Abdelhak Nouri

Alles over de actieve spelers van Ajax

Moderator: mods

Scherrer
AT Toto winner 10/11
Berichten: 6672
Lid geworden op: vr dec 31, 2004 12:53 am
Locatie: Amsterdam

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Scherrer » vr jan 22, 2021 6:50 pm

Ajax Rules schreef:
vr jan 22, 2021 12:45 pm
Scherrer schreef:
vr jan 22, 2021 12:12 pm
Tot welk bedrag vind je het wél acceptabel?
Je kan het niet achter de komma bepalen, maar Ajax heeft drie jaar contract 100% doorbetaald. Dat is 2,4M waar Appie zelf niets mee kan (dus wat al de facto naar de familie gaat, wat eigenlijk niet zou moeten). Als Ajax daarnaast een huis in de buurt heeft gekocht en levenslang zorgt voor verzorging en levensonderhoud, dan is het hele pakket al meer dan billijk. Niemand krijgt dergelijke prive-verzorging en een eigen huis. Dus dit is heel mooi. Dat wil zeggen, als je als familie inderdaad meent dat het niet om het geld gaat en dat je Appie niet meer terugkrijgt.

Als de familie bovenop dit alles (en alle niet-materiele eerbetonen om de herinnering aan hem leven te houden) ook nog een extra bedrag had gevraagd van laten we zeggen 5M, dan had ik echt flink mijn wenkbrauwen gefronst en er het mijne van gedacht, maar dan had ik het waarschijnlijk nog wel betaald (omdat Ajax publicitair chantabel is en de schijn niet tegen zich wil hebben). Zo van, laten we er maar een klap op geven.
:biggthumpup.gif:

Jouw maximale pakket is een stuk minder krenterig dan je posts hier doen vermoeden.

Want als Ajax een huis voor Nouri heeft gekocht en op de benodigde zorg heeft laten inrichten (€1 MLN), de rest van zijn leven de zorg betaalt (zeg 25 jaar a €200.000 per jaar) en er dan nog €5 MLN an bedorven inkomsten / smartengeld bij geeft, zit je in totaal ook op ongeveer €11 MLN.

Dat zou voor mij ook wel in de buurt van het maximale zitten. Heel benieuwd wie precies wat heeft geëist of geboden.
***

Gebruikersavatar
Zeux
Berichten: 25744
Lid geworden op: wo dec 29, 2010 6:30 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Zeux » vr jan 22, 2021 6:51 pm

Dubbel schreef:
vr jan 22, 2021 6:23 pm
Zeux schreef:
vr jan 22, 2021 6:07 pm
Wat is de timeline van die arbitrage? Is dat met een paar weken? Maanden? En dan is het nog de vaag of het def bedrag naar buiten komt. Zijn ze daartoe verplicht bij arbitrage?
Uitspraken zijn openbaar. De bond publiceert ze ook op hun website.

https://www.knvb.nl/themas/college-van- ... -vonnissen
Ah, thanks, compleet met bedragen achter de komma dus.
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring

Ajax Rules
Berichten: 25031
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Ajax Rules » vr jan 22, 2021 7:35 pm

Scherrer schreef:
vr jan 22, 2021 6:50 pm
Jouw maximale pakket is een stuk minder krenterig dan je posts hier doen vermoeden.
Ja, maar dat bedrag is wel al een beetje met een nare nasmaak en om er maar van af te zijn.

Als ik het heb over wat ik een fatsoenlijke eis zou vinden van de familie Nouri en waarbij je ook een warme band met elkaar kunt blijven onderhouden, dan denk ik eerder aan ongeveer de helft (dus maximaal zo'n 5M).
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 33463
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Marillion » vr jan 22, 2021 7:49 pm

Wat betreft jullie rekensommen. Het feit dat Ajax zijn contract heeft doorbetaald is voor zover ik dat kan beoordelen op geen enkele wijze een gebaar maar gewoon een verplichting.

Als ze een huis hebben gekocht en de zorg volledig op zich hebben genomen is dat wél een duidelijke geste.
Nil volentibus arduum

Ajax Rules
Berichten: 25031
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Ajax Rules » vr jan 22, 2021 7:54 pm

Marillion schreef:
vr jan 22, 2021 7:49 pm
Wat betreft jullie rekensommen. Het feit dat Ajax zijn contract heeft doorbetaald is voor zover ik dat kan beoordelen op geen enkele wijze een gebaar maar gewoon een verplichting.

Als ze een huis hebben gekocht en de zorg volledig op zich hebben genomen is dat wél een duidelijke geste.
Is dat zo? Ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen. De ziektedoorbetalingverplichting in Nederland was toch altijd 24 maanden (wat al de hoogste ter wereld was). Maar ik kan me voorstellen dat je in deze omstandigheden al eerder iemand arbeidsongeschikt kan laten verklaren.

Het werd drie jaar geleden ook echt als geste gebracht in de media.
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

Dubbel
AT EC 2012 winner
Berichten: 8746
Lid geworden op: ma nov 10, 2003 1:47 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Dubbel » vr jan 22, 2021 9:42 pm

Zo ingewikkeld is dit toch niet?
U kunt uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw arbeidsongeschiktheid als is vastgesteld dat uw arbeidsongeschiktheid het gevolg is van een bedrijfsongeval. De schadevergoeding bij arbeidsongeschiktheid zal voor een groot deel gebaseerd worden de inkomsten die u in de toekomst misloopt. Grofweg kunt u alle kosten die u maakt of mist als gevolg van uw arbeidsongeschiktheid door een bedrijfsongeval claimen als letselschade
Kosten verzorging + schatting gemiddeld salaris maal schatting actieve jaren + schatting sponsor en kleinere inkomsten. Mijn voorspelling is 18 miljoen.

Iniesta
Berichten: 4928
Lid geworden op: ma okt 17, 2011 10:52 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Iniesta » vr jan 22, 2021 9:50 pm

Gezien hij op het veld gereanimeerd moest worden, is dit wel heel ingewikkeld
De kans was heel groot dat hij nooit meer op topniveau had kunnen voetballen. Maar een inschatting maken op basis van die kans is erg lastig

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 33463
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Marillion » za jan 23, 2021 11:17 am

Eigenlijk is het wel heel gek dat een gecompliceerde zaak als deze straks bij de arbitrage commissie van de KNVB ligt en dat er kennelijk niet eens een mogelijkheid voor beroep is. Ik begrijp tenminste dat men hierna alleen naar de civiele rechter zou kunnen maar dat die dan alleen kijkt of de commissie een fout heeft gemaakt. Dat gaan dan dus niet zozeer over het inhoudelijke vraagstuk.

Zo'n commissie heeft geen enkele ervaring op dit vlak. Die spreken zich normaal uit over een conflict bij een transfer of de stand van de competitie.
Nil volentibus arduum

Mano
Berichten: 9140
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door Mano » ma jan 25, 2021 9:48 am

Dit is eigenlijk een beroepsfout en behoort bij de medische tuchtcollege. (zou je denken)

Ajax was werkgever maar had alles op orde. Er was een dokter en defibrillator. Alleen de dokter (in dienst van Ajax) besloot anders.
Dat zinnetje tussen haakjes zorgt ervoor dat Ajax aansprakelijk is maar uiteindelijk is het de arts die besloten heeft en verkeerde keuzes heeft gemaakt.

moeilijk...
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Gebruikersavatar
elliquido
Berichten: 6789
Lid geworden op: di feb 10, 2004 5:03 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door elliquido » ma jan 25, 2021 6:02 pm

Stel ik krijg op mijn werk een beroerte, en de gediplomeerde bhv-er maakt een fout. In hoevere is mijn werkgever dan aansprakelijk?
NOOIT meer Seedorf a.u.b.

Gebruikersavatar
999
Berichten: 51221
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Abdelhak Nouri

Bericht door 999 » za jan 30, 2021 12:53 pm

Schade van NOURI? ’Million-dollar-question’
Op 21 september 2016 scoort het Ajax-talent Abdelhak Nouri uit een vrije trap tegen Willem II. In korte tijd groeit hij uit tot een publiekslieveling. Tien maanden later slaat in Oostenrijk het noodlot toe.

FOTO’S ANP/HH

Keje Molenaar: ’Commissie moet vaststellen welk bedrag Ajax aan vergoeding dient te betalen’
Het is pijnlijk dat het zover moet komen. Nadat Ajax-lieveling Abdelhak (Appie) Nouri in juli 2017 na een hartstilstand ernstig en blijvend hersenletsel had opgelopen en Ajax na een jaar aansprakelijkheid erkende voor hetgeen het megatalent door de inadequate behandeling was overkomen, ging iedereen ervan uit dat partijen de schade van Nouri op een minnelijke wijze zouden afwikkelen. Maar de familie Nouri en Ajax kwamen er niet uit, waardoor de arbitragecommissie zich binnenkort buigt over de vraag: wat is de schade van Nouri?

MIKE VERWEIJ
Keje Molenaar (62), oud-voetballer van Ajax, Feyenoord en Oranje én gerespecteerd advocaat die de voetbalwereld als zijn broekzak kent, laat op verzoek zijn licht schijnen over de zaak-Nouri. „De drie leden van de arbitragecommissie zullen moeten gaan vaststellen welk bedrag Ajax aan schadevergoeding dient te betalen. Dat is gelet op de complexiteit en de emotionele lading van deze zaak geen sinecure.” Zijn betoog:

„Helaas staan de familie van Abdelhak Nouri en Ajax binnenkort tegenover elkaar bij de arbitragecommissie van de KNVB. Hieruit kan worden afgeleid dat partijen er niet in zijn geslaagd om de zaak onderling te regelen. En dat vindt zeer waarschijnlijk zijn oorzaak in een onoverbrugbaar verschil van inzicht omtrent de hoogte van de schadevergoeding die Ajax aan Nouri moet betalen. Het is nu aan een derde, onafhankelijke partij om die schadevergoeding bindend vast te stellen.

’Forumbeding’

De advocaten van Nouri hebben het geschil ter beslechting aan de arbitragecommissie van de KNVB voorgelegd. Daartoe zijn partijen verplicht, omdat in de arbeidsovereenkomst van elke profvoetballer in Nederland een zogenoemd ’forumbeding’ is opgenomen, waarin is bepaald dat elk geschil tussen club en speler exclusief aan de arbitragecommissie van de KNVB dient te worden voorgelegd.

De arbitragecommissie zal zeer waarschijnlijk overgaan tot benoeming van een aantal deskundigen. Daarbij kan gedacht worden aan mensen met deskundigheid op het gebied van carrière en inkomen van profvoetballers (zoals zaakwaarnemers en intermediairs) en rekenkundigen ter zake schadeberekeningen.

Deze deskundigen zullen kennisnemen van alle argumenten van beide partijen om vervolgens de arbitragecommissie te voorzien van een doorwrocht advies omtrent de hoogte van de schadevergoeding. Doorgaans wordt een dergelijk advies door de arbitragecommissie van de KNVB overgenomen.

Wat is de schade van Nouri? Dat is natuurlijk de ’million-dollar-question’. Iedere Nederlander heeft daar een mening over, maar hoe wordt een dergelijke letselschadezaak doorgaans in Nederland beoordeeld? De schade van Nouri bestaat uit verschillende componenten, zoals voortdurende kosten van (medische) verzorging, juridische kosten, smartengeld en inkomensschade (ofwel verlies van arbeidsvermogen).

Partijen zullen wat de schade samenhangend met (medische) verzorging, juridische advisering en smartengeld betreft weinig discussie hebben. Dat zijn schade-elementen die door de advocaten van Nouri op eenvoudige wijze kunnen worden berekend. Hierbij zij opgemerkt dat het hoogste smartengeldbedrag in Nederland 338.000 euro was voor een vrouw die veel te laat te horen kreeg dat ze in het terminale stadium van kanker zat. Het debat tussen partijen zal voornamelijk gaan over de inkomensschade van Nouri, ofwel zijn verlies aan arbeidsvermogen. Uit de media sijpelen in dat kader astronomische bedragen door die door de advocaten van Nouri worden geëist. Het is evenwel aan de door de arbitragecommissie te benoemen deskundigen om daarover een knoop door te hakken.

Adequaat

Daarbij speelt een doorslaggevende rol het antwoord op de vraag hoe de profcarrière van Nouri eruit zou hebben gezien indien de medische behandeling van Nouri op het veld in Oostenrijk wel adequaat was geweest. Zou Nouri in dat geval een met Frenkie de Jong of Donny van de Beek vergelijkbare voetbalcarrière hebben gehad, of zou het geopenbaarde fysieke gebrek van Nouri dat hebben gedwarsboomd? Daarbij dringt zich natuurlijk ook de vraag op of een kerngezonde Nouri überhaupt in staat zou zijn geweest een basisplaats af te dwingen in dat ’sterrenensemble’ van het seizoen 2018/19. Dit zijn moeilijk te beantwoorden vragen waarover de deskundigen zich moeten buigen.

Ajax stelt zich tegenover de advocaten van Nouri op het standpunt dat Nouri, ongeacht de aard van de behandeling op het veld in Oostenrijk, nooit meer had kunnen voetballen en na eventueel herstel sowieso een ander leven had geleid. Dat standpunt zal door Ajax medisch moeten worden onderbouwd. Slaagt Ajax daarin, dan zal de post inkomensschade vrij laag uitvallen en dat is een procesrisico dat de advocaten van Nouri kennelijk hebben ingecalculeerd.

Gelet op andere gevallen van een hartstilstand op het voetbalveld, waarbij wel adequaat werd opgetreden (zoals bij Evander Sno), denk ik dat er voor Nouri nog wel degelijk een behoorlijke profcarrière in had gezeten, maar inderdaad niet meer op het absolute topniveau zoals bij Frenkie de Jong en Donny van de Beek. De vergelijking met een profcarrière in de (sub)top van het Nederlandse voetbal ligt meer in de rede. Het daarbij horende gemiddelde salaris zal dan door deskundigen aan de berekening van de inkomensschade ten grondslag worden gelegd en dan komt er een substantieel lager bedrag uit dan in de media wordt genoemd.

Onderbuik

Ik begrijp dat veel voetbalsupporters vanuit de onderbuik allerlei verwijten uiten aan het adres van de directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars, maar dat is niet terecht. Natuurlijk willen deze oud-voetballers niets liever dan dat deze zaak op een minnelijke wijze wordt opgelost, maar aan de andere kant dienen zij het (financiële) belang van Ajax in het oog te houden. Dat is hun werk. Tegen die achtergrond vind ik het te begrijpen dat zij de beslissing in deze aan deskundigen overlaten.

Daarbij dient in aanmerking te worden genomen dat Ajax de familie van Nouri in de afgelopen jaren financieel heeft bijgestaan door het tot afgelopen zomer lopende contract van Nouri volledig te respecteren en door behoorlijk wat geld uit te geven aan de zorgkosten van de behandelingen en de verhuizing naar een aangepaste woning. Wat dat betreft valt Ajax weinig te verwijten.

Ik wens de arbitragecommissie van de KNVB buitengewoon veel wijsheid toe bij de beoordeling van deze netelige kwestie!”
Advocaat van familie Nouri: ’Weinig respect’
AMSTERDAM In eerste instantie is John Beer, de advocaat van de familie Nouri, gevraagd om zijn visie op de naderende arbitragezaak tegen Ajax te geven.

Pas nadat hij via woordvoerder Khalid Kasem had aangegeven dat op dit moment niet te willen, is Keje Molenaar benaderd.

Daarna is Beer nogmaals de mogelijkheid geboden om zijn zienswijze te geven. De advocaat reageerde via de mail als volgt. „Het is aan de arbitragecommissie om op basis van feiten tot een afgewogen oordeel te komen. Het past niet om via de media, hangende de lopende procedure hierover, te communiceren.”

„Het getuigt naar onze mening van weinig respect dat lieden zonder kennis van het dossier in de media lukraak bedragen noemen die dan weer een eigen leven gaan leiden. Dat is niet in het belang van de procedure en ook niet in het belang van Abdelhak Nouri en zijn familie. Dat is de reden waarom wij op dit moment op geen enkele manier aan publicaties wensen mee te werken.”

De T.

Plaats reactie