Belangrijk over Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Hoe gaat het met de andere clubs in Nederland en Europa?

Moderator: mods

Plaats reactie
Gebruikersavatar
raymon
Site Admin & AT WC 2014 winner, Toto winner 16/17
Berichten: 22178
Lid geworden op: di sep 02, 2003 9:59 am
Locatie: St. Neots, UK
Contacteer:

Belangrijk over Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Bericht door raymon » ma jul 24, 2006 8:35 pm

In deze zone gelieve geen eigen topics te openen. Al het nieuws over een club, of een speler van een club kan in de daarvoor bestemde topic. Mocht je vinden dat er toch een topic over een bepaald onderwerp moet komen, PM dan 1 van de aanwezige mods.
"De waarheid is een geheel van maatschappelijk geaccepteerde leugens"

Gebruikersavatar
Alaindebanaan
Berichten: 2467
Lid geworden op: di sep 23, 2003 1:46 pm
Locatie: Eindhoven

Bericht door Alaindebanaan » di sep 19, 2006 11:04 pm

Waarom zit de NEC-topic nu dicht? ;)
Vrouwen, je kunt niet met, maar ook niet zonder.

En speciaal voor de Dr.:
"Vrouwen, je kan niet met ze..."

Gebruikersavatar
Harm
Berichten: 15075
Lid geworden op: wo apr 28, 2004 5:23 pm

Bericht door Harm » vr aug 17, 2007 11:37 am

Ik vind het helemaal niks al die nieuwe topics.

Misschien iets om volgend seizoen meteen na de afsluiting van het seizoen de nieuwe topics te openen? Nu worden lopende zaken die ook over het nieuwe seizoen gingen afgekapt.

FlaFlu
Berichten: 46026
Lid geworden op: za apr 03, 2004 5:38 pm

Bericht door FlaFlu » vr aug 17, 2007 12:06 pm

Ik vind het ook minder. En als die nieuwe topics er dan komen, geef dan op z'n minst even de tijd om in de oude topic een bepaalde discussie af te ronden, mocht die er zijn.

Pretty please? :eusa_pray.gif:

Gebruikersavatar
Ramona
Erelid, Toto winner 03/04, 17/18, EC 08
Berichten: 34055
Lid geworden op: vr sep 12, 2003 5:58 pm
Locatie: Nijmegen

Bericht door Ramona » vr aug 17, 2007 12:40 pm

Wij hebben de keuze gemaakt om start seizoen (lees aanvang competitie) als begin te nemen...
Discussies uit de oude draadjes kunnen wel gequote worden...

Aanvangstijd van de nieuwe topics kan volgend jaar wel overwogen worden evt. ...

Gebruikersavatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32932
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Bericht door Duke » di jun 24, 2008 11:17 am

Nu het EK voor Nederland achter de rug is, en de eerste trainingen bij de clubs zijn begonnen, is het tijd voor een frisse start. Daarom nieuwe topics voor alle clubs! :cheer.gif:

De oude topics zijn naar het archief verplaatst.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Gebruikersavatar
999
Berichten: 56103
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Belangrijk over Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Bericht door 999 » vr okt 16, 2020 10:23 am

KNVB trekt teugels aan
Tuchtzaak dreigt bij het niet naleven van coronaprotocollen door clubs

AMSTERDAM Na vijf afgelaste wedstrijden in korte tijd heeft de KNVB de clubs nadrukkelijk gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid bij het naleven van de coronaprotocollen. Als duidelijk wordt dat clubs daarbij in gebreke zijn gebleven, waardoor wedstrijden niet door kunnen gaan, kunnen clubs in de toekomst tuchtrechtelijk worden aangepakt. Met een boete of zelfs een reglementaire nederlaag als mogelijke uitkomst.

Net voor de interlandbreak ging het ineens hard in het Nederlandse betaald voetbal. RKC Waalwijk-PEC Zwolle was de eerste wedstrijd die vanwege een acute corona-uitbraak moest worden afgelast. Daarop volgden FC Den Bosch-Almere City en De Graafschap-NAC Breda. Inmiddels is er van de Bredase club ook een tweede duel, de topper tegen SC Cambuur, verzet en is Helmond Sport-De Graafschap verplaatst naar komende maandag.

Bij zoveel afgelastingen in korte tijd rijst de vraag of de KNVB niet benauwd is voor de voortgang van de competitie. Dat blijkt niet het geval te zijn. „Wij zijn er niet bang voor dat de competitie in de problemen gaat komen”, klinkt het resoluut uit de mond van manager competitiezaken Jan Bluyssen „Zoals overal in de samenleving zullen er ook in het voetbal positieve testen blijven komen, maar waar voor gezorgd moet worden is dat bij een, twee of drie positieve gevallen de rest van de selectie niet in quarantaine geplaatst hoeft te worden. En dat hebben de clubs zelf in de hand door de opgestelde protocollen te volgen. Als die goed nageleefd worden, dan zal de GGD quarantaine niet nodig vinden en kan er gewoon gespeeld worden.”

Na de corona-uitbraken bij RKC Waalwijk, FC Den Bosch en NAC Breda heeft de KNVB de clubs digitaal bijeen geroepen om in een Teams-vergadering de teugels aan te trekken wat betreft de coronaprotocollen. „We hebben de clubs op het hart gedrukt dat ze de protocollen uiterst scherp moeten naleven”, aldus Bluyssen. „Als dat niet is gebeurd, waardoor een groot deel van de selectie in quarantaine moet, dan zal er in de toekomst toch gespeeld moeten worden. En als dat dan niet mogelijk is door een tekort aan spelers, wordt het een zaak voor de tuchtcommissie. Die gaat dan bekijken of een club iets te verwijten valt wat betreft de naleving van de protocollen.”

Voor het seizoen gaf de KNVB aan zich te houden aan de UEFA-richtlijn, dat er gespeeld kan worden als er dertien beschikbare spelers zijn, onder wie één keeper. Die waren bij RKC, FC Den Bosch en NAC in principe voorhanden, alleen kon er toch niet gespeeld worden omdat uit bron- en contactonderzoek bleek dat andere spelers te dicht in de nabijheid van de positief geteste spelers waren geweest, waardoor een quarantaine nodig was.

„De basisregel is dat in binnenruimtes niemand langer dan vijftien minuten op minder dan anderhalve meter van een ander zit”, stelt Bluyssen. „Dat geldt voor de kleedkamer of bij het eten, maar ook in het krachthonk. Daarnaast moeten clubs aan spelers meegeven dat onderling sociaal contact buiten de club totaal vermeden moet worden, of het moet gaan om online FIFA spelen met elkaar. Spelers moeten buiten de club niet met elkaar gaan lunchen, een pokeravondje organiseren of samen naar de club rijden. Als een van die spelers positief test, moeten de anderen in quarantaine en daarmee wordt de hele club geraakt.”

In Italië heeft Napoli al een reglementaire 3-0 nederlaag te pakken, nadat het vanwege een corona-uitbraak niet kwam opdagen bij de wedstrijd tegen Juventus. Gaan we de komende tijd dit soort taferelen ook in Nederland zien? „Misschien bekijk ik het te veel door een roze bril, maar ik ben ervan overtuigd dat het zo ver niet hoeft te komen, als de clubs zich aan de protocollen houden”, aldus Bluyssen.

„We hebben in het betaald voetbal met z’n allen in juni en juli keihard gewerkt om de protocollen op te stellen en reglementair vast te leggen. Die protocollen en het testbeleid zijn het fundament, waardoor we door moeten kunnen gaan met voetballen. Afgelopen week is gebleken dat we door deze werkwijze in de gedeeltelijke lockdown het vertrouwen van het kabinet hebben gekregen. Dat vertrouwen moeten we niet schaden en daarom is het heel belangrijk dat we als betaald voetbal hier heel scherp bovenop zitten.”
De T.

Historicus
Berichten: 2957
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Belangrijk over Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Bericht door Historicus » zo mei 09, 2021 6:58 pm

https://nos.nl/teletekst#819

Opvallend! De kampioen is weliswaar bekend (Ajax!), die ook nog de beker won. Maar na 32 rondes zijn alle Europese tickets nog niet verdeeld en onderin is ook totaal nog niet duideljk wie degraderen en nacompetitie moeten spelen.

Gebruikersavatar
999
Berichten: 56103
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Belangrijk over Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Bericht door 999 » do aug 12, 2021 10:52 am

Sneller rood trekken dan elders in Europa
Björn Kuipers geeft Anco Jansen (links) de rode kaart tijdens FC Emmen-Feyenoord. „We leggen de lat qua rode kaart iets lager”, zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond aan de vooravond van het nieuwe seizoen.

FOTO’S ANP/HH

Scheidsrechtersbaas Van Egmond: ’Voor gezondheid spelers’
door Mike Verweij

AMSTERDAM Met Go Ahead Eagles-SC Heerenveen begint vrijdag een nieuwe editie van de Eredivisie. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond ziet liever dat zijn korps komend seizoen een aantal rode kaarten te veel geeft dan één te weinig. „De KNVB is verantwoordelijk voor de gezondheid van de spelers. Bovendien vind ik dat het betaald voetbal een voorbeeldfunctie heeft en we moeten zorgen dat jonge voetballers gemene overtredingen niet gaan kopiëren.”

Van Egmond wijkt daarmee iets af van de lijn van de UEFA. „We leggen de lat qua rode kaart inderdaad iets lager. Het is een klein verschil van inzicht over de aanpak van ernstig gemeen spel”, beaamde de ex-arbiter na de Kick-off Scheidsrechters in Zeist. Hij beseft dat zijn instructie soms tot een aantal stevige discussies met zijn internationale topscheidsrechters zal leiden.

„Dat is dan maar zo. Nee, zelfs als er door de aanklager betaald voetbal of tuchtcommissie een rode kaart wordt teruggedraaid, blijf ik bij dat standpunt. Die discussie ga ik met de scheidsrechters aan. Met het uiteindelijke, bijna onmogelijke doel met z’n allen op één lijn te komen”, aldus Van Egmond, die genoot van de arbitrage tijdens EURO2020.

„Er was tijdens het EK terecht heel veel waardering voor de arbitrage. Ik vind dat er redelijk probleemloos is gefloten. Het viel me ook op dat de spelers zich over het algemeen keurig gedroegen, want ik heb vrijwel geen woeste, wilde overtredingen en opstootjes gezien. Dat is een positieve ontwikkeling. Het lijkt of de VAR in elk geval in de top een goede uitwerking heeft. Spelers ontsnappen niet meer aan rood als ze over de schreef gaan en dat lijken ze te beseffen.”

Op de bijeenkomst op de KNVB Campus legde Van Egmond de nadruk op één belangrijke spelregelwijziging: hands. „Het is een uitdaging om het uit te leggen, want een jaar geleden vonden de wereldvoetbalbond FIFA en Europese voetbalbond UEFA dat er bij hands vaker voor een strafschop moest worden gefloten. Dat leverde zo veel weerstand op, dat het weer werd aangepast. In Nederland hadden we die draai al na de winterstop gemaakt. Nu is het in de regel opgenomen dat het géén penalty is als de bal op een arm of een hand komt, waarvan de positie is te rechtvaardigen. We halen echt niet elke discussie weg, maar de instructie is wel dat er minder snel strafschoppen worden gegeven.”

En ook in aanvallend opzicht verandert er iets. „De afgelopen jaren werden alle doelpunten, waaraan voorafgaand hands werd gemaakt, afgekeurd. Dat was helder en blijft zo als degene die de overtreding begaat zélf scoort. Maar een treffer hoeft niét meer te worden geannuleerd als er in de aanval onbewust of niet-strafbaar hands wordt gemaakt door degene die een ander laat scoren. Die doelpunten werden wel afgekeurd. Maar vanaf nu dus niet meer.” Begrijpt u het nog? De scheidsrechters wel.
De T.

Plaats reactie