ogame oyna
ogame oyna

Erik ten Hag

Alles over Ajax in z'n algemeenheid.

Moderator: mods

Re: Erik ten Hag

Postby Ajaciedjuh » Mon Feb 11, 2019 10:47 pm

InnerHarbour wrote:
Ajaciedjuh wrote: Vergelijkingen werden gemaakt met 1995. Welk team zou beter zijn!?


Vond jij dat een realistische vergelijking?

Nee, maar ik wil aangeven dat de waan vd dag regeert. Zowel toen het goe ging, maar ook nu. Je moet vooral verder met je beleid.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20456
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Erik ten Hag

Postby Ajaciedjuh » Mon Feb 11, 2019 10:50 pm

Sandro wrote:Ik denk dat in dit geval (zoals zo vaak) de spelers de trainer "maken" en niet andersom. Hij werd geduld voor de winterstop door de "toppers" (en zal ook absoluut dingen goed gedaan hebben), maar wel met het oog op de winterstop en de mogelijke transfer. De winterstop was hun horizon en niet verder. Ondertussen werden de echo's groter door alles wat er in de media verscheen.

Een echte toptrainer voelt dat aan en kan hier en daar bijsturen. Dat kan EtH niet en kun je eerlijk gezegd met zijn cv ook niet verwachten toen hij werd aangesteld. Wat je hem wel kunt aanrekenen vind ik, is dat hij zich tactisch laat afbluffen door een modale club als Heracles. Dat is een Ajax-coach onwaardig.

Er zit zoveel kwaliteitsverschil in de spelersgroep, dat deze met elke coach en elke taktiek moet winnen van Heracles. Dat kun je vooral de spelersgroep verwijten.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20456
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Erik ten Hag

Postby GangstaRiB » Tue Feb 12, 2019 8:04 am

Mr. Ajax wrote:
Sandro wrote:Wat je hem wel kunt aanrekenen vind ik, is dat hij zich tactisch laat afbluffen door een modale club als Heracles. Dat is een Ajax-coach onwaardig.


Als de spelers niet meer naar hem luisteren zoals jij zegt - en waar ik het ook mee eens ben - dan kun je hem juist niet aanrekenen tactisch afgebluft te zijn, want dan kan hier doen en roepen wat hij wilt - de spelers willen het niet uitvoeren.

Hij lijkt inderdaad niet het persoonlijkheid te hebben om zo'n groep te leiden, maar ik neem het vooral de spelers kwalijk en niet zo zeer hem. De spelers hebben laten zien heerlijk te kunnen voetballen als ze dat echt willen. Ik denk dat veel van die jongetjes - Frenkie, De Ligt en Ziyech voorop - vanaf de zomer tot aan de winterstop de drang hadden om te vlammen omdat ze wisten dat het ook echt moest als ze zich in de kijker van de echte topclubs wilden spelen. Die missie is rond half december in principe al volbracht. Ze hebben met Ajax hoge ogen kunnen gooien in Europa en ook in de eredivisie, in mindere mate. Frenkie heeft zijn transfer al te pakken, De Ligt is de Golden Boy en komt dus ook zonder twijfel goed terecht, en Ziyech blijft proberen om absurde en zinloze panna's te geven rond de middenlijn om zich toch nog even in de kijker te kunnen spelen, want behalve een geruchtje over Dortmund blijft het toch tegenvallen met de interesse. Tadic blijkt ook alweer moe, hij wilde juist weg uit Engeland om rustig een balletje te kunnen trappen. Al met al vinden je sterkhouders het dus gewoon niet meer zo interessant, want hun doel was in december namelijk al bereikt. Ik voel me extra belazerd omdat ik toch weer in hun verhaaltjes ging geloven over de geweldige teamspirit en de collectieve hunkering naar (groeps)prijzen. Maar nee. Every man for himself weer.


Eens met je verhaal. Maar bij mij rijst dan de vraag hoe ie zelf op de bank zit. Hij zal toch ook niet blind of doof zijn? En wat weten zijn assistenten (WiWi) van de dynamiek in de groep? En Overmars en VD Sar? Het zijn allemaal voetballers geweest die precies weten hoe een 'kleedkamer' zich kan gedragen. Dus als Ten Hag eigenlijk buitenspel staat, dan is hij na dit seizoen niet langer te houden. En als de geruchten waarheid zijn, dan zit toch niemand op zo'n coach te wachten? Een zeldzaam getalenteerde ploeg die op deze manier geen enkele tastbare prijs gaat winnen.
GangstaRiB
 
Posts: 12310
Joined: Sun Mar 13, 2005 10:44 pm
Location: Purmerend

Re: Erik ten Hag

Postby Toppie » Tue Feb 12, 2019 9:30 am

Ze hadden Gvd Bosz nooit moeten laten gaan :1evil.gif:
User avatar
Toppie
 
Posts: 9656
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

Re: Erik ten Hag

Postby Mano » Tue Feb 12, 2019 9:30 am

Ben het eens met het verhaal. Doelstelling is bereikt in December. CL overwinteren, goed gepresteerd en alle zaakwaarnemers hebben volle agenda's.
Dit is een fase dat de trainer de motivatie hoog moet houden, ze een nieuwe worst moet voor houden waardoor deze motivatie niet inkakt.
Dat kan EtH niet. Die people-skills heeft hij niet en hij mist ook het natuurlijk overwicht.

Van de WiWi's hoef je niets te verwachten. Zij blinken niet uit in psychologie, motivatie en tactisch vernuft. Dat waren jongens voor de gezelligheid in de kleedkamer. Met name Witschge was (in zijn jongere jaren) de eerste die zijn taken liet lopen. Denk dat hij alleen maar kan denken: tja, ik herken het. Ik was ook niet te sturen.

Tuurlijk horen spelers zelf te vinden dat ze de schaal moeten ophalen en 110% moeten geven week in week uit.
Maar voetballers blinken niet uit in zelfreflectie. Zijn hun hele leven al gepamperd en aanbeden. Zijn er maar weinig die de dag na een verliespartij nog doodziek zien. De meeste zitten alweer in hun bolide snapchats te maken met iets te hippe outfitjes.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5334
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Erik ten Hag

Postby Mano » Thu Feb 14, 2019 10:04 am

gedane zaken nemen geen keer!

Maar denk wel dat de spelers van Ajax het echt niet nog een keer kunnen maken om zo ongemotiveerd te beginnen in de eredivisie!
Ik stel voor om een ieder die verzaakt niet op te stellen in de CL en/of rest van het seizoen.
Ze hebben tegen RM bewezen helemaal geen vormcrisis te hebben maar puur een motivatie probleem.
Dat soort arrogante werkethos moet je HEEL HARD de kop in drukken!

Is het niet voor je eigen overwicht (als trainer) dat wel voor de supporters.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5334
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Erik ten Hag

Postby Mr. Ajax » Thu Feb 14, 2019 11:00 am

Ik word wel gek als ie in de competitie straks weer met Neres op de bank en Dolberg/Huntelaar in de spits begint. Dat snap ik heel het seizoen al niet - in de moeilijkste wedstrijden kies je voor een bepaalde opstelling omdat je dat dan je sterkste opstelling vindt. Waarom blijf je dan niet in je sterkste opstelling spelen? Waarom zou je in de eredivisie voor een mindere variant kiezen?

Gewoon Neres vanaf links, Tadic in de spits, Ziyech vanaf rechts en daarachter Donny, Frenkie en Lasse.
- Fiat Justitia Ruat Caelum -
Mr. Ajax
 
Posts: 10955
Joined: Fri Sep 26, 2003 3:32 pm

Re: Erik ten Hag

Postby Ajax Rules » Thu Feb 14, 2019 1:41 pm

Mano wrote:Ben het eens met het verhaal. Doelstelling is bereikt in December. CL overwinteren, goed gepresteerd en alle zaakwaarnemers hebben volle agenda's.
Dit is een fase dat de trainer de motivatie hoog moet houden, ze een nieuwe worst moet voor houden waardoor deze motivatie niet inkakt.


Toch is het oliedom. Al die jongens gaan komende zomer de transfer van hun leven maken. Het is extreem belangrijk voor ze om op de beste en meest lucratieve manier binnen te komen bij de best mogelijke nieuwe club. Ze kunnen, rationeel gezien, nog beter inkakken bij hun nieuwe club dan de komende maanden bij Ajax.

Er is natuurlijk ook geen 'wel of niet gehaald doelstelling'. Tuurlijk is de minimale doelstelling gehaald, maar het is veel en veel lucratiever om die doelstelling te overtreffen en dit seizoen er het maximale uit te halen.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 19274
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Erik ten Hag

Postby Cruijff » Thu Feb 14, 2019 2:45 pm

Ajax Rules wrote:
Mano wrote:Ben het eens met het verhaal. Doelstelling is bereikt in December. CL overwinteren, goed gepresteerd en alle zaakwaarnemers hebben volle agenda's.
Dit is een fase dat de trainer de motivatie hoog moet houden, ze een nieuwe worst moet voor houden waardoor deze motivatie niet inkakt.


Toch is het oliedom. Al die jongens gaan komende zomer de transfer van hun leven maken. Het is extreem belangrijk voor ze om op de beste en meest lucratieve manier binnen te komen bij de best mogelijke nieuwe club. Ze kunnen, rationeel gezien, nog beter inkakken bij hun nieuwe club dan de komende maanden bij Ajax.Het is ook maar de vraag hoe serieus je bij je nieuwe club wordt genomen met zelfs nog niet eens een Eredivisie titeltje op je palmares.

Vorig jaar werd nog maandenlang de gebeurtenis met Nouri als excuus aangehaald, maar ook op tig velden werd er bij het maken van een goal het getal 34 uitgebeeld of kozen spelers ervoor om met rugnummer 34 te gaan spelen. Dat de 34e landstitel dan moest worden gewonnen daar werd een heel dingetje van gemaakt (om te beginnen al door Nouri zelf met zijn 'Kezman gebaartjes' bij zijn debuut) maar straks staat de teller voor Ajax nog steeds op de 33 en hebben die Golden Boys op hun palmares 1 KNVB bekertje of zelfs dat niet.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18296
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Erik ten Hag

Postby Ajax Rules » Thu Feb 14, 2019 2:59 pm

Cruijff wrote:Het is ook maar de vraag hoe serieus je bij je nieuwe club wordt genomen met zelfs nog niet eens een Eredivisie titeltje op je palmares.


Ik weet niet of ze met een Eredivisie titeltje veel serieuzer worden genomen. Maar ik denk wel dat buitenlandse scouts het oppikken als spelers in de Nederlandse pers de reputatie hebben van 'onprofessioneel', 'tactisch onbetrouwbaar' en 'mentaal zwak'.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 19274
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Erik ten Hag

Postby Cruijff » Thu Feb 14, 2019 3:23 pm

Ajax Rules wrote:Ik weet niet of ze met een Eredivisie titeltje veel serieuzer worden genomen.


Los van of die titel wel of geen status heeft, hoe serieus neem je jezelf als sportman als je de competitie waar men zich (nog voordat de speler ooit bovenaan heeft gestaan in die competitie) regelmatig laatdunkend over uitspreekt zelfs nooit weet te winnen?

Het is zeer zeldzaam dat voetballers hun sport beleven op een wijze waarop Tom Dumoulin, Sven Kramer, Epke Zonderland of Rico Verhoeven dat doen.

Ajax Rules wrote:Maar ik denk wel dat buitenlandse scouts het oppikken als spelers in de Nederlandse pers de reputatie hebben van 'onprofessioneel', 'tactisch onbetrouwbaar' en 'mentaal zwak'.


Nederlandse spelers kunnen wel degelijk het verschil maken op een hoog niveau en diverse keren hebben ze op platforms als (halve) finales van CL en WK zich in de spotlights getoond.
Overigens speelde menig Oranje speler zijn beste WK toen ze nog onder contract bij Ajax (of Feyenoord) stonden, Maarten Stekelenburg is lang niet de enige die voor interlands volledig uit beeld verdween nadat hij voor een dikker contract koos.

Het idiote is: met sparringspartners als De Graafschap en Heracles lukt het gewoon wel, om binnen 1 of 2 jaar op een niveau te komen waarmee je op WK's en in Europese toernooien zeker niet voor lul staat. Het bizarre is dus dat de mindset in de beslissende wedstrijden tegen die clubs uit Doetinchem en Almelo zo onprofessioneel is dat je je tegen die tegenstanders wel volkomen voor lul zet.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18296
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Erik ten Hag

Postby Cruijff » Thu Feb 14, 2019 3:46 pm

Ook trainers als Bosz en De Boer leden schampere nederlagen in de Eredivisie, De Boer ging in zijn 1e kampioensjaar bijvoorbeeld 3-2 onderuit bij Ado. Stond meerdere keren een schier onmogelijk aantal punten achter.
Maar dat was in seizoenen dat PSV bijvoorbeeld nederlagen tegen clubs van het kaliber NAC leed (letterlijk tegen NAC zelf meerdere jaren op rij).

Het stomme is: Ajax spelers met amper 1 of 2 jaar vlieguren in een eerste elftal kunnen het wel, het niveau bijbenen van echte Europese topspelers en zelfs hele delen van een wedstrijd beter zijn dan spelers van Bayern en Real die zelf ook een goede dag hebben.

Maar niet alleen in Rotterdam en Almelo, ook in wedstrijden zelf zakken ze perioden door de ondergrens. Tegen Bayern moet Onana je in een fase van 10 minuten tijd redden om 3 tegendoelpunten te voorkomen maar goed, dan speel je ook tegen een lepe ploeg als Bayern.

Dramatisch beginnen in Kiev, 0-2 tegen Standard Luik nog 2-2 laten worden, of je nu door PSV, Feyenoord, Heracles of Heerenveen je de kaas van het brood laat eten. Een veel te groot aantal incidenten, ook bij vorige trainer als De Boer en Bosz zag je bijvoorbeeld Ajax regelmatig volstrekt onnodig knoeien tegen Ado den Haag.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18296
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Erik ten Hag

Postby Cruijff » Mon Feb 18, 2019 3:02 pm

Dinsdag 19 februari, morgen dus, is er weer eens een keertje een open training.

Vanwege de schoolvakanties in de regio.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18296
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Previous

Return to Algemene Zaken

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna