Wat is er geworden van .... (deel II)

Alles over Ajax in z'n algemeenheid.

Moderator: mods

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 11181
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:43 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Arthur » do mei 06, 2021 11:05 am

Volgens Transfermarkt heeft hij nog geen club: https://www.transfermarkt.nl/joshua-pyn ... ler/470715
Better to remain silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.

Yopii
Berichten: 9591
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Yopii » do mei 06, 2021 12:04 pm

Dank! :biggthumpup.gif:

Een merkwaardig verhaal: die jongen was meer marketingproduct dan voetballer, voor mijn gevoel.

Gebruikersavatar
Peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
Berichten: 45156
Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Peter » vr mei 07, 2021 3:45 pm

Las dat die Savastano ook al een jaar zonder club zit. Zo slecht was die jongen toch niet?

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 11196
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Jinne » vr mei 07, 2021 7:21 pm

Yopii schreef:
do mei 06, 2021 12:04 pm
Dank! :biggthumpup.gif:

Een merkwaardig verhaal: die jongen was meer marketingproduct dan voetballer, voor mijn gevoel.
India + VS roots is daarvoor inderdaad wel een mooie combi. Misschien had ie iets in die richting gehoopt. Maar waarschijnlijk zijn hand overspeeld.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Gebruikersavatar
Andriy Demchenko
Berichten: 1070
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Andriy Demchenko » za mei 08, 2021 7:43 am

Peter schreef:
vr mei 07, 2021 3:45 pm
Las dat die Savastano ook al een jaar zonder club zit. Zo slecht was die jongen toch niet?
Blessuregevoelig helaas wel en daardoor niet meer in de pictue bij veel clubs, en dan krijg je dat je in de Covid periode je ook niet in meer in de kijker kan spelen en dat is simpels als een proefstage in het buitenland bij een kleine club al heel gecompliceerd wordt.
Feijenoord is een zeer zwakke club. U niet zonder aarzeling een goed seizoen toegewenst.

Godfried Bomans, 1969

Gebruikersavatar
999
Berichten: 51223
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door 999 » za mei 08, 2021 11:45 am

VRIENDEN VOOR HET LEVEN
Met veel trots en een koffer vol anekdotes blikt Gerard van der Lem terug op zijn succesvolle periode bij Ajax.

FOTO RENÉ BOUWMAN

INTERVIEW Gerard van der Lem: ’Ik geniet ervan hoe mijn Ajax-jongens zich hebben ontwikkeld’
De editie in 1995 is voor Gerard van der Lem een Feyenoord-Ajax om nooit te vergeten. De Amsterdammers waren al lang en breed kampioen en Louis van Gaal verkoos – in de aanloop naar de Champions League-finale tegen AC Milan – een scoutingtrip naar Italië boven De Klassieker. Met assistent Van der Lem als hoofdverantwoordelijke én een flink aantal vaste basisspelers op de bank won Ajax met 0-5.

door Valentijn Driessen

en Mike Verweij

Het is te hopen dat zondag tijdens de De Klassieker de gemoederen niet zo ’verhit raken’ als elke zaterdagochtend tussen Ajacied Gerard van der Lem (68) en Feyenoorder Rinus Israel (79) bij Radio NH Sportcafé van Nico en Leo Driessen. „Als hij met zijn wandelstok binnenkomt, zeg ik: ’Dag meneer Rinus’ en begroet hij mij met ’Hallo snuiter’. Als ik vervolgens aangeef dat ik nu wel één-tegen-één tegen hem durf te spelen, antwoordt Rinus dat het goed is, maar dat hij me dan wel met die stok voor mijn flikker slaat. Ik geniet intens van zulke momenten”, lacht Van der Lem.

De Amsterdammer rijgt de smakelijke verhalen aaneen en kijkt met plezier terug op 18 mei 1995. Vanwege de klinkende overwinning op Feyenoord, maar ook omdat hij daarmee Van Gaal tuk had. „We maakten 0-1 en toen werd het al stil in De Kuip. Op slag van rust werd het 0-2. Opeens telefoon, dat was Louis. Hoeveel het stond? Ik zeg: ’2-0’, waarna Louis antwoordde: ’Verdomme, wat jammer.’ Dus ik weer: ’Hallo! Voor ons, hoor’. En na de wedstrijd, vlak voordat ik die tunnel in liep, ging mijn telefoon weer. Van Gaal… Ik zei alleen maar: ’0-5, laat ik het nu in één keer goed zeggen’.”

De wedstrijd in Rotterdam stond symbool voor de suprematie van Ajax, dat in dat jaar ongeslagen kampioen werd, de beker, Champions League én de wereldbeker won. „Maar meer nog dan van de resultaten, geniet ik van de vriendschappen die ik heb opgebouwd en hoe al mijn jongens zich hebben ontwikkeld en nu als mens in het leven staan.” Ongevraagd laat de spraakwaterval een aantal dierbaren voorbijkomen, waarbij de ene na de andere anekdote volgt.

Overmars

„Na het vertrek van John van ’t Schip moesten we een buitenspeler hebben. Bart Latuheru was een optie, maar ik zag die Overmars en dacht dat ik daar wel iets mee zou kunnen. Hij was jong, had een aardig schot en was zo snel als de wind. Ik zei tegen Louis dat ik hem nog wel 30 procent beter zou kunnen maken.”

Er was één probleem. „Hij kostte vijfhonderdduizend gulden en dat had penningmeester Arie van Os niet. Latuheru was maar twee ton, dus stuurde Van Os daarop aan. Louis keek naar me, maar zag het al. Dan had ik liever iemand uit het tweede.”

Door een verkoop kwam er echter opeens ruimte. „De volgende ochtend op kantoor zei ik tegen Louis dat hij Van Os moest bellen. Hij begon te lachen. Dat had hij al gedaan, want op dat moment werd Marc gekeurd. Daarna ben ik elke dinsdag- en donderdagmiddag met hem aan de slag gegaan en het ging als een tierelier. Op een gegeven moment was hij zó goed. Later hebben we hem nog van Arsenal naar Barcelona gehaald.”

Van der Sar

„Edwin was een geweldige, meevoetballende keeper, die een schitterende carrière heeft gehad. Maar toen hij bij Ajax als algemeen directeur begon, vonden de mensen het helemaal niks en kreeg hij een bak negativisme over zich heen. Maar hij is net als Marc (directeur voetbalzaken, red.) zó enorm gegroeid in zijn werk. Die lange doet het geweldig. Na het kampioenschap heb ik Van der Sar, Overmars, Blind, Reiziger en Bogarde een berichtje gestuurd: ’Ouderwets, hè, met die schaal’. En meteen kreeg ik berichtjes van ze terug. Dat is echt leuk.”

Beenhakker

„Overmars zegt dat zijn wereld bij Ajax uit Louis van Gaal, Gerard van der Lem en Bobby Haarms bestond. Nu werken er vierhonderd mensen en heeft elk elftal twee of drie trainers en performance coaches. Dan vraag ik mezelf weleens af hoe ik het altijd heb gedaan met twee elftallen. Ik moest elke maandag bij Van Gaal en Leo Beenhakker komen uitleggen hoe ik had gespeeld.”

Achteraf kan Van der Lem er hard om lachen. „Dan kwam ik binnen en dacht ik dat het een goed weekeinde was geweest. Dan kreeg ik het woord van Beenhakker en meldde ik dat we met 6-1 bij Veendam hadden gewonnen. Of ik dan even wilde uitleggen hoe die tegengoal tot stand was gekomen en wat ik van plan was om daaraan te doen. Daar stond ik dan voor dat bord… Maar dat was Ajax en ik schrok daar ook niet van. Ik had mijn hele jeugd bij Ajax gespeeld en als we verloren, werden we aangekeken hoe dat in godsnaam kon. Je voelde twee, drie dagen de ogen in je rug priemen.”

Blind

„Ik ben twee jaar assistent-trainer bij Danny geweest. Totdat we een slinger kregen van die hangjas van een Martin van Geel. Blind ken ik vanaf zijn achttiende, uit onze gezamenlijke tijd bij Sparta. Hij zat altijd op de bank. Ooit vertelde hij wat hij verdiende, dat hij de volledige winstpremie kreeg als hij inviel en maar de helft ontving als hij wisselspeler bleef. Ik adviseerde hem warm te lopen en als we dan voor stonden, zou ik een blessure voorwenden. Dan zei ik tegen de trainer dat het echt niet meer ging en liep ik het veld uit. Dan stond-ie in de rondte te kijken. En omdat Danny de enige was die al had warmgelopen, kwam hij erin. Als rechtsbuiten, maar dat maakte hem niet uit, want hij had de volle premie.”

Van Gaal

„Met Louis heb ik fantastische tijden beleefd. Hij was een topcoach en ik kon alles tegen hem zeggen. Ik kwam weleens in De Meer en dan zag ik die chagrijnige kop al. Deed ik de deur dicht en ging ik met een kop koffie en de krant naar boven. Als ik een half uur later naar beneden kwam, vroeg hij wat ik deed. Dan zei ik: ’Louis, ik heb vanochtend mijn kinderen naar school gebracht, de hele weg naar het stadion zitten zingen in de auto en dan zie ik jou met een hoofd… Daar heb ik helemaal geen zin in.’ Dat vond hij dan ’on-ge-lóóf-lijk’. Je weet wel hoe hij dat kon zeggen. Maar hij kon het van mij wel hebben.”

De Boer

„Frank is nu bondscoach. Maar ik heb hem wel weggestuurd van een training. Schoot hij op zaterdagochtend met zo’n ongeïnteresseerde houding twintig vrije trappen over en naast het doel. ’Geen keeper ligt daar wakker van Frank. Hier ga ik geen tijd aan besteden. Ga jij maar naar Louis’, zei ik dan.”

Het sorteerde effect. „Een dag later krijgen we een vrije trap en kijkt Frank vuil naar de bank. Vervolgens jast hij de bal van twintig meter, met een curve in de kruising. Kijkt hij weer naar de bank en steekt hij zijn middelvinger op. Louis gelijk: ’Doet-ie dat naar mij?’ Maar het was naar mij. Frank schoot die vrije trap toch eventjes raak, omdat hij de dag ervoor op zijn kloten had gehad. Haha, dat zijn van die mooie dingen.”

Kanu

„Nwankwo Kanu heb ik groente leren eten. Ik ging eens langs om te kijken wat hij at. In Diemen zat hij met de gordijnen dicht in zijn huis, waarin alleen een bank, poef, televisie en een stereotoren stonden. Op het fornuis stond zo’n grote pan uit een gaarkeuken met bruine bonen, rijst en gehakt. Dat maakte een buurvrouw voor hem en daar at hij de hele week van. Dus heb ik hem maar iedere week bij me thuis uitgenodigd om groente te eten.”

Rijkaard

„Frank kwam een jaar voor de Champions League-winst terug naar Ajax. Later hoorde ik dat hij na het eerste seizoen op het punt heeft gestaan om te stoppen. 1993/’94 ging namelijk helemaal niet zo goed. We hebben hem tegen Parma gewisseld en dat is toen een hele rel geworden. Nadat Louis en ik dat later analyseerden, concludeerden we wel dat we dat niet goed hadden gedaan en Rijkaard in de problemen hadden gebracht. Eigenlijk ging Frank alleen door vanwege de lol die we altijd hadden met bijvoorbeeld een boze Sjakie Wolfs (materiaalman, red.). Het volgende seizoen won hij de Champions League, van zijn oude club. En hij was trots, jongen. Geweldig!”

Het zijn prachtige verhalen. „En die jongens allemaal vrienden voor het leven”, eindigt Van der Lem.
’Verliefd op Eusebio’
AMSTERDAM Als tienjarig ventje en nieuw lid van Ajax mocht Gerard van der Lem in 1962 in het Olympisch Stadion ballenjongen zijn bij de Europa Cup I-finale tussen Real Madrid en Benfica. „Toen ben ik verliefd geworden op Eusebio”, zegt de Amsterdammer. De Parel van Mozambique was de Messi van toen, de vedette van Benfica en Portugal en in die periode de beste voetballer van de wereld.

„In de tweede helft kwam een bal mijn kant oprollen, wilde ik die teruggooien, maar keek ik in de ogen van Eusebio. Als verdoofd stond ik daar. Ik kon de bal niet meer gooien en bracht hem naar Eusebio, die me een aai over mijn bol gaf. Onvergetelijk. Benfica won met 5-3, Eusebio scoorde twee keer.”
’Gelukkig, we zijn er nog’
AMSTERDAM Na vijf maanden in de lappenmand te hebben gezeten, wordt Gerard van der Lem langzamerhand weer een beetje de oude.

„Door enkele besmette personeelsleden bij een Spaans restaurantje hebben mijn vrouw Margot en ik op 11 december corona opgelopen. Samen trouwens met Henk ten Cate en zijn vrouw. Zij waren bij ons op visite. Een dag later keerden we terug in Nederland en viel het met het ziektebeeld wel mee.”

Op 29 december bezocht Van der Lem samen met zijn vrouw het graf van hun overleden dochter. Een dag later lag hij in het ziekenhuis. „Als gevolg van corona had ik trombose in m’n rechterbeen en een longembolie. Later kwam daar suikerziekte bij. Eigenlijk ben ik nog steeds herstellende, maar het gaat inmiddels een stuk beter met me. Mijn bloedsuikerspiegel is normaal en mijn rechterbeen ook. Maar na anderhalve kilometer lopen, houdt het wel op. Langzaam ben ik dat aan het opvoeren. Maar gelukkig, we zijn er nog.”
De T.

Historicus
Berichten: 2089
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Historicus » za mei 08, 2021 12:21 pm

999 schreef:
za mei 08, 2021 11:45 am
VRIENDEN VOOR HET LEVEN
Met veel trots en een koffer vol anekdotes blikt Gerard van der Lem terug op zijn succesvolle periode bij Ajax.

FOTO RENÉ BOUWMAN

INTERVIEW Gerard van der Lem: ’Ik geniet ervan hoe mijn Ajax-jongens zich hebben ontwikkeld’
De editie in 1995 is voor Gerard van der Lem een Feyenoord-Ajax om nooit te vergeten. De Amsterdammers waren al lang en breed kampioen en Louis van Gaal verkoos – in de aanloop naar de Champions League-finale tegen AC Milan – een scoutingtrip naar Italië boven De Klassieker. Met assistent Van der Lem als hoofdverantwoordelijke én een flink aantal vaste basisspelers op de bank won Ajax met 0-5.

door Valentijn Driessen

en Mike Verweij

Het is te hopen dat zondag tijdens de De Klassieker de gemoederen niet zo ’verhit raken’ als elke zaterdagochtend tussen Ajacied Gerard van der Lem (68) en Feyenoorder Rinus Israel (79) bij Radio NH Sportcafé van Nico en Leo Driessen. „Als hij met zijn wandelstok binnenkomt, zeg ik: ’Dag meneer Rinus’ en begroet hij mij met ’Hallo snuiter’. Als ik vervolgens aangeef dat ik nu wel één-tegen-één tegen hem durf te spelen, antwoordt Rinus dat het goed is, maar dat hij me dan wel met die stok voor mijn flikker slaat. Ik geniet intens van zulke momenten”, lacht Van der Lem.

De Amsterdammer rijgt de smakelijke verhalen aaneen en kijkt met plezier terug op 18 mei 1995. Vanwege de klinkende overwinning op Feyenoord, maar ook omdat hij daarmee Van Gaal tuk had. „We maakten 0-1 en toen werd het al stil in De Kuip. Op slag van rust werd het 0-2. Opeens telefoon, dat was Louis. Hoeveel het stond? Ik zeg: ’2-0’, waarna Louis antwoordde: ’Verdomme, wat jammer.’ Dus ik weer: ’Hallo! Voor ons, hoor’. En na de wedstrijd, vlak voordat ik die tunnel in liep, ging mijn telefoon weer. Van Gaal… Ik zei alleen maar: ’0-5, laat ik het nu in één keer goed zeggen’.”

De wedstrijd in Rotterdam stond symbool voor de suprematie van Ajax, dat in dat jaar ongeslagen kampioen werd, de beker, Champions League én de wereldbeker won. „Maar meer nog dan van de resultaten, geniet ik van de vriendschappen die ik heb opgebouwd en hoe al mijn jongens zich hebben ontwikkeld en nu als mens in het leven staan.” Ongevraagd laat de spraakwaterval een aantal dierbaren voorbijkomen, waarbij de ene na de andere anekdote volgt.

Overmars

„Na het vertrek van John van ’t Schip moesten we een buitenspeler hebben. Bart Latuheru was een optie, maar ik zag die Overmars en dacht dat ik daar wel iets mee zou kunnen. Hij was jong, had een aardig schot en was zo snel als de wind. Ik zei tegen Louis dat ik hem nog wel 30 procent beter zou kunnen maken.”

Er was één probleem. „Hij kostte vijfhonderdduizend gulden en dat had penningmeester Arie van Os niet. Latuheru was maar twee ton, dus stuurde Van Os daarop aan. Louis keek naar me, maar zag het al. Dan had ik liever iemand uit het tweede.”

Door een verkoop kwam er echter opeens ruimte. „De volgende ochtend op kantoor zei ik tegen Louis dat hij Van Os moest bellen. Hij begon te lachen. Dat had hij al gedaan, want op dat moment werd Marc gekeurd. Daarna ben ik elke dinsdag- en donderdagmiddag met hem aan de slag gegaan en het ging als een tierelier. Op een gegeven moment was hij zó goed. Later hebben we hem nog van Arsenal naar Barcelona gehaald.”

Van der Sar

„Edwin was een geweldige, meevoetballende keeper, die een schitterende carrière heeft gehad. Maar toen hij bij Ajax als algemeen directeur begon, vonden de mensen het helemaal niks en kreeg hij een bak negativisme over zich heen. Maar hij is net als Marc (directeur voetbalzaken, red.) zó enorm gegroeid in zijn werk. Die lange doet het geweldig. Na het kampioenschap heb ik Van der Sar, Overmars, Blind, Reiziger en Bogarde een berichtje gestuurd: ’Ouderwets, hè, met die schaal’. En meteen kreeg ik berichtjes van ze terug. Dat is echt leuk.”

Beenhakker

„Overmars zegt dat zijn wereld bij Ajax uit Louis van Gaal, Gerard van der Lem en Bobby Haarms bestond. Nu werken er vierhonderd mensen en heeft elk elftal twee of drie trainers en performance coaches. Dan vraag ik mezelf weleens af hoe ik het altijd heb gedaan met twee elftallen. Ik moest elke maandag bij Van Gaal en Leo Beenhakker komen uitleggen hoe ik had gespeeld.”

Achteraf kan Van der Lem er hard om lachen. „Dan kwam ik binnen en dacht ik dat het een goed weekeinde was geweest. Dan kreeg ik het woord van Beenhakker en meldde ik dat we met 6-1 bij Veendam hadden gewonnen. Of ik dan even wilde uitleggen hoe die tegengoal tot stand was gekomen en wat ik van plan was om daaraan te doen. Daar stond ik dan voor dat bord… Maar dat was Ajax en ik schrok daar ook niet van. Ik had mijn hele jeugd bij Ajax gespeeld en als we verloren, werden we aangekeken hoe dat in godsnaam kon. Je voelde twee, drie dagen de ogen in je rug priemen.”

Blind

„Ik ben twee jaar assistent-trainer bij Danny geweest. Totdat we een slinger kregen van die hangjas van een Martin van Geel. Blind ken ik vanaf zijn achttiende, uit onze gezamenlijke tijd bij Sparta. Hij zat altijd op de bank. Ooit vertelde hij wat hij verdiende, dat hij de volledige winstpremie kreeg als hij inviel en maar de helft ontving als hij wisselspeler bleef. Ik adviseerde hem warm te lopen en als we dan voor stonden, zou ik een blessure voorwenden. Dan zei ik tegen de trainer dat het echt niet meer ging en liep ik het veld uit. Dan stond-ie in de rondte te kijken. En omdat Danny de enige was die al had warmgelopen, kwam hij erin. Als rechtsbuiten, maar dat maakte hem niet uit, want hij had de volle premie.”

Van Gaal

„Met Louis heb ik fantastische tijden beleefd. Hij was een topcoach en ik kon alles tegen hem zeggen. Ik kwam weleens in De Meer en dan zag ik die chagrijnige kop al. Deed ik de deur dicht en ging ik met een kop koffie en de krant naar boven. Als ik een half uur later naar beneden kwam, vroeg hij wat ik deed. Dan zei ik: ’Louis, ik heb vanochtend mijn kinderen naar school gebracht, de hele weg naar het stadion zitten zingen in de auto en dan zie ik jou met een hoofd… Daar heb ik helemaal geen zin in.’ Dat vond hij dan ’on-ge-lóóf-lijk’. Je weet wel hoe hij dat kon zeggen. Maar hij kon het van mij wel hebben.”

De Boer

„Frank is nu bondscoach. Maar ik heb hem wel weggestuurd van een training. Schoot hij op zaterdagochtend met zo’n ongeïnteresseerde houding twintig vrije trappen over en naast het doel. ’Geen keeper ligt daar wakker van Frank. Hier ga ik geen tijd aan besteden. Ga jij maar naar Louis’, zei ik dan.”

Het sorteerde effect. „Een dag later krijgen we een vrije trap en kijkt Frank vuil naar de bank. Vervolgens jast hij de bal van twintig meter, met een curve in de kruising. Kijkt hij weer naar de bank en steekt hij zijn middelvinger op. Louis gelijk: ’Doet-ie dat naar mij?’ Maar het was naar mij. Frank schoot die vrije trap toch eventjes raak, omdat hij de dag ervoor op zijn kloten had gehad. Haha, dat zijn van die mooie dingen.”

Kanu

„Nwankwo Kanu heb ik groente leren eten. Ik ging eens langs om te kijken wat hij at. In Diemen zat hij met de gordijnen dicht in zijn huis, waarin alleen een bank, poef, televisie en een stereotoren stonden. Op het fornuis stond zo’n grote pan uit een gaarkeuken met bruine bonen, rijst en gehakt. Dat maakte een buurvrouw voor hem en daar at hij de hele week van. Dus heb ik hem maar iedere week bij me thuis uitgenodigd om groente te eten.”

Rijkaard

„Frank kwam een jaar voor de Champions League-winst terug naar Ajax. Later hoorde ik dat hij na het eerste seizoen op het punt heeft gestaan om te stoppen. 1993/’94 ging namelijk helemaal niet zo goed. We hebben hem tegen Parma gewisseld en dat is toen een hele rel geworden. Nadat Louis en ik dat later analyseerden, concludeerden we wel dat we dat niet goed hadden gedaan en Rijkaard in de problemen hadden gebracht. Eigenlijk ging Frank alleen door vanwege de lol die we altijd hadden met bijvoorbeeld een boze Sjakie Wolfs (materiaalman, red.). Het volgende seizoen won hij de Champions League, van zijn oude club. En hij was trots, jongen. Geweldig!”

Het zijn prachtige verhalen. „En die jongens allemaal vrienden voor het leven”, eindigt Van der Lem.
’Verliefd op Eusebio’
AMSTERDAM Als tienjarig ventje en nieuw lid van Ajax mocht Gerard van der Lem in 1962 in het Olympisch Stadion ballenjongen zijn bij de Europa Cup I-finale tussen Real Madrid en Benfica. „Toen ben ik verliefd geworden op Eusebio”, zegt de Amsterdammer. De Parel van Mozambique was de Messi van toen, de vedette van Benfica en Portugal en in die periode de beste voetballer van de wereld.

„In de tweede helft kwam een bal mijn kant oprollen, wilde ik die teruggooien, maar keek ik in de ogen van Eusebio. Als verdoofd stond ik daar. Ik kon de bal niet meer gooien en bracht hem naar Eusebio, die me een aai over mijn bol gaf. Onvergetelijk. Benfica won met 5-3, Eusebio scoorde twee keer.”
’Gelukkig, we zijn er nog’
AMSTERDAM Na vijf maanden in de lappenmand te hebben gezeten, wordt Gerard van der Lem langzamerhand weer een beetje de oude.

„Door enkele besmette personeelsleden bij een Spaans restaurantje hebben mijn vrouw Margot en ik op 11 december corona opgelopen. Samen trouwens met Henk ten Cate en zijn vrouw. Zij waren bij ons op visite. Een dag later keerden we terug in Nederland en viel het met het ziektebeeld wel mee.”

Op 29 december bezocht Van der Lem samen met zijn vrouw het graf van hun overleden dochter. Een dag later lag hij in het ziekenhuis. „Als gevolg van corona had ik trombose in m’n rechterbeen en een longembolie. Later kwam daar suikerziekte bij. Eigenlijk ben ik nog steeds herstellende, maar het gaat inmiddels een stuk beter met me. Mijn bloedsuikerspiegel is normaal en mijn rechterbeen ook. Maar na anderhalve kilometer lopen, houdt het wel op. Langzaam ben ik dat aan het opvoeren. Maar gelukkig, we zijn er nog.”
De T.
Ik hoopte al dat iemand deze tekst gekopieerd had, omdat hte een Premium-artikel is dat ik niet kon lezen op de site van de T. :biggthumpup.gif:

Gebruikersavatar
Andriy Demchenko
Berichten: 1070
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Andriy Demchenko » zo mei 09, 2021 11:14 am

Lesly De Sa ondetussen verdient zijn geld bij Tsarko Selo uit Sofia, na deze winter clubloos te zijn geweest.
https://www.youtube.com/watch?v=sNLoBtfXI_M
Feijenoord is een zeer zwakke club. U niet zonder aarzeling een goed seizoen toegewenst.

Godfried Bomans, 1969

GangstaRiB
Berichten: 14459
Lid geworden op: zo mar 13, 2005 10:44 pm
Locatie: Purmerend

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door GangstaRiB » wo mei 19, 2021 4:16 pm

Dennis Bergkamp inducted in de PL Hall of Fame. Wat een voetballer was dat he?

Kwam laatst een oud BBC filmpje tegen, die langs gingen bij verschillende clubs, waaronder Ajax. Was in de jaren 80. Louis van Gaal als coach van Jong Ajax (geloof dat de BBC hem Lou van Gaal noemde haha). En ook een piepjonge Dennis kwam aan het woord, ook zijn naam verkeerd gespeld.

Die goal tegen Argentinië... daar zat alles van hem in.

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 33463
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Marillion » do mei 20, 2021 7:01 am

Hij is denk ik een hele belangrijke speler geweest voor de ontwikkeling van de Premier League. Toen hij naar Arsenal ging was dat best een opvallende keuze. Zo'n sierlijke speler naar boring Arsenal. De club van Tony Adams, Martin Keown en Lee Dixon.
Nil volentibus arduum

Gebruikersavatar
Andriy Demchenko
Berichten: 1070
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Andriy Demchenko » do mei 20, 2021 8:08 am

Marillion schreef:
do mei 20, 2021 7:01 am
Hij is denk ik een hele belangrijke speler geweest voor de ontwikkeling van de Premier League. Toen hij naar Arsenal ging was dat best een opvallende keuze. Zo'n sierlijke speler naar boring Arsenal. De club van Tony Adams, Martin Keown en Lee Dixon.
https://www.transfermarkt.nl/fc-arsenal ... on_id=1994 die eindigden dus ook doodleuk 11de. Pas in seizoen 97-98 stond er echt die Arsenal machine, waarin ook Vieira, Henry, Overmars essentieel waren.
Feijenoord is een zeer zwakke club. U niet zonder aarzeling een goed seizoen toegewenst.

Godfried Bomans, 1969

Gaizka1985
Berichten: 2475
Lid geworden op: ma apr 11, 2016 3:12 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Gaizka1985 » do mei 20, 2021 7:12 pm

GangstaRiB schreef:
wo mei 19, 2021 4:16 pm
Dennis Bergkamp inducted in de PL Hall of Fame. Wat een voetballer was dat he?

Kwam laatst een oud BBC filmpje tegen, die langs gingen bij verschillende clubs, waaronder Ajax. Was in de jaren 80. Louis van Gaal als coach van Jong Ajax (geloof dat de BBC hem Lou van Gaal noemde haha). En ook een piepjonge Dennis kwam aan het woord, ook zijn naam verkeerd gespeld.

Die goal tegen Argentinië... daar zat alles van hem in.
Er zijn weinig spelers die zoveel mooie, unieke, goals hebben gemaakt :biggthumpup.gif:

Gebruikersavatar
Andriy Demchenko
Berichten: 1070
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Andriy Demchenko » ma mei 24, 2021 9:32 pm

Onze goede vienden Markus Bay en Moisander degradeerden dit weekend, voor Bay was dat zelfs naar de Deense derde divisie. Venezia met Dennis Johnsen in de basis kan via de play-0ffs promotie afwingen naar de Seie, de weg is nog lang. Het zou een NEC achtige stunt zijn, de eerste pot is i.i.g. wel gewonnen van Venezia in de play-offs.
Feijenoord is een zeer zwakke club. U niet zonder aarzeling een goed seizoen toegewenst.

Godfried Bomans, 1969

Yopii
Berichten: 9591
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Yopii » vr mei 28, 2021 4:50 pm

Bryan Roy die Rutte bedreigde... Helemaal van het padje, die man.

Gebruikersavatar
Andriy Demchenko
Berichten: 1070
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Andriy Demchenko » vr mei 28, 2021 8:11 pm

Yopii schreef:
vr mei 28, 2021 4:50 pm
Bryan Roy die Rutte bedreigde... Helemaal van het padje, die man.
Dat was al langer zo, ik denk serieus dat die man een hersenaandoening heeft opgelopen.
Feijenoord is een zeer zwakke club. U niet zonder aarzeling een goed seizoen toegewenst.

Godfried Bomans, 1969

Gebruikersavatar
raymon
Site Admin & AT WC 2014 winner, Toto winner 16/17
Berichten: 21172
Lid geworden op: di sep 02, 2003 9:59 am
Locatie: St. Neots, UK
Contacteer:

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door raymon » vr mei 28, 2021 8:45 pm

Andriy Demchenko schreef:
Yopii schreef:
vr mei 28, 2021 4:50 pm
Bryan Roy die Rutte bedreigde... Helemaal van het padje, die man.
Dat was al langer zo, ik denk serieus dat die man een hersenaandoening heeft opgelopen.
Om de een of andere reden zijn we Facebooks vrienden maar daar word je niet vrolijk van. Zielige man geworden.
"De waarheid is een geheel van maatschappelijk geaccepteerde leugens"

Gebruikersavatar
999
Berichten: 51223
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door 999 » za mei 29, 2021 5:10 pm

DE GOUDEN DOELMAN
Heinz Stuy, de legendarische Ajax-keeper die in drie opeenvolgende Europa Cup 1-finales niet werd gepasseerd, met een zilveren replica van de beker én zijn drie-keer-de-nul-gebaar.

FOTO MATTY VAN WIJNBERGEN

INTERVIEW Hoe Heinz Stuy vijftig jaar geleden op Wembley met Ajax heel Europa veroverde
Op 2 juni is het exact vijftig jaar geleden dat het gouden Ajax van Rinus Michels op Wembley zijn eerste grote internationale triomf boekte: de Europa Cup voor landskampioenen. Het Griekse Panathinaikos moest er op het heilige Londense gras met 2-0 aan geloven. Heinz Stuy (76), de in Duitsland geboren IJmuidenaar, hield zijn doel schoon. Net als in de volgende twee finales.

door Steven Kooijman

Het gesprek is al ruim anderhalf uur onderweg als Heinz Stuy naar de elftalfoto spiedt die pal voor de finale is genomen. Zie ze staan, de godenzonen uit Amsterdam. De onoverwinnelijkheid en bravoure spat ervan af. Ze lijken onsterfelijk, de Ajacieden met het uiterlijk van popsterren. Toch stemt de aanblik de oud-doelman nauwelijks vrolijk. De onsterfelijken bleken minder onsterfelijk dan gedacht.

Dan staat Stuy op, mompelt ’zal ik je eens wat laten zien’ en komt na wat gerommel in een klein kamertje terug met een andere, ingelijste foto. „Deze lag daar in het kassie”, zegt Stuy. Dan: „Maar kijk goed”, gebiedt hij het aanwezige bezoek. „Het is toch niet te geloven? Deze foto is járen geleden gemaakt van Sjaak Swart, Johan Neeskens en mijn persoontje. Tijdens een reünie, mét die cup. Het bizarre is: wij zijn de enige drie basisspelers van Wembley die nog in leven zijn.”

Het gaat Stuy, van 6 februari 1945, Wanne-Eickel („Mijn vader was in de oorlog tewerkgesteld in Duitsland, daar heeft hij mijn moeder ontmoet”), steeds zwaarder af om over zijn overleden ploegmakkers te praten. „Ik word er droevig van”, zegt Stuy, nog altijd een boom van een kerel met handen als kolenschoppen. „Laatst nog, toen ik de jongens op oude beelden voorbij zag komen. Het doet pijn. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Man, wat hebben we gelachen! Wat wil je, met al die successen.”

Autootje

Hij werd in 1967 voor 150.000 gulden van Telstar overgenomen. Stuy: „Ik las op vakantie in Joegoslavië in de krant dat Ajax interesse had. Zo ging dat in die tijd. Ik wou hartstikke graag naar Ajax, maar de boel ketste tijdens de onderhandelingen in de zaak van voorzitter Jaap van Praag bijna af. Waarom? Van Praag wilde geen tweedehands autootje voor me kopen. Moest ik dan met het openbaar vervoer naar de Watergraafsmeer? Ben ik die grammofoonplatenwinkel daar aan het Rembrandtplein uitgelopen. Moest assistent-trainer Cor Brom mij weer naar binnen zien te lullen.”

Tweede keus

Bijna drie jaar lang was Stuy tweede keus achter Gert Bals, de doelman met karakteristieke pet die in 1969 werd gekozen tot Voetballer van het Jaar. Maar de vier goals die Bals in de verloren Europa Cup-finale tegen AC Milan om zijn oren had gekregen, was Michels nog niet vergeten. In de lente van 1970 kwam de afrekening. Stuy: „Moest ik bij Michels komen, boven in de bestuurskamer. Het was menens. ’Heinz: je moet aan de bak’. Ik zei: ja maar, Bals heeft het hele seizoen gekeept. Zegt die Michels: ’Ben je bang of zo?’ Toen heb ik maar snel mijn mond gehouden.”

Stuy imponeert in het gewonnen bekerduel bij stadgenoot DWS (1-2). Michels laat de meevoetballende keeper staan in de halve finale tegen FC Twente (4-0) en de gewonnen finale tegen PSV (2-0). Tussendoor posteert hij de kolos uit de IJmond onder de lat tegen SVV, een competitiewedstrijd. Daar ging weer een gesprek in de bestuurskamer aan vooraf. „Uitgerekend in de kampioenswedstrijd. Ik dacht: waar heeft Bals dit aan verdiend? Hij was nota bene aanvoerder! Maar ja, we wonnen met 8-0. Langzaam drong tot mij door wat er gaande was.”

Want als Bals in de zomer De Meer via de zijdeur verlaat, wordt Stuy officieel gepromoveerd tot eerste keeper. Uitgerekend in het meest bewierookte seizoen van de Amsterdammers, waarin Ajax met het door Michels zorgvuldig gesmede totaalvoetbal de wereld veroverde en na zeges op Nëndori, FC Basel, Celtic en Atletico Madrid de Europa Cup 1-finale bereikte. Stuy hield in de Eredivisie twintig keer de nul en bleef het recordaantal van 1082 minuten ongeslagen. Desondanks was Michels er niet gerust op.

„Dat kwam door die nederlaag bij Feyenoord.” Stuy wijst naar een krantenartikel. „Kijk, hier staat het!” Wat was het geval: vijf dagen voor de finale op Wembley had Ajax in een veldslag de titel verspeeld aan Feyenoord (1-3). Michels vond dat Stuy te ver voor zijn doel speelde. „Ja, dat wreef hij mij in”, herinnert de keeper. Maar: „Dat kwam omdat de halve ploeg zich spaarde voor de finale.”

Een even beroemd als hilarisch voorval uit de Amsterdamse glorieperiode diende zich aan. Stuy: „Michels zei: ’Alles goed en wel Heinz, maar blijf op Wembley maar gewoon in je doel staan.’ Ik sputterde nog tegen, antwoordde met: ’Wat nodig is, is nodig.’ Maar Michels was onvermurwbaar. Toen ik wegliep, riep hij: ’Als je op Wembley de nul houdt, mag je in de laatste wedstrijd in de spits.’ Laat ik nou godverdee de nul houden.”

Stuy kende tegen Panathinaikos een bibberende start en liet een bal uit zijn handen glippen, om het leer na de stuit razendsnel vast te klemmen. Uitgerekend in de legendarische finale doet Stuy zijn bijnaam Heinz Kroket eer aan. Volgens het Mokumse publiek liet Stuy de bal vaak uit zijn handen vallen alsof het een gloeiend hete kroket betrof. „Ach ja, die Amsterdammers wisten altijd alles beter. Bluffers. Ik deed alsof het me niks deed, maar toch was ik in mijn trots gekrenkt. Maar geloof me: er is nog nóóit een bal ingegaan die ik heb losgelaten. Maar dat vermelden ze niet.”

Heiligschennis

Gesterkt door de snelle openingstreffer van Dick van Dijk, een kopbal uit een prachtige actie van Piet Keizer, vindt Stuy de innerlijke rust om zich te herpakken. Niet Cruijff, maar stopper Barry Hulshoff en kuitenbijter Johan Neeskens zijn de uitblinkers van de finale, die vlak voor tijd door invaller Arie Haan wordt beslist. Stuy: „Het was voor supporters verboden om het veld te betreden, dat was pure heiligschennis. Maar na het laatste fluitsignaal namen duizenden Ajax-fans bezit van het veld. Dol van vreugde.”

De volgende 48 uur gingen in een roes voorbij. Ajax was de beste van Europa en dat moest gevierd worden. Op Schiphol stond het zwart van de mensen en koningin Juliana nodigde de Ajacieden uit op de thee. Stuy: „Het mooiste was de rondrit vanaf het stadion naar de Stadsschouwburg op het Leidseplein, waar de huldiging plaatsvond. Die rit kan ik nog met mijn ogen dicht rijden. Wat een mensenmassa’s! Ik zie nog die ober op de hoek van de Vijzelstraat een blaadje bier brengen.”

Een paar keer per jaar is Heinz Stuy nog bij Ajax te vinden, voor een vergadering van Lucky Ajax. Hij, de doelman die ook in de Europa Cup-finales tegen Internazionale (1972) en Juventus (1973) de nul hield, toont zich nog steeds een ware ambassadeur van zijn club. „Laatst overleed onze looptrainer Cees Koppelaar. Ik heb een Ajax-sjaal uit de kast getrokken en ben naar Akersloot gereden. De sjaal heb ik bij Cees in de kist gelegd. Hij was er eentje van ons.”
De T.

Historicus
Berichten: 2089
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Historicus » ma mei 31, 2021 5:32 pm

Andriy Demchenko schreef:
vr mei 28, 2021 8:11 pm
Yopii schreef:
vr mei 28, 2021 4:50 pm
Bryan Roy die Rutte bedreigde... Helemaal van het padje, die man.
Dat was al langer zo, ik denk serieus dat die man een hersenaandoening heeft opgelopen.
Ja, hij kan best een hersenaandoening of een persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld hebben. Er zijn wel meer lui die in al die complotten geloven, maar hij is er wel heel fanatiek in. Ken hem niet persoonlijk, maar had altijd het idee dat het wel een chille gast was.

Historicus
Berichten: 2089
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Historicus » ma mei 31, 2021 5:37 pm

999 schreef:
za mei 29, 2021 5:10 pm
DE GOUDEN DOELMAN
Heinz Stuy, de legendarische Ajax-keeper die in drie opeenvolgende Europa Cup 1-finales niet werd gepasseerd, met een zilveren replica van de beker én zijn drie-keer-de-nul-gebaar.

FOTO MATTY VAN WIJNBERGEN

INTERVIEW Hoe Heinz Stuy vijftig jaar geleden op Wembley met Ajax heel Europa veroverde
Op 2 juni is het exact vijftig jaar geleden dat het gouden Ajax van Rinus Michels op Wembley zijn eerste grote internationale triomf boekte: de Europa Cup voor landskampioenen. Het Griekse Panathinaikos moest er op het heilige Londense gras met 2-0 aan geloven. Heinz Stuy (76), de in Duitsland geboren IJmuidenaar, hield zijn doel schoon. Net als in de volgende twee finales.

door Steven Kooijman

Het gesprek is al ruim anderhalf uur onderweg als Heinz Stuy naar de elftalfoto spiedt die pal voor de finale is genomen. Zie ze staan, de godenzonen uit Amsterdam. De onoverwinnelijkheid en bravoure spat ervan af. Ze lijken onsterfelijk, de Ajacieden met het uiterlijk van popsterren. Toch stemt de aanblik de oud-doelman nauwelijks vrolijk. De onsterfelijken bleken minder onsterfelijk dan gedacht.

Dan staat Stuy op, mompelt ’zal ik je eens wat laten zien’ en komt na wat gerommel in een klein kamertje terug met een andere, ingelijste foto. „Deze lag daar in het kassie”, zegt Stuy. Dan: „Maar kijk goed”, gebiedt hij het aanwezige bezoek. „Het is toch niet te geloven? Deze foto is járen geleden gemaakt van Sjaak Swart, Johan Neeskens en mijn persoontje. Tijdens een reünie, mét die cup. Het bizarre is: wij zijn de enige drie basisspelers van Wembley die nog in leven zijn.”

Het gaat Stuy, van 6 februari 1945, Wanne-Eickel („Mijn vader was in de oorlog tewerkgesteld in Duitsland, daar heeft hij mijn moeder ontmoet”), steeds zwaarder af om over zijn overleden ploegmakkers te praten. „Ik word er droevig van”, zegt Stuy, nog altijd een boom van een kerel met handen als kolenschoppen. „Laatst nog, toen ik de jongens op oude beelden voorbij zag komen. Het doet pijn. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Man, wat hebben we gelachen! Wat wil je, met al die successen.”

Autootje

Hij werd in 1967 voor 150.000 gulden van Telstar overgenomen. Stuy: „Ik las op vakantie in Joegoslavië in de krant dat Ajax interesse had. Zo ging dat in die tijd. Ik wou hartstikke graag naar Ajax, maar de boel ketste tijdens de onderhandelingen in de zaak van voorzitter Jaap van Praag bijna af. Waarom? Van Praag wilde geen tweedehands autootje voor me kopen. Moest ik dan met het openbaar vervoer naar de Watergraafsmeer? Ben ik die grammofoonplatenwinkel daar aan het Rembrandtplein uitgelopen. Moest assistent-trainer Cor Brom mij weer naar binnen zien te lullen.”

Tweede keus

Bijna drie jaar lang was Stuy tweede keus achter Gert Bals, de doelman met karakteristieke pet die in 1969 werd gekozen tot Voetballer van het Jaar. Maar de vier goals die Bals in de verloren Europa Cup-finale tegen AC Milan om zijn oren had gekregen, was Michels nog niet vergeten. In de lente van 1970 kwam de afrekening. Stuy: „Moest ik bij Michels komen, boven in de bestuurskamer. Het was menens. ’Heinz: je moet aan de bak’. Ik zei: ja maar, Bals heeft het hele seizoen gekeept. Zegt die Michels: ’Ben je bang of zo?’ Toen heb ik maar snel mijn mond gehouden.”

Stuy imponeert in het gewonnen bekerduel bij stadgenoot DWS (1-2). Michels laat de meevoetballende keeper staan in de halve finale tegen FC Twente (4-0) en de gewonnen finale tegen PSV (2-0). Tussendoor posteert hij de kolos uit de IJmond onder de lat tegen SVV, een competitiewedstrijd. Daar ging weer een gesprek in de bestuurskamer aan vooraf. „Uitgerekend in de kampioenswedstrijd. Ik dacht: waar heeft Bals dit aan verdiend? Hij was nota bene aanvoerder! Maar ja, we wonnen met 8-0. Langzaam drong tot mij door wat er gaande was.”

Want als Bals in de zomer De Meer via de zijdeur verlaat, wordt Stuy officieel gepromoveerd tot eerste keeper. Uitgerekend in het meest bewierookte seizoen van de Amsterdammers, waarin Ajax met het door Michels zorgvuldig gesmede totaalvoetbal de wereld veroverde en na zeges op Nëndori, FC Basel, Celtic en Atletico Madrid de Europa Cup 1-finale bereikte. Stuy hield in de Eredivisie twintig keer de nul en bleef het recordaantal van 1082 minuten ongeslagen. Desondanks was Michels er niet gerust op.

„Dat kwam door die nederlaag bij Feyenoord.” Stuy wijst naar een krantenartikel. „Kijk, hier staat het!” Wat was het geval: vijf dagen voor de finale op Wembley had Ajax in een veldslag de titel verspeeld aan Feyenoord (1-3). Michels vond dat Stuy te ver voor zijn doel speelde. „Ja, dat wreef hij mij in”, herinnert de keeper. Maar: „Dat kwam omdat de halve ploeg zich spaarde voor de finale.”

Een even beroemd als hilarisch voorval uit de Amsterdamse glorieperiode diende zich aan. Stuy: „Michels zei: ’Alles goed en wel Heinz, maar blijf op Wembley maar gewoon in je doel staan.’ Ik sputterde nog tegen, antwoordde met: ’Wat nodig is, is nodig.’ Maar Michels was onvermurwbaar. Toen ik wegliep, riep hij: ’Als je op Wembley de nul houdt, mag je in de laatste wedstrijd in de spits.’ Laat ik nou godverdee de nul houden.”

Stuy kende tegen Panathinaikos een bibberende start en liet een bal uit zijn handen glippen, om het leer na de stuit razendsnel vast te klemmen. Uitgerekend in de legendarische finale doet Stuy zijn bijnaam Heinz Kroket eer aan. Volgens het Mokumse publiek liet Stuy de bal vaak uit zijn handen vallen alsof het een gloeiend hete kroket betrof. „Ach ja, die Amsterdammers wisten altijd alles beter. Bluffers. Ik deed alsof het me niks deed, maar toch was ik in mijn trots gekrenkt. Maar geloof me: er is nog nóóit een bal ingegaan die ik heb losgelaten. Maar dat vermelden ze niet.”

Heiligschennis

Gesterkt door de snelle openingstreffer van Dick van Dijk, een kopbal uit een prachtige actie van Piet Keizer, vindt Stuy de innerlijke rust om zich te herpakken. Niet Cruijff, maar stopper Barry Hulshoff en kuitenbijter Johan Neeskens zijn de uitblinkers van de finale, die vlak voor tijd door invaller Arie Haan wordt beslist. Stuy: „Het was voor supporters verboden om het veld te betreden, dat was pure heiligschennis. Maar na het laatste fluitsignaal namen duizenden Ajax-fans bezit van het veld. Dol van vreugde.”

De volgende 48 uur gingen in een roes voorbij. Ajax was de beste van Europa en dat moest gevierd worden. Op Schiphol stond het zwart van de mensen en koningin Juliana nodigde de Ajacieden uit op de thee. Stuy: „Het mooiste was de rondrit vanaf het stadion naar de Stadsschouwburg op het Leidseplein, waar de huldiging plaatsvond. Die rit kan ik nog met mijn ogen dicht rijden. Wat een mensenmassa’s! Ik zie nog die ober op de hoek van de Vijzelstraat een blaadje bier brengen.”

Een paar keer per jaar is Heinz Stuy nog bij Ajax te vinden, voor een vergadering van Lucky Ajax. Hij, de doelman die ook in de Europa Cup-finales tegen Internazionale (1972) en Juventus (1973) de nul hield, toont zich nog steeds een ware ambassadeur van zijn club. „Laatst overleed onze looptrainer Cees Koppelaar. Ik heb een Ajax-sjaal uit de kast getrokken en ben naar Akersloot gereden. De sjaal heb ik bij Cees in de kist gelegd. Hij was er eentje van ons.”
De T.
Bedankt voor het posten. Vond de laatste zin wel indrukwekkend ook.

Historicus
Berichten: 2089
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Historicus » za jun 05, 2021 11:40 am

raymon schreef:
vr mei 28, 2021 8:45 pm
Andriy Demchenko schreef:
Yopii schreef:
vr mei 28, 2021 4:50 pm
Bryan Roy die Rutte bedreigde... Helemaal van het padje, die man.
Dat was al langer zo, ik denk serieus dat die man een hersenaandoening heeft opgelopen.
Om de een of andere reden zijn we Facebooks vrienden maar daar word je niet vrolijk van. Zielige man geworden.
https://youtu.be/f3NoHrX9GGE Roy bij Cafe Weltschmerz. Wat een gezwam zeg.

Historicus
Berichten: 2089
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Historicus » ma jun 07, 2021 11:12 pm

Hier dan het lied van Frank Lammers voor Frank de Boer: https://youtu.be/URj2jtlJgs4

Heb het zelf niet zo op Frank Lammers, maar! Hij doet dit geweldig goed! Aan het eind van het lied zingt Lammers zelfs dat hij van De Boer houdt.

En om dat op mezelf te betrekken... Bij mij leeft het EK nog niet echt. En ik erger me aan dat 5-3-2 en denk dan van De Boer moet beter weten. Maar ik gun hem absoluut geen afgang. Denk dat hij in de poule wel 4-3-3 gaat spelen, overigens.

Gebruikersavatar
Zeux
Berichten: 25746
Lid geworden op: wo dec 29, 2010 6:30 pm

Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Zeux » di jun 08, 2021 8:04 am

Zag gisteren fragment bij Humberto. Doet ie waanzinnig goed. Knappe tekst ook. Was vroeger groot fan van Van het Groenewoud!
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring

Gebruikersavatar
Andriy Demchenko
Berichten: 1070
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Andriy Demchenko » di jun 08, 2021 8:45 am

https://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-e ... ajax-wacht

Sibon keert mogelijk terug bij Ajax, nooit verwacht eerlijk gezegd.
Feijenoord is een zeer zwakke club. U niet zonder aarzeling een goed seizoen toegewenst.

Godfried Bomans, 1969

Cruijff
AT Toto winner 14/15
Berichten: 21880
Lid geworden op: di jan 31, 2006 12:06 am

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Cruijff » di jun 08, 2021 1:48 pm

Andriy Demchenko schreef:
di jun 08, 2021 8:45 am
https://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-e ... ajax-wacht

Sibon keert mogelijk terug bij Ajax, nooit verwacht eerlijk gezegd.
Ik las altijd elke week het rubriekje dat ze met Sibon maakten in de Sportweek / NUSPORT, daardoor begon ik hem na jaren achter elkaar dat item met Sibon wel een geweldige gozer te vinden.
Verbaal scherp, intelligent, zit vol met humor.

Hij kon ook met erg veel humor over zijn totaal niet geslaagde momenten bij Ajax in de spits vertellen. Want bij ons is hij inderdaad hard geflopt.

Historicus
Berichten: 2089
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Wat is er geworden van .... (deel II)

Bericht door Historicus » di jun 08, 2021 9:07 pm

Dat van Sibon had ik ook nooit gedacht! Vind het wel leuk.

Plaats reactie