David Neres

Spelers die deel hebben uitgemaakt van de Ajaxselectie

Moderator: mods

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40614
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: David Neres

Bericht door Marillion » wo jul 29, 2020 9:39 am

Ik zag inderdaad dat hij apart traint. Hopelijk valt het mee maar ik maak me er wel wat zorgen over dat het zo langzaam gaat. Voordeel is wel dat hij dit seizoen echt nergens heen gaat dus als hij nou straks weer echt fit is kunnen we nog een seizoen plezier hebben van zijn aanwezigheid.
Nil volentibus arduum

Lionel
Berichten: 47043
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 12:35 am

Re: David Neres

Bericht door Lionel » wo jul 29, 2020 9:55 am

Gaizka1985 schreef:
wo jul 29, 2020 8:49 am
Neres traint nog altijd apart, het is zelfs de vraag of hij de start van de competitie haalt.

Al sinds november geblesseerd, bizar lang.
De rest traint toch niet? Ik zie alleen maar vakantiefoto's van o.a. Nico, Donny en Tadic voorbij komen. Dus dat Neres nu apart traint lijkt vrij logisch toch?
?
IK GELOOF!!!!!!

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 13698
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: David Neres

Bericht door Jinne » wo jul 29, 2020 10:22 am

Neres kon ook niet meer op vakantie vanwege baby Neres. Maar het is wel te hopen dat ie gewoon kan aansluiten nu.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58582
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: David Neres

Bericht door 999 » ma aug 03, 2020 7:56 am

Ten Hag blij met terugkeer Neres

AMSTERDAM Ajax-trainer Erik ten Hag legde na de eerste training van het derde en laatste blok van de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 de nadruk op de terugkeer van David Neres op het trainingsveld.

De Braziliaan raakte begin november in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea geblesseerd aan zijn knie en kampte met meerdere terugslagen. „Heel verheugend dat David op het veld stond. Dat vind ik de grootste meevaller van de dag. Ik ben heel blij dat hij eindelijk stappen richting de groep heeft gezet. Als je weet waar hij vandaan komt, dan is dit een heel grote stap voorwaarts. Het was voor het eerst dat hij zich weer in de groep bewoog.”

Nieuweling Mohammed Kudus was nog niet van de partij op De Toekomst. „Hij was er nog niet bij vanwege de papierwinkel. De laatste details moeten worden afgerond”, aldus Ten Hag, die de Ghanees dinsdag op het veld verwacht.
De T.

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58582
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: David Neres

Bericht door 999 » wo aug 12, 2020 9:38 am

Rentree Neres bij Ajax nadert
David Neres komt steeds dichter bij zijn rentree bij Ajax. De Braziliaanse aanvaller nam dinsdag deel aan een partijspel op de training, laat de club uit Amsterdam op Twitter zien.

De 23-jarige Neres liep op 5 november vorig jaar een knieblessure op tijdens een uitduel met Chelsea (4-4) in de Champions League. Hij leek tijdens de winterstop bijna fit, maar kreeg vervolgens een terugslag. Inmiddels staat hij al negen maanden aan de kant.

Neres stond begin deze maand voor het eerst weer met zijn ploeggenoten op het trainingsveld. Hij trainde toen nog vooral individueel. Ajax oefent donderdag tegen FC Utrecht, waarschijnlijk nog zonder Neres.
De T.

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58582
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: David Neres

Bericht door 999 » wo nov 25, 2020 2:32 pm

Verdriet verdreven door lach
David Neres blikt terug op moeilijkste periode uit zijn leven: ’Ik werd crazy en heb soms gehuild’

AMSTERDAM De lach van David Neres (23) lijkt in zijn gezicht te staan gebeiteld. En als de kleine Braziliaan van Ajax – zoals tegen Heracles Almelo – scoort, oogt hij als de gelukkigste man ter wereld. Maar als hem op weg naar het belangrijke Champions League-duel met Midtjylland van vanavond tien stellingen worden voorgelegd, blijkt achter die lach ook lang veel verdriet te zijn schuil gegaan. „Ik was bang nooit meer te kunnen voetballen.”


Ik had mijn doelpunt tegen Heracles Almelo echt nodig, want ik raakte gefrustreerd.

„Natuurlijk was ik op zoek naar die treffer, want voor een aanvaller is het niet prettig als hij een jaar niet heeft gescoord. Vroeger zou het me misschien hebben gefrustreerd, maar nu niet meer. Vooral omdat ik inmiddels weet dat geforceerd op een doelpunt jagen vaak averechts werkt. Maar ook omdat ik weet dat ik zonder goals belangrijk kan zijn voor Ajax: door mijn acties te maken, assists te geven en om te schakelen en terug te verdedigen. Het neemt niet weg dat ik wél heel blij ben met het doelpunt. Het neemt wat druk weg.”


Die goal was mijn mooiste treffer ooit in dienst van Ajax.

„Dit was zeker de mooiste. Ik raakte de bal vol en hij ging hard en hoog het doel in. Maar het was zeker niet mijn belangrijkste doelpunt voor Ajax. Dat was twee seizoenen geleden de treffer tegen PSV. Achteraf bezien was dat duel cruciaal voor ons kampioenschap.”


Door de komst van Antony is het nóg leuker om in Amsterdam te wonen en voor Ajax te spelen.

„Voordat Antony naar Ajax kwam, kende ik hem wel, maar nog niet heel erg goed. Hier zijn we vrienden geworden. Eigenlijk zijn onze families elk moment van de dag samen. We spelen spelletjes, zoals kaarten, en hebben altijd veel plezier. Dat maakt het makkelijker als je zo ver van huis, van Brazilië, bent.”


Als ik fit en in vorm ben, hoor ik de voorkeur te krijgen boven Antony.

„Als ik ’eens’ zou zeggen, zit ik op de stoel van de coach en dat wil ik niet. Het is aan hem. Antony en ik zijn allebei goede spelers, net als iedereen eigenlijk bij Ajax. Het zou heel mooi zijn om samen te spelen, zoals we dat al een aantal keren hebben gedaan. Antony en ik praten veel over voetbal en willen allebei belangrijk zijn voor Ajax.”


De revalidatie na mijn knieblessure was de meest verschrikkelijke periode uit mijn leven.

„Vanwege het woordje verschrikkelijk. Als je moeilijke had gezegd, had ik ’eens’ geroepen, want het was verreweg de moeilijkste periode uit mijn leven. De meniscusblessure was niet zo ernstig, maar er traden complicaties op tijdens mijn herstel. Hoe hard ik ook trainde, het werd maar niet beter. Ik werd crazy, was verdrietig en heb soms gehuild. De twee maanden die voor het herstel stonden, werden er twaalf. Ik was bang nooit meer te kunnen voetballen. Nooit meer datgene te doen, waar ik zo van hou. Maar met de hulp van God ben ik er weer.”


Ik ben dicht bij mijn vorm uit het seizoen waarin we de halve finale van de Champions League haalden.

„Het gaat goed en ik voel me fit en lekker. Maar om dat niveau te halen, moet ik echt nog stappen zetten. Ik mag nu gewoon nog niet tevreden zijn, want tevredenheid past niet in topsport. Als je het me morgen vraagt of over een jaar: er kunnen en moeten altijd dingen beter.”


Eén punt tegen Midtjylland – goed voor overwintering in de Europa League – is het eerste doel.

„Elke speler die naar Ajax komt, leert dat hij alles moet winnen. En dan maakt het niet uit in welke competitie en tegen welke tegenstander. Wij gaan altijd voor de drie punten. De wedstrijd in Denemarken geeft vertrouwen dat we Midtjylland ook nu kunnen verslaan. Maar wij kijken liever niet naar de tegenstander, omdat we van onze eigen kracht uitgaan. Als wij doen wat we moeten doen, komt het altijd goed.”


We mogen geen genoegen nemen met een tussenjaar: de knock-outfase van de Champions League is een must.

„Omdat de doelstelling van de club overwinteren in Europa is, dus in de Champions League of de Europa League. Maar wij hebben ook onze eigen ambities. Natuurlijk zijn er de afgelopen jaren bepalende spelers vertrokken, maar we hebben nog steeds een heel sterke selectie. En we gaan voor het hoogst haalbare. Als je ooit in de halve finale van de Champions League hebt gestaan, zoals wij twee seizoenen geleden, dan smaakt dat naar meer, naar veel meer.”


Door de transfers van De Ligt, Frenkie, Van de Beek, Ziyech en Dest hunker ik ook naar een sterkere competitie.

„De jongens die je noemt, zijn allemaal fantastische spelers die hun transfer heel erg hebben verdiend. Natuurlijk wil ik ook eens naar de Premier League of La Liga. Maar ik ben really happy bij Ajax, heb hier nog een contract tot de zomer van 2023 en heb geen haast. In het begin was het heel erg wennen, maar ik voel me thuis.”


Nu ik tegen Heracles heb gescoord, gaan er heel snel meer doelpunten volgen.

„Althans, ik hoop het. Ik ga er in elk geval alles aan doen om ook tegen Midtjylland goed te spelen en te scoren. En als dat laatste niet lukt, moet ik op een andere manier mijn waarde te bewijzen. Door het team te helpen. Het is jammer dat er geen fans zijn, want zij hebben in het verleden vaak het verschil gemaakt bij Europese thuiswedstrijden. Nu zullen we het alleen moeten doen en daar gaan we alles voor geven.”
De T.,

Lionel
Berichten: 47043
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 12:35 am

Re: David Neres

Bericht door Lionel » wo dec 02, 2020 6:26 pm

Geblesseerd. Voet verpakt.
IK GELOOF!!!!!!

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40614
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: David Neres

Bericht door Marillion » wo dec 02, 2020 6:53 pm

Niet wéér hè? :1evil.gif:

Hoop echt dat het meevalt. Tegen Liverpool kwam hij er niet aan te pas. Deels doordat de aanvallers niet goed in positie kwamen. Maar hij had juist een stijgende lijn te pakken.
Nil volentibus arduum

Gaizka1985
Berichten: 2823
Lid geworden op: ma apr 11, 2016 3:12 pm

Re: David Neres

Bericht door Gaizka1985 » vr dec 04, 2020 2:56 pm

Is er al meer bekend over zijn blessure?

Gebruikersavatar
Trab
AT Toto winner 04/05
Berichten: 7232
Lid geworden op: di okt 28, 2003 5:19 pm
Locatie: Gouda

Re: David Neres

Bericht door Trab » vr dec 04, 2020 3:25 pm

Gaizka1985 schreef:Is er al meer bekend over zijn blessure?
Er zou vandaag nieuws komen maar vooralsnog niks. Hopen dat het meevalt..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Trab
AT Toto winner 04/05
Berichten: 7232
Lid geworden op: di okt 28, 2003 5:19 pm
Locatie: Gouda

Re: David Neres

Bericht door Trab » vr dec 04, 2020 10:55 pm

Bij VI zeiden ze dat het zijn enkel is. Morgen doet ie sowieso niet mee maar er is nog kans dat ie Atalanta wel haalt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ajax Rules
Berichten: 31172
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: David Neres

Bericht door Ajax Rules » za dec 05, 2020 11:39 am

Trab schreef:
vr dec 04, 2020 10:55 pm
Bij VI zeiden ze dat het zijn enkel is. Morgen doet ie sowieso niet mee maar er is nog kans dat ie Atalanta wel haalt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Nou, dat lijkt me goed nieuws dus.
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

Gebruikersavatar
zeux
Berichten: 33272
Lid geworden op: wo dec 29, 2010 6:30 pm

Re: David Neres

Bericht door zeux » za dec 05, 2020 11:41 am

Trab schreef:
vr dec 04, 2020 10:55 pm
Bij VI zeiden ze dat het zijn enkel is. Morgen doet ie sowieso niet mee maar er is nog kans dat ie Atalanta wel haalt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ging het zo niet ook bij de knie? Dat het leek alsof het met een paar weken weer ok zou zijn, terwijl het vele maanden heeft geduurd?
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring

Gebruikersavatar
Trab
AT Toto winner 04/05
Berichten: 7232
Lid geworden op: di okt 28, 2003 5:19 pm
Locatie: Gouda

Re: David Neres

Bericht door Trab » za dec 05, 2020 12:15 pm

Zeux schreef:
Trab schreef:
vr dec 04, 2020 10:55 pm
Bij VI zeiden ze dat het zijn enkel is. Morgen doet ie sowieso niet mee maar er is nog kans dat ie Atalanta wel haalt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ging het zo niet ook bij de knie? Dat het leek alsof het met een paar weken weer ok zou zijn, terwijl het vele maanden heeft geduurd?
Ja Idd. Hopelijk gaat het nu beter. We kunnen hem goed gebruiken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gaizka1985
Berichten: 2823
Lid geworden op: ma apr 11, 2016 3:12 pm

Re: David Neres

Bericht door Gaizka1985 » ma dec 07, 2020 10:19 pm

Woensdag er niet bij hoorde ik bij VI?

Gebruikersavatar
Trab
AT Toto winner 04/05
Berichten: 7232
Lid geworden op: di okt 28, 2003 5:19 pm
Locatie: Gouda

Re: David Neres

Bericht door Trab » ma dec 07, 2020 10:39 pm

Gaizka1985 schreef:Woensdag er niet bij hoorde ik bij VI?
Zou een aderlating zijn. Dan wordt het of Tadic of Promes op links.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40614
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: David Neres

Bericht door Marillion » ma dec 07, 2020 10:44 pm

Heel erg jammer. Maar ik ben ergens al blij dat er nog geen bericht is gekomen dat het heel ernstig is. Dit wekt toch de indruk dat het meevalt alleen dat deze wedstrijd helaas te vroeg komt.

Gezien de vormcrisis van Promes zal het dan Tadic op links worden en Traore centraal.
Nil volentibus arduum

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58582
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: David Neres

Bericht door 999 » vr mei 28, 2021 11:10 am

Ajacied Neres gearresteerd wegens aanwezigheid bij illegaal feest in Brazilië
28 mei 2021 10:20
Laatste update: een uur geleden
127 NUjij-reacties
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
David Neres is vrijdag gearresteerd bij een illegaal feest in het Braziliaanse São Paulo. De aanvaller van Ajax was een van de 124 aanwezigen op het feest en is inmiddels weer op vrije voeten.

In Braziliaanse media is op beelden te zien dat de 24-jarige Neres samen met Robert Arboleda, een Ecuadoraanse verdediger van de club São Paulo, wordt weggevoerd door de politie.

De aanhoudingen, die rond 3.10 uur (lokale tijd) werden verricht nadat het feest om 2.00 uur werd stilgelegd, zijn bevestigd door volksvertegenwoordiger Alexandre Frota.

Bij het feest droeg bijna niemand een mondkapje en werden de coronaregels genegeerd. In Brazilië, dat hard is getroffen door het coronavirus, mag niemand na 21.00 uur nog op straat zijn.

Neres viert vakantie in zijn vaderland na een succesvol seizoen met Ajax. Hij veroverde de landstitel en de TOTO KNVB Beker met de Amsterdammers, die in de Europa League werden uitgeschakeld door AS Roma in de kwartfinales.

De zevenvoudig international van Brazilië speelt sinds januari 2017 voor Ajax, waar hij nog een contract tot medio 2023 heeft. Hij was dit seizoen door een blessure en concurrentie van zijn landgenoot Antony niet altijd basisspeler.
Nu

Gebruikersavatar
WP_Legend
Berichten: 10235
Lid geworden op: wo sep 17, 2003 8:44 pm
Locatie: Perth

Re: David Neres

Bericht door WP_Legend » vr mei 28, 2021 11:15 am

Boeie... Krijgt waarschijnlijk een boete en tikje op de vingers...

Gebruikersavatar
zeux
Berichten: 33272
Lid geworden op: wo dec 29, 2010 6:30 pm

Re: David Neres

Bericht door zeux » vr mei 28, 2021 12:13 pm

WP_Legend schreef:
vr mei 28, 2021 11:15 am
Boeie... Krijgt waarschijnlijk een boete en tikje op de vingers...
Boete ter hoogte van een uurtje voetballen...
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58582
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: David Neres

Bericht door 999 » wo jul 28, 2021 3:45 pm

'Ajax rekent op transfer van David Neres'
28 juli 2021 07:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots
"Ajax rekent op transfer van David Neres"; image source: Pro Shots

Ondanks dat het nog rustig is op de transfermarkt verwacht directeur voetbalzaken Marc Overmars dat David Neres nog zal vertrekken bij de club. Dat geeft hij aan tegenover Voetbal International. "Ik weet dat hij graag die stap wil maken. Maar ja, die categorie clubs, dat blijft afwachten", aldus Overmars. "Hij kon tweeënhalf jaar geleden naar China, voor meer dan veertig miljoen euro, maar daar heb ik totaal geen spijt van."

Die beslissing bracht Ajax namelijk een prachtjaar. "Hij maakte de beslissende goal tegen PSV, maakte tegen Real Madrid en Juventus belangrijke goals. Dat was niet gebeurd als we hem in december voor vijftig miljoen hadden verkocht. We gaan altijd voor het sportieve. Dit is toen ook de keuze geweest. Als het nu x bedrag minder wordt, dan zij dat zo. Wij gaan altijd voor het sportieve verhaal.

Meer op VI.nl "

Gebruikersavatar
zeux
Berichten: 33272
Lid geworden op: wo dec 29, 2010 6:30 pm

Re: David Neres

Bericht door zeux » zo aug 15, 2021 12:07 pm

Ben ik de enige die het idee krijgt dat Neres steeds meer een 'probleemgeval' wordt? Zijn invalbeurt - tegen deze zwakke tegenstander - viel me niet mee. Het hele team was lamlendig in de tweede helft, maar als hij op links de bal had, gebeurde er ook niks. Ging geen moment de dreiging van een Tadic van uit. Krijg steeds meer de indruk dat het een gevalletje Dolberg begint te worden: op basis van zijn klasse veel krediet, maar na diverse blessures niet meer op het oude niveau. Dolberg was daarbij extreem flegmatiek (en oogde daardoor ongeïnteresseerd) en ik krijg het idee dat Neres echt wel wil, maar 'het' gewoon niet meer heeft.
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40614
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: David Neres

Bericht door Marillion » zo aug 15, 2021 12:51 pm

Hij is het al, een tijdje zelfs. Want het was natuurlijk de bedoeling dat hij een transfer ging maken om voor inkomsten te zorgen.

Echt heel erg jammer dat hij zijn topniveau niet meer weet te benaderen. Zou het er door zijn blessures op één of andere manier niet meer in zitten of heeft hij gewoon een lange serie wedstrijden nodig om zich weer die kant op te ontwikkelen? Het moet wel echt dit seizoen gaan gebeuren. Daarna gaat hij zijn laatste contractjaar in.
Nil volentibus arduum

Wie kent Cees de Wolf nog?
Berichten: 9020
Lid geworden op: do aug 28, 2014 11:39 am

Re: David Neres

Bericht door Wie kent Cees de Wolf nog? » zo aug 15, 2021 1:05 pm

Misschien heb ik een selectief geheugen maar bewaarde hij zijn beste spel ook in 18-19 niet voor de CL?

Mano
Berichten: 15117
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: David Neres

Bericht door Mano » di aug 17, 2021 11:08 am

Neres is onder EtH nooit echt een vaste waarde. Ik heb het idee dat Neres/EtH niet de ideale combi is.
Telkens moet Neres zich terug vechten in de basis en zelfs als hij een goeie pot speelt, heeft hij weinig krediet.


Het is voor Neres beter om elders te spelen al zou ik het ergens ook jammer vinden. Hij kan wel wat
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Plaats reactie