RVC moest de aankopen van MVB goedkeuren en de RVC stond toch heus onder leiding van Uri Coronel.
Achteraf kun je dat zeggen, maar wie schreef het vooraf op AT?Jöhnk schreef:Die dertig miljoen konden ze waarschijnlijk weinig meer aan doen, maar natuurlijk wel aan de manier waarop die geinvesteerd werd.
Ze hadden bijvoorbeeld een maximumbedrag per speler kunnen instellen (minder risico), ze hadden kunnen eisen dat de komst van elke nieuwe speler breed gedragen werd door de scouting (zoals in het rapport stond), ze hadden een salarisplafond kunnen instellen. Zomaar een paar ideetjes.
Wat heeft AT ermee te maken? Wij gaan er (gelukkig) niet over.Demosthenes schreef:Achteraf kun je dat zeggen, maar wie schreef het vooraf op AT?Jöhnk schreef:Die dertig miljoen konden ze waarschijnlijk weinig meer aan doen, maar natuurlijk wel aan de manier waarop die geinvesteerd werd.
Ze hadden bijvoorbeeld een maximumbedrag per speler kunnen instellen (minder risico), ze hadden kunnen eisen dat de komst van elke nieuwe speler breed gedragen werd door de scouting (zoals in het rapport stond), ze hadden een salarisplafond kunnen instellen. Zomaar een paar ideetjes.
De berichten over dit onderwerp staan op AT en ik denk dat er wel posters zijn die de komst van S. toejuichten, maar die nu om een financiële reden verketteren.Wat heeft AT ermee te maken?
Volledig mee eens.Wij gaan er (gelukkig) niet over.
Ajax RulesDemosthenes schreef:Achteraf kun je dat zeggen, maar wie schreef het vooraf op AT?
Klopt, heb ik gecontroleerdAjax Rules schreef:Ajax RulesDemosthenes schreef:Achteraf kun je dat zeggen, maar wie schreef het vooraf op AT?
Ajax bespaart en verdient in zeven maanden bijna 28 miljoen euro aan salarissen en transfers
IN DE PLUS
door VALENTIJN DRIESSEN & MIKE VERWEIJ
AMSTERDAM – Vijf dagen voor Ajax’ herintreding in de Europa League tegen Steaua Boekarest en een jaar nadat de voetballers (dankzij de rechter) volle kracht vooruit kunnen, plukt Ajax ook financieel de vruchten van de Fluwelen Revolutie. Met de nieuwe lijn (’Alle pijlen op de jeugd’) bespaart en genereert de kampioen miljoenen euro’s. De afgelopen twee transferperiodes nam Ajax (tijdelijk) afscheid van 25 spelers en werden 11 veelal jonge, talentvolle spelers begroet. Het leverde Ajax – naast een positief saldo van 18,9 miljoen euro aan transfersommen – een besparing van 8,8 miljoen euro aan loonkosten op. Tussen juli 2012 en februari 2013 werd zodoende 27,7 miljoen euro verdiend.
Het technisch hart bestaande uit Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Frank de Boer, directeur voetbalzaken Marc Overmars en de nieuwe rvc onder leiding van Hans Wijers bogen de ’begroting met miljoenengaten’ in zeven maanden tijd om in (structureel) zwarte cijfers. Waarbij de opbrengsten uit de Champions Leaguedeelnames ook een duit in het zakje deden. Een eerste aanzet tot de snoeiactie in de ArenA was om dure krachten met aflopende contracten als André Ooijer en Bruno Silva niet te vervangen. Met het opschonen van de veel te grote selectie bewees de nieuwe voetballeiding – naar de wens van Cruijff – dat ook in Amsterdam nieuwe bezems schoon vegen.
Tot tevredenheid van financieel directeur Jeroen Slop. Hij maakte deel uit van de oude vrijgevige leiding, maar gaf in het verleden meermalen aan dat Ajax zijn Champions Leaguejas moest verruilen voor een Europa Leaguebegroting. „Die uitspraak heb ik inderdaad een aantal keren gedaan”, zei Slop, die de nieuwe koers toejuicht. „Ik kan bevestigen dat we financieel op de goede weg zijn. Voor 1 maart publiceren we onze jaarcijfers en de toelichting daarop. Zonder daarop vooruit te lopen: iedereen die Ajax volgt en onze publicaties leest, kan een inschatting maken wat ongeveer de financiële consequenties van dit beleid zijn.” De financieel directeur gaat weer fluitend naar zijn werk. „Het is voor mij altijd prettiger werken als de resultaten goed zijn. Dan bedoel ik niet alleen financieel, maar ook sportief.”
Bij de enorme bezuinigingsoperatie is de steun van Frank de Boer onontbeerlijk. De 112-voudig international bleek met twee landstitels in zijn eerste anderhalf seizoen in sportief opzicht al de juiste man op de juiste plaats en onderschrijft de visie van Overmars, Jonk en Bergkamp volledig. Zo gaf De Boer geen kik toen Newcastle United in de ogen van Overmars de juiste prijs voor Vurnon Anita (8,5 miljoen euro) bood en de trainer-coach zijn sleutelspeler van vorig seizoen kwijtraakte.
Zoals De Boer ruim een week geleden zonder morren akkoord ging met de verhuur van Eyong Enoh aan Fulham. De Kameroener was een nuttige, maar veel te dure reservespeler. Na zijn contractverlenging op 15 december 2010 – geinitieerd door de toenmalige directeur Rik van den Boog en trainer Martin Jol – trad de middenvelder toe tot de grootverdieners met een salaris van 900.000 euro. Evenveel als Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel.
Het is één van de voorbeelden van de vroegere ’vrijgevigheid’ waar Ajax vanaf stapt. Salarissen van Miralem Sulejmani (2,1 miljoen euro), Mounir El Hamdaoui (1,5 miljoen), Ismail Aissati en Dario Cvitanich (allebei 1,2 miljoen) zullen niet meer worden betaald door het technisch hart en de directeuren Overmars en Slop, die een salarisplafond instelden van circa 1 miljoen euro.
De kunst is nu om de kwaliteit van Ajax op het veld niet te laten lijden onder het enorme snijwerk. Wat dat betreft, is het voor De Boer, Jonk, Bergkamp en Overmars een steun in de rug dat Ajax ondanks de exodus aan spelers nog steeds volop in de race is voor de (derde opeenvolgende) titel en de Amsterdammers nog op twee andere fronten (Europa League en KNVB-beker) actief zijn. Tegelijkertijd wordt er eigenhandig budget gecreëerd om het elftal in de volgende transferwindows gericht te kunnen versterken.
Het gaat Ajax voor de wind. Maar er gaan ook zaken fout. Dat het aflopende contract van Daley Blind nog steeds niet is verlengd, kan wel eens een dure inschattingsfout blijken. Ajax moet nu niet om de tafel met Blind als aanvoerder van Jong Oranje, maar met de A-international Blind. Dat de eerste afspraak door Blinds zaakwaarnemer Rob Jansen werd geannuleerd, geldt niet als excuus.
Ook op De Toekomst liggen nog volop uitdagingen. Vooral technische. De Amsterdammers willen als opleidingsinstituut weer toonaangevend worden in Europa, maar daarvoor moet de kwaliteit van de jeugdopleiding omhoog. Het is de Ajacieden een doorn in het oog dat de inbreng in het Nederlands elftal woensdag tegen Italië beperkt bleef tot basisspeler Daley Blind, invaller Ricardo van Rhijn en reserve Kenneth Vermeer. In de selectie van Jong Oranje was Ajax zelfs helemaal niet vertegenwoordigd. „Terwijl we altijd hofleverancier waren”, aldus Overmars.
Directeur marketing Edwin van der Sar wacht een even zware klus. Na de aankondiging van Aegon in de zomer van 2014 te stoppen als hoofdsponsor van Ajax, moet de voormalige doelman van Ajax en Oranje op zoek naar een sponsor die een vergelijkbaar bedrag als Aegon (tien miljoen euro per jaar) wil neertellen. In de huidige economische crisis geen sinecure.
InnerHarbour schreef:In 3, 2, 1.......