PSV

Hoe gaat het met de andere clubs in Nederland en Europa?

Moderator: mods

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58583
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: PSV

Bericht door 999 » vr apr 30, 2021 3:18 pm

wimpey schreef:
vr apr 30, 2021 12:08 pm
Roger Schmidt is gecharmeerd van Joey Veerman en kijkt naar Ajax

PSV werkt aan het versterken van de selectie, bevestigde trainer Roger Schmidt vrijdag op de wekelijkse persconferentie. Schmidt werd voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen gevraagd naar Joey Veerman, de spelmaker van de aankomende tegenstander. Hij beaamde gecharmeerd te zijn van Veerman en ontkende evenmin dat PSV het vizier gericht heeft op Davy Pröpper van Brighton & Hove Albion.

Woensdag meldde het Eindhovens Dagblad dat Heerenveen twaalf miljoen euro vraagt voor Veerman, een bedrag dat PSV nog te gortig vindt. Schmidt noemde de uitblinker van Heerenveen desondanks een 'heel goede speler, zeker aan de bal'. "Hij heeft altijd goede ideeën en neemt de juiste beslissingen onder druk. Hij denkt altijd vooruit en zoekt altijd naar de buitenspelers en de centrumspits. Hij is een goede speler, dus." Toen hij werd gevraagd of hij Veerman bij PSV zou willen hebben, zei Schmidt: "We zullen zien, ik weet niet of het mogelijk is om zulke spelers te halen."

PSV deinst terug voor hoge vraagprijs voor Joey Veerman
"Ik weet dat het niet zo makkelijk is om Nederlandse spelers van andere clubs over te nemen. Ze zijn altijd erg duur, dus ik weet niet of we zulke topspelers uit de competitie kunnen strikken. Ik weet niet hoe duur hij is, maar ik weet uit gesprekken over spelers van andere clubs dat het niet vanzelfsprekend is dat PSV zo’n speler kan kopen. De financiële kant is altijd iets om rekening mee te houden", legde de oefenmeester uit. Vervolgens viel ook de naam van Pröpper, die naar verluidt tien miljoen euro moet kosten Schmidt ontkende niet dat er intern is gesproken over een terugkeer van de middenvelder.
"We praten het hele jaar door over veel spelers. We proberen onze ploeg volgend seizoen sterker te maken. We willen een zo’n goed mogelijke selectie hebben en voor de prijzen spelen", gaf hij aan. "Ons ijkpunt is op dit moment Ajax. Ze hebben een heel goede selectie en een groot budget. Wij moeten volgend seizoen een betere selectie hebben dan dit seizoen. We zullen zeker een paar sleutelspelers verliezen. Maar ik kan niet hier op de persconferentie ingaan op ieder gerucht in de media." In de zoektocht naar nieuwe spelers is kwaliteit belangrijker dan de leeftijd van een speler, voegde de Duitser desgevraagd toe.
"We kijken naar de kwaliteit, niet zozeer naar de leeftijd. Soms heb je natuurlijk ervaring nodig, maar we hebben al wat ervaren spelers in onze ploeg", zei Schmidt, die hintte naar aanvallende versterkingen. "We zijn bezig aan een goed seizoen, maar geen perfect seizoen. Onze effectiviteit in de voorhoede kan beter. We hebben veel kansen gecreëerd, maar we hadden vaker kunnen scoren. We hebben dus offensieve wapens nodig en daar kijken we naar. We hebben spelers nodig die goede beslissingen nemen, doelpunten kunnen maken en spelers in scoringspositie kunnen brengen. Die zijn altijd duur en er zijn er niet veel van op de transfermarkt."

Schmidt feliciteerde tot slot Erik ten Hag met zijn contractverlenging bij Ajax. "En ook nog met de bekerwinst en de bijna zekere titel. Maar ik zal dat nog wel een keer herhalen als de titel helemaal binnen is", zei hij met een knipoog. Is Schmidt van plan om zelf ook in de Eredivisie te blijven? De oefenmeester staat in de belangstelling van Eintracht Frankfurt, maar heeft geen plannen om PSV voortijdig te verlaten. "Ik ben hier niet naartoe gekomen voor één jaar. De afspraak was voor twee jaar, minimaal. Ik kijk ernaar uit volgend seizoen weer voor de groep te staan en hopelijk met PSV in de Champions League actief te zijn. In het voetbal heb je altijd te maken met geruchten, zeker aan het einde van het seizoen. Daar kan ik niets aan doen."
Hun ijkpunt is altijd Ajax.

En inderdaad: aanvallers kopen. Defensief hoef je niets te doen. :hypocrite.gif:
Het enige wat Veerman heeft is potentie, dus kan het alle kanten uit.Als ik zou moeten kiezen tussen Veerman of Koopmeiners koos ik voor laatstgenoemde ...

Ajax Rules
Berichten: 31183
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: PSV

Bericht door Ajax Rules » vr apr 30, 2021 3:33 pm

GangstaRiB schreef:
vr apr 30, 2021 3:14 pm
Veerman is Doan.
Veerman is Thomas.

Dertien in een dozijn. Daar gaat PSV echt niet sterker van worden.
Nou, voordeel voor hen is wel dat ze dan van dat duo Sangare - Rosario af zijn. Je krijgt wel een ander type bezetting van je middenveld, en dat lijkt me een verbetering.
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 13362
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:43 pm

Re: PSV

Bericht door Arthur » vr apr 30, 2021 3:35 pm

Ajax Rules schreef:
vr apr 30, 2021 3:33 pm
GangstaRiB schreef:
vr apr 30, 2021 3:14 pm
Veerman is Doan.
Veerman is Thomas.

Dertien in een dozijn. Daar gaat PSV echt niet sterker van worden.
Nou, voordeel voor hen is wel dat ze dan van dat duo Sangare - Rosario af zijn. Je krijgt wel een ander type bezetting van je middenveld, en dat lijkt me een verbetering.
Als ze daar graag vanaf wilden had dat dit seizoen toch ook wel gekund? Ze hoeven die 2 niet verplicht op te stellen natuurlijk.

Thijs
Site Admin & Toto winner WC 2010
Berichten: 13708
Lid geworden op: zo sep 28, 2003 6:24 pm
Locatie: Amsterdam

Re: PSV

Bericht door Thijs » za mei 01, 2021 1:37 pm

Speciaal voor grote fan Yopi heeft het ED een interview met Rik geplaatst, 10 jaar PSV-watcher!

https://www.ed.nl/eindhoven/rik-elfrink ... haring_web
Don't worry 'bout a thing...cause every little thing gonna be alright!

Gebruikersavatar
peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
Berichten: 47855
Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am

Re: PSV

Bericht door peter » za mei 01, 2021 2:05 pm

Hij zag zich nog wel ergens in een Raad van Commissarissen eindigen. En dan direct daarna aangeven dat mensen die hun lunch met mes en vork nuttigen toch wel wat ver bij hem vandaan staat. :biggrin.gif:

PSV heeft de uitstraling van een grote multinational. Gekke, gekke Rikkie.

Ajax Rules
Berichten: 31183
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: PSV

Bericht door Ajax Rules » za mei 01, 2021 3:53 pm

Wel jurist en een zeer verdienstelijk sporter. Dat had ik eerlijk gezegd niet achter hem gezocht.
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

wimpey
Berichten: 51688
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: PSV

Bericht door wimpey » za mei 01, 2021 4:06 pm

Kunnen jullie het artikel plaatsen? Itt Yopremium heeft niet iedereen access tot d’n Rik!

Gebruikersavatar
peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
Berichten: 47855
Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am

Re: PSV

Bericht door peter » za mei 01, 2021 5:04 pm

Ajax Rules schreef:
za mei 01, 2021 3:53 pm
Wel jurist en een zeer verdienstelijk sporter. Dat had ik eerlijk gezegd niet achter hem gezocht.
Ik had ook niet verwacht dat ‘ie gewoon gestudeerd had haha. Dat weet hij dan goed te verbergen in zijn kinderlijke stukjes.

Gebruikersavatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 33768
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: PSV

Bericht door Duke » za mei 01, 2021 7:28 pm

wimpey schreef:
za mei 01, 2021 4:06 pm
Kunnen jullie het artikel plaatsen? Itt Yopremium heeft niet iedereen access tot d’n Rik!
Vooruit dan maar:
Rik Elfrink tien jaar PSV-watcher: ‘Als ik op het terras zit met een leuke vrouw en Luuk de Jong wordt verkocht, moet ik aan de bak’

Rik Elfrink (47) is nu tien jaar PSV-watcher bij het Eindhovens Dagblad. En daar komt meer bij kijken dan elke dag een stukje tikken. Het werk staat nooit, maar dan ook nooit stil. En zijn telefoon ook niet. ,,Het volgen van een topclub is niet voor iedereen weggelegd.”

Bart Hoffman 01-05-21, 11:00 Laatste update: 11:17 Bron: ED
Elke maandagochtend spreken Rik Elfrink en Aad de Mos af bij een houten bankje, dat pal voor het Philips Stadion in de grond staat. Vanaf die plek leggen twee jonge cameramannen vast hoe het duo napraat over het voetbalweekend. Het is alsof ze bij de koffiemachine staan, alleen ontbreken de plastic bekertjes. Voordat het rode lampje brandt, nemen Elfrink en De Mos hun positie in. De ED-journalist leunt dan altijd een beetje tegen de prullenbak aan, terwijl de voormalig succestrainer zijn balans probeert te vinden op de metalen leuning.

,,Aad, tweede plek voor PSV, dat kan niet meer mis, toch?”

En zo gaat dat een paar minuten door. Als het gesprekje erop zit en de camera uitstaat, deelt Aad nog een tip, die via-via tot hem is gekomen. ,,Misschien kun je dat eens onderzoeken, Rik?”

Tamelijk bleu binnengestapt
En zo is de week begonnen voor Elfrink, die sinds 2011 PSV volgt voor het Eindhovens Dagblad. Tien jaar geleden ging hij van start met een leeg notitieblok en lege telefoon; inmiddels is hij een van de meest gerespecteerde voetbaljournalisten van het land. Elfrink stapte tamelijk bleu het wereldje binnen, maar door extreem hard te werken, bouwde hij in de loop der jaren aan zijn netwerk, kennis en status.

,,Ik heb ongeveer vijf vakantiedagen per jaar, maar daar klaag ik niet over, ik vul mijn baan op deze manier in. Hoeveel tijd ik in PSV steek? Het laat zich niet in uren uitdrukken; soms ben ik er bijna 24 uur per dag mee bezig. Nee, een sociaal leven heb ik niet echt. Als ik op het terras zit met een leuke vrouw en Luuk de Jong wordt verkocht, moet ik toch aan de bak. Ja, dan moet dat verhaal op de site.”

Boerenpummel bij de Rabobank
Elfrink werd geboren in Twente, studeerde rechten in Nijmegen en verhuisde in de jaren negentig naar de regio Eindhoven. Hij zag zichzelf nog weleens bij ‘een raad van commissarissen of iets dergelijks’ eindigen. Maar hij miste de dynamiek in het bedrijfsleven. ,,Als 21-jarig ventje kwam ik bij de Rabobank te werken als jurist; daar zag ik mensen boterhammen eten met mes en vork. Hele aardige lui werkten er, echt, maar dat stond wat ver van mij vandaan. Ik ben gewoon een Tukker hè, een boerenpummel.”

Schrijven leuker
Pakweg twee jaar later moest Elfrink, toen de aandelenmarkt op zijn gat lag, beslissen over de toekomst van veel mensen. ,,Ik zat daar op mijn 23ste, 24ste. Kon ik adviseren of gezinnen hun huis uit moesten, of dat ze in hun woning konden blijven zitten. Best heftig.” Schrijven vond hij leuker. ,,Na acht jaar kwam ik bij het ED terecht. Ik mocht korte verslagjes schrijven over wielerwedstrijden, dat vond ik geweldig om te doen.”

Elfrink werd een jaar later aangenomen bij ‘de krant’ en schoof, mede vanwege zijn achtergrond, door naar de economieredactie. Daar werd hij uiteindelijk chef. ,,Begin 2011 ben ik vervolgens gevraagd door de hoofdredactie om PSV te gaan doen. Een eervolle job. PSV is écht van mensen zelf. Honderdduizenden mensen hebben er een mening over. Dus daar moet je heel zorgvuldig over schrijven. De club heeft 107 jaar geschiedenis en de uitstraling van een grote multinational. De externe druk en het krachtenveld kunnen daardoor enorm zijn.”

Je moet er álles voor over hebben om te slagen, maar er ook álles voor laten. Kijk ik naar zo'n Cody Gakpo, dan denk ik, wat ben jij al een volwassen vent op je 21ste. Echt heel knap

Rik Elfrink
Hij stapte de voetbaljournalistiek in op een moment dat het medialandschap al compleet aan het veranderen was. Clubs begonnen niet alleen zelf professionele ‘content’ te maken; ook op sociale media en gespecialiseerde voetbalsites werd er veel over PSV geschreven. De concurrentie, de snelheid en het aantal platforms leken jaarlijks toe te nemen.

Onstuimige wereld
Adempauzes zijn er voor journalisten daardoor ook amper. Sterker, de trein dendert maar door, als gevolg van de volle voetbalkalender. Een serieuze clubwatcher volgt de transferzomer, de voorbereiding, eventuele Europese kwalificatieduels, waarna het reguliere seizoen alweer voor de deur staat.

,,Hoe mijn werk er nu uitziet? Ik schrijf voor de krant, voor de site, neem podcasts op en maak video's. Op Twitter heb ik 65.000 volgers, maar ik ben ook actief op Facebook, Instagram en LinkedIn. Ik ben af en toe bij Veronica Inside geweest en geef af en toe een mening bij ESPN of in een radioprogramma. Belangrijk, dit soort kanalen, omdat je in deze onstuimige wereld soms de ruimte moet hebben om zaken te nuanceren.”

Eigen nieuwsmerk
Het blijft hoe dan ook topsport. Elfrink jaagt op nieuws, onderhoudt zijn netwerk en stuurt zijn wedstrijdverhaal door op het moment dat de scheidsrechter voor de laatste keer fluit. Dagelijks produceert hij artikelen over de club; van interviews tot financiële analyses en van necrologieën tot kwesties die onder supporters leven. Tegelijkertijd is hij zijn eigen nieuwsmerk geworden. Op een normale wedstrijddag willen fans nog weleens met hem op de foto.

Het competitieve element van de baan, spreekt Elfrink aan. Als atleet was hij in het verleden ook zélf bereid om diep te gaan. Een kapot scheenbeen zorgde er weliswaar voor dat hij geen actieve herinnering meer heeft aan zijn voetbaljaren, maar als wielrenner eindigde hij ooit als zevende op NK Tijdrijden voor profs. Tom Boonen, vier keer eindwinnaar in Parijs-Roubaix, klopte hij nog eens in de sprint tijdens een kermiskoers. Elfrink werd bovendien eens vijfde op de halve marathon in Eindhoven.

Veel respect voor jonge topspelers
Klein bier vindt hij het eigenlijk allemaal. ,,Ik zat wel tegen mijn max aan, hoor. Heb de echte top nooit bereikt, maar ik ging er volle bak voor. Door mijn achtergrond kan ik wel wat beter zien welke jongens er echt voor willen gaan bij PSV. Sowieso heb ik heel veel respect voor die jonge topspelers. Je moet er álles voor over hebben om te slagen, maar er ook álles voor laten. Kijk ik naar zo'n Cody Gakpo, dan denk ik, wat ben jij al een volwassen vent op je 21e. Echt heel knap.”

Zo zitten we een uur te praten als Elfrink zijn telefoon tevoorschijn haalt. Drie gemiste oproepen, negen nieuwe chats op WhatsApp, twee privé-berichtjes op Twitter. Alles gaat over PSV. De week is nét begonnen en hij is alweer tientallen keren genoemd op Twitter, door mensen die iets van hem willen weten of door internetkrijgers die hun frustratie op hem botvieren. ,,Ik krijg ook elke dag haatmail. Maar die belanden allemaal in mijn spam-foldertje, hoor.”

Mijn kinderen weten dat ik de auto soms langs de kant van de weg zet om even een stukje te tikken

Rik Elfrink
Van ‘gedogen’ naar waarderen
Het kantoor van Elfrink, zijn auto, is erop toegerust om zijn werk zo comfortabel mogelijk te kunnen doen. Hij beschikt onder meer over zakjes met wegwerpbestek, frisdrank en over allerhande kabels om allerhande apparaten op te laden. Wanneer de plicht roept, dan werkt hij vanachter het dashboard. ,,Soms krijg ik een tip en dan móet ik er meteen wat mee. Je omgeving groeit daar ook wel in mee. Mijn kinderen weten dat ik de auto soms langs de kant van de weg zet om even een stukje te tikken.”

Hoewel hij het niemand aanraadt om vanuit het niets een topclub in Nederland te volgen, is hij blij met de manier waarop echte clubmensen hem in eerste instantie hebben ‘gedoogd’ en later zijn gaan waarderen. ,,Willy van der Kuijlen was toegankelijk. Klaas van Balen, het overleden hoofd scouting, hielp je met het ontkrachten van geruchten. Dat was een hele waardevolle bron; hij bracht zeker geen bedrijfsgeheimen naar buiten, maar wilde PSV juist helpen. Je kon altijd even iets checken. Dat begreep hij goed.”

Elfrink heeft ondertussen een stevig netwerk van (oud-)spelers en trainers, zaakwaarnemers, supporters en mensen die heel dicht bij PSV staan. ,,Als het gaat over voetbal, dan gaat het over relatiejournalistiek. Daarin moet je ook willen investeren.”

De ED-journalist heeft verder weinig zin om stil te staan bij primeurs of belangrijke verhalen die hij de afgelopen tien jaar voor het ED heeft gemaakt. Droogjes: ,,Neuh, we leven van wedstrijd naar wedstrijd hè. Dat maakt het werk soms wel vluchtig van aard, maar maakt het ook bijzonder.”

Doos Kleenex
Elfrink kan zich na licht aandringen nog wel een uitglijder voor de geest halen. Hij lacht. ,,Ik was ooit in de veronderstelling dat mensen in het Philips Stadion met witte zakdoekjes aan het zwaaien waren naar Phillip Cocu. Had ik een tweetje over geplaatst, maar het bleken witte flyers te zijn, die werden uitgedeeld”, herinnert hij zich. ,,Dus ik op maandag naar De Herdgang. Stond uitbater Paul van Kemenade al klaar. ,Zo Rik, heb je een doos Kleenex meegenomen, jongen?’ Die humor, waarin alles weer even in perspectief wordt geplaatst, dat vind ik óók PSV. Heerlijk, man.”
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40622
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: PSV

Bericht door Marillion » za mei 01, 2021 8:21 pm

Ik denk nog steeds dat Rik Elfrink niet bestaat en dat het een typetje is van één of andere cabaretier.

Maar dat maakt niet uit. Ik lees de stukjes met veel plezier. :smallgrin.gif:
Nil volentibus arduum

wimpey
Berichten: 51688
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: PSV

Bericht door wimpey » zo mei 02, 2021 10:55 am

D’n Rik is superfan!

Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
Berichten: 43672
Lid geworden op: di okt 05, 2004 11:17 am

Re: PSV

Bericht door Jöhnk » zo mei 02, 2021 11:15 am

Thijs schreef:
za mei 01, 2021 1:37 pm
Speciaal voor grote fan Yopi heeft het ED een interview met Rik geplaatst, 10 jaar PSV-watcher!

https://www.ed.nl/eindhoven/rik-elfrink ... haring_web
Je ziet bij wel meer clubwatchers dat ze zich (te) verbonden gaan voelen met de club die ze volgen. Rik volgt PSV al 10 jaar. Dan word je superfan.

Het zou gezond zijn om nu en dan clubvolgers te rouleren, al is dat bij het ED niet aan de orde.

wimpey
Berichten: 51688
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: PSV

Bericht door wimpey » zo mei 02, 2021 11:22 am

Hm, een jaar DE club van Eindhoven volgen zou d’n Rik goed doen. :hypocrite.gif:

Daar is ie geen 24 uur p/d mee bezig. :smallgrin.gif:

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40622
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: PSV

Bericht door Marillion » zo mei 02, 2021 4:35 pm

Speel je met Rosario én Sangare en mag Heerenveen alsnog het hele middenveld oversteken zonder dat er ook maar één PSV'er in de buurt komt. Gaan ze het dan toch nog spannend maken in de strijd om de 2e plaats met AZ?
Nil volentibus arduum

Yopii
Berichten: 17881
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: PSV

Bericht door Yopii » zo mei 02, 2021 4:42 pm

Hoewel hij het niemand aanraadt om vanuit het niets een topclub in Nederland te volgen, is hij blij met de manier waarop echte clubmensen hem in eerste instantie hebben ‘gedoogd’ en later zijn gaan waarderen.
Die herkenden de ware fan, hahaha.

Riks bijdrage van vandaag:
PSV beleeft geen geweldig seizoen, maar heeft van Feyenoord definitief geen last meer, terwijl er nog vier duels te spelen zijn. Strijd om plek twee gaat straks door.
Zo kun je het ook bekijken. :smallgrin.gif:

Gaizka1985
Berichten: 2823
Lid geworden op: ma apr 11, 2016 3:12 pm

Re: PSV

Bericht door Gaizka1985 » zo mei 02, 2021 5:01 pm

Siem met de 2-2!

Gebruikersavatar
zeux
Berichten: 33282
Lid geworden op: wo dec 29, 2010 6:30 pm

Re: PSV

Bericht door zeux » zo mei 02, 2021 5:01 pm

Schöne - Siem. :biggthumpup.gif:
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring

Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
Berichten: 43672
Lid geworden op: di okt 05, 2004 11:17 am

Re: PSV

Bericht door Jöhnk » zo mei 02, 2021 5:16 pm

Ik dacht ‘even kijken’ maar Heerenveen krijgt alle hoeken van het veld te zien...

Siem geblesseerd eraf. What’s new.

Gebruikersavatar
zeux
Berichten: 33282
Lid geworden op: wo dec 29, 2010 6:30 pm

Re: PSV

Bericht door zeux » zo mei 02, 2021 5:25 pm

Jöhnk schreef:
zo mei 02, 2021 5:16 pm
Ik dacht ‘even kijken’ maar Heerenveen krijgt alle hoeken van het veld te zien...

Siem geblesseerd eraf. What’s new.
Net wel bijna de 2-3...
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring

wimpey
Berichten: 51688
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: PSV

Bericht door wimpey » zo mei 02, 2021 5:40 pm

Afwachten of dat zwakke team plek 2 pakt.

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 13698
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: PSV

Bericht door Jinne » zo mei 02, 2021 5:40 pm

Gelijkspelletje.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Gebruikersavatar
elliquido
Berichten: 7846
Lid geworden op: di feb 10, 2004 5:03 pm

Re: PSV

Bericht door elliquido » zo mei 02, 2021 7:13 pm

Dat worden nog 3 weken bruine broekjes in eindhoven. :biggrin.gif:
NOOIT meer Seedorf a.u.b.

wimpey
Berichten: 51688
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: PSV

Bericht door wimpey » ma mei 03, 2021 11:26 am

elliquido schreef:
zo mei 02, 2021 7:13 pm
Dat worden nog 3 weken bruine broekjes in eindhoven. :biggrin.gif:
Ik kwam er gister bij minuut 70 in. Het was een rommeltje.

Spelers en staf lijken onder hoogspanning te staan. AZ heeft een beter team, de brainies hebben betere spelers. D’n lening lijkt me niet gebaseerd op het missen van VCL?

Yopii
Berichten: 17881
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: PSV

Bericht door Yopii » ma mei 03, 2021 11:37 am

Schmidt verwijt PSV gebrek aan mentaliteit na gelijkspel tegen Heerenveen

Roger Schmidt vraagt zich na het gelijkspel tegen sc Heerenveen hardop af waarom PSV niet met de juiste instelling aan de wedstrijd begon. De Eindhovenaren kwamen zondag na een moeizame eerste helft niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

"We hadden in de eerste helft niet de juiste intensiteit, energie en mentaliteit", zei Schmidt voor de camera van ESPN. De Eindhovenaren creëerden vooral voor rust weinig kansen en kwamen door een doelpunt van Tibor Halilovic op een 0-1-achterstand."Het was voor mij een verrassing dat we zo slecht begonnen, want er waren totaal geen voortekenen dat we zo zouden spelen als we vandaag hebben gedaan. Het leek er echt op alsof we er te makkelijk over dachten en daar moeten we de komende week over praten."
Heerenveen miste in het Philips Stadion met Henk en Joey Veerman twee belangrijke krachten, maar toch profiteerden de Friezen van het mindere spel van PSV. "Ondanks het ontbreken van dat tweetal blijft Heerenveen een sterke ploeg", meende Schmidt. "Zij profiteerden ervan dat wij vandaag niet het benodigde niveau hadden."

'Moeten eerlijk zijn naar onszelf'
Na drie wissels van Schmidt in de rust kwam PSV in de tweede helft vaker in de buurt van Heerenveen-doelman Erwin Mulder. De Eindhovenaren scoorden via Yorbe Vertessen en Cody Gakpo twee keer kort achter elkaar, maar zagen Siem de Jong kort daarna voor 2-2 zorgen."Ook dat was weer een voorbeeld dat we niet op het juiste niveau waren vandaag. Naast dat we op 60 procent drukzetten, stonden we totaal niet goed. Heerenveen kon daardoor hun gang gaan", zei Schmidt.
"We moeten eerlijk zijn naar onszelf, als er mensen waren die dachten dat we gemakkelijk tweede zouden worden, dan weten diegene na vandaag dat het niet zo is. Het is voor de club heel belangrijk om tweede te worden en we hebben nu een week om ons voor te bereiden op de laatste drie duels."

PSV heeft in de strijd om de tweede plek nog één punt voorsprong op AZ. Vitesse volgt met vijf punten achterstand op de Eindhovenaren. PSV speelt de resterende wedstrijden tegen Willem II (uit), PEC Zwolle (thuis) en FC Utrecht (uit).
Weer een trainer die er niets mee te maken heeft dat ze er de kantjes aflopen. :smallgrin.gif:

Die Malen mist trouwens wel heel veel kansen, lijkt overzicht te missen en rust voor het doel.

wimpey
Berichten: 51688
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: PSV

Bericht door wimpey » ma mei 03, 2021 12:01 pm

Kun je t premium stukje van d’n Rik van vanochtend posten, Joey?

D’n Roger blijft sowieso. Maar wat d’n Rik daarvan vindt, was voor mij niet leesbaar.

Plaats reactie