ogame oyna
ogame oyna

David Neres

Alles over de actieve spelers van Ajax

Moderator: mods

Re: David Neres

Postby Lionel » Fri Jan 11, 2019 7:41 am

Neres beter dan Bergwijn?
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 36688
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: David Neres

Postby wimpey » Fri Jan 11, 2019 9:05 am

Lionel wrote:Neres beter dan Bergwijn?


Dat lijkt me een gerucht. :smallgrin.gif: Bergwijn is toch beduidend beter?

Anyway, Neres. 11 M in China of 1 M hier. Afbreukrisico is enorm, Ajax zal hem willen verkopen.

Dan zal Ajax nog effe met een vervanger moeten komen. Robert Skov misschien? Wordt aan Ajax gelinkt. Geen dribbelaar, wel een dodelijk linkerbeen. Meer Ziyech dan Neres.
wimpey
 
Posts: 39734
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: David Neres

Postby De Dominee » Fri Jan 11, 2019 9:10 am

Is Skov ook snel en heeft hij diepgang? Wordt wel heel veel van hetzelfde anders...

Bergwijn mag vandaag nog aansluiten natuurlijk. Eeuwig zonde dat hij Ajax heeft verlaten.
Face your fears and live your dreams, No Fear.
De Dominee
 
Posts: 1640
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:12 pm
Location: Alkmaar

Re: David Neres

Postby Giacomo Puccini » Fri Jan 11, 2019 9:59 am

Bij Bergwijn mis ik vaak de creativiteit om iets verrassends te doen. Is snel, dat wel, maar of hij een stap hogerop kan? Hij is beduidend minder dan Depay.
Ajax!
User avatar
Giacomo Puccini
 
Posts: 5921
Joined: Tue Mar 07, 2006 10:28 pm
Location: Breda

Re: David Neres

Postby wimpey » Fri Jan 11, 2019 11:18 am

Giacomo Puccini wrote:Bij Bergwijn mis ik vaak de creativiteit om iets verrassends te doen. Is snel, dat wel, maar of hij een stap hogerop kan? Hij is beduidend minder dan Depay.


Niet mee eens. Ik vind Bergwijn de beste échte aanvaller in NL. By far. Niet de beste speler in NL, want de beste spelers lopen bij Ajax.

Denk dat Bergwijn het verder schopt dan Depay. En ook verder dan Lozano.
wimpey
 
Posts: 39734
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: David Neres

Postby Yopii » Sat Jan 12, 2019 2:03 pm

Ajaciedjuh wrote:Dat is dan in ieder geval positief door mislukken transfer Lainez: Neres blijft bij Ajax (als de berichtgeving klopt in Telesport ).


Dan moet die jongen wel spelen. Ajax kan niet hem een transfer met daarbij behorend salaris (11 miljoen? :excited.gif: ) door de neus boren en hem vervolgens om de bank zetten. Dat is niet fair. En nee, dat ge*** over meer elf basisspelers gaat er bij mij niet in en bij Neres ongetwijfeld ook niet. Als je niet bij de eerste elf hoort, ben je dus géén basisspeler.

Ik neem dus aan dat Ajax nog een speler gaat halen zodat het Neres alsnog kan verkopen.
Yopii
 
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: David Neres

Postby Marillion » Sat Jan 12, 2019 2:14 pm

Het is natuurlijk niet zo dat hij helemaal niet speelt. Gezien de situatie dat Ajax op drie fronten actief is en er dit seizoen echt iets gewonnen moet worden kun je echt wel stellen dat je meer dan elf spelers nodig hebt. Daar is Neres gewoon een belangrijke speler voor.

Ik snap dat het heel wat is om een speler een enorm salarisaanbod te laten missen maar daar staat tegenover dat hij recent heeft verlengd bij Ajax. Daar sprak wederzijds vertrouwen uit. Zijn grote pech is dat Ziyech is gebleven en het zo geweldig doet aan de rechterkant. Dat maakt deze situatie meer gecompliceerd dan hij anders zou zijn geworden.

Garanties worden natuurlijk gewoon niet gegeven maar Neres gaat ook in de tweede seizoenshelft echt wel heel regelmatig spelen. Dat het voor hem geen ideale situatie is snap ik. Maar de club heeft ook een belang en dat ligt niet bij een tussentijdse verkoop om zo verzwakt de tweede seizoenshelft in te gaan.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26475
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: David Neres

Postby Ajax Rules » Sat Jan 12, 2019 2:21 pm

wimpey wrote:Anyway, Neres. 11 M in China of 1 M hier. Afbreukrisico is enorm, Ajax zal hem willen verkopen.


Want? Die 11M is leuk voor Neres, niet voor Ajax.

Afbreukrisico is ook helemaal niet enorm. Neres heeft er giga-belang bij om in de zomer (of een ander moment) alsnog een droomcontract te kunnen tekenen.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20663
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: David Neres

Postby Ajax Rules » Sat Jan 12, 2019 2:25 pm

Yopii wrote: En nee, dat ge*** over meer elf basisspelers gaat er bij mij niet in en bij Neres ongetwijfeld ook niet. Als je niet bij de eerste elf hoort, ben je dus géén basisspeler.


Het doet er niet toe hoe je het noemt. Feit is dat Ajax hem wil houden, omdat ze hem belangrijk vinden.

Ook niet relevant of het er bij Neres wel of niet ingaat. Ajax moet hem duidelijk maken dat hij net heeft bijgetekend en op zijn vroegst in de zomer kan vertrekken; dat hij met zijn voeten kan stampen; zich ziek kan melden; wat dan ook; maar dat Ajax hem niet gaat laten gaan in deze window.

Die jongen zal zeker even nerveus worden en zich afvragen of zo'n trein ooit nog een keer langs komt rijden. Maar uiteindelijk zal hij inzien dat hij nu niets heeft en ervoor moet zorgen om komende zomer minimaal een even mooie transfer kan gaan maken. Dat kan alleen door te knallen.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20663
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: David Neres

Postby Yopii » Sat Jan 12, 2019 2:40 pm

Ja, dat zal allemaal wel, of niet.

Sommige voetballers zetten zich gemakkelijk over zo'n teleurstelling heen, andere niet. Het zijn net mensen.

Misschien komt er nog eens zo'n bod, misschien niet. Bij Matthijs de Ligt weet je dat hij steeds meer waard wordt, bij Neres niet.
Yopii
 
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: David Neres

Postby Ajax Rules » Sat Jan 12, 2019 2:43 pm

Yopii wrote:Sommige voetballers zetten zich gemakkelijk over zo'n teleurstelling heen, andere niet. .


Klopt.

Yopii wrote: Misschien komt er nog eens zo'n bod, misschien niet.


Inderdaad. We gaan het zien. Maar ze moeten hem niet verkopen. En Ajax heeft dat ook echt in eigen hand. Ze hoeven nu echt geen rekening te houden met hoe Neres dingen wel of niet ziet. Als club moet je altijd in redelijkheid meedenken met spelers (zie Frenkie, De Ligt), maar je hoeft als club echt niet in de winterstop mee te werken. Geen zichzelf respecterende club zou dat ook doen in deze situatie.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20663
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: David Neres

Postby Yopii » Sat Jan 12, 2019 2:54 pm

Mwah, er verkassen heel wat spelers omdat ze het niet meer naar hun zin hebben, het niet kunnen verkroppen dat ze op de bank zitten, enz. Banken is ook niet goed voor de marktwaarde van een speler.

Ooit verkocht Ajax in de winterstop Suarez (net iets belangrijker voor het team dan Neres) en toch werd het kampioen. Het is ook gebeurd dat iedereen bleef en dat het niet lukte. Misschien raakt Neres wel geblesseerd of speelt hij amper. Misschien raakt hij geen knikker meer. Je kunt niet a priori aannemen dat Ajax meer titelkans heeft met Neres dan zonder Neres.

Ik begrijp heel goed dat die jongen de kans wil pakken. Elf miljoen salaris....poeh. Zelfs als het de helft is, blijft het extravagant voor een speler van zijn status.
Yopii
 
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: David Neres

Postby Ajax Rules » Sat Jan 12, 2019 2:59 pm

Yopii wrote:Mwah, er verkassen heel wat spelers omdat ze het niet meer naar hun zin hebben, het niet kunnen verkroppen dat ze op de bank zitten, enz. Banken is ook niet goed voor de marktwaarde van een speler.

Ooit verkocht Ajax in de winterstop Suarez (net iets belangrijker voor het team dan Neres) en toch werd het kampioen. Het is ook gebeurd dat iedereen bleef en dat het niet lukte. Misschien raakt Neres wel geblesseerd of speelt hij amper. Misschien raakt hij geen knikker meer. Je kunt niet a priori aannemen dat Ajax meer titelkans heeft met Neres dan zonder Neres. .


Er zijn geen garanties in het voetbal (of in het leven), maar beleid maken gaat over het maximaliseren van je kansen. Jouw redenatie volgend kun je nu Ziyech en De Ligt en Frenkie en Onana allemaal verkopen, want misschien raken ze allemaal geen knikker meer.


Yopii wrote:Ik begrijp heel goed dat die jongen de kans wil pakken. Elf miljoen salaris....poeh. Zelfs als het de helft is, blijft het extravagant voor een speler van zijn status.


Wie niet? Dat is het punt toch totaal niet?
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20663
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: David Neres

Postby Yopii » Sat Jan 12, 2019 3:12 pm

Voetbal is geen wetenschap, AR, je kunt het toeval juist niet uitsluiten. In zo'n geval blijft het een gok, je kunt niet weten wat het beste is. Als Frenkie de Jong straks compleet van de wereld raakt door alle transferperikelen, had je hem beter kunnen verkopen, bijvoorbeeld.

Je herinnert je vast nog het gedoe rond de transfers van Jonk en Bergkamp naar Inter. LVG was er achteraf van overtuigd dat Ajax daardoor de titel miste. Misschien was het zelfs beter gegaan zonder Bergkamp en Jonk dan met hen, want ze bakten er niets meer van. Had je dat de supporters eerder, in de winterstop toen, gezegd, dan hadden ze dat niet geloofd. Dan hadden ze collectief geroepen dat het een ramp zou zijn als een van de twee in de winterstop vertrok, en dat Ajax hen vooral aan hun contract moest houden.

Evident is natuurlijk dat je beter geen half team kunt verkopen in de winterstop. Maar ja, in de winterstop willen de meeste spelers ook niet weg.

Je mist mijn punt: misschien krijgt Neres nooit meer zo'n aanbod. Hij zal behoorlijk de pest in hebben.
Yopii
 
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: David Neres

Postby Ajax Rules » Sat Jan 12, 2019 3:25 pm

Yopii wrote:Voetbal is geen wetenschap, AR, je kunt het toeval juist niet uitsluiten. .


Dat zeg ik toch ook??? :confused.gif:

Yopii wrote:In zo'n geval blijft het een gok, je kunt niet weten wat het beste is.


Nou, dat lijkt me een heel vreemde en onwenselijke benadering voor een beleidsmaker. Ja, er zijn onzekerheden. Maar de beleidsmaker moet in die onzekere wereld een intelligente keuze maken die de beste KANSEN geeft op succes.

Yopii wrote: Je mist mijn punt: misschien krijgt Neres nooit meer zo'n aanbod. Hij zal behoorlijk de pest in hebben.


Ik mis je punt helemaal niet, want het is een open deur waar ik het uiteraard mee eens ben.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20663
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: David Neres

Postby wimpey » Sat Jan 12, 2019 3:40 pm

Bertolucci zal er alles aan doen om Neres in China te krijgen. De berichten lezend gaat het om heel veel geld.

1,5 jaar geleden moesten Younes en Viergever met een aflopend contract blijven, nu wordt Wober tegen geringe winst verkocht. En moet Neres blijven ondanks dat je hem met bijna 300% winst kan verpatsen. Ik kan dat niet volgen.

Sowieso: iemand die z'n salaris kan vertienvoudigen, die laat je toch gaan?
wimpey
 
Posts: 39734
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: David Neres

Postby Yopii » Sat Jan 12, 2019 3:49 pm

Terecht, dat moet Bertolucci ook doen. Hij moet voor zijn speler opkomen.

Ik ben het met je eens, je kunt die jongen niet tegenhouden. Niet als het inderdaad gaat om de bedragen die genoemd worden.

Op het moment dat Bertolucci tegen Overmars zegt dat hij nooit meer een speler bij Ajax zal plaatsen als Neres niet weg mag, moet je zien hoe snel Overmars overstag gaat. Ajax heeft veel geïnvesteerd in goede contacten met makelaars met als doel grote talenten uit Zuid-Amerika binnen te krijgen. Bertolucci is een van de grote spelers, die wil je te vriend houden.

Kortom, het lijkt me zeker niet uitgesloten dat Ajax Neres laat gaan. Dan zal er wel een andere speler gehaald worden, bijvoorbeeld die Deense jongen.
Yopii
 
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: David Neres

Postby 999 » Sat Jan 12, 2019 4:00 pm

Misschien kloppen de bedragen niet.43 Miljoen voor een speler die een paar goede optredens had in de CL.
User avatar
999
 
Posts: 47671
Joined: Thu Sep 25, 2003 6:53 pm

Re: David Neres

Postby Yopii » Sat Jan 12, 2019 4:20 pm

Dat weten we natuurlijk niet.

Wat we wel weten, is dat Neres daar bizar veel kan verdienen, anders wilde hij er niet heen.
Yopii
 
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: David Neres

Postby Lionel » Sat Jan 12, 2019 4:27 pm

Misschien heeft hij wel Chinese voorouders? :hypocrite.gif:
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 36688
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: David Neres

Postby Marillion » Sat Jan 12, 2019 4:32 pm

Dat een speler elders véél meer kan gaan verdienen is iets waar je zeker rekening mee moet houden. Maar het is slechts één van de factoren. De kansen van Ajax in de tweede seizoenshelft zijn toch ook gewoon een factor?

Ajax heeft geprobeerd om Lainez te halen. Het lijkt me duidelijk dat Neres in dat geval had mogen vertrekken. Nu dat mislukt is het maar de vraag of er een capabele vervanger gevonden kan worden. Op Bandé hoeven we ook nog niet te rekenen. Moet Ajax zichzelf dan verzwakken enkel omdat Neres elders een hoop geld kan verdienen? Dat lijkt me niet. Spreek desnoods af dat hij in de zomer die stap wel mag maken. Nu moet het behalen van de landstitel gewoon centraal staan. Alles wat een negatieve impact op onze titelkansen heeft moeten we niet aan beginnen.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26475
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: David Neres

Postby brigade zuid » Sun Jan 13, 2019 12:05 pm

Als je al met al kijkt naar de periode van Neres bij Ajax. In het begin werd hij aan zijn lot overgelaten, toen kwam Wamberto erbij voor een stukje begeleiding, hij werd MVP van de Eredivise en als beloning werd hij vervolgens ofwel op de bank gezet ofwel op allerlei verschillende plekken in het elftal behalve zijn favoriete plek. Dan kan hij in China 10 keer zoveel verdienen maar daar werkt Ajax dan weer niet aan mee omdat Overmars te lui is om naar Mexico te vliegen om de deal met Lainez te beklinken.
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 22421
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: David Neres

Postby Giacomo Puccini » Sun Jan 13, 2019 12:30 pm

Tadic of Zyech of Donny kan zo maar tegen een blessure oplopen, dan heb je een speler als Neres keihard nodig. Als invaller gaat hij sowieso zijn speeltijd krijgen, wat dat betreft heeft Ten Hag hem wel te kort gedaan de afgelopen maanden (en daarmee ook Ajax te kort gedaan).

Neres heeft perspectief genoeg. Kan dit seizoen nog om de prijzen meedoen, kan mooie CL wedstrijden spelen. Heeft over een half jaar goede kans op een basisplek (Zyech vertrekt) en treinen komen er voor een talentvolle Braziliaan van 21 nog volop voorbij. Eerst was het Dortmund, nu China en straks is het de PL of PD. Dat weet hij ook wel, volgens mij maken wij ons hier veel drukker om China dan Neres zelf doet. Die bedragen lijken me ook uit de lucht gegrepen trouwens, al zal hij daar ongetwijfeld meer kunnen verdienen dan hier. Voor Neres is dat volgens mij niet het allerbelangrijkste in deze fase van zijn carriere anders was hij in de eerste plaats al niet naar Ajax gekomen.

We gaan de komende maanden onze handjes dichtknijpen met Neres, let maar op :biggthumpup.gif:
Ajax!
User avatar
Giacomo Puccini
 
Posts: 5921
Joined: Tue Mar 07, 2006 10:28 pm
Location: Breda

Re: David Neres

Postby Mr. Ajax » Sun Jan 13, 2019 12:49 pm

Yopii wrote:
Wat we wel weten, is dat Neres daar bizar veel kan verdienen, anders wilde hij er niet heen.


Op basis waarvan heb jij besloten dat Neres er zelf heen wilt? Dat heeft hij toch helemaal niet gezegd? Of heb ik iets gemist?
- Fiat Justitia Ruat Caelum -
Mr. Ajax
 
Posts: 11713
Joined: Fri Sep 26, 2003 3:32 pm

Re: David Neres

Postby Gezond verstand » Mon Jan 14, 2019 8:39 am

Sterker nog, Neres heeft gezegd dat hij een contract bij Ajax heeft en dat hij zich concentreerd op het heden
Fans van andere clubs
Ben je fan van een andere club, dan ben je welkom. Zolang je je maar niet al te provocerend gedraagt
User avatar
Gezond verstand
 
Posts: 1913
Joined: Sat Sep 09, 2017 2:35 am

PreviousNext

Return to Ajax Spelers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

ogame oyna