ogame oyna
ogame oyna

NEC

Hoe gaat het met de andere clubs in Nederland en Europa?

Moderator: mods

Re: NEC

Postby brigade zuid » Sun May 13, 2018 2:26 pm

Al 4-1 bij rust voor NEC, nog 2 doelpunten nodig. Wat een stresskippen daar bij Emmen.
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 21603
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: NEC

Postby Javiskamp » Sun May 13, 2018 2:34 pm

Tja... bijzondere wedstrijd waar NEC aan het kortste eind gaat trekken denk ik... maargoed... tussen het koken door is het wel aardig om te volgen
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby Ramona » Sun May 13, 2018 4:34 pm

Strijdend ten onder! Waarom niet eerder die inzet?!! :1evil.gif: :rules.gif:
User avatar
Ramona
Erelid, Toto winner 03/04, 17/18, EC 08
 
Posts: 32319
Joined: Fri Sep 12, 2003 5:58 pm
Location: Nijmegen

Re: NEC

Postby Javiskamp » Sun May 13, 2018 4:45 pm

Strijdend.... tsss... ja, deze wedstrijd ja.... dit hadden ze eerder dit seizoen moeten laten zien, maar sinds die Limbo er zit, heb ik dat niet meer gezien...neem aan dat deze Pup er uitvliegt... en de staf toegeeft een grote fout te hebben gemaakt...


Come onnnn Bogers... :biggrin.gif:
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby Wouter » Sun May 13, 2018 5:16 pm

Ramona wrote:Strijdend ten onder! Waarom niet eerder die inzet?!! :1evil.gif: :rules.gif:


Omdat ze anders niet lekker tegen Twente zouden kunnen ballen komend seizoen. :smallgrin.gif:
User avatar
Wouter
 
Posts: 11156
Joined: Mon Jun 21, 2004 12:35 pm
Location: Rotterdam

Re: NEC

Postby InnerHarbour » Sun May 13, 2018 9:41 pm

Mmmmm 4-1 winnen en niet doorgaan :confused.gif:
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 19316
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: NEC

Postby Javiskamp » Sun May 13, 2018 10:45 pm

Dat is omdat ze een hoop wedstrijden knullig hebben verneukt waar het totaal niet modig was.

Is denk ik een bewuste keus van de hoge heren geweest... anders kan ik al die keuzes niet verklaren.

Roda en twente als tegenstanders, de ‘beste spelers’ die zillen gaan en 0 interesse van je publiek volgend jaar... dus ik gol er op dat het zware jaren gaan worden in het Nijmeegse... qua voetjebal
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby InnerHarbour » Wed May 16, 2018 7:14 am

Hij is nog niet ontslagen :hypocrite.gif:

Pepijn Lijnders ontdekt dat de spelers van NEC geen machines zijn

NEC verraste in januari de voetbalwereld door trainer Adrie Bogers te vervangen door de Nederlandse assistent van Jürgen Klopp. Pepijn Lijnders (35) kwam, zag en verloor het gevecht om promotie. Hoe een jeugdige coach het slachtoffer werd van zijn eigen ambities.


De Goffert proeft tegen FC Emmen even hoe het is om heavy metal football te spelen. NEC zoekt met agressie de aanval, jaagt Emmen over het hele veld op en domineert de chaotische wedstrijd. Dat dit type voetbal niet de regel is geweest tijdens dit hectische seizoen, blijkt als Lijnders bij een 4-1 tussenstand de zeventienjarige aanvaller Ole Romeny naar de kant haalt en verdediger Guus Joppen voor hem in het veld brengt. Direct klinkt het Lijnders rot op vanaf de tribunes. Dat de wissel geboren is uit vermoeidheid van Romeny en leidt tot een aanvallendere veldbezetting, doet allang niet meer ter zake. De band tussen trainer en publiek, door Lijnders steevast betiteld als ‘een soort familie’, is daarvoor te veel beschadigd.

De meest curieuze trainerswissel in jaren blijkt immers verre van een onverdeeld succes. Als de clubleiding van NEC in januari besluit Adrie Bogers assistent te maken en Lijnders diens eerste klus als hoofdcoach te geven, staan de Nijmegenaren met een wedstrijd minder gespeeld twee punten achter op koploper Fortuna Sittard. Het elftal steekt in blakende vorm, heeft tijdens de eerste seizoenshelft slechts twee keer verloren en verovert in de eerste periode een ticket voor de play-offs.

Desondanks zorgt de aanstelling van Lijnders aanvankelijk voor enthousiasme. Na het mislopen van het WK en de desastreuze prestaties van Nederlandse clubs in Europa klinkt de roep om vernieuwing steeds luider. Dat is precies wat Lijnders belooft. Hij is de jongste coach in het Nederlandse betaalde voetbal en voldoet aan het profiel van wat in Duitsland smalend de laptoptrainer wordt genoemd. Lijnders stopt door een ernstige blessure snel als actieve voetballer en heeft vóór zijn benoeming in Nijmegen zeventien jaar ervaring opgedaan bij PSV, FC Porto en Liverpool.

Door de vliegende herstart van NEC nemen de verwachtingen voor Lijnders nog verder toe. In een oefenduel verpletteren de Nijmegenaren Eintracht Braunschweig, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, met 4-0. Daarna vagen de mannen van Lijnders bij zijn officiële debuut Go Ahead Eagles met 5-1 weg. De NEC-trein van Lijnders ligt direct al op topsnelheid, wat de aanzet blijkt tot een spectaculaire crash.

DE VAL
Met de kennis van nu denkt Lijnders te begrijpen waar het fout is gegaan. Tijdens het trainingskamp in Marbella overvoert hij zijn nieuwe groep met informatie. Het bestuur heeft hem gevraagd NEC met een attractieve speelstijl klaar te maken voor de Eredivisie. Een project dat gericht is op de lange termijn. Technisch directeur Remco Oversier spreekt bij de aanstelling van Lijnders niet over promotie of resultaat, maar wel over ‘de wijze van voetballen en het ontwikkelen van het team en individu tijdens trainingen,in combinatie met doorstroom van talenten uit onze academie’.

Die opdracht stimuleert Lijnders om vol enthousiasme zijn spelprincipes, die in grote lijnen overeenkomen met die van Liverpool, te introduceren. Dat doet hij met trainingsvormen die in Nederland ongebruikelijk zijn. Lijnders werkt met de regel dat zijn spelers binnen vijf tellen na balverlies de bal terug moeten hebben en binnen acht seconden, die tijd waarin de kans op een treffer het grootst is, na balwinst een doelpoging moeten ondernemen. Als het niet lukt om direct te schieten of te heroveren, fluit Lijnders de aanval af. Daarnaast pasthij talloze andere trucs toe om de chaos in de oefenvormen te laten toenemen. Bij afwerkvormen wordt bijvoorbeeld gewerkt met verschillende ballen, om omschakelmomenten te simuleren. Altijd een nieuwe bal, altijd een nieuwe situatie, luidt het adagium van Lijnders.

De groep reageert in eerste instantie goed op de nieuwe werkwijze. ‘Die week in Marbella was mijn beste trainingsweek ooit’, zegt Lijnders zelfs nu nog. ‘De spelers absorbeerden alles, dat was onvoorstelbaar.’ Zonedekking, direct druk zetten bij balverlies, de rol van de buitenspelers in het afjagen, de flexibele positionering in het aanvalsspel: alles lijkt gesneden koek voor de NEC-selectie. De ploeg wordt door Lijnders tot de tanden toe bewapend voor het thuisduel met Go Ahead. Ze leggen tijdens de overtuigende zege het dubbele aantal sprints op hoge intensiteit af ten opzichte van een gemiddelde wedstrijd tijdens de eerste seizoenshelft. Drie dagen later stelt Lijnders tien van deze basisspelers ook op tegen FC Oss. Na een enorme misser in de opbouw neemt Oss snel de leiding. Daarna heeft het vermoeide NEC niet de energie om het om te keren. Het verliest met 3-0. ‘Dat was een fout van mij’, erkent Lijnders schuldbewust. ‘Ik heb alles gedaan om de ploeg klaar te maken voor Go Ahead, maar het was onmogelijk voor de spelers om dit tijdens dezelfde week nóg een keer te doen. Dat is ook een kwestie van de groep beter leren kennen.’

In zijn wittebroodsweken maakt de beginnende trainer meer van dit soort fouten. Bij Liverpool is hij bijvoorbeeld gewend in een tien-tegen-nul-oefenvorm tactische accenten te verleggen. Op Melwood werkt het uitstekend wanneer hij Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah en Roberto Firmino zonder weerstand wat instructies meegeeft. Zij vertalen dit moeiteloos naar een partijspel en brengen dit daarna in de wedstrijd ten uitvoer. Bij NEC lopen de trainingsvormen soms ook soepel, maar in het stadion ziet Lijnders zelden iets terug van zijn tips.

Een andere complicatie is dat Mohamed Rayhi en Arnaut Groeneveld het trainingskamp hebben gemist. De buitenspelers zijn daardoor nauwelijks voorbereid op de nieuwe speelwijze, maar Lijnders stelt hen vanwege hun individuele klasse wel op. Dat vergroot de onzekerheid in het elftal. Zoals het ook niet helpt dat hij na een reeks slechte resultaten het systeem omgooit. Om niet te snel te veel te veranderen, kiest Lijnders voor een formatie met de punt naar voren op het middenveld. ‘Terwijl ik liever met een 6 speel, omdat ik dan altijd bescherming heb achter de spelers die pressen’, verklaart de NEC-coach. Tijdens het thuisduel met Jong PSV (2-0 winst) op 8 februari schakelt hij tijdens de wedstrijd succesvol om naar een middenveld met de punt naar achteren. Uit tegen MVV Maastricht probeert Lijnders dat acht dagen later vanaf de start en zijn ploeg verliest met 4-1.

De ongelukkige media-optredens van Lijnders dragen ook bij aan de val van NEC. Hij neemt voetbal erg serieus, praat in jargon dat is doorspekt met Engelse en Portugese termen en heeft moeite de vertaalslag te maken naar de achterban, voor wie voetbal een vorm van ontspanning is na een drukke werkweek. Vraag Lijnders hoe hij heeft getraind en hij begint aan een geestdriftig betoog. Vraag Lijnders hoe het kan dat NEC zo slecht presteert in uitwedstrijden en hij begint te hakkelen. Hij heeft die duels uitvoerig geanalyseerd en weet dat het spel niet zo slecht is geweest als de uitslag doet voorkomen. Tot de 4-0 afstraffing in de play-offs tegen FC Emmen heeft de tegenstander in geen enkele pot onder Lijnders meer doelpogingen dan NEC. En de kwaliteit van de kansen suggereert dat het veldspel ook buitenshuis vaak behoorlijk is, maar die boodschap krijgt hij niet over de bühne.

Van de eerste zeven duels onder Lijnders verliest NEC er vier. De nederlagen hebben een kenmerkend patroon. Vaak levert de eerste doelpoging van de tegenstander direct een treffer op. Met een achterstand op het scorebord begint NEC plots op twee gedachten te hinken. De aanvallers willen vooruit om druk te zetten, maar de laatste linie schuift niet langer op naar voren. Hierdoor wordt het veld veel te lang. De controleurs Mart Dijkstra en Gregor Breinburg hebben het daarnaast lastig de ruimtes in de as te dichten op de manier waarop Lijnders dat vraagt. ‘Bij tegenslag of vermoeidheid hadden we moeite om de nieuwe speelwijze goed uit te voeren’, analyseert de trainer.
DE BALANCEERACT

Gedurende de moeizame start loopt Lijnders het risico de steun van zijn elftal te verliezen. Het sentiment rond de ploeg slaat om en boze supporters wachten meermaals de spelersbus op. Door gesprekken met de selectie leert Lijnders dat hij te veel heeft gevraagd. ‘Ik dacht dat ik op hun tempo ging, maar dat bleek niet zo te zijn. De kritiek heeft natuurlijk invloed op hen. De trainingen en meetings kunnen nog zo goed zijn, maar als de resultaten uitblijven, slaat de twijfel toe. Coaching is zeventig procent emotie, werken met mensen en slechts dertig procent tactiek. Ik heb hier geleerd dat spelers geen machines zijn. Bij Liverpool leek dat soms wel zo. Tijdens trainingen zette ik voetballers op de juiste plek, dat was puur tactisch. De menselijke kant pakte Jürgen Klopp op. Daarom heb ik geen spijt dat ik op eigen benen ben gaan staan. Ik heb in een paar maanden veel geleerd. Ik ben niet alleen een betere trainer geworden, maar ook een beter mens.’

Het omslagpunt volgt voor Lijnders in de week voor de topper tegen Fortuna Sittard (1-1). Hij doet een aantal concessies aan zijn speelwijze. Behalve in het systeem keert Lijnders op drie andere punten terug naar meer vertrouwde patronen. ‘De rollen van de voorste vier heb ik wat aangepast. Het liefst wil ik dat de creatieve spelers net als bij Liverpool aan de binnenkant door elkaar bewegen, met heel veel vrijheid. Bij NEC voelen mijn buitenspelers zich prettiger vanaf de buitenkant. Die ruimte krijgen ze. Daarnaast heb ik de pressing aangepast. Eerst speelde ik puur vanuit de zone en probeerde ik een twee-tegen-een rondom de bal te krijgen. Nu starten we in de zone, maar komen we van daaruit man-tegen-man te staan. Daar voelen de spelers zich comfortabeler bij en sindsdien staan we beter in de omschakeling. Ook het voorbereiden van de pressie doen we anders. Ik wil het liefst van buiten de bal naar binnen dwingen en dan daar veroveren, om direct gevaar te stichten. Nu proberen we de tegenstander aan de buitenkant te houden. Iedereen zegt dat ik alles heb veranderd, maar ik heb juist heel veel geschipperd en hetzelfde gehouden.’

Tegelijkertijd probeert Lijnders vast te houden aan zijn visie over waar de ploeg naartoe moet. ‘De bestemming is hetzelfde gebleven, we hebben alleen de route aangepast. In het voetbal speel je altijd twee wedstrijden. Van de eerste zie je de uitslag op het scorebord. De tweede gaat om de manier waaróp je wil spelen, het spelidee. Die eerste wedstrijd mag je soms verliezen, de tweede nooit. Ik ben er trots op dat ik heb vastgehouden aan mijn visie.’

Deze balanceeract brengt de stabiliteit terug bij NEC. Van de laatste dertien competitiewedstrijden verliest het elftal er twee. Tegen FC Eindhoven (3-2 nederlaag) incasseren de Nijmegenaren twee treffers na een eigen hoekschop. Tijdens de herkansing tegen Jong Ajax, na een 2-0 verlies in de eerste pot die moet worden overgespeeld vanwege het inzetten van de geschorste Teun Bijleveld, verzuimt NEC de leiding in de Jupiler League te heroveren. Lijnders blikt terug: ‘Omdat we in 21 dagen zeven wedstrijden hadden gespeeld en dat veel energie had gekost, kozen we ervoor voor rust minder fanatiek druk te zetten dan gebruikelijk. Door de 1-0 achterstand hebben we dat in de tweede helft alsnog gedaan. Dat leverde kansen op, maar die hebben we niet afgemaakt.’

DE ONTLUISTERING
De door NEC gekoesterde hoop op een ontsnapping in de laatste speelronde blijkt ijdel. Het elftal van Lijnders bezwijkt onder de hoogspanning en speelt gelijk tegen FC Dordrecht. Jong Ajax wordt kampioen, Fortuna Sittard promoveert direct en NEC moet de play-offs in. Daarin is FC Emmen de eerste tegenstander, de ploeg waartegen Lijnders tijdens de vorige confrontatie (1-0 verlies) het slechtste veldspel onder zijn leiding heeft gezien. In de twaalf dagen die NEC heeft om zich voor te bereiden op Emmen, dunt de groep uit. Doelman Joris Delle wordt uit de selectie gezet, uitblinker Arnaut Groeneveld raakt geblesseerd en op de dag van het eerste duel blijkt linksback Calvin Verdonk ziek.

n Emmen stapelt het onheil zich verder op. Lijnders heeft een plan uitgedacht voor het tweeluik. Uit wil hij de schade beperken door met Janio Bikel, die sinds september niet meer in de basis gestaan heeft, een extra verdedigende middenvelder op te stellen. Drie dagen later moet NEC in De Goffert gaan stormen met Sven Braken en Steeven Langil in de voorhoede, aanvallers die terugkeren van een spierblessure en niet twee keer kunnen starten. Het idee van Lijnders is om in Drenthe met een 4-3-2-1-formatie het centrum dicht te houden en Emmen over de zijkant te dwingen. De praktijk is dat Emmen in de openings-fase NEC overloopt via de flanken. Na slechts acht minuten staat het 2-0 door twee corners. De ploeg die is gekomen om te overleven, moet plots het spel gaan maken. Dat lukt totaal niet. Mede door de tactische omzetting kan NEC niet terugvallen op vastigheden. De ontluistering resulteert in een 4-0 nederlaag. De 4-1 in eigen huis is onvoldoende om die schade te repareren.

Lijnders ziet hoe zijn promotiedroom uiteenspat. ‘Onbegrijpelijk, maar ook te verklaren. We moesten in Emmen die eerste tien minuten doorkomen. Er staat zó’n druk op die groep, dat is niet normaal. Vijf jaar onrust rond NEC komt er in deze duels uit. Het is alsof we aan het fietsen zijn met een lekke band. Je kunt ’m wel plakken, maar als je over een hobbeltje rijdt, dan gaat het toch weer mis.’
NEC-middenvelder Steeven Langil komt niet langs Gersom Klok van FC Emmen. Links Michael Chacón.

DE EINDBESTEMMING

Door de desastreuze ontknoping van het seizoen komt onherroepelijk de vraag op tafel of er nog een toekomst is voor Lijnders bij NEC. Door het instapmoment ligt de lat bijzonder hoog en de resultaten zijn teleurstellend gebleken. Lijnders vindt die conclusie te kortzichtig. ‘Er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben.’

Bij NEC lijkt er sprake te zijn van een groeiende kloof tussen de binnenwereld en buitenwereld. Dat valt te zien als Lijnders na de 3-3 remise tegen FC Dordrecht zegt dat zijn ploeg de titel niet in de laatste maanden verspeeld heeft. Hij refereert met die uitspraak aan de manier waarop NEC zich aanvankelijk heeft opgericht na de stroeve start onder zijn leiding. Lijnders denkt aan de band met zijn staf en spelers die verdiept is door de crisis, aan het niveau dat soms wordt gehaald op de trainingen en aan de pijnlijke lessen die hij zelf geleerd heeft door te verliezen.

De buitenwereld ziet een ploeg die de titel uit handen gegeven heeft na een curieuze trainerswissel, maar in interviews geen blijk lijkt te geven van de urgentie van dit probleem. Het onverbeterlijke optimisme wekt onbegrip op bij de achterban. Op de tribunes in De Goffert begrijpt niemand dat NEC beweert groei te zien tijdens de vier maanden waarin promotie naar de Eredivisie is verspeeld.

Misschien is in de communicatie nog het meeste fout gegaan tijdens het project-Lijnders. Wellicht was er meer begrip geweest voor de gemiste promotie als NEC had uitgelegd dat de club voor de lange termijn heeft ingezet op een visie die moet gaan leiden tot een moderne speelstijl. Waarbij zonedekking wordt gehanteerd in plaats van mandekking, wordt gevoetbald in een hogere intensiteit, meer flexibiliteit zit in de positionering, wordt gebroken met de trainingsstijl van simpele positie-spellen en spelers minder eenzijdig zijn. Op die punten claimt Lijnders vooruitgang: ‘We kunnen nu vanuit de zone spelen, in fases van wedstrijden dwingender zijn zonder de bal en de verdedigers zijn steeds comfortabeler met grote ruimtes in hun rug.’

NEC had kunnen voorspellen dat dit veranderingsproces meer tijd zou kosten dan een paar maanden en dat het daarmee een enorm risico nam in de strijd om promotie. Lijnders werd desondanks aangemoedigd direct veel van zijn ideeën te introduceren. Toen de aanpassingsproblemen en onrust rond de ploeg resulteerden in nederlagen, verscholen Van Schaik en Oversier zich. Niemand verklaarde de gemaakte keuzes, waardoor Lijnders na verloren duels steeds de ondankbare taak kreeg uit te leggen wat er fout gegaan was. Waarbij hij onmogelijk de koerswijziging in de winterstop kon duiden, omdat iedere uitspraak van hem over de eerste seizoenshelft impliciete kritiek zou bevatten op zijn assistent Bogers. Lijnders verzoop tijdens zijn eerste maanden, mede doordat de rest van de organisatie geen nat pak wilde halen bij een poging hem te redden.

De trainer hoopt dat hij volgend seizoen de kans krijgt alsnog te slagen. ‘Ik zie heel veel gelijkenissen tussen NEC en het eerste seizoen van Jürgen Klopp bij Liverpool. Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC. Bijna iedere kans voor de tegenstander was raak en zelf waren we een stuk minder effectief. Maar de trainingen waren top, daar zagen we ontwikkeling. Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch. Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen. Dat kost tijd, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat we de eindbestemming gaan bereiken bij NEC.’

PROMOTIE GEMIST: ONTSLAGEN EN VERKOPEN DREIGEN

De gemiste promotie van NEC heeft enorme gevolgen. Gregor Breinburg is de eerste die dat duidelijk maakt als hij vlak na de 4-1 zege op FC Emmen vertelt dat hij vertrekt. ‘We hadden al een akkoord over contractverlenging bij promotie’, voegt de 26-jarige middenvelder toe. Tal van andere plannen die waren gemaakt voor een terugkeer naar de Eredivisie, komen eveneens onder druk. Denk bijvoorbeeld aan het akkoord dat is bereikt met de gemeente Nijmegen om De Goffert te kopen voor 7,6 miljoen euro. Die optie kan tot 31 december 2019 worden gelicht en is gekoppeld aan een vernieuwing en uitbreiding van het stadion. Zonder Eredivisie-voetbal is het voor externe investeerders minder aantrekkelijk daarin te stappen. Door de uitgebleven promotie zullen daarnaast de televisie-inkomsten dalen en ligt ook een afname van bezoekersaantallen voor de hand. Over dit seizoen heeft NEC een verlies begroot in de hoop direct terug te keren, maar op de lange termijn is dat met een negatief eigen vermogen van bijna twee miljoen niet houdbaar. Daardoor valt een ontslagronde onder personeel niet uit te sluiten. NEC verwacht dat het spelersbudget van twee miljoen slechts licht gaat dalen. Net als in voorgaande seizoenen zullen de Nijmegenaren de verkoop van sterspelers als Ferdi Kadioglu of Arnaut Groeneveld nodig hebben om de exploitatie rond te krijgen. Komende week neemt NEC de technische organisatie onder de loep, waarbij de posities van trainer Pepijn Lijnders en td Remco Oversier aan de orde komen.


De grappenmaker vergeet gemakshalve te vermelden dat Liverpool dat eerste jaar inderdaad achtste werd maar dat zij ook de finale van de League cup en de Europacup speelden, tot zover de gelijkenissen met NEC. :smallgrin.gif:

BTW, na het vertrek van Lijnders is Liverpool niet minder of anders gaan spelen, hebben zij CL voetbal veilig gesteld en spelen wij over 10 dagen de CL finale en dat ondanks het 'verlies' van Pepijn. :hypocrite.gif:
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 19316
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: NEC

Postby Jinne » Thu May 17, 2018 9:25 am

Hij is ontslagen. Niet heel verassend.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10023
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: NEC

Postby Duke » Thu May 17, 2018 10:11 am

Wellicht niet verrassend, maar wel onbegrijpelijk. Dan ga je een project aan voor de lange termijn, maar bij de eerste de beste tegenslag gooi je dat aan de kant.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
User avatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31156
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: NEC

Postby Javiskamp » Thu May 17, 2018 10:32 am

Ik neem ook aan dat Oversier zijn conclusies zal trekken. Dit is gewoon puur mismanagement en niet af te schuiven op Lijnders.

Als trainer voor NEC is hij zeker jiet geschikt. Daar heb je spelers die geen zak begrijpen van al die termen, die moet je vertellen dat ze tegen een bal moeten trappen en dat dat ding de goal in moet van de tegenpartij.

Ik heb zijn aanstelling en dit expiriment echt nooit begrepen.
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby Jinne » Thu May 17, 2018 10:34 am

Het was gewoon geen match. Coach zijn is toch wat anders dan assistent trainer en zijn oefenstof was voor de spelers van NEC wellicht te hoog gegrepen.

Ik zie dat de fans graag Been weer terug zouden zien.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10023
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: NEC

Postby Javiskamp » Thu May 17, 2018 10:56 am

Die zou hebben aangegeven dat hij open staat voor een gesprek, maar dat doet hij ieder jaar.... :biggrin.gif:
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby InnerHarbour » Thu May 17, 2018 11:03 am

Is misschien inderdaad wat meer voor NEC, een ordinair Rotterdammertje die zelf nooit enige dicipline heeft gehad als voetballer maar dat nu van de spelers wel verlangt.
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 19316
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: NEC

Postby Javiskamp » Thu May 17, 2018 4:32 pm

Remco Oversier verwacht niet dat NEC al snel een nieuwe trainer krijgt. De technisch directeur neemt de tijd om de opvolger van de donderdag ontslagen Pepijn Lijnders te vinden. Dat vertelt hij in gesprek met RN7.

"We hebben bewust in alle ratio het hele seizoen geëvalueerd en de trainer is daar onderdeel van. Van daaruit zijn we in gesprek met Pepijn geraakt. Dat deden we in alle rust en we keken ook vooruit. Als je dan merkt dat de verwachtingen van beide partijen niet op een lijn zitten, dan moet je een andere keuze maken. Dat is een harde keuze, maar dat moet je wel nu doen."

Oversier denkt dat dit de juiste oplossing is voor zowel Lijnders als de club. "Pepijn is ook op een lastig moment ingestapt. Ik heb volle respect voor hem en volgens mij ziet hij ook in dat dit goed is. In gezamenlijkheid hebben we dat sterk gedaan. Neemt niet weg dat het absoluut slecht en niet goed is dat dit gebeurt, maar we moeten we vooruit."

NEC is toe aan de zoveelste trainer in slechts enkele jaren. "Dat heeft de club de laatste jaren niet goed gedaan, om zo snel trainer eruit te zetten. Daar moeten we echt mee stoppen. Die druk leg ik mezelf ook op. We moeten nu even alles even laten indalen. Het idee met Adrie was dat er een hoofdtrainer voor de lange termijn bij zou komen en dat idee is er nog steeds. Het verschil is dat ik nu de tijd heb en die ga ik rustig benutten."

Mario Been gaf eerder deze week al aan dat hij zeker niet meteen nee zou zeggen als NEC hem belde. "Als je het hele fragment kijkt, wordt het wel wat uit het verband getrokken", benadrukte Oversier. "Het is wel mooi dat mensen die hier hebben gewerkt en succes hebben gehad zo positief zijn over de club. Het is nu niet gepast om op namen in te gaan. We gaan er echt de tijd voor nemen."


:confused.gif:

Van dit geneuzel snap ik nie veul....

Want bij Lijnders had hij de tijd niet???
Eerst stellen ze Bogers aan als assistent... promoveren hem tot hoofdtrainer... hij doet het qua resultaten niet heel slecht... Puppie komt ineens aanwaaien en nu had Oversier tijd te kort?

In welke moeilijke omstandigheden is Lijnders ingestapt dan behalve dat het spel niet om aan te zien was?

Het zal wel...
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby InnerHarbour » Thu May 17, 2018 4:39 pm

Duke wrote:Wellicht niet verrassend, maar wel onbegrijpelijk. Dan ga je een project aan voor de lange termijn, maar bij de eerste de beste tegenslag gooi je dat aan de kant.


Bizar hè, bij het aantrekken van Lijnders wisten zij dat deze manier van voetballen heel veel trainen vergt om vervolgens hem er na 4 maanden uit te gooien, :confused.gif: wat een incompetentie bij de beleidsmakers daar in Nijmegen.
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 19316
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: NEC

Postby Javiskamp » Thu May 17, 2018 5:00 pm

Ja... zeker.... ik had ook verwacht dat meneer Oversier zijn conclusies zou trekken en aan zou geven dat deze baan te hoog voor hem gegrepen is, maar hij gaat nu de tijd nemen voor een nieuwe coach...

Kan me vaag herinneren dat hij dat vorig jaar ook heeft gedaan, en vervolgens met Bogers de assistent kwam aanzetten “omdat ze de gevraagde capaciteiten met hem al in huis beken te hebben”...

Huh?...

Ik vind het ook wel sneu voor Peppiepoes ergens... die jongen deed ook maar zijn best
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby Javiskamp » Thu May 17, 2018 6:26 pm

Tijdsdruk
De presentatie van de nieuwe hoofdcoach kan daarom nog wel even op zich laten wachten. 'Deze week absoluut niet', stelt Oversier klip en klaar. 'Misschien duurt het nog wel twee of drie weken. Ik wil bewust de tijd nemen. Natuurlijk, de eerste training komt er aan, maar ik laat me niet leiden door druk. De tijd die nodig is, ga ik nemen.'


Dit zei meester Oversier vorig jaar...

Het verschil is dat ik nu de tijd heb en die ga ik rustig benutten."


Zegt hij nu...

Ehmm... :confused.gif:

Ze hebben ook een aantal nieuwe spelers nodig... zou hij daar ook alle tijd voor hebben.
Beetje scouten op het WK zeker? ;)
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby Wie kent Cees de Wolf nog? » Thu May 17, 2018 9:42 pm

InnerHarbour wrote:
Duke wrote:Wellicht niet verrassend, maar wel onbegrijpelijk. Dan ga je een project aan voor de lange termijn, maar bij de eerste de beste tegenslag gooi je dat aan de kant.


Bizar hè, bij het aantrekken van Lijnders wisten zij dat deze manier van voetballen heel veel trainen vergt om vervolgens hem er na 4 maanden uit te gooien, :confused.gif: wat een incompetentie bij de beleidsmakers daar in Nijmegen.


Ik moet wel zeggen dat ik dit een érg heftig interview vond. Zo’n trainer moet je snel lozen!

https://www.voetbalprimeur.nl/videos/81 ... -een-.html
Wie kent Cees de Wolf nog?
 
Posts: 3594
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:39 am

Re: NEC

Postby Javiskamp » Thu May 17, 2018 9:51 pm

Hoe noemen ze dat in Amsterdam?

Een ten Hagje? :hypocrite.gif:

NEC loost hem tenminste... Ajax behoudt ze... is ook een keus... ;)
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: NEC

Postby InnerHarbour » Fri May 18, 2018 6:23 am

YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 19316
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: NEC

Postby Peter » Fri May 18, 2018 8:12 am

Wie kent Cees de Wolf nog? wrote:
InnerHarbour wrote:
Duke wrote:Wellicht niet verrassend, maar wel onbegrijpelijk. Dan ga je een project aan voor de lange termijn, maar bij de eerste de beste tegenslag gooi je dat aan de kant.


Bizar hè, bij het aantrekken van Lijnders wisten zij dat deze manier van voetballen heel veel trainen vergt om vervolgens hem er na 4 maanden uit te gooien, :confused.gif: wat een incompetentie bij de beleidsmakers daar in Nijmegen.


Ik moet wel zeggen dat ik dit een érg heftig interview vond. Zo’n trainer moet je snel lozen!

https://www.voetbalprimeur.nl/videos/81 ... -een-.html


Haha wat is dit joh??
User avatar
Peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
 
Posts: 42269
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:08 am

Re: NEC

Postby Jöhnk » Fri May 18, 2018 8:49 am

Deze man heeft de pilonnen neer mogen zetten bij Liverpool, maar wat zegt dat? Cfr. René Meulensteen.
Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
 
Posts: 39377
Joined: Tue Oct 05, 2004 11:17 am

Re: NEC

Postby InnerHarbour » Tue May 22, 2018 4:17 pm

YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 19316
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: NEC

Postby Javiskamp » Thu May 24, 2018 6:54 pm

Remco Oversier heeft na zijn teleurstellende eerste seizoen bij NEC drukke weken voor de boeg bij de Nijmeegse club, waarin hij onder andere een nieuwe trainer moet vinden en heel veel spelers moet aantrekken. De technisch directeur zet graag een streep onder het afgelopen seizoen, maar niet voordat ForzaNEC met hem terugblikt. Daarnaast gaat Oversier in op de profielschets van de nieuwe trainer, zijn verwachtingen voor komend seizoen en zijn eigen positie.

Trainer
Het is een week geleden dat NEC afscheid nam van trainer Pepijn Lijnders. 'In goed overleg', zoals dat zo mooi heet. "We hebben in de week na de duels met FC Emmen teruggekeken op het seizoen en alles geëvalueerd, in alle lagen", begint Oversier. "Dat waren best pittige gesprekken, met spelers, staf en als laatste de trainer. De vraag was of we samen, dus Pepijn en de club, het idee hadden dat we het komend seizoen zouden gaan rechttrekken. Als je dan merkt dat de verwachtingen voor het nieuwe seizoen niet op een lijn liggen, dan moet je samen deze keuze maken. Bij twijfel moet je niet oversteken, zal ik maar zeggen."

Oversier vindt het te makkelijk om te zeggen dat NEC zonder trainerswissel wel was gepromoveerd. "Dat is veel te kortzichtig. Als je rationeel kijkt naar het begin van zowel Adrie als Pepijn hebben ze allebei negen punten uit hun eerste zes duels gehaald. Maar die vergelijking maakt men niet graag. Het heeft echt niet alleen aan de trainer gelegen. Toen Adrie begon was er ook veel onrust. Er moesten nog dingen gebeuren in de selectie terwijl het seizoen al ging beginnen. Daar hebben we onder geleden. Zo rond half september zag je het team stabieler worden, maar wedstrijden werden wel vaak beslist op individuele kwaliteit."

Toch koos Oversier ervoor om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. "We wilden in het spelbeeld toch een extra stap maken en Adrie ook weer in zijn kracht zetten als assistent. Na de wedstrijd tegen Jong AZ had ik een week om een trainer te vinden en om het plaatje van de zomer af te maken. Dat heb ik eerst met Adrie besproken, dat vond ik wel zo netjes. Hij pakte dat heel professioneel op. We hebben met meerdere kandidaten gesproken, ook met mensen die in de zomer ook al op het lijstje stonden. Pepijn is pas rond november op dat lijstje gekomen."

"We staan nog steeds achter de trainerswissel, het doel op dat moment was om door te bouwen in het proces waarin we zaten, dat was een bewuste en rationele keuze. De keuze welke we uiteindelijk gemaakt hebben is natuurlijk niet goed afgelopen, dat is zeer teleurstellend", vervolgt Oversier. "Het is te kortzichtig om te zeggen dat we kampioen waren geworden als we Adrie het seizoen hadden laten afmaken. Dat zullen we nooit weten."Zoektocht
Nu is de zoektocht naar een nieuwe trainer opnieuw begonnen voor Oversier, die een duidelijke profielschets heeft. "We zoeken een trainer die jonge spelers de kans durft te geven en die spelers ook kan ontwikkelen. Daarnaast zien we graag een manier van spelen zoals we die bij de club opteren en zoals deze ook in de academie en bij Jong NEC wordt gebruikt. Ook willen we een trainer die goed kan coachen en wat senioriteit heeft. Dat bedoel ik niet per se in leeftijd, maar meer in ervaring. Pepijn liep bijvoorbeeld al jaren rond bij Liverpool en FC Porto. De nieuwe trainer moet een aanvulling zijn op de huidige staf."

Dan nog de vraag of een buitenlandse trainer een optie is. Een korte stilte en een mysterieuze glimlach volgen. "Je moet eigenlijk nooit dingen uitsluiten in het voetbal, maar op dit moment lijkt het niet waarschijnlijk."

Selectie
Niet alleen vanwege de trainerswissel krijgt Oversier veel kritiek te verduren. Ook het vertrek van vijf spelers in de winter is hem niet in dank afgenomen. Jordan Larsson speelde in de eerste seizoenshelft dertien duels, maar mocht vertrekken naar Zweden. "Voor Jordan was niet veel perspectief meer bij de club. Misschien vanwege blessures in de eerste weken van de tweede seizoenshelft nog wel, maar daarna minder. Als je hem dan kan helpen door hem te verkopen, terwijl je zelf het bedrag dat je eerder voor hem hebt betaald kunt terugverdienen, is dat voor alle partijen het beste. Begrotingtechnisch waren al die transfers ook gewoon nodig om het einde van het seizoen te halen."

Dat Oversier er vervolgens geen spelers bijhaalde, begrijpen veel fans niet. Toch heeft hij wel degelijk pogingen gewaagd. "We hebben in de winter met zes spelers gesproken. We wilden graag een vleugelspeler toevoegen aan de selectie, maar die moest dan wel echt kwaliteit toevoegen. Die hebben we helaas niet kunnen halen. Sommigen wilden niet, anderen hadden niet genoeg kwaliteit. Je wil toevoegen wat je niet hebt. Als je dat niet kunt vinden, moet je het niet doen."

Oversier zag in de huidige selectie voldoende opties voor de posities op de vleugel. "We wisten dat Jari Schuurman in de jeugd van Feyenoord als linksbuiten heeft gespeeld, toen Achahbar daar in de spits stond. Dat was een optie. Natuurlijk hadden we Arnaut Groeneveld, Mohamed Rayhi en Steeven Langil. Verder hadden we Ole Romeny, Dani Theunissen uit de jeugd. Zij gingen niet voor niets mee op trainingskamp."

Vervolgens kreeg NEC in de tweede seizoenshelft te maken met veel blessures, juist op die positie. "Het was een opeenstapeling. Groeneveld en Rayhi hebben na de winter bij elkaar opgeteld vijf wedstrijden samen gespeeld, terwijl ze daarvoor goed waren voor veel doelpunten. Sven Braken miste nog een aantal wedstrijden, dus het zat ook niet mee."Zomer
Hoewel NEC voorafgaand aan het seizoen in de media het stempel 'beste selectie' kreeg, zag Oversier ook de tekortkomingen. "Soms lukte het niet om bepaalde types te halen. Buiten Marco van Duin hadden we geen dertigers in de selectie, geen echt leiderstype. Daarom was Marco wel heel belangrijk in de groep, al is dat als reservedoelman wel lastig. De leeftijdsopbouw had beter gekund. Veel talenten, maar geen echte baas in het veld. In de winter hebben we geprobeerd om alsnog zo'n type te halen, maar dat is niet gelukt. Daarnaast hadden we te weinig soldaatjes. Spelers die, of je nou met 10-0 voor of 10-0 achter staat, altijd maximaal gaan en er altijd op klappen."

Daar ligt voor Oversier meteen een uitdaging voor deze zomer. "Die types willen we nu halen en daar heb ik nu ook de tijd voor, in tegenstelling tot vorige zomer. We hanteren dezelfde volgorde: eerst kijken we naar onze eigen jeugd, dan willen we spelers permanent vastleggen, dan gaan we huren met een optie tot koop, dan pas huren zonder optie en daarna kijken we naar het buitenland. Onze scouting heeft bijvoorbeeld een groot deel van Duitsland in beeld. Een speler als Langil wilden we alleen hebben omdat er in de Nederlandse markt niets te halen viel."

Verwachtingen
NEC moest en zou na de degradatie glansrijk kampioen worden. Tenminste, dat dachten veel fans en ook de media. Maar het liep anders. "Soms was het lastig om met die verwachtingen om te gaan. We werden meteen bestempeld als de club met de megabegroting en de beste selectie, terwijl het echt wel meeviel hoe veel hoger ons budget was vergeleken met clubs als Go Ahead en Cambuur. Ik vergelijk het weleens met Sven Kramer. Iedereen wist dat hij goud zou pakken op de Olympische spelen, dat kon niet misgaan. Maar het ging wel mis."

Komend seizoen wordt het er met de komst van FC Twente, Roda JC en Sparta niet makkelijker op om te promoveren. "Zij zijn komend seizoen de absolute titelkandidaten, met Twente voorop. Het zal een interessant seizoen worden. De clubs die zijn gedegradeerd willen allemaal zo snel mogelijk terug, net als wij. Dan heb je nog Go Ahead Eagles en Cambuur die revanche willen voor hun tegenvallende seizoen en clubs als Almere die ook geroken hebben aan promotie. Daarom denk ik ook dat het realistisch is als NEC gaat voor een plek bij de bovenste vijf BVO's."

Eigen functioneren
Hoewel Oversier veel kritiek krijgt, is hij er niet bang voor geweest dat de club zonder hem verder zou gaan. "NEC heeft voor een koers gekozen om de club toekomstbestendig te maken, daar is tijd voor nodig. Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, daar ben ik me van bewust. Je kan wel telkens na een tegenvallend seizoen je technische mensen eruit zetten, maar dat doen we niet. We kiezen voor stabiliteit. We moeten het samen doen. Met de fans, de spelers, de staf, de sponsoren, noem maar op. Laten we een streep zetten onder afgelopen seizoen en er met z'n allen weer voor gaan. Ik ga met veel energie weer aan de slag."

Foto: Rob Koppers


De technische mensen niet zomaar willen ontslaan nadat je je trainer er na 4 masnden uittrapt... snap ik het hiet?

Wat kunnen zulke lui toch stroef lullen zonder echt eerlijk te zijn. Is ook een gave
Javiskamp
 
Posts: 1389
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

PreviousNext

Return to De Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

ogame oyna