ogame oyna
ogame oyna

FC Groningen

Hoe gaat het met de andere clubs in Nederland en Europa?

Moderator: mods

Re: FC Groningen

Postby beelzebub » Wed Oct 05, 2016 12:55 pm

Marillion wrote:Ze hebben bij Groningen nog eens goed nagedacht over die wanvertoning tegen Feyenoord eerder dit seizoen waarbij de defensie wel erg slap tewerk ging:

Voormalig K-1-kampioen Schilt traint jeugd FC Groningen

De jeugdspelers van FC Groningen krijgen dit seizoen training van voormalig wereldkampioen kickboksen Sem Schilt. De Eredivisieclub maakte woensdag op de clubsite bekend dat de kickbokser die in Zuidlaren zijn eigen Fight Game Academy heeft, is gevraagd een rol te spelen in de ontwikkeling van de jeugdige voetballers.

Schilt gaat zestien keer kickboks-trainingen verzorgen voor de opleidingsteams van FC Groningen. "Motorische scholing, weerbaarheid, assertiviteit, grensverleggend, fysieke prikkel, doorzetten, aanvallen, verdedigen en omschakelen zijn kwalificaties die van toepassing zijn op de trainingen van Schilt'', laat de club weten. "Die zorgen voor een andere manier en beleving van trainen." De 2,12 meter lange Schilt behaalde vier K-1-wereldtitels (2005, 2006, 2007 en 2009). In 2012 won hij de Glory Heavyweight Grand Slam, de opvolger van de K-1. In juni 2013 beëindigde Schilt zijn vechtsportcarrière op 39-jarige leeftijd.

Bron: nusport.nlHopelijk pakt het beter uit dan de kickbokstrainingen bij SV Nieuw-Sloten.
Je kunt alles wat je wilt, als je maar oefent
User avatar
beelzebub
 
Posts: 7511
Joined: Tue Sep 23, 2003 1:53 pm
Location: Almere

Re: FC Groningen

Postby Iniesta » Wed Oct 05, 2016 11:13 pm

Ben wel benieuwd naar de prestaties van Groningen de komende jaren. Zetten olv Kemkers in op een frisse koers binnen de conservatieve voetbalwereld.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Iniesta
 
Posts: 2937
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: FC Groningen

Postby Mano » Thu Oct 06, 2016 7:27 am

Als je wilt vernieuwen, moet je iemand van buiten de voetbalwereld aantrekken. Zij zijn capabel om buiten de box te denken. Wil je jezelf verbeteren, dan liever een expert vanuit de voetbalwereld.

Ik weet niet wat Groningen wilt, vernieuwen of verbeteren :confused.gif:
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 6173
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: FC Groningen

Postby Sandro » Thu Oct 06, 2016 7:41 am

Dat is wel een héle strikte scheiding. Vernieuwen doe je ook om te verbeteren. Of doel je op korte termijn versus lange termijn effect?
User avatar
Sandro
 
Posts: 10854
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: FC Groningen

Postby Mano » Thu Oct 06, 2016 2:19 pm

Als je korte termijn wilt vernieuwen, is het eigenlijk verbeteren.
vernieuwen is volgens mij lange termijnmaareh, das mijn visie erop :blush.gif:
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 6173
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: FC Groningen

Postby Sandro » Thu Oct 06, 2016 3:50 pm

Prima, maar dan begrijp ik je in ieder geval :smile-ajax.gif:

Denk wel dat je erg moet oppassen waar je zo'n 'vernieuwer' van buiten het voetbal op in gaat zetten. Lekker ver van het veld houden in ieder geval. En een goed team erom heen hebben. Het gevaar is dat zo'n figuur gaat denken dat hij verstand heeft van het spelletje.

Aan de andere kant is er ook een gevaar dat mensen binnen het voetbal denken te weten hoe alles werkt en niks (ook goede ideeën niet) van buitenaf accepteren. Dat de voetbalwereld wel erg conservatief is, hoef ik jullie niet uit te leggen.
User avatar
Sandro
 
Posts: 10854
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: FC Groningen

Postby Marillion » Fri Oct 07, 2016 9:45 am

Vernieuwen is niet per definitie verbeteren. Vernieuwen is iets anders doen dan je voorheen hebt gedaan. Daar zit natuurlijk het doel achter om je te willen verbeteren maar het is niet een vanzelfsprekend gevolg. Vernieuwen kan natuurlijk ook op de korte termijn effect hebben. Negatief of positief.

Ik ben er in zijn algemeenheid een voorstander van om te kijken naar ontwikkelingen en specialisaties uit andere sporten. Zoals hier al gezegd is het voetbal ontzettend conservatief. Het is niet omdat Cruijff en Van Hanegem zich als speler destijds konden redden met een rondo en een partijtje dat je vandaag de dag ook niet meer hoeft te doen. Het spel is door de jaren heen veel fysieker geworden dus dat je daar iets mee moet doen lijkt me helder.

Ik heb geen idee of die kickbokser iets kan toevoegen. Gevoelsmatig ligt dat wel erg ver van voetbal af dus op basis daarvan heb ik mijn twijfels. Maar het hangt er natuurlijk vanaf hoe ze het in de praktijk brengen.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26830
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: FC Groningen

Postby Sandro » Fri Oct 07, 2016 10:23 am

Deze training is voor de jeugd dus het doel zal langere termijn zijn.

Inderdaad, in theorie kun je allerlei geweldige dingen bedenken maar het is maar hoe je het in de praktijk brengt (of ideeën kunnen op het eerste oog nog zo vreemd klinken, maar toch doeltreffend zijn mits ze goed in de praktijk worden gebracht). Zo'n Schilt zal wel meteen al bij binnenkomst respect genieten met z'n 2,12 m lang en spieren. Dat is het voordeel. Daarom geef ik dit maar het voordeel van de twijfel (zonder overigens te weten of Schilt wel goed training kan geven).

Bij dit soort dingen moet ik toch ook altijd een beetje denken aan van die teambuilding bedrijfsuitjes. Iedereen die weleens zo'n uitje heeft gehad, zal denk ik beamen dat het effect op het team van zo'n uitje 0,0 is. Maar zolang het leuk is, is het nog uit te houden. Als je pech hebt, beland je in één grote poppenkast en vraag je je maar één ding af: wanneer gaat die tap open?
User avatar
Sandro
 
Posts: 10854
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: FC Groningen

Postby beelzebub » Tue Nov 22, 2016 10:55 am

Als je je afvroeg wat Henk de Jong tegenwoordig doet... Hij verkoopt sponsorplekken voor FC Groningen momenteel. Volgens mij is het een 'parkeerbaantje' tot hij wat leukers heeft, maar toch geinig. En de hypotheek kan zo betaald worden. :ajaxsmiley.gif:


http://www.volkskrant.nl

Oud-Cambuurtrainer Henk de Jong is nu accountmanager bij FC Groningen

Voormalig trainer van Cambuur Henk de Jong heeft het veld verruild voor een baan als accountmanager bij FC Groningen. Hij doet onder andere telefonische verkoop en dat levert soms verwonderde reacties op. 'Zeiden ze: we vinden het zo mooi dat jíj ons belt, we doen het!'

Twee uur voordat de wedstrijd tegen ADO Den Haag begint geeft de man voor wie Cambuur-supporters vorig seizoen nog het megaspandoek 'In Henk we trust' maakten in het clubkostuum van FC Groningen een rondleiding aan potentiële sponsoren door het Noordlease Stadion. Helemaal zeker weet Henk de Jong (52) het niet, maar hoogstwaarschijnlijk is hij de enige voetbaltrainer ter wereld die zijn baan op het veld heeft ingeruild voor een leven op kantoor als accountmanager.

Die carrièreswitch levert vaak verwonderde reacties op. Toen hij net begon moest De Jong telefonische verkoop doen. Hadden bedrijven ineens de oud-trainer van Cambuur aan de lijn met de vraag of ze misschien geïnteresseerd waren in een arrangementje voor een wedstrijd. 'Zeiden ze: we vinden het zo mooi dat jíj ons belt, we doen het!'

Bij wijze van ontgroening werd De Jong in zijn eerste werkdagen naar het bedrijf naar Easytoys gestuurd, een onderneming die gespecialiseerd is in erotische speeltjes. 'Daar stond me toch een apart spul. Verder heel gezellig trouwens. Fijne mensen.'

Ontslag
De Jong werd in 2014 voor het eerst in zijn carrière hoofdtrainer, nadat Dwight Lodeweges bij Cambuur was opgestapt vanwege supportersbedreigingen. De Jong werd destijds verweten dat hij niet loyaal was. 'Als ik nu ontslag neem, zit ik over twee maanden in de schuldsanering', reageerde hij. Hij werd er op slag bekend door.

Twee jaar later, begin februari van dit jaar, nam hij ontslag bij het tegen degradatie vechtende Cambuur. Drie maanden zat De Jong thuis om bij te komen van een hectische periode, daarna begon het weer te kriebelen. Er kwamen heus wel aanbiedingen voorbij, zegt hij. Van twee topamateurclubs en een eerstedivisionist bijvoorbeeld. 'Maar bij niet één dacht ik: dát moet ik doen.'

En toen riep zijn buurman, medewerker bij FC Groningen Media, deze zomer over de schutting dat hij altijd nog een goed woordje voor hem kon doen bij FC Groningen. Een week later zat De Jong bij directeur Hans Nijland op kantoor. 'We hebben het vijftig minuten over voetbal gehad. Daarna vijf minuten over mijn nieuwe baan. Toen kon ik beginnen.'

Kilo's
Zo komt het dat De Jong deze zaterdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag, van de ene naar de andere skybox snelt om een praatje te houden voor sponsoren. Moeiteloos vindt hij de weg door het gangenstelstel van het stadion, al gaat zijn ademhaling wel steeds sneller.

In plaats van af te vallen, zoals hij zich had voorgenomen, is hij de afgelopen maanden alleen maar aangekomen. En dat merkt hij. 'Ik zit veel in de auto, ga vaker uit eten en op avonden als deze pak je al snel een stukje kaas, stukje worst. De kilo's vliegen er aan, man.'


Thuis op het veld
Als scheidsrechter Kevin Blom om kwart voor negen fluit voor het begin van de wedstrijd, heeft De Jong het voor het eerst deze avond even rustig. Van achter het glas, in de skybox voor de directie, bekijkt hij de wedstrijd. De vraag is: waarom doet hij dit werk? De Jong lacht. 'Je bent niet de enige die dit vraagt. Laatst was ik te gast bij De Tafel van Kees. Ricky van Wolfswinkel was er ook. Hij zei: 'Meneer De Jong, we hebben het er in de kleedkamer over gehad: we vinden dat u op het veld thuis hoort.'


Je kunt alles wat je wilt, als je maar oefent
User avatar
beelzebub
 
Posts: 7511
Joined: Tue Sep 23, 2003 1:53 pm
Location: Almere

Re: FC Groningen

Postby Jinne » Mon Feb 12, 2018 11:38 am

Faber wordt geen opvolger van Cocu gezien zijn prestaties bij Groningen.

Hennie Spijkerman volgend seizoen wel die kant op. Naast Danny Buijs.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10477
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: FC Groningen

Postby Alexander » Sun Aug 12, 2018 3:34 pm

Die Buijs is een etterbak, met een verschrikkelijk grote mond. Die wordt meteen afgestraft met een 5-1 nederlaag.
Alexander
 
Posts: 7198
Joined: Wed Sep 24, 2003 5:19 pm

Re: FC Groningen

Postby Sandro » Mon Sep 24, 2018 7:56 pm

Zou mij niet verbazen als Buijs er heel snel uitvliegt. Hoorde Nijland net praten over 'wij hebben het volste vertrouwen' enzo. Dan weet je het wel.
User avatar
Sandro
 
Posts: 10854
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: FC Groningen

Postby Iniesta » Mon Sep 24, 2018 9:26 pm

Wat moet ie dan zeggen?
Iniesta
 
Posts: 2937
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: FC Groningen

Postby Sandro » Mon Sep 24, 2018 9:47 pm

Dat ze hem eruit gooien :smallgrin.gif:
User avatar
Sandro
 
Posts: 10854
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: FC Groningen

Postby Iniesta » Tue Sep 25, 2018 10:16 am

We kijken het nog even aan
Iniesta
 
Posts: 2937
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: FC Groningen

Postby Duke » Thu Sep 27, 2018 8:45 pm

Het ijs begint nu wel wat dun te worden voor Danny Buijs. Maar goed, degraderen wordt lastig met ploegen als Emmen, De Graafschap en NAC erbij. Dus misschien geven ze hem wel wat tijd.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31586
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Previous

Return to De Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

ogame oyna