Italië

Serie A en B, Primera Division, Premier League, Champions League en UEFA cup

Moderator: mods

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40904
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Italië

Bericht door Marillion » ma sep 19, 2022 8:57 pm

Blijft toch altijd een sympathieke en beschaafde man. Heeft echt de gun factor. :smallgrin.gif:
Nil volentibus arduum

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58811
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Italië

Bericht door 999 » za sep 24, 2022 10:22 am

Wonderdokters onder vuur
De marabouts komen oorspronkelijk uit West-Afrika, waar ze vooral islamitische geestelijken zijn, zoals de Senegalese Serigne Moustapha Fall, de zittende man in het wit.

FOTO ANP/AFP

Pogba-affaire zet Afrikaanse ’marabouts’ in de schijnwerpers
door Eveline Bijlsma

PARIJS Topvoetballer Paul Pogba raadpleegde een Afrikaanse wonderdokter die hij zou hebben gevraagd een vloek uit te spreken over zijn medespeler Kylian Mbappé. Hij is lang niet de enige die op consult gaat; de marabout is populair in Frankrijk. „In 95 procent van de gevallen is het een oplichter.”

Juventus-speler Paul Pogba deed deze zomer aangifte van chantage. Vier mannen, onder wie zijn bloedeigen broer Mathias, wilden miljoenen zien. Als hij niet betaalde, zouden er gesprekken tussen de voetballer en zijn wonderdokter naar buiten komen.

Mathias beweert dat Paul Pogba de marabout heeft gevraagd een vloek uit te spreken over Kylian Mbappé, omdat zijn teamgenoot uit het Franse nationale elftal hem oversteeg in populariteit. Dat ontkent de middenvelder, maar hij gaf wel toe dat hij een ontmoeting heeft gehad met een magiër die moest voorkomen dat hij blessures kreeg. Het viertal zit nu vast op verdenking van chantage.

Brievenbus

De inwoners van Parijs en omstreken vinden ze regelmatig in hun brievenbus: een scheef afgeknipt, gekopieerd papiertje van mediums met namen als Professeur Nafa, Monsieur Savane of Salimou. Zij bieden hulp bij de terugkeer van een geliefde, het opheffen van een vloek, erectieproblemen, examens en onbekende ziektes.

„Ik vraag iemand die mij opzoekt naar zijn probleem, naam en geboortedatum”, vertelt Salimou. „Als ik mij goed concentreer zie ik wat de oorzaak is. Ik kan er niet te veel over zeggen, maar door te bidden zorg ik er bijvoorbeeld voor dat een man weer teruggaat naar zijn vrouw. Of het echt werkt? Ja, natuurlijk. Ik heb een speciale gave.”

Uit een rondgang langs magiërs blijkt dat ze weinig zin hebben om met een journalist te praten. Youcef Sissaoui van het Instituut voor Waarzeggingskunsten (Inad) kijkt daar niet van op. „Een marabout is van oorsprong een islamitische geestelijke. Hij is bescheiden en tevreden met een gift voor zijn werk. Heel iets anders dan degenen die adverteren op sociale media of met briefjes. Ik vermoed dat het in 95 procent van de gevallen een oplichter is, die misbruik maakt van andermans misère. Zo’n man belooft dat een weggelopen geliefde binnen 24 uur weer op de stoep staat, sneller dan dat de Franse post een pakketje bij je thuis bezorgt.”

Sissaoui richtte in 1987 samen met drie advocaten het Inad op. Deze organisatie pleit voor regelgeving rondom de waarzeggerij, waarin volgens hem zo’n twee miljard euro per jaar omgaat. „Mensen gaan er nu eenmaal heen, dus kun je beter regels opstellen. Wij willen dat alle mediums onder hun eigen naam werken, dat ze aangifte doen bij de belasting – de helft werkt zwart –, en dat er vaste tarieven gaan gelden voor een consult. Want nu vraagt een marabout een paar tientjes voor de eerste afspraak, maar als ’het echte werk’ dan gaat beginnen, wil hij nog eens honderden euro’s zien.”

Het Inad heeft een lijst met volgens hen bonafide mediums, kaartlezers en waarzeggers. Sissaoui is overtuigd dat mensen met speciale gaven bestaan. „Maar er zijn ook veel charlatans. Wij hebben twee advocaten die gedupeerden bijstaan in rechtszaken, die soms wel tienduizenden euro’s aan vage figuren betaalden. We krijgen meerdere zaken per maand binnen.”

Wonderdokter

Medium Salimou gelooft niet dat Paul Pogba aan zijn wonderdokter heeft gevraagd om een vloek uit te spreken. „Maar het kan wel. Ik doe het ook wel eens.” Over het vastleggen van tarieven is hij niet erg enthousiast. „Mijn prijs hangt namelijk af van het werk dat ik moet verrichten. En nu heb ik geen tijd meer voor uw vragen, maakt u maar een afspraak.”
De T.

Andriy Demchenko
Berichten: 5003
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Italië

Bericht door Andriy Demchenko » ma nov 28, 2022 11:04 pm

Juve heeft weer eens gefraudeert, je verwacht niet
https://www.vi.nl/nieuws/aardbeving-bij ... r-stapt-op
''And water with the tyrants' blood. The freedom you have gained." Taras Shevchenko

Cruijff
AT Toto winner 14/15
Berichten: 23212
Lid geworden op: di jan 31, 2006 12:06 am

Re: Italië

Bericht door Cruijff » di nov 29, 2022 10:45 pm

Andriy Demchenko schreef:
ma nov 28, 2022 11:04 pm
Juve heeft weer eens gefraudeert, je verwacht niet
https://www.vi.nl/nieuws/aardbeving-bij ... r-stapt-op
Tja.
Valsspelen zit in het DNA van de club.

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 13749
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: Italië

Bericht door Jinne » za dec 17, 2022 7:27 am

Mijhaljovic overleden. Als speler gezegend met een heerlijke vrije trap.

Tegenwoordig zie je dat nog maar weinig. Ook bij ons scoorde specialist Schone er maximaal 3 in een seizoen.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Gebruikersavatar
WP_Legend
Berichten: 10270
Lid geworden op: wo sep 17, 2003 8:44 pm
Locatie: Perth

Re: Italië

Bericht door WP_Legend » za dec 17, 2022 8:47 am

Inderdaad verdedigend niet het beste, maar als hij aanlegde voor een vrije trap...

Andriy Demchenko
Berichten: 5003
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Italië

Bericht door Andriy Demchenko » zo dec 18, 2022 11:27 am

Jinne schreef:
za dec 17, 2022 7:27 am
Mijhaljovic overleden. Als speler gezegend met een heerlijke vrije trap.

Tegenwoordig zie je dat nog maar weinig. Ook bij ons scoorde specialist Schone er maximaal 3 in een seizoen.
Juninho, Van Hooydonck, ....
''And water with the tyrants' blood. The freedom you have gained." Taras Shevchenko

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58811
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Italië

Bericht door 999 » vr dec 23, 2022 11:29 am

FIFPro in de bres voor Karsdorp
José Mourinho en Rick Karsdorp in betere tijden. De Portugese coach behandelt de speler schandalig.

FOTO GETTY IMAGES

Harde kritiek vakbond op Mourinho wegens wegpesten AS Roma-verdediger
AMSTERDAM De FIFPro, de internationale vakbond die zich wereldwijd inspant voor professionele voetballers, heeft zich op eigen initiatief sterk gemaakt voor de situatie van Rick Karsdorp bij AS Roma. In Italië is de ex-Feyenoorder zwaar onder druk gekomen door een keiharde, persoonlijke aanval van trainer José Mourinho. De FIFPro vindt de handelwijze van de club AS Roma en diens coach schandalig.

De internationale vakbond, waar de Nederlander Louis Everard een belangrijke rol heeft, heeft met argusogen bekeken hoe de Italiaanse werkgever van Karsdorp hem al wekenlang probeert weg te pesten en daar moet wat de bond betreft snel een einde aan komen. De behandeling van Karsdorp, die afgelopen mei nog tegen zijn oude club Feyenoord in de finale van de Europese Conference League speelde en die ook won, is grensoverschrijdend.

Midden november besloot Mourinho hem niet meer op te nemen in de selectie. „Ik heb besloten om Karsdorp niet te selecteren voor de wedstrijd vandaag en hij weet waarom. Het was mijn beslissing”, zei trainer José Mourinho over de 27-jarige verdediger. Mourinho uitte eerder eerder die week zijn ongenoegen over Karsdorp, die volgens hem in de uitwedstrijd tegen Sassuolo niet de juiste instelling had getoond.

„Van de zestien spelers die in actie zijn gekomen, was ik tevreden over vijftien van hen. De andere speler, ik zal niet zeggen wie dat is, heeft de anderen verraden door zijn gebrek aan professionaliteit op het veld. Ik heb hem verteld dat hij een nieuwe club kan zoeken in januari”, had de boze Mourinho destijds laten optekenen.

De directeur van AS Roma, Tiago Pinto, ging daarna op de situatie in. „Jullie hebben allemaal kunnen zien wat er is gebeurd en we hebben gezamenlijk met de trainer en de speler besloten dat het beter voor iedereen was als hij niet zou meespelen. We gaan zeker een oplossing vinden die voor iedereen goed is”, aldus Pinto.

Die oplossing, daar is de FIFPro allerminst content mee. Karsdorp is ’publiekelijk neergezet als verrader’, een volgens FIFPro ’pijnlijke en ongegronde term, waar de club niets aan heeft gedaan of zijn verontschuldigingen voor heeft aangeboden’. Bovendien werd de familie van de speler ’herhaaldelijk geconfronteerd met de aantijgingen’.

„Het is volstrekt niet de eerste keer dat we moeten constateren hoe spelers als zondebok worden neergezet om de aandacht af te wenden van slechte prestaties en het management bij de clubs”, zegt Everard, die tevens directeur is van de Nederlandse vakbond voor profvoetballers (VVCS). „Het is gewoon onacceptabel dat een club één speler isoleert en hem anders behandelt dan zijn teamgenoten.”

Jonas Baer-Hofmann, secretaris-generaal van de FIFPro springt ook in de bres voor Karsdorp, al heeft de bond tal ook tal van andere zaken waarin het zich hard maakt voor speler. „Ik kan niet genoeg benadrukken dat spelers in de eerste plaats werknemers van de clubs zijn en dus hebben clubs de plicht om te waken over hun werknemers. Wij doen een dringend beroep op AS Roma om aan die plicht te voldoen. We eisen dat Rick Karsdorp fair wordt behandeld en dat zijn rechten worden gerespecteerd.”

AS Roma zou moeite doen om Karsdorp in de winterse transferperiode te lozen. In de tussentijd mag de speler wel meetrainen. Tijdens een oefenduel in Portugal oefenden de Italianen tegen RKC en mocht Karsdorp in de tweede helft invallen. RKC Waalwijk verloor met 3-0. De nummer 7 van Italië scoorde voor rust al twee keer, via aanvallers Tammy Abraham en Stephan El Shaarawy. Italiaans international Nicolo Zaniolo was in de tweede helft trefzeker. De deze week door RKC aangetrokken Mats Seuntjens miste een strafschop.
De T.

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 13749
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: Italië

Bericht door Jinne » vr jan 06, 2023 10:57 am

Jinne schreef:
za dec 17, 2022 7:27 am
Mijhaljovic overleden. Als speler gezegend met een heerlijke vrije trap.

Tegenwoordig zie je dat nog maar weinig. Ook bij ons scoorde specialist Schone er maximaal 3 in een seizoen.
Andere Sampdoria legende nu ook vroeg overleden: Vialli. Wist niet dat ie K had. Was nog werkzaam bij Italiaanse elftal toch?
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Gebruikersavatar
Zuidema
Berichten: 11935
Lid geworden op: zo nov 09, 2003 1:35 am

Re: Italië

Bericht door Zuidema » vr jan 06, 2023 11:26 am

Jinne schreef:
vr jan 06, 2023 10:57 am

Andere Sampdoria legende nu ook vroeg overleden: Vialli. Wist niet dat ie K had. Was nog werkzaam bij Italiaanse elftal toch?
2019-2022: assistent-bondscoach Italië

Vialli blijft voor mij ondanks al zijn palmares toch vooral de oplichter die met een gedrogeerd Juventus de CL won ten koste van Ajax. Foei, wat ging die gast te keer in de tweede helft. Ik had toen al het idee dat ie zwaar aan de dope zat. Wat een energiesmijterij. Aan de andere kant: ik geloof er geen zak van dat Ajax 71-73 altijd puur natuur is geweest.

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40904
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Italië

Bericht door Marillion » vr jan 06, 2023 6:58 pm

Van die wedstrijd herinner ik me vooral de backs die maar langs de zijlijn bleven gaan. Torricelli en Di Livio als ik me niet vergis. Alsof de duivel ze achterna zat.

Wat Vialli betreft. In deze treurige context is wat mij betreft dan zijn Sampdoria periode de mooiste. Hij samen met Roberto Mancini in de aanval. Verantwoordelijk voor de enige landstitel van de club. In die prachtige shirts.
Nil volentibus arduum

Cruijff
AT Toto winner 14/15
Berichten: 23212
Lid geworden op: di jan 31, 2006 12:06 am

Re: Italië

Bericht door Cruijff » za jan 21, 2023 12:25 am

https://www.nu.nl/voetbal/6247835/juven ... ezaak.html
15 punten aftrek gekregen, dat zijn er 6 meer dan de strafeis van 9 punten.

Ben wel benieuwd welke vormen van beroep er nog mogelijk zijn. Juventus heeft wel vaker via een beroep een groot deel van de straf ongedaan laten maken.

Zuidema schreef:
vr jan 06, 2023 11:26 am
Jinne schreef:
vr jan 06, 2023 10:57 am

Andere Sampdoria legende nu ook vroeg overleden: Vialli. Wist niet dat ie K had. Was nog werkzaam bij Italiaanse elftal toch?
2019-2022: assistent-bondscoach Italië

Vialli blijft voor mij ondanks al zijn palmares toch vooral de oplichter die met een gedrogeerd Juventus de CL won ten koste van Ajax. Foei, wat ging die gast te keer in de tweede helft. Ik had toen al het idee dat ie zwaar aan de dope zat. Wat een energiesmijterij. Aan de andere kant: ik geloof er geen zak van dat Ajax 71-73 altijd puur natuur is geweest.
In de jaren '60 en '70 zat zo ongeveer iedereen aan de pep.
Johan Derksen heeft weleens verteld dat ze zelfs bij Veendam, Cambuur en MVV elke wedstrijd peppillen / cafeïne preparaten namen en daar heel erg hard op gingen.

In onder meer de boeken van Menno de Galan wordt beschreven dat dokter Rolink en de andere clubarts bij Ajax ook dergelijke tabletjes in water lieten oplossen.
En zo de Ajacieden dus bruisende drankjes gaf.


Ik denk echter wel dat er een 'level playing field' was in de zin dat Ajax en Feyenoord echt geen middelen namen waar de topclubs uit Italië en Spanje geen toegang toe hadden.
Ajax 1966-1973 was gewoon heel, heeeeeel goed en de spelers waren persoonlijkheden die (groot understatement) ietsjes meer konden incasseren dan iemand als Neymar.

In de jaren '90 had Juventus een heel ingenieus programma met bloeddoping. Vergelijkbaar met de top wielrenners die de paar 'sufferds' die in dat decennium zonder epo reden compleet op een hoopje fietsten.

Nog los van alle scheidsrechters die door Juve zijn omgekocht, want dat zijn er heul heul heueueueueul veel.
Valsspelen zit de club in het DNA.

Frank
Berichten: 7056
Lid geworden op: zo sep 21, 2003 1:14 pm

Re: Italië

Bericht door Frank » za jan 21, 2023 9:47 am

Cruijff schreef:
za jan 21, 2023 12:25 am

Ik denk echter wel dat er een 'level playing field' was in de zin dat Ajax en Feyenoord echt geen middelen namen waar de topclubs uit Italië en Spanje geen toegang toe hadden.
Ajax 1966-1973 was gewoon heel, heeeeeel goed en de spelers waren persoonlijkheden die (groot understatement) ietsjes meer konden incasseren dan iemand als Neymar.
Is dit niet gewoon een typisch ontkennende reactie van een (in dit geval Nederlandse) voetbal supporter?

'Zij presteerde alles op doping, wij niet hoor.... '
Hoe kun je mensen doden, als in Gods gebod staat: 'Gij zult niet doden'? Lev Tolstoj

Andriy Demchenko
Berichten: 5003
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Italië

Bericht door Andriy Demchenko » za jan 21, 2023 10:06 am

Frank schreef:
za jan 21, 2023 9:47 am
Cruijff schreef:
za jan 21, 2023 12:25 am

Ik denk echter wel dat er een 'level playing field' was in de zin dat Ajax en Feyenoord echt geen middelen namen waar de topclubs uit Italië en Spanje geen toegang toe hadden.
Ajax 1966-1973 was gewoon heel, heeeeeel goed en de spelers waren persoonlijkheden die (groot understatement) ietsjes meer konden incasseren dan iemand als Neymar.
Is dit niet gewoon een typisch ontkennende reactie van een (in dit geval Nederlandse) voetbal supporter?

'Zij presteerde alles op doping, wij niet hoor.... '
Neuh dat is een tijdsbeeld duiden.
''And water with the tyrants' blood. The freedom you have gained." Taras Shevchenko

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40904
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Italië

Bericht door Marillion » za jan 21, 2023 12:14 pm

Ik maak mij wat dit betreft geen enkele illusie. Dit is iets van alle tijden. Er bestaat door de loop der jaren heen natuurlijk wel een verschil in effectiviteit. De middelen die in de jaren 70 werden gebruikt zijn een ander verhaal dan wat er vandaag de dag mogelijk is.
Nil volentibus arduum

Andriy Demchenko
Berichten: 5003
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: Italië

Bericht door Andriy Demchenko » za jan 21, 2023 12:39 pm

Maar Juve dus nu middenmoot, staan 12 punten van een EL plek af, hopelijk straks geen Europees voetbal.
''And water with the tyrants' blood. The freedom you have gained." Taras Shevchenko

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40904
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Italië

Bericht door Marillion » za jan 21, 2023 12:53 pm

Wat een club is dat hè? Ik bedoel, elke club doet wel eens iets verkeerd maar zij spannen echt de kroon.

Ik zou eigenlijk wel een additionele straf willen voorstellen. Eentje die ze feitelijk zelf al in gang hebben gezet de afgelopen jaren. Ze mogen nooit meer in dat prachtige klassieke thuisshirt spelen.
Nil volentibus arduum

Gebruikersavatar
WP_Legend
Berichten: 10270
Lid geworden op: wo sep 17, 2003 8:44 pm
Locatie: Perth

Re: Italië

Bericht door WP_Legend » wo jan 25, 2023 12:32 pm

Dit Juve verhaal kan nog een leuk staartje krijgen... 23 (ex) spelers kunnen een schorsing krijgen wegens liegen over hun inkomst verlaging.


Cruijff
AT Toto winner 14/15
Berichten: 23212
Lid geworden op: di jan 31, 2006 12:06 am

Re: Italië

Bericht door Cruijff » zo jan 29, 2023 5:26 pm

WP_Legend schreef:
wo jan 25, 2023 12:32 pm
Dit Juve verhaal kan nog een leuk staartje krijgen... 23 (ex) spelers kunnen een schorsing krijgen wegens liegen over hun inkomst verlaging.

Ben alleen bang dat ze in de praktijk geen straf gaan krijgen.
In theorie zou Cristiano Ronaldo zelfs celstraf kunnen krijgen. Maar denk je dat ze hem echt uit de zandbak gaan ophalen of anders een keer op het vliegveld in de boeien slaan als hij landt in Lissabon of op Madeira?

Gaat niet gebeuren.

De verkrachting die hij aan zijn eigen advocaat heeft toegegeven is ook zonder strafvervolging gebleven. Voor dit soort proleten gelden helaas andere wetten. Althans, zij denken boven de wet te staan.


Juventus ondertussen thuis 0-2 verloren van Monza. Zelfs zonder die puntenaftrek zijn ze dus echt al bezig met een K-U-T seizoen. :smile-ajax.gif:

AC Milan ook een pijnlijke 2-5 nederlaag tegen Sassuolo. Omdat ze vorige speelronde al 4 goals incasseerden tegen Lazio hebben ze 9 tegentreffers in 2 competitiewedstrijden moeten slikken.
Dat was ze in hun 123-jarige bestaan nog nooit overkomen.

Een thuisnederlaag met 5 tegentreffers overkwam AC Milan in 1997 al weleens. Niet elke club kan blijkbaar een Alfred Schreuder aanstellen die met een 1-6 thuisnederlaag nog de capo di tutti capi onder de faalhazen blijft.

Lionel
Berichten: 47254
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 12:35 am

Re: Italië

Bericht door Lionel » zo jan 29, 2023 9:26 pm

Napoli gaat het dit jaar worden. Die zijn eind februari kampioen als de rest zo punten blijft verspelen.
IK GELOOF!!!!!!

Cruijff
AT Toto winner 14/15
Berichten: 23212
Lid geworden op: di jan 31, 2006 12:06 am

Re: Italië

Bericht door Cruijff » ma jan 30, 2023 1:10 am

Lionel schreef:
zo jan 29, 2023 9:26 pm
Napoli gaat het dit jaar worden. Die zijn eind februari kampioen als de rest zo punten blijft verspelen.

Ik overweeg zelfs om in april of begin mei een 4-daags tripje naar Napoli te maken.
Een Serie A wedstrijd in het Diego Maradona stadion staat nog steeds op het lijstje en het zal een stuk chiller zijn als je Napoli ook komt aanmoedigen, dan wanneer je elk moment over je schouder kijkt omdat je kunt worden neer geprikt vanwege je Ajax shirtje.

Even zo timen dat het de thuiswedstrijd wordt die 2 of 3 ronden voor het einde van de competitie wordt gespeeld en het kan zomaar de kampioenswedstrijd worden.
Kaarten zijn nu nog vrij normaal geprijsd, die schieten pas door het dak als ook de Napolitanen erachter komen dat dit echt hun jaar gaat worden.
Lionel schreef:
zo jan 29, 2023 9:26 pm
Napoli gaat het dit jaar worden.
Dat denk ik dus ook.
Napoli heeft eigenlijk elk jaar wel tig drempels te nemen die er uiteindelijk voor zorgen dat ze weer die Scudetto niet zullen pakken.

Maar voor dit seizoen zie ik die hobbels helemaal niet. De concurrentie morst echter wel heel fors.

Lionel
Berichten: 47254
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 12:35 am

Re: Italië

Bericht door Lionel » ma jan 30, 2023 7:52 am

Ik zou in Napels wel gewoon een Napoli shirtje dragen ja.
IK GELOOF!!!!!!

Gebruikersavatar
peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
Berichten: 47892
Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am

Re: Italië

Bericht door peter » ma jan 30, 2023 11:27 am

Lekker tripje, Cruijf en een wedstrijd is wel een bijzondere ervaring ook. Lekker in het oude centrum verblijven en je hebt de tijd van je leven.

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 13749
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: Italië

Bericht door Jinne » ma jun 05, 2023 6:00 am

De speler die 22 jaar geleden naar Amsterdam kwam stopt er nu toch echt mee. Het lijf wilde al niet meer zo. Na ons natuurlijk allemaal wat mindere clubs gehad. Maar alsnog een mooie carrière. ;-)
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

wimpey
Berichten: 51782
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Italië

Bericht door wimpey » ma jun 05, 2023 7:23 am

Geweldige gast, zo'n larger than life figuur. Vergeleken met hem zijn Messi, CR7, Neymar e.c. maar stoffige boekhouders.

En hij was een geweldige atleet. Die gozer zou in menig sport de mondiale top hebben kunnen halen, met z'n sterke atletische lijf. Tack, Zlatan!! :biggthumpup.gif:

Plaats reactie