Ajax kijkt in China

Staat het in de krant, op TT, in de bladen of op internet? Post het HIER!

Moderator: mods

Plaats reactie
Gebruikersavatar
999
Berichten: 51186
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Ajax kijkt in China

Bericht door 999 » za sep 09, 2006 10:33 am

Ajax kijkt in China


AMSTERDAM, zaterdag

Ajax heeft de afgelopen jaren verschillende buitenlandse ondernemingen afgestoten. Alleen met het filiaal in Kaapstad gaat de club voorlopig verder. Sinds de directie terugkeerde uit Zuid-Afrika, is de band met Ajax Cape Town zelfs steviger aangetrokken. Begin januari zal het eerste elftal er weer een trainingskamp beleggen.

Tevens onderzoekt Ajax de mogelijkheden op de Chinese markt. Samen met burgemeester Job Cohen maakten voorzitter John Jaakke en algemeen directeur Maarten Fontein onlangs deel uit van een gezelschap dat voor een handelsmissie Peking en Sjanghai bezocht. „Dat was een ongelooflijke ervaring. Ajax is daar enorm populair. We spraken bijvoorbeeld met hooggeplaatste mensen die alles wisten van Huntelaar”, aldus Jaakke.

Begin oktober heeft Fontein, die vijf jaar in China woonde, nog een volgend bezoek op het programma staan
UEFA kiest voor Fontein


AMSTERDAM, zaterdag
Maarten Fontein is voor een termijn van drie jaar gekozen in het ECF (European Club Forum) van de UEFA. De algemeen directeur van Ajax volgt Arie van Eijden op en krijgt gezelschap van onder anderen Peter Kenyon (Chelsea), Umberto Gandini (AC Milan), Joan Laporta (Barcelona) en Karl-Heinz Rummennige (Bayern München).

Naast deze groep clubvertegenwoordigers zal Fontein binnenkort ook deel uitmaken van een nieuwe commissie, de zogeheten Strategy Board. Hierin hebben topmannen van de vier grootste competities zitting, alsmede vier afgezanten van de UEFA. Fontein vertegenwoordigt de rest van Europa. De Strategy Board moet waken over de toekomst van het Europese clubvoetbal.

Er is weer hoop voor Ajax


AMSTERDAM, zaterdag
Het is al vaker vastgesteld, dat sport veel van de toneel- en muziekwereld kan leren. En andersom.

Allemaal worden ze sterk beinvloed door het creatieve proces dat essentieel is om optimaal te presteren. Pieken in die soms unieke gedachtekronkels zie je vaak tijdens fases waarin er overleefd moet worden. Zo hebben verdriet en armoede vaak tot meesterwerken geleid.

In de muziek begon het in de jaren zestig toen vier eenvoudige jongens uit Liverpool als The Beatles de wereld op z’n kop zetten en vervolgens groepen als Rolling Stones, Kinks, Moody Blues en vele anderen zouden inspireren. Met een onvergetelijke creatieve explosie tot gevolg.

Hetzelfde gebeurde in het voetbal. De opkomst van Brazilië, Ajax, Manchester United en Bayern München met volksjongens als Pelé, Johan Cruyff, George Best en Franz Beckenbauer zegt wat dat betreft genoeg.

Een proces dat zich alsmaar blijft herhalen. Zo besloot vijftien jaar geleden cabaretier Raoul Heertje tot de oprichting van de Comedy Train, met daaraan gekoppeld Toomler, een eigen theatertje onder het Hilton Amsterdam. Er was nauwelijks geld, maar wel een missie. Doel was om ver buiten het bereik van de culturele schijnwereld jonge comedians een kans te geven om zich op een zuivere manier te ontwikkelen.

De afgelopen week nam Raoul Heertje afscheid als creatief leider van Comedy Train en werd tijdens een besloten diner in Toomler de balans opgemaakt. En leerde de realiteit, dat zo’n beetje alle huidige grappenmakers ooit op het podium van Toomler zijn begonnen. Van Theo Maassen tot Najib Amhali, van Murth Mossel tot Hans Teeuwen en van Hans Sibbeld tot de nieuwe creatief leider Jan Jaap van der Wal, ze waren er allemaal en zorgden voor een warme en emotionele hommage. Als bijzonder bewijs hoe minimale middelen de creatieve geest soms dwingen maximaal te presteren, waarbij de één als inspiratiebron voor de ander fungeert.

Hetzelfde was deze week in de Heineken Music Hall te zien.

Daar presenteerde het ’klassieke’ Metropole Orkest zich met ’popzanger’ Elvis Costello. Het initiatief was van het onder de publieke omroep ressorterende orkest zelf uitgegaan, omdat met een tekort van één miljoen euro en alle bezuinigingen van de overheid, de toekomst van het gezelschap in het geding is. Vandaar dat getracht wordt om nieuwe geldstromen aan te boren. Om zo het voortbestaan van het unieke orkest te garanderen.

Daar was durf voor nodig en die werd beloond met twee voorstellingen waar tweemaal 3000 toeschouwers op af kwamen. Die zagen hoe bijna drie uur lang twee verschillende werelden tot een fenomenale ééntwee wisten te komen. Aldus nam het meest veelzijdige orkest van Nederland het heft in handen om te overleven. En oversteeg zichzelf.

Het zijn twee voorbeelden die relevant zijn nu Ajax de komende week aan het UEFA-Cuptoernooi begint. Tegen IK Start Kristiansand in plaats van AC Milan, Barcelona en Bayern. Het jaar waarin op een omzetstijging van 6% was gehoopt, begint dus met een ’tekort’ van 9 miljoen euro vanwege de bizarre uitschakeling voor de Champions League. Daardoor staat Ajax al in september voor het voldongen feit, dat er 21% op de beoogde inkomsten moet worden goed gemaakt.

Toch is er van paniek geen sprake. In bovenstaand interview geeft voorzitter John Jaakke zelfs resoluut aan, dat ze binnen de club geloven dat de mooiste jaren nog moeten komen. Ajax straalt dat momenteel ook uit. Juist nu de club weer met beide benen op de grond staat, blijven de supporters rustig, hoeft de kop van de trainer niet te rollen en blijven de rijen gesloten. Intussen is de overtuiging gegroeid om met beperkte middelen toch de jacht op de reuzen uit Duitsland, Engeland, Italië en Spanje te openen. Door weer nadrukkelijker vast te houden aan de huisstijl, de jeugdopleiding te intensiveren en een nieuw zakelijk elan te etaleren.

In mindere tijden worden de krachten dus gebundeld. Er is daarom weer hoop voor Ajax.


Jaap de Groot

De T.
Laatst gewijzigd door 999 op za sep 09, 2006 10:53 am, 4 keer totaal gewijzigd.

Neefkens
Erelid
Berichten: 297
Lid geworden op: di sep 24, 2013 12:42 pm

Bericht door Neefkens » za sep 09, 2006 10:35 am

Het stuk over Jaakke stond al hier: http://www.ajaxtalk.nl/Forum/viewtopic. ... 242#475242

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 11139
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:43 pm

Bericht door Arthur » za sep 09, 2006 11:41 am

Blijkbaar staat Cruijff dus ook achter de huidige koers. Dat is mooi voor de rust om de club :xyxthumbs:

Bert
Berichten: 35963
Lid geworden op: za feb 05, 2005 7:37 pm
Contacteer:

Bericht door Bert » za sep 09, 2006 12:06 pm

Huh, waar lees jij dat?

Overigens heeft Cruijff dat volgens mij al eerder laten weten. Laatst stond in de (ik dacht) Ajax Live een heel interview met hem.

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 11139
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:43 pm

Bericht door Arthur » za sep 09, 2006 12:58 pm

Jaap Groot verwoordt altijd de mening van Cruijff. Vandaar.

Bert
Berichten: 35963
Lid geworden op: za feb 05, 2005 7:37 pm
Contacteer:

Bericht door Bert » za sep 09, 2006 1:00 pm

Bedankt. :xyxthumbs:

Gebruikersavatar
Ajaciedjuh
Berichten: 21716
Lid geworden op: do mei 20, 2004 11:16 am

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Ajaciedjuh » za aug 10, 2013 5:41 am

Tjah, waar zet je zoiets neer. :confused.gif:

Cou
Column van vd Sar.

Telesport
COLUMN

Trots op Chinese deal Ajax


Gisteravond was ik te gast bij de Testimonial van mijn vroegere teamgenoot Rio Ferdinand in het stadion van Manchester United, waar hij met de selectie aantrad tegen het Spaanse Sevilla. Ik speelde niet meer mee, dit was een echte wedstrijd en geen partijtje meer voor oud-voetballers. Toch was het een eer dat ik door Rio werd gevraagd om te komen. We hebben samen zeven zeer succesvolle jaren meegemaakt. In Engeland is het normaal dat een speler die een grote staat van dienst heeft en tien jaar voor de club heeft gespeeld, een Testimonial krijgt aangeboden. Je bent niet verplicht om zo’n wedstrijd aan te nemen. Paul Scholes deed het pas na zeventien jaar, aan het einde van zijn loopbaan. Ryan Giggs deed het meteen na tien jaar, maar die is nu al zo lang in dienst bij Manchester United dat hij bijna aan zijn tweede Testimonial toe is…

In Nederland is het geen traditie, maar inmiddels zijn er ook hier genoeg mooie afscheidswedstrijden geweest. Ik denk aan die van Jaap Stam, Phillip Cocu, Mark van Bommel en zelf ben ik ook nog steeds trots op het duel dat ik kreeg aangeboden. In Engeland is de Testimonial ooit bedoeld geweest als een soort pensioenpotje voor de speler die de club lang heeft gediend. De grote voetballers stellen de opbrengsten tegenwoordig ter beschikking aan goede doelen, omdat hun voetbalpensioen toch wel goed zit.

Zo vond ik het mooi om na mijn afscheidswedstrijd in de ArenA ook aan andere Stichtingen dan onze Edwin van der Sar Foundation donaties te doen. We hebben iets kunnen doen voor de Stichting Doe een Wens en de Laureus Foundation.

Bij Ajax hebben we de afgelopen weken op een andere manier geprobeerd om voetbaldromen van 16 kids uit China te laten uitkomen. Op de Toekomst was een hele Chinese delegatie bij trainers van ons, ze bekeken de Open Dag en andere dingen rond Ajax. Dat alles vanuit het tv-programma in China, waarin we onder meer samenwerken met Everton. Dat is een stuk uitstraling, exposure in marketingtermen, voor Ajax in China.

Om die reden zijn we ook trots dat we als eerste Nederlandse club een mooie deal hebben kunnen sluiten met een groot Chinees bedrijf. CST, een van de grootste bandenproducenten in Azië, is onze eerste Chinese partner. Het betekent dat de naam Ajax internationaal meetelt. Het bedrijf wil naamsbekendheid. Andersom willen wij vanzelfsprekend graag een keer die kant op met de club. We krijgen al heel veel verzoeken uitleg te geven over onze voetbalfilosofie, over de Academy en we krijgen de vraag hoe zo’n klein land als Nederland zoveel goede spelers kan produceren. Dan moet een groot land in China met goede steun toch ook spelers kunnen produceren, denken ze daar.

Voor Ajax is het noodzaak om ook buiten de Nederlandse markt te kijken hoe we kunnen groeien. Met alleen Nederlandse sponsors en tv-inkomsten hier red je het als club niet als je een rol wil spelen op Europees niveau. Juist nu we Nederlandse clubs al weer zien sneuvelen in de Europa League, is het nóg belangrijker dat Ajax zich straks in de Champions League wel staande houdt. Daarmee is tenslotte het Nederlandse voetbal in zijn algemeen gediend. Want wat er in de Europa League nu op clubniveau gebeurt, is niet goed voor ons voetbal.
Waar zal straks de nieuwe shitssponsor vandaan komen? :hypocrite.gif:
Laatst gewijzigd door Ajaciedjuh op za aug 10, 2013 6:43 am, 1 keer totaal gewijzigd.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 11149
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Jinne » za aug 10, 2013 5:54 am

Doen die Chinese vliegmaatschappijen al iets?
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Demosthenes
Berichten: 7389
Lid geworden op: zo dec 02, 2007 8:17 pm

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Demosthenes » za aug 10, 2013 7:56 am

Ajax is al lang een "bekende" naam in China; een vriend van me was eind jaren negentig met vakantie in China en zag ineens in een winkel (of markt, waar precies ben ik vergeten) "De Chinese VI" liggen met Ajax op de voorpagina. Uiteraard heeft hij dat blad gekocht, gingen er vier pagina's over Ajax, maar wat er stond is hem nog steeds niet duidelijk.

In 2000 had Ajax iets van een samenwerking met een Chinese club, want er waren wat Chinese spelers in Amsterdam om voor Ajax International te spelen (jeugdtoernooi, precies op de dag van de vuurwerkramp in Enschede, zo herinner ik me die dag) Van die spelers hebben we niets meer gehoord, die samenwerking is verder niet uitgebouwd?

Maarten Fontein is ooit enthousiast geweest om in China iets voor Ajax op poten te zetten, maar ook dat is "op de plank blijven liggen", want veel nieuws erover is mij niet bijgebleven. De Chinese markt heeft Ajax nog niet veel opgeleverd, maar als een Chinese maatschappij Ajax wil sponsoren heb ik er geen problemen mee, tot nu toe lijkt de geldstroom echter de andere kant op te gaan.

Jan Olde Riekerink is twee jaar geleden, zijn contract werd niet verlengd, naar China vertrokken, maar of hij zich zal inzetten voor Ajax?
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".

Baseman
Berichten: 12899
Lid geworden op: do okt 23, 2003 11:06 am

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Baseman » vr mei 23, 2014 6:31 am

Hier dan maar, van het AN:
Ajax en ArenA sluiten partnership met Huawei, gratis WIFI voor fans

Ajax en Amsterdam ArenA hebben een partnerovereenkomst getekend met Huawei, een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener. De partijen kondigden dat donderdag aan in de Amsterdam ArenA. Volgens de overeenkomst wordt Huawei Official Partner van Ajax en businesspartner van de Amsterdam ArenA.

Technologie-overeenkomst
In de vijfjarige technologie-overeenkomst zal Huawei, dat al jaren marktleider is op het gebied van draadloze technologie, de grootste open wireless LAN infrastructuur van Nederland opzetten in de Amsterdam ArenA. De Amsterdam ArenA en Ajax zullen door dit Wifi netwerk in staat worden gesteld nieuwe diensten aan te bieden aan fans en bezoekers dat hun ervaring in het stadion zal verrijken. Naar verwachting kunnen alle bezoekers van de ArenA vanaf begin 2015 het Wifi netwerk optimaal gebruiken. Tijdens wedstrijden van Ajax zal het gebruik van Wifi gratis zijn.

Sponsorpakket
De officiële partnerovereenkomst met Ajax zal drie jaar duren. In het sponsorpakket is afgesproken dat het merk aanwezig zal zijn tijdens wedstrijden van Ajax door middel van LED borden en zichtbaarheid in de offline en online media van de club. Het pakket biedt Huawei de mogelijkheid om naamsbekendheid te verhogen en omvat verschillende elementen voor merkactivatie.

Huawei heeft de EISA Award ontvangen voor de Europese consumenten smart phone van 2013 en is zowel wereldwijd als in Nederland al nummer 3 op de markt voor smart phones. De onlangs gelanceerde high-end smart phone, de Ascend P7, zal het marktaandeel naar verwachting verder laten groeien.

De overeenkomsten brengen drie goed presterende organisaties samen. Huawei is de wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van mobiele infrastructuur. De samenwerking komt volledig overeen met de strategie van Huawei in Europa, die als doel heeft samen te werken met gerenommeerde merken door hen te voorzien van innovatieve oplossingen en producten. Voor Ajax, een van de grootste namen in de voetbalgeschiedenis, sluit de overeenkomst perfect aan bij hun focus op China en de ambitie om fans de best mogelijke ervaring te bezorgen. De Amsterdam ArenA, het grootste stadion van Nederland dat ook wordt gebruikt voor concerten en andere evenementen, wil de beste en meest duurzame technologie aan haar bezoekers bieden.

Henk Markerink, directeur van Amsterdam ArenA, zegt over de samenwerking: ,,Amsterdam ArenA is altijd op zoek naar state-of-the-art technologie die onze bezoekers ten goede zal komen. De innovatieve oplossing van Huawei maakt het voor ons mogelijk om het stadion van een volledig Wifi-netwerk te voorzien en dat past bij onze ambities. We zijn erg blij om samen te werken met zo'n groot internationaal bedrijf en een verbetering van onze dienstverlening naar onze klanten mogelijk te maken."

Edwin van der Sar, Chief Marketing Officer bij Ajax, meldt het volgende over de samenwerking: ,,We zijn verheugd deze overeenkomst te hebben ondertekend. Huawei is het grootste Chinese bedrijf in Nederland en past daarom perfect bij onze ambities. Bovendien is Huawei een zeer innovatief bedrijf en hun technologische oplossingen zullen ons in staat stellen gratis Wifi te bieden aan onze supporters. Zodat zij de beste voetbalervaring krijgen door bijvoorbeeld direct gedenkwaardige momenten te delen met vrienden tijdens de wedstrijd. Maar ook door de beschikking te krijgen over allerlei extra informatie en nieuws. "

Wang Dexian, CEO van Huawei Technologies Nederland, zegt: ,,Huawei is verheugd om samen te werken met Ajax, een van de meest succesvolle voetbalclubs ooit , en met de Amsterdam ArenA, het meest vooruitstrevende stadion in Nederland, om zo onze langdurige betrokkenheid in Nederland te tonen. Sport is een zeer belangrijk onderdeel van onze merkstrategie en we werken daarom al samen met een aantal van de grootste clubs in de wereld. Deze strategische samenwerking zal ook bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe breedbandoplossing voor stadions in Nederland en aan onze innovatieve technologieën die fans en bezoekers nieuwe en betere ervaringen zullen brengen."

Demosthenes
Berichten: 7389
Lid geworden op: zo dec 02, 2007 8:17 pm

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Demosthenes » vr mei 30, 2014 11:01 am

Tijdens wedstrijden van Ajax zal het gebruik van Wifi gratis zijn.
Mijn eerste gedachte (die misschien al een keer door een ander is gemaakt) Is het zo saai in de Arena dat je naar Feyenoord - Heracles gaat zitten kijken?

Op de grote schermen mogen geen spelsituaties (bal over de lijn, buitenspel) worden herhaald, dit vanwege de reacties, maar op de smartphone mag het wel getoond worden? Iedereen kan ieder beeld, filmpje ergens plaatsen.
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".

Rafaelvandervaart12
Berichten: 5
Lid geworden op: do jan 26, 2017 7:14 pm

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Rafaelvandervaart12 » ma mar 27, 2017 5:03 am

Maar wat wil Ajax precies in China gaan doen dan? Hoe kunnen ze profiteren van hun populariteit in China? Ik geloof niet dat ze spelers kunnen gaan halen daar. Die zijn veel te duur voor Ajax (bron: http://www.theguardian.com/football/the ... rlos-tevez en www.online-wedden-bookmakers.nl/wedtips-nieuws/).

Ajax zit bijvoorbeeld niet in Brazilië omdat spelers daar te duur zijn en het scoutingsapparaat van de Portugese en Engelse clubs (geloof ik) daar al goed vertegenwoordigd is. Daarom kijken ze vaak in Scandinavië en natuurlijk inderdaad bij hun cape-town dependance. Ik vraag me echt af hoe makkelijk het is voor Ajax om toegang tot de locale Chinese voetbalmarkt te krijgen. Ja oke populariteit, maar verder?

Yopii
Berichten: 9427
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Yopii » ma mar 27, 2017 2:06 pm

Welke populariteit? :hypocrite.gif:

Alsof ze in China achterlijk zijn. Ze weten daar heus dat Ajax internationaal gezien niets voorstelt.

Gebruikersavatar
999
Berichten: 51186
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door 999 » ma mar 27, 2017 5:16 pm

Je scouten de nieuwste Panda ...

Rafaelvandervaart12
Berichten: 5
Lid geworden op: do jan 26, 2017 7:14 pm

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Rafaelvandervaart12 » do mar 30, 2017 5:49 pm

Yopii schreef:Welke populariteit? :hypocrite.gif:

Alsof ze in China achterlijk zijn. Ze weten daar heus dat Ajax internationaal gezien niets voorstelt.
Historie betekent ook wat. Zo doet bijvoorbeeld A.C. Milan het ook goed, alhoewel die ook al tijden niet meer echt aan de top staan. Nee geloof me, Ajax gooit nog altijd hoge ogen in China vooral in Hong Kong. Je wil niet weten hoe populair spelers als Bergkamp en Overmars in China zijn.

Gebruikersavatar
Sandro
Berichten: 11157
Lid geworden op: do nov 06, 2003 12:08 pm
Locatie: Arnhem

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Sandro » do mar 30, 2017 6:22 pm

Yopii schreef:Welke populariteit? :hypocrite.gif:

Alsof ze in China achterlijk zijn. Ze weten daar heus dat Ajax internationaal gezien niets voorstelt.
Op voetbalgebied zijn ze daar toch gewoon achterlijk? Ze halen het WK niet, staan in de poule zelfs achter Syrië en maar 1 punt boven Qatar. Hoe is dat in godsnaam mogelijk met zoveel inwoners en toch ook zeker aandacht voor het voetbal? Er wordt door sommigen gesteld dat ze binnen 25 jaar het WK winnen. Ik schat de kans dat NL binnen 10 jaar wereldkampioen wordt zelfs hoger in.
"Hate it or love it, the underdog's on top".

Demosthenes
Berichten: 7389
Lid geworden op: zo dec 02, 2007 8:17 pm

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Demosthenes » do mar 30, 2017 6:46 pm

Ik schat de kans dat NL binnen 10 jaar wereldkampioen wordt zelfs hoger in.
Ik schat in dat Nederlands net zo kansloos is om binnen tien jaar wereldkampioen te worden als China in 25 jaar, hoewel Jonk gaat toch naar China? :ajaxsmiley.gif:

In 2050 zullen robots de wereldkampioenschappen winnen? Op https://youtu.be/NSx3qE5Vr60 zie je iemand die zich met robots bezighoudt eraan denken. Opmerkelijk is, zit niet in die 1 1/2 minuten van de url, dat de robots op het speelveld zichzelf sturen e.d., er zit niemand bij met een joy-stick of iets dergelijks.

Wat maakt het dan nog uit: China of Ajax of Neptunus-Schiebroek F4
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".

Bert
Berichten: 35963
Lid geworden op: za feb 05, 2005 7:37 pm
Contacteer:

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Bert » do mar 30, 2017 10:46 pm

Sandro_Calaaabro schreef:Op voetbalgebied zijn ze daar toch gewoon achterlijk? Ze halen het WK niet, staan in de poule zelfs achter Syrië en maar 1 punt boven Qatar. Hoe is dat in godsnaam mogelijk met zoveel inwoners en toch ook zeker aandacht voor het voetbal? Er wordt door sommigen gesteld dat ze binnen 25 jaar het WK winnen. Ik schat de kans dat NL binnen 10 jaar wereldkampioen wordt zelfs hoger in.
Aandacht voor voetbal zorgt er niet automatisch voor dat je goede voetballers krijgt. Kijk maar naar Nederland. ;)

Als China gaat profiteren van de toegenomen interesse in voetbal (en daar durf ik m'n hand niet voor in het vuur te steken) dan gebeurt dat natuurlijk pas als de jonge kinderen van nu ruim en wel volwassen zijn. Over een jaar of twintig dus.
Nog steeds eens met Boem.

En met niemand anders!

Gebruikersavatar
Sandro
Berichten: 11157
Lid geworden op: do nov 06, 2003 12:08 pm
Locatie: Arnhem

Re: Ajax kijkt in China

Bericht door Sandro » vr mar 31, 2017 9:51 am

Maar dan moeten die kinderen van nu wel bij een club terecht kunnen waar ze de mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen. Van wat ik gelezen heb, stelt het clubvoetbal voor de jeugd niks voor. En als ze al een beetje beter worden in de toekomst dan zitten de buitenlandse vedettes in de weg om door te kunnen breken.
"Hate it or love it, the underdog's on top".

Plaats reactie