ogame oyna
ogame oyna

Belgie

Serie A en B, Primera Division, Premier League, Champions League en UEFA cup

Moderator: mods

Re: Belgie

Postby Jinne » Thu Oct 11, 2018 10:47 am

Wat wordt er verstaan onder financiele fraude door de makelaars? Dat er gesjoemeld wordt met transfer bedragen ed lijkt me niet alleen iets wat in Belgie voorkomt.Bij Club Brugge had ik wat minder snel verwacht, maar bij Standard sowieso wel (gezien hun verleden) en ook Anderlecht heeft ook wel wat fouts.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10055
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: Belgie

Postby Duke » Fri Oct 12, 2018 7:10 pm

Anonieme getuigenis arbiter: 'Bijna elk duel is voor de aftrap al gespeeld'

Een scheidsrechter die verbonden is aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in een anoniem interview met RTLinfo nog wat olie op het vuur gegooid. Volgens de arbiter voelt hij zeer regelmatig druk van spelers en clubvoorzitters als hij een wedstrijd moet fluiten.

,,Er is bijna geen enkele wedstrijd in België die niet besmet is. Veel wedstrijden zijn vooraf al gespeeld'', zo verklaart de geïnterviewde scheidsrechter tegenover RTL. Volgens hem zijn het vooral clubbestuurders die wedstrijden manipuleren. ,,Niet de arbiters zelf, maar de voorzitters onderling bekonkelen vooraf het verloop van een wedstrijd of de uitslag."

Volgens de anoniem gebleven scheidsrechter zijn manipulaties duidelijk zichtbaar tijdens de wedstrijden. ,,Bijvoorbeeld wanneer een ploeg heel het seizoen met dezelfde ploeg heeft gespeeld, en dan plots in de beslissende fase met jonge voetballers gaat spelen. Of als een speler een enorme kans mist of een doelman zwaar in de fout gaat. Dat is vooraf afgesproken."

,,Hoe het gebeurt? Soms betaalt de voorzitter van de ene ploeg de winstpremie van de verliezende ploeg. Ploegen krijgen dus winstpremies om te verliezen. Dan heb ik het over eerste klasse, maar net zo goed over derde provinciale. Maar een scheidsrechter trekt nooit naar een wedstrijd met als doel de boel te belazeren."

Berichtjes via Facebook of WhatsApp
,,We worden onder druk gezet en hebben soms gewoon geen keuze. Ze proberen ons te beïnvloeden met cadeaus, berichtjes via Facebook of WhatsApp, een direct of indirect telefoontje. Soms maken ze ons duidelijk dat een bepaalde ploeg moet winnen en dat we bijvoorbeeld niet meer welkom zouden zijn op bepaalde plaatsen als dat niet zou gebeuren. Soms krijgen we in aanloop naar duels berichten van spelers of voorzitters. 'We kennen elkaar. Ik heb zoveel punten nodig of je mag me geen gele kaart geven', zulke zaken passeren dan de revue.''

Op de dag van een wedstrijd, stijgt de spanning. ,,We worden dan ontvangen door de verantwoordelijke voor de scheidsrechters. Zij moeten ons dan duidelijk maken hoe de wedstrijd moet verlopen. Daar begint de druk écht. Dan komt de voorzitter binnen in de kleedkamer, schudt hij ons de hand en maakt hij ons nog eens duidelijk wat er moet gebeuren. Na de wedstrijd gaan we dan naar een restaurant, verschijnt er een goede fles op tafel, volgen er filmtickets of concerttickets. Dat is indirecte corruptie."

www.destentor.nl
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
User avatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31184
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: Belgie

Postby Cruijff » Fri Oct 12, 2018 7:54 pm

Ben benieuwd wat ze bij Veronica Inside allemaal op tafel gooien, in ieder geval wordt Mateja Kezman diverse keren genoemd als persoon die bij veel corrupte momenten betrokken is.


Jinne wrote:Wat wordt er verstaan onder financiele fraude door de makelaars? Dat er gesjoemeld wordt met transfer bedragen ed lijkt me niet alleen iets wat in Belgie voorkomt.Bij Club Brugge had ik wat minder snel verwacht, maar bij Standard sowieso wel (gezien hun verleden) en ook Anderlecht heeft ook wel wat fouts.


Ik denk dat je de omvang in België flink onderschat.
Of gewoonweg nooit veel dingen gelezen hebt over de geschiedenis van het voetbal in Brugge. Daar is ook bijna standaard een groot deel van de salarissen onder tafel betaald. Spelers en trainers hadden niet voor niets redenen om wel bij Club Brugge een contract te nemen en dan Feyenoord, PSV of Ajax af te wijzen.

Ook bij 't aanstellen van scheidsrechters hebben ze vaak een kwalijke rol gehad net als in 2006 Juventus (maar Juventus deed 't niet alleen, ook Fiorentina zat in dat complot en AC Milan en Lazio waren er toen betrokken zodat ze hun stadgenoot goed in de mangel konden nemen)
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18309
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Belgie

Postby Cruijff » Fri Oct 12, 2018 7:58 pm

Bizar ook hoe machtige partijen zich grotendeels er onderuit weten te draaien. 75% van deze straffen of eigenlijk zelfs 80% ervan is teruggedraaid:
https://www.vi.nl/nieuws/juventus-degra ... tels-kwijt

En neem nu een recenter voorbeeld... dit:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/27/ac ... l-a1608112

Eveneens manipulatie, weliswaar "slechts alleen" de financiële fairplay die zou zijn overtreden, maar ook daar was de club machtig genoeg om de straf te laten terugdraaien nog voor er maar één deel van was uitgevoerd.


Puur ingezoomd op België is het verhaal dat Herman Brusselmans al vele malen vertelde natuurlijk wel illustratief.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18309
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Belgie

Postby Cruijff » Fri Oct 12, 2018 8:18 pm

Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18309
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Belgie

Postby Jinne » Mon Oct 15, 2018 2:04 pm

Wel weer typisch Belgisch dat beide degradatiekandidaten van vorig seizoen geprobeerd hebben zichzelf in de competitie te houden / kopen. Dus eigenlijk was er geen fraude. :smallgrin.gif:
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10055
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: Belgie

Postby Gezond verstand » Tue Oct 23, 2018 6:42 am

Cruijff wrote:Ben benieuwd wat ze bij Veronica Inside allemaal op tafel gooien, in ieder geval wordt Mateja Kezman diverse keren genoemd als persoon die bij veel corrupte momenten betrokken is.


Het is VI he, dus over Kezman wordt niets gezegd. Als het nu een ex-Ajacied was geweest, dan had de hele uitzending over hem gegaan.
Fans van andere clubs
Ben je fan van een andere club, dan ben je welkom. Zolang je je maar niet al te provocerend gedraagt
User avatar
Gezond verstand
 
Posts: 1358
Joined: Sat Sep 09, 2017 2:35 am

Re: Belgie

Postby Jinne » Thu Dec 20, 2018 3:09 pm

Frank Arnesen de nieuwe TD van Anderlecht. Die lopen de afgelopen seizoenen toch maar matig. Ook onder Hein Vanhaezebrouck is het niet beter geworden. Benieuwd of er nog een Nederlandse trainer uit hoge hoed komt.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10055
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: Belgie

Postby Cruijff » Thu Dec 27, 2018 1:13 pm

Je gelooft bijna niet dat het echt gaat gebeuren, maar Anderlecht draait dit seizoen nog minder dan kut en het schijnt echt waar te zijn dat hij de nieuwe trainer van Anderlecht wordt......


‘Cocu vraagt vier miljoen per jaar tijdens ‘zware onderhandelingen’ met Anderlecht’

Phillip Cocu werd onlangs ontslagen bij Fenerbahçe, maar de voormalige trainer van PSV kan alweer snel aan het werk. De oud-middenvelder is namelijk de topkandidaat om bij het worstelende Anderlecht aan de slag te gaan en de afgelopen dagen zijn beide partijen bijna voortdurend met elkaar in gesprek geweest. Het Nieuwsblad meldt donderdagochtend echter dat een van de twee water bij de wijn zal moeten doen om nog voor 1 januari tot een akkoord te kunnen komen.

De Belgische krant spreekt van ‘zware onderhandelingen’, waarbij Cocu vast blijft houden aan het salaris dat hij in Istanbul incasseerde. De Nederlandse oefenmeester verdiende daar om en nabij de 2,5 miljoen euro per jaar en dat bedrag kon door allerhande bonussen oplopen tot 4 miljoen. Als hij inderdaad in Brussel aan de slag zal gaan, wil hij naar verluidt een bedrag van dezelfde orde van grootte ontvangen.

Die eisen lijken voorlopig te hoog gegrepen voor Anderlecht, dat wel een grote naam als trainer wil strikken, maar de onlangs ontslagen Hein Vanhaezebrouck met een jaarsalaris van ongeveer een miljoen aanzienlijk minder betaalde. Voor Cocu geldt daarnaast dat hij eigenlijk eerst rust wil na zijn ontslag bij Fenerbahçe en zodoende weinig motivatie heeft om zijn eisen te laten zakken. De Turkse ontslagpremie van de coach vervalt bovendien als hij in het Constant Vanden Stock Stadion aan de slag gaat.

Een akkoord tussen beide partijen lijkt dus niet in zicht en Anderlecht heeft ook een aantal alternatieven op het oog. De in zwaar weer verkerende topclub sluit het seizoen donderdagavond overigens af tegen Waasland-Beveren en weet al dat het over het kalenderjaar 2018 geen positief saldo zal kunnen overleggen. Van de 46 duels werden er immers al 19 verloren, terwijl er 10 keer gelijkgespeeld werd en 17 keer gewonnen.


https://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/‘cocu-vraagt-vier-miljoen-per-jaar-tijdens-‘zware-onderhandelingen’’/ar-BBRtt0OAnderlecht, dat wel een grote naam als trainer wil strikken, maar de onlangs ontslagen Hein Vanhaezebrouck met een jaarsalaris van ongeveer een miljoen aanzienlijk minder betaalde.


Die Hein Vanhaezebrouck verdiende natuurlijk niet slechts 1 miljoen. Bij de Belgische topclubs wordt ook altijd wel een flink deel onder tafel betaald.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18309
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Belgie

Postby Cruijff » Mon Jan 07, 2019 1:11 pm

Je gelooft bijna niet dat het echt gaat gebeuren, maar Anderlecht draait dit seizoen nog minder dan kut en het schijnt echt waar te zijn dat hij de nieuwe trainer van Anderlecht wordt......Die Hein Vanhaezebrouck verdiende natuurlijk niet slechts 1 miljoen. Bij de Belgische topclubs wordt ook altijd wel een flink deel onder tafel betaald.Fredje Rutten dus uiteindelijk in plaats van Cocu.
Komt wel precies uit hetzelfde netwerkje, want ze hadden Frank Arnesen nodig bij de selectieprocedure. Is ook allemaal weer extreem knullig en amateuristisch gegaan. :biggrin.gif: :biggrin.gif:
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18309
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Previous

Return to Buitenlands Voetbal

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

ogame oyna