ogame oyna
ogame oyna

Marc Overmars

Alles over Ajax in z'n algemeenheid.

Moderator: mods

Re: Marc Overmars

Postby Ajaciedjuh » Sun Jan 27, 2019 4:08 pm

mattie wrote:Please gaat naar Arsenal...
Mag duidelijk zijn dat dit Ajax na de winterstop op jouw conto geschreven mag worden...

Wat een onzin. Zelfde ploeg als de eerste helft, toen we erbovenuit staken.

Dit is puur mentaal.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20896
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Marc Overmars

Postby mattie » Sun Jan 27, 2019 5:22 pm

Ajaciedjuh wrote:
mattie wrote:Please gaat naar Arsenal...
Mag duidelijk zijn dat dit Ajax na de winterstop op jouw conto geschreven mag worden...

Wat een onzin. Zelfde ploeg als de eerste helft, toen we erbovenuit staken.Dit is puur mentaal.


Allemaal eilandjes en bv 's bij Ajax... verkoop Wober.. en Magallan halen.. Foutje bedankt
Winnaar AT Toto 2018/2019...

Ben benieuwd wat het nieuwe seizoen gaat brengen
User avatar
mattie
AT WC 2010 winner, AT Toto winner 11/12, 14/15, 18/19
 
Posts: 7649
Joined: Thu Jun 10, 2004 9:10 pm

Re: Marc Overmars

Postby Gezond verstand » Mon Jan 28, 2019 1:58 pm

mattie wrote:Please gaat naar Arsenal...
Mag duidelijk zijn dat dit Ajax na de winterstop op jouw conto geschreven mag worden...


Man man man, neem je Xanax, of je andere medicatie tegen je manisch depressiefheid. Een gelijkspel en een onthutsende nederlaag, en alles is weer kut. Pffff.
Fans van andere clubs
Ben je fan van een andere club, dan ben je welkom. Zolang je je maar niet al te provocerend gedraagt
User avatar
Gezond verstand
 
Posts: 1913
Joined: Sat Sep 09, 2017 2:35 am

Re: Marc Overmars

Postby Historicus » Wed Feb 06, 2019 1:06 pm

Martin van Geel over de bijnaam Marc Netto https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/86 ... etto-.html
Historicus
 
Posts: 995
Joined: Tue Mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Marc Overmars

Postby zeux » Wed Feb 13, 2019 9:43 am

NRC:

‘Bij Ajax kan je niet bouwen aan de lange termijn. Daar heb ik vrede mee’
Interview Marc Overmars Een vijfde jaar zonder titel dreigt bij Ajax, net nu Marc Overmars het technisch beleid voor elkaar had. „Het is goed dat er één baas is.”
Bart Hinke
11 februari 2019
Leestijd 6 minuten

Een stukje Marc Overmars (45) is blijven hangen in de vorige eeuw. Als speler al had hij een collectie van trapauto’s, nog steeds verzamelt hij emaillen reclameborden. „Ik ben van de oude stempel. Niet qua leeftijd, maar wel qua denkwijze.” De heftigheid van nieuwe media gaan aan hem voorbij, zegt hij. „Ik lees ’s ochtends een krantje, that’s it. Ik heb niks met social media, ik krijg er steeds meer afkeer van. Mensen die continu hun tijd daaraan besteden. Pff. Dat gezeik.”

Afgelopen vrijdag, de dag voor Heracles-uit, is Overmars nog een Ajax-bestuurder die „alle vertrouwen” heeft in het kampioenschap. Maar hij is ook een man die de mogelijkheid van een vijfde seizoen zonder titel onder ogen ziet. Het gesprek nadert het slot als hij reflecteert op zesenhalf jaar als directeur spelersbeleid. „Als het niet naar tevredenheid is kan de club zeggen: Marc, mooi geweest. Ik moet de uitdaging zien, zij moeten tevreden zijn. Als je geen kampioen wordt, dan is dat dramatisch. Aan de andere kant, je moet ook naar de goede dingen kijken. Wat in Europa gepresteerd is, is ongelooflijk goed.”

Woensdagavond volgt de bekroning voor een imposante Champions League-groepsfase, maar de achtste finale tegen Real Madrid wordt overschaduwd door de actualiteit van een elftal op drift. Hij speelde zelf tegen Real onder Louis van Gaal in 1995, toen Ajax in Bernabeu met 2-0 won. Maar op Overmars’ kantoor op trainingscomplex de Toekomst hangt een foto uit een ander tijdperk. Cruijff, Swart en Keizer in een open auto met de Europa Cup I in hun midden. „Wat valt je op? Kijk eens goed.” Hij doelt op de peuk in Cruijffs hand. „Onbestaanbaar nu.”

Toch nog even: de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord, twee weken geleden. „Het ging zes maanden lang zo goed. Ik weet nog als speler: als je overal schouderklopjes krijgt, dat gaat in je kop zitten”, zegt Overmars. „Bij schouderklopje nummer 86 denk je: ‘Jezus, ik ben echt de beste’. Daarom krijg je af en toe die mokerslag. Als een bokser die KO gaat. Als je daarna maar wel weer bij de les bent.”

Dat bleek niet. De nieuwe mokerslag, de 1-0 bij Heracles, vergalt veel – maar dat drukt vrijdag nog niet op zijn gemoed.


Lees ook: Ajax zwalkt voort, niemand staat op of weet wat te doen
Ajax staat komend weekend 1.016 dagen aaneen niet aan kop, een clubrecord. Gaat u daar onder gebukt?
„Nee. Het is natuurlijk niet goed, duidelijk. Maar ik geniet wel van Ajax. De wedstrijden die we gespeeld hebben, op een paar ketsers na, zijn gewoon mooi. Al ben ik hier in dienst, ik kijk er ook naar als voetballiefhebber. Dat vind ik heel belangrijk. Ik koop wel eens antiek, dan kom ik bij mensen langs en die zeggen: god, ik verheug me op die Europese avonden. Net als vroeger, dat mensen daar naar uit keken. Dat gevoel bij mezelf weer op te kunnen halen, dat is mijn drive.”

„Ik wist meteen: dat kampioenschap dat we weggegeven hebben bij De Graafschap [door een 1-1, mei 2016] gaat ons nog lang achtervolgen. Maar dat was een sportief debacle, zoiets komt eens in de twintig jaar voor. Kan ik mee leven. Het seizoen daarop word je op één punt geen kampioen omdat we de Europa League-finale spelen. Daar herinner ik mensen wel aan. We pakken wel de meeste Nederlandse punten in Europa, verreweg.”

Die finale halen is ook een titel, vindt u.
„Een dubbele titel. Zo zie ik het. Ik heb een Europa Cup gehaald als speler, dat wil ik als bestuurder ook. En dat we de finale hebben gehaald geeft mij enorm veel voldoening. Ja, we hebben verloren. Zo’n reeks van negentien extra wedstrijden valt haast niet te combineren met een competitie. Schalke-uit gingen we helemaal tot aan het gaatje, drie dagen later worden we van het veldje getikt bij PSV. Dan hoor je: ‘Lekker om in een ritme te zitten’. Ja, de eerste maanden, daarna loopt het energietankje leeg, ben je aangeschoten wild als je in het weekend een zware wedstrijd hebt. Dat is geen excuus, maar wel de reden dat we achter de feiten aanliepen. En dat is mijn werk: hoe vangen we dat in de toekomst beter op?”


Foto Bastiaan Heus
De laatste anderhalf jaar heeft hij het voetbalbedrijf bij Ajax grotendeels naar zijn hand gezet. Erik ten Hag is zijn gedroomde trainer, voor hem moest Marcel Keizer halverwege vorig seizoen wijken. Het ‘technisch hart’, waarin tot Kerst 2017 ook Dennis Bergkamp zat, werd in diezelfde winter afgewaardeerd van beslisbevoegd tot adviserend orgaan. Eerder al vertrok commissaris Theo van Duivenbode, die zich bezighield met spelersbeleid. Danny Blind volgde hem op.

Voelt u zich nu bevrijd?
Het is even stil. „Het is goed dat er één baas is.”

Waren het de omstandigheden die besluitvorming stroperig maakten, of was uzelf oorzaak?
„Ik denk dat er een clubprobleem intern was. Ik heb voor dit seizoen gezegd, de selectie is op tijd klaar. Dat is gebeurd, het team stond er. Zoveel wedstrijden ongeslagen in Europa, dat is niet zomaar. We hebben een team neergezet wat eigenlijk extreem is. Ja, je staat tweede. Maar als we ons alleen op de competitie konden focussen…”

Twee vingers in de neus?
„Dat zeg ik niet. Maar als je de beker en Europa weg zou laten, kun je het zeg maar voor tien jaar invullen.” Hij kijkt even omhoog, grijnst. „Ok, misschien niet helemaal. Kijk er is een ding heel moeilijk in Nederland: een team behouden. Spelers bij Barcelona blijven vijf jaar, bij Ajax niet meer. Wat een energie het ons niet gekost heeft om het huidige team bij elkaar te houden. We móesten door die voorrondes afgelopen zomer. Als dat niet goed was gegaan dan had ik ze hier één voor één gehad voor de deur. En heb je dat voor elkaar, dan weet je dat het maar voor één jaar is. Kijk het elftal van Peter Bosz, twee jaar terug. Je haalt de finale, maar kun je daar mee verder? Nee. Baf, de ploeg valt uit elkaar, keyplayers vertrekken . Ik heb daar vrede mee. Want ik weet hoe dat is bij Ajax, je kunt niet bouwen aan de langere termijn.”

Nog steeds niet, ondanks de financiële speklaag?
„Nee. Dat spreken we wel uit, en dat willen we graag: Europees meedoen. Maar ik heb hier nog nooit meegemaakt dat een goed elftal bij elkaar blijft. Dat we na die Europa League-finale in twee jaar weer een team hebben wat de mensen aanspreekt, vind ik heel knap. Er zit nu zoveel talent in. Maar als er eentje weg is, staat de volgende dag de volgende in de krant. En is die weg, zal het het keepertje worden. Daar heb je mee te maken.”

U shopt met een beurs die nog geen Nederlandse club ooit had. Tot voor kort was 1 miljoen jullie salarisplafond, nu is dat het gemiddelde voor basisspelers.
„Zou goed kunnen. Afgelopen anderhalf jaar is daar flink aan gesleuteld. Dat is een van mijn jobs, die balans binnen de spelersgroep. Als ze het goed doen, ben ik de eerste die naar ze toe komt: ‘Je hoeft niet te verlengen, je krijgt er gewoon wat bij.’ Ik ben steeds aan het kijken: die moet bijgetrokken worden, nou die weer. Dat is heel belangrijk. Ik verdiende op mijn 18e ook niet wat ik kreeg op mijn 25e. Maar je moet het moment voor zijn dat spelers en zaakwaarnemers gaan mopperen.”


Lees ook het portret over Marc Overmars: Hij smeedde de duurste Nederlandse sportploeg ooit
U heeft daar ervaring mee: spelers die gaan nog voor hun debuut of kort erna.
„De voetballerij is zo veranderd. De dynamiek erachter, van familie, zaakwaarnemers, van clubs. Dat kun je je niet voorstellen. Ik ben daarin ook wat gaan afstoten. Ik sprak laatst met mensen van Chelsea, die zeiden: ‘We hebben er één die regelt het voor onder-17, één voor onder-19, één voor Jong Chelsea en twee voor het eerste team.’ Doe ik in mijn eentje. Jaren gedaan. Niet dat ik daarmee wil zeggen: wat heb ik dat goed gedaan. Nee, want ik miste veel dingen. Die jonkies aandacht geven. Elk spelertje wil één keer zitten, twee keer zitten. Nog een vervolgafspraak. Zit je drie keer. Nou, je hebt 75 contractspelers. Niet te doen.”

Hij noemt Saïd Ouaali (hoofd jeugdopleiding) en Casimir Westerveld (hoofd jeugdscouting), die nu de gesprekken voeren met ouders en zaakwaarnemers bij de jeugd. „Wel met terugkoppeling naar mij. De jeugd is natuurlijk heel belangrijk, het is prettig als de voetbaldirecteur er altijd bij zit. Dat snap ik wel, alleen ik merk dat dat te veel werd voor mijn bordje. Die aandacht leidt uiteindelijk af van Ajax 1, waar ik op word afgerekend.”

Gaat u nu vooral spelers aantrekken van midtwintig, op de top van hun carrière?
„Daar willen we wel meer in investeren. Je krijgt niet elk jaar een team met extreme talenten waar de hele wereld achteraan zit. Overwinteren in de Champions League ga je niet elk jaar realiseren. Mensen denken dat misschien, omdat wij nu ook twee dure jongens halen. Nou, andere clubs hebben er twintig in die categorie van die kwaliteit en met dat salaris.

„Maar ik heb wel vertrouwen in volgend seizoen. Als ik nu de blauwdruk zie, dan word ik daar vrolijk van. Al moeten die aankopen nog wel lukken.”

U verkoopt Frenkie de Jong voor 75 miljoen, netto blijft daar misschien 55 miljoen van over. Wat betekent zo’n meevaller voor het uitgavenpatroon?
„Als je forse nieuwe contracten afsluit en het gaat een paar jaar slecht, dan gaat het er met dezelfde noodgang aan de achterkant uit. Het goede is als dat een of twee, of drie jaar gebeurt dan valt Ajax niet om. Er komt heel veel binnen. Maar ja, het vastleggen van onze eigen talenten kost ook veel meer dan een paar jaar geleden.

De opleiding kost ook 11 miljoen per jaar. En overal waar je aanklopt vragen ze de hoofdprijs. Ik heb een half jaartje geleden geïnformeerd naar een speler, in Nederland. Vragen ze ons drie keer zoveel als waar hij uiteindelijk voor is verkocht. Die speelt nu ergens anders in de eredivisie.

„Ik vind het ook mooi als een deel van het geld in Nederland blijft, als het kan. De bedragen die Willem II van ons krijgt zijn ongekend. Ik hoop dat ze dat hergebruiken, dat ze jeugdtrainers of scouts fulltime aan kunnen stellen.” Opleidingsclubs Willem II en RKC delen een doorverkooppercentage van vijftien procent dat werd afgesproken toen De Jong in 2015 voor één euro naar Ajax ging.

U had toch gewoon liever De Jong in 2015 afgetikt voor een half miljoen.
Hij grijnst zuinigjes, de man die afgelopen week door Voetbal International omschreven werd als Sinterklaas en Scrooge ineen. „Achteraf gezien heb ik te veel weggegeven. Iets te veel.”
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring
User avatar
zeux
 
Posts: 20485
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:30 pm

Re: Marc Overmars

Postby brigade zuid » Wed Feb 13, 2019 7:24 pm

Welke speler zal Overmars bedoelen? Angelino, Dumfries, Larsson?
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 22421
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: Marc Overmars

Postby Lionel » Thu Feb 14, 2019 11:19 pm

Lijkt me Angelino. Dat City voor hem de hoofdprijs wilde omdat Ajax dat ook vraagt voor Frenkie en De Ligt.

Larsson speelt al langer voor Feyenoord.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 36688
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Marc Overmars

Postby Cruijff » Thu Feb 14, 2019 11:26 pm

En Larsson is ook bij lange na niet goed bevonden.
Werd flink gepusht in de media, maar Ajax vond hem verreweg niet goed genoeg.
Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19676
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Marc Overmars

Postby Duke » Mon Mar 18, 2019 4:10 pm

Ajax verlengt contract Overmars tot en met 2024

Marc Overmars zal tot zeker juni 2024 verbonden zijn aan Ajax. De Raad van Commissarissen wil het contract met de directeur voetbalzaken verlengen. Bij de eerstvolgende vergadering met de aandeelhouders kan Overmars herbenoemd worden.

,,Er zijn bij Ajax nog genoeg uitdagingen en ik heb het hier naar mijn zin”, vertelt Overmars. ,,We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal. Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit.”

President-commissaris Leen Meijaard: ,,Marc Overmars liet ons weten sterk het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Ajax. Hij weet dat wij erg tevreden zijn over zijn functioneren. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen die Ajax zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt in de jaren waarin hij deel uitmaakt van de directie”, vertelt president-commissaris Leen Meijaard. ,, Voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van Ajax is het ook van belang dat op sleutelposities zoals deze duidelijkheid is over de toekomst. Kortom: we zijn blij dat Marc Overmars zich voor een langere periode aan Ajax wil verbinden.”

De 45-jarige Overmars is sinds 2012 onderdeel van de directie van Ajax. Daarvoor was hij commissaris voetbalzaken bij Go Ahead Eagles en techniektrainer bij de Amsterdammers. De afgelopen maanden gingen er geruchten dat Overmars de overstap zou maken naar Arsenal, maar hij blijkt nu toch bij Ajax te blijven.

www.ad.nl
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31488
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: Marc Overmars

Postby Arthur » Mon Mar 18, 2019 4:23 pm

Top!
Better to remain silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
User avatar
Arthur
 
Posts: 9949
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:43 pm

Re: Marc Overmars

Postby wimpey » Mon Mar 18, 2019 4:26 pm

Arthur wrote:Top!


Oh ja? Doet ie het qua invulling van opleiding en aankopen zo goed dan?
wimpey
 
Posts: 39734
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Marc Overmars

Postby Cruijff » Mon Mar 18, 2019 4:41 pm

wimpey wrote:
Arthur wrote:Top!


Oh ja? Doet ie het qua invulling van opleiding en aankopen zo goed dan?


De Ajax selectie die hij jaar in jaar uit samenstelt wint elk jaar de landstitel :hypocrite.gif: dat lijkt me reden voor een polonaise genoeg. :hypocrite.gif:

Doet me een beetje denken aan Sneijder 2007 en Milik 2016 deze verlenging. Eerst contract opwaarderen en pal daarna een transfer naar Madrid / Napoli / Arsenal laten maken. :blush.gif:
Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19676
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Marc Overmars

Postby Gaizka1985 » Mon Mar 18, 2019 5:02 pm

wimpey wrote:
Arthur wrote:Top!


Oh ja? Doet ie het qua invulling van opleiding en aankopen zo goed dan?


Ajax heeft er financieel nog nooit zo goed voor gestaan, dan is mede zijn verdienste. Ik ben ook blij dat hij aanblijft :biggthumpup.gif:
Gaizka1985
 
Posts: 1445
Joined: Mon Apr 11, 2016 3:12 pm

Re: Marc Overmars

Postby LucaS » Mon Mar 18, 2019 5:19 pm

Ajax heeft toch een vreselijke goede selectie staan nu? En een zeer goede financiële positie? Lijkt me dat hij daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd.
“The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it.”
― Neil deGrasse Tyson
User avatar
LucaS
 
Posts: 50017
Joined: Tue Mar 09, 2004 1:13 pm
Location: Amsterdam

Re: Marc Overmars

Postby Ajax Rules » Mon Mar 18, 2019 5:49 pm

In mijn ogen een zeer goede zaak.

Dit is een vak waar ervaring, een netwerk en clubspecifieke kennis/feeling een grote rol spelen. Hij is op dit moment vele malen waardevoller voor onze club dan bij zijn aantreden (toen ik hem nog te licht vond). Daarnaast heeft hij inmiddels laten zien dat hij hard en daadkrachtig kan optreden (zelfs als er voetbalvrienden in het geding zijn), dat hij goed kan verkopen, dat hij meer een pragmaticus is dan een dogmaticus (gelukkig geen typische exponent van de Ajax-school) , en dat hij een sterke selectie kan neerzetten zonder dat de financiële positie eronder lijdt (integendeel).

Minpunt (al kan ik het niet helemaal overzien) is dat mijn indruk is dat het bij de jeugdopleiding niet super loopt en ik me afvraag of Overmars dat ook vindt.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20663
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Marc Overmars

Postby Ajaciedjuh » Mon Mar 18, 2019 6:52 pm

Ik ben ee ook blij mee. :biggthumpup.gif:

Continuïteit op de ingeslagen weg.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20896
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Marc Overmars

Postby wimpey » Mon Mar 18, 2019 7:13 pm

Ajaciedjuh wrote: Continuïteit op de ingeslagen weg.


Welke continuïteit? In 2015/16 en 2017/18 diepe dalen, in 2016/17 en 2018/19 hoge pieken.

Ik had juist graag een nieuwe TD en AD gezien. VD Sar heeft de fam. Nouri nóg meer onmenselijk leed bezorgd dan die arme mensen toch al moesten doorstaan.

Overmars kan blijkbaar goed onderhandelen. Dat kunnen er wel meer. De vraag is of de man voldoende kennis in huis heeft om opleiding, scouting en samenstelling van de A-selectie in goede banen te leiden. Daar kunnen we oprecht vraagtekens bij zetten.

Bovendien: ik kan dat gestumper met spiekbriefjes tijdens speeches echt niet aanzien. Doe een cursus presenteren. Ze verdienen een fortuin en hebben de verbale kwaliteiten van een kind uit groep 7.
wimpey
 
Posts: 39734
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Marc Overmars

Postby Marillion » Mon Mar 18, 2019 8:19 pm

Dat laatste is vooral iets voor Van der Sar. Hij moet de club vertegenwoordigen.

Overmars heeft zeker niet alles goed gedaan maar als je enthousiast bent over Ten Hag dan moet je hem daar toch wel de credits voor geven. Dat was echt een zet van onze TD, tegen de stroom in bovendien. In het transferbeleid zijn missers gemaakt maar ook voltreffers. Overmars is volgens mij de man die het salarisplafond heeft gesloopt en ook degene die heeft gekozen voor serieuze investeringen in spelers.

Zijn opdracht voor volgend seizoen is een hele zware. Niet alleen moeten een aantal belangrijke spelers worden vervangen. Hij zal ook iets moeten doen aan de te smalle basis.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26475
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Marc Overmars

Postby Yopii » Mon Mar 18, 2019 11:24 pm

De RVC is uiteraard erg tevreden want de miljoenen stromen binnen.

Ikzou wel weer eens een nieuwe prijs in onze prijzenkast willen zien en dan bedoel ik niet die dennenappel. :blush.gif:
Yopii
 
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Marc Overmars

Postby Toppie » Tue Mar 19, 2019 8:58 am

Dubbel gevoel , heel veel geld en geen titels, dan blijf ik erbij meer een Bank uitstraling hebben dan een voetbalclub. Buiten de successen tussentijds en geen zilverwerk winnen :blush.gif:
User avatar
Toppie
 
Posts: 10022
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

Re: Marc Overmars

Postby Ajax Rules » Tue Mar 19, 2019 9:13 am

Yopii wrote:De RVC is uiteraard erg tevreden want de miljoenen stromen binnen.

Ikzou wel weer eens een nieuwe prijs in onze prijzenkast willen zien en dan bedoel ik niet die dennenappel. :blush.gif:


Onderbouw nou eens waarom de RVC op de miljoenen is gefocust en de prijzen ondergeschikt vindt. Dit wordt continu geroepen (door jou), maar waarom denk je dat? :confused.gif:
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20663
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Marc Overmars

Postby zeux » Tue Mar 19, 2019 9:21 am

Ik schrok zelf nogal dat Sar bij een van die praatprogramma’s aangaf dat kopen Arena een serieuze optie is.

Ik zou dat slechte zaak vinden. Met voetbal alleen run je een tent als de Arena niet. En ik vind het geen goede zaak als de bv Ajax een zalenverhuurbedrijf wordt.

Alle focus - en investering - moet bij het voetbal liggen, wat mij betreft.
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring
User avatar
zeux
 
Posts: 20485
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:30 pm

Re: Marc Overmars

Postby Mano » Tue Mar 19, 2019 9:26 am

Azijnzeikers

in de laatste 20 jaar zijn er 6 kampioenschappen voor Ajax. Wat een dramatisch getal is.

Overmars heeft er tenminste 4 gehaald, een Finale EL sinds 1992 en kwartfinale CL and still counting...
Dat is meer dan alle andere TD's bij elkaar.

Klagen kan iedereen, maar als iemand een betere weet, hoor ik het graag....
Oh, en wel iemand met een cv.

De lijst met miskopen is altijd een paradepaardje van een paar AT'ers
maar noem andere TD's en je kan ook een waslijst opnoemen van miskopen.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5995
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Marc Overmars

Postby Marillion » Tue Mar 19, 2019 9:36 am

Yopii wrote:De RVC is uiteraard erg tevreden want de miljoenen stromen binnen.

Ik zou wel weer eens een nieuwe prijs in onze prijzenkast willen zien en dan bedoel ik niet die dennenappel. :blush.gif:


Absoluut, dat moet op de eerste plaats staan. Op basis van zijn handelen denk ik overigens dat Overmars er net zo tegenaan kijkt. Hij is namelijk niet alleen de man van de onderhandelingen maar ook de man die stevig heeft geïnvesteerd in de selectie. Investeren in spelers als Tadic en Blind doe je namelijk echt om het elftal sterker te maken. En dat kun je ook zeggen van het opwaarderen van bestaande contracten (Ziyech bijvoorbeeld).

Er is op zijn aankoopbeleid absoluut het nodige aan te merken. Maar de koerswijziging die is ingezet toen Overmars de macht naar zich toe heeft getrokken is toch wel op prestaties gericht.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26475
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Marc Overmars

Postby wimpey » Tue Mar 19, 2019 9:37 am

Ajax Rules wrote:Onderbouw nou eens waarom de RVC op de miljoenen is gefocust en de prijzen ondergeschikt vindt. Dit wordt continu geroepen (door jou), maar waarom denk je dat? :confused.gif:


Zou Overmars er nog zitten wanneer die miljoenen niét met bakken zouden binnen komen? Natuurlijk niet, want dan was het én geen prijzen én geen geld. Ik denk dat joey gewoon gelijk heeft.

Ik vind het nogal wat dat Overmars nog eens 5 jaar mag blijven. Zo goed verstaat hij z'n vak i.m.o. niet. Een trits aan miskopen, FdB te lang laten zitten, Bergkamp wint van Bosz, Keizer aanstellen, Keizer en Bergkamp eruit. Hij heeft Jonk laten vallen, wiens vertrek nogal impact lijkt te hebben gehad op de kwaliteit van de opleiding. De wijze waarop de voltallige directie is omgegaan met de casus-Nouri vind ik beschamend, die lui hebben Ajax ernstige imago-schade berokkend.

Ik vind het ook wat overdreven dat Overmars zoveel lof krijgt v.w.b. verkopen. De markt bepaalt de prijs, niet de Marc. De man maakte in de zomer van 2017 een potje van het technisch beleid. In 2018/19 staat er een individueel goede selectie, maar niet echt complementair aan elkaar. Je hebt na het vertrek van Wöber (een mega-flater) maar één CV van niveau en Ajax heeft een spitsenprobleem.

Al met al had ik hem graag naar Arsenal zien vertrekken. Sar als AD, Overmars als TD, Heitinga op de A1 en Ouaali als HO. Armoe troef, lijkt me.
wimpey
 
Posts: 39734
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

PreviousNext

Return to Algemene Zaken

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

ogame oyna