Oefenduels Oranje en bekertoernooi verhuizen naar FOX

Staat het in de krant, op TT, in de bladen of op internet? Post het HIER!

Moderator: mods

Gebruikersavatar
InnerHarbour
Berichten: 20534
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 1:09 am

Oefenduels Oranje en bekertoernooi verhuizen naar FOX

Bericht door InnerHarbour » ma nov 18, 2013 9:04 am

Met ingang van seizoen 2014/15 tot en met seizoen 2017/18 zijn alle vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands Elftal, alle vriendschappelijke én kwalificatiethuiswedstrijden van Jong Oranje en het volledige KNVB-bekertoernooi exclusief te zien op FOX of FOX Sports.

De KNVB en de Eredivisie Media & Marketing (EMM) hebben met de zender overeenstemming bereikt over een breed pakket aan uitzendrechten. Ook wordt er op structurele wijze aandacht besteed aan het Nederlands vrouwenelftal en zal de jaarlijkse wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op FOX worden uitgezonden.

De samenvattingen van het toernooi om de KNVB-beker (nu nog op SBS 6 te zien) verhuizen met ingang van komend seizoen naar FOX, dat op het openbare net is te zien. De halve finales en de bekerfinale zullen in ieder geval op deze zender te zien zijn. Abonneezender FOX Sports zendt, evenals de afgelopen vier jaar, vanaf de tweede ronde tot en met de finale maximaal zes wedstrijden per bekerronde live uit.

Ook de traditionele wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen de bekerwinnaar en de landskampioen is met ingang van het seizoen 2014/15 vier jaar lang op de vrij toegankelijke zender FOX te zien.

Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB, noemt het verplaatsen van de duels van Oranje en van het bekertoernooi een logische stap. 'FOX is een gerenommeerde partner en heeft de voetbalkijker erg veel te bieden. De kwaliteit van de zender is bovendien internationaal bewezen. Absoluut een mooie plek voor deze wedstrijden.'

De directie van EMM is blij met de stap: 'Bij de introductie van FOX en FOX Sports in Nederland hebben we al duidelijk proberen te maken vooral een positieve bijdrage te willen leveren aan het totale Nederlandse voetbal. We zijn uitermate trots en blij dat zowel onze vrij toegankelijke zender FOX als de abonneezenders van FOX Sports de komende jaren met grote regelmaat Oranje kleuren.'
YNWA

Plaats reactie