ogame oyna
ogame oyna

F1

F1, tennis, schaatsen, wielrennen en nog veel meer.

Moderator: mods

Re: F1

Postby Monkey Tonk » Mon Oct 08, 2018 9:44 am

Duke wrote:Verstappen heeft een imago dat hij niet aan de kant gaat, en het is alleen maar verstandig dat hij dat imago in stand houdt.


Hij is een ras-racer die ieder duel wil winnen. Verstappen rijdt momenteel voor podiums, dus het is wel te begrijpen, maar als je straks voor de wereldtitel rijdt kan diezelfde mentaliteit je ondermijnen, omdat je races niet uit zult rijden. Een beetje bijschaven mag best. Niet teveel.

"win the battle, and lose the war."
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7826
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: F1

Postby Ramona » Mon Oct 08, 2018 10:10 am

User avatar
Ramona
Erelid, Toto winner 03/04, 17/18, EC 08
 
Posts: 32641
Joined: Fri Sep 12, 2003 5:58 pm
Location: Nijmegen

Re: F1

Postby InnerHarbour » Mon Oct 08, 2018 10:35 am

Ik snap die kritiek op Verstappen eigenlijk ook niet zo goed, iedereen is het er toch over eens dat hij de ‘derde’ auto heeft. Normaal blijven Mercedes en Ferrari hem elke race voor maar op de een of andere manier weet hij zich toch vaak op het podium te worstelen. Geef hem een betere auto en hij wordt wereldkampioen zei de leek. :smallgrin.gif:
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20534
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: F1

Postby Cruijff » Mon Oct 08, 2018 1:09 pm

Wat een jankbal


Sebastian Vettel wil een gesprek onder vier ogen met Max Verstappen. De coureur van Ferrari vindt dat de Nederlander te agressief zijn positie verdedigt bij inhaalacties van concurrenten.

"Ik heb geen zin in een publieke woordenstrijd, maar praat liever persoonlijk met hem op een geschikt moment", aldus Vettel maandag op Motorsport.com.

De Duitser gaf Verstappen de schuld voor de botsing tussen de twee zondag tijdens de Grand Prix van Japan. De viervoudig wereldkampioen probeerde de Nederlander binnendoor in te halen in de Spoon-bocht, maar er was te weinig ruimte en de twee auto's raakten elkaar.

"Ik deed mijn best Max niet te raken, maar hij remde en stuurde zijn auto verder naar de binnenkant", zegt Vettel. "Ik kon geen kant meer op. Het is iets dat hij vaker doet."Hoe noemde de BBC het twee jaar terug ook alweer, elke keer dat radio fragmenten met een klagende Vettel te horen waren?
'Here comes the baby phone'
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19879
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: F1

Postby Monkey Tonk » Mon Oct 08, 2018 1:21 pm

Ik heb geen probleem met het extra risico dat Verstappen neemt. Maar je moet jezelf er niet mee in de vingers snijden.

Ik weet dat Vettel en Verstappen hier vaker over gesproken hebben, en dat ze elkaar best mogen. Wie was de eerste die Verstappen feliciteerde met zijn eerste F1 overwinning in Barcelona?

Het verschil in filosofie is dat Max dit jaar alleen voor podiums rijdt en niet voor de wereldtitel. Als je wel voor de wereldtitel rijdt, zou je gek zijn om hele reeks punten te laten liggen omdat je zo nodig een duel moest winnen. Vettel komt vanuit die benadering.

Het was niet nodig voor Max om die hoek zo scherp in te snijden. Als je iets meer ruimte laat kom je allebei door die bocht, en betaalt Vettel de prijs in de volgende bocht (omdat hij heel hard moet remmen om de eerste bocht uberhaupt te halen). Voor hetzelfde geld liggen allebei de autos eruit. Ik vindt het een 50/50 fout, net als de eerdere situatie in Baku met Dannyric.
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7826
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: F1

Postby Mano » Mon Oct 08, 2018 1:30 pm

Buiten de 2 acties waarbij Max betrokken was, was er geen ruk aan.

Hamilton rijdt al cruisend naar de finish, Bottas is de safety car tussen hem en de rest en buiten de Ferrari om, heeft niemand een auto, goed genoeg om Mercedes aan te vallen.


Jammer dat Max volgend jaar een Honda motor heeft die het ook niet gaat trekken.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 6173
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: F1

Postby Monkey Tonk » Mon Oct 08, 2018 1:42 pm

Bottas is verschrikkelijk voor F1. Nico Rosberg ging wel de strijd met Hamilton aan; waardoor Max trouwens zijn eerste race won. Mercedes vergeet reclame te maken voor F1 door de team orders en door zo'n zwakke tweede coureur aan te trekken. Ze werden overvallen door het vertrek van Rosberg, maar iedereen kan toch zien dat Bottas niet het antwoord is?
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7826
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: F1

Postby Cruijff » Mon Oct 08, 2018 1:44 pm

Die is wel het antwoord voor Hamilton, voor wie 't op deze manier een veel en veel makkelijker spelletje is geworden.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19879
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: F1

Postby Monkey Tonk » Mon Oct 15, 2018 4:41 pm

F3 heeft een nieuwe kampioen.

Mick.

Achternaam: Schu-mach-er

Verstappen kan de borst alvast natmaken. Dat kon wel eens de tweestrijd worden van de jaren twintig.

The beat goes on, the beat goes on..., ladadadadeee, ladadadadaaaah
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7826
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: F1

Postby Iniesta » Mon Oct 15, 2018 5:54 pm

Zo n uitzonderlijk talent is dat ook weer niet, lijkt me dat leclerq een beduidend sterker talent is
Iniesta
 
Posts: 2937
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: F1

Postby Duke » Mon Oct 15, 2018 7:03 pm

Geen talent? Zolang hij maar Schumacher heet

Mick, zoon van, moet nieuwe formule 1-ster worden

Ook dit jaar levert het duel Hamilton-Vettel niet de verhoopte spankracht. De F1 heeft dringend nood aan nieuwe helden. Mick Schumacher (19) misschien? Ten laatste in 2020 rijdt de 'zoon van' in de koningsklasse.

Sebastian Vettel wuifde het weg op de persconferentie in Suzuka, waar zondag de GP van Japan wordt verreden. "Nu of nooit? Welnee. Er zijn nog vijf koersen." Oké, een voorsprong van vijftig punten kan snel smelten. Maar dan heeft Vettel wel hulp van de elementen nodig. Zoals Lewis Hamilton die een paar keer uitvalt. En zie, net dat valt nu zo weinig voor. Slotsom: ook 2018 is weer voor Hamilton. In de paddock leeft het gevoel dat Vettel zijn momentum definitief kwijt is. Klaar voor een zachte landing richting pensioen.

Dat is slecht nieuws voor de formule 1. De sport leeft bij gratie van kijkdichtheid, gevoed door supersterren, halfgoden. Die zijn schaars. Vettel? Zie hierboven. Alonso? Straks is die weg. Ricciardo? Te vroeg. Verstappen? Heeft er alles voor, alleen nog niet de auto - Red Bull kan alleen oppikken wat Mercedes en Ferrari laten liggen.

Als er één ding is waarover de teambazen en topmensen van F1-eigenaar Liberty Media niet ruziën, dan is het wel het besef dat nieuw bloed nodig is. Een naam die ronkt. Er is er eentje die stilaan de juiste leeftijd nadert: Mick Schumacher, 19 jaar en zoon van Michael. Hij rijdt momenteel in de Europese F3. Logische stap is volgend seizoen in F2, misschien al met daarnaast een rol als derde man in F1, om in 2020 de grote stap te zetten. Chase Carey van Liberty Media, nieuwe sterke man sinds het vertrek van Ecclestone: "De naam Schumacher die terugkeert, het zou een mooi verhaal zijn." Klopt. En het zou de kassa doen rinkelen.

Plots ongenaakbaar in F3
Er is iets merkwaardigs aan de gang met de jonge Schumacher. In het karting kon hij kenners nooit overtuigen. Telkens weer klonk daar in koor: "Geen uitzonderlijk talent." Het veranderde niet toen hij overstapte naar racewagens; alleen zijn familienaam belette dat hij niet compleet anoniem door de F4 reed, en vorig jaar ook door zijn eerste seizoen F3 (twaalfde in de eindstand).

Zelfs dit seizoen leek de saus niet te pakken. Tot de meeting in Francorchamps: sindsdien won Mick Schumacher vijf van de zes races. Dat ook zijn teamgenoot plots grossiert in podiumplaatsen vinden waarnemers wel heel verdacht. Natuurlijk durft niemand luidop te insinueren, behalve Micks grootste concurrent in de Europese F3: de Brit Dan Ticktum. "Heel interessant hoe zijn auto plots ongenaakbaar is", zei hij. "Voor mij is dit een verloren strijd, want ik heet niet Schumacher."

Om de een of andere reden raken bekende namen er altijd. Damon Hill werd in F3000 (nu F2) naar huis gefietst door de Belg Eric van de Poele, maar werd wereldkampioen F1 terwijl Van de Poele met toerwagens moest gaan racen. Jacques Villeneuve bouwde zijn reputatie op winst in de Indy 500 en enige doodsverachting, maar werd door de paddock nooit erkend als supertalent: wereldkampioen F1 in 1997.

Achterklap
Wil 'het systeem' iemand in formule 1, dan lukt dat wel. Zo is er bij insiders een hardnekkige achterklap: dat jonge coureurs voor wie de rode loper wordt uitgerold, zoals ook zonen van gruwelijk rijke vaders, tussen de races altijd wel ergens in de wereld aan het trainen zijn met een racewagen. Misschien zelfs een oude F1-machine, zeggen kwatongen. Duizenden kilometers, opdat ze sneller progressie zouden maken dan leeftijdsgenoten zonder groot geld of andere belangen achter zich. Valt niet te bewijzen. Wel een feit: die bevoorrechte snaken kunnen in de opstapklassen altijd voor de beste teams gaan rijden, met de beste machines.

Natuurlijk brengt Mick Schumacher over een paar jaar de massa in vervoering als hij zijn eerste grand prix wint. Zowel bij Ferrari als bij Mercedes liet men al vallen dat er voor een Schumacher altijd plaats is. En wie van hen naast Mick grijpt, moet dan maar een jaartje of twee wachten. Want dan komt ene David Schumacher (16), zoon van Michaels broer Ralf, in F4. Loop wat rond in karting en je hoort waarnemers ook van David zeggen: "Geen toptalent." So what?

www.demorgen.be
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31586
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: F1

Postby Monkey Tonk » Mon Oct 15, 2018 7:48 pm

Duke wrote:
Geen talent? Zolang hij maar Schumacher heet

Plots ongenaakbaar in F3
Er is iets merkwaardigs aan de gang met de jonge Schumacher. In het karting kon hij kenners nooit overtuigen. Telkens weer klonk daar in koor: "Geen uitzonderlijk talent." Het veranderde niet toen hij overstapte naar racewagens; alleen zijn familienaam belette dat hij niet compleet anoniem door de F4 reed, en vorig jaar ook door zijn eerste seizoen F3 (twaalfde in de eindstand).

Zelfs dit seizoen leek de saus niet te pakken. Tot de meeting in Francorchamps: sindsdien won Mick Schumacher vijf van de zes races. Dat ook zijn teamgenoot plots grossiert in podiumplaatsen vinden waarnemers wel heel verdacht. Natuurlijk durft niemand luidop te insinueren, behalve Micks grootste concurrent in de Europese F3: de Brit Dan Ticktum. "Heel interessant hoe zijn auto plots ongenaakbaar is", zei hij. "Voor mij is dit een verloren strijd, want ik heet niet Schumacher."

Om de een of andere reden raken bekende namen er altijd. Damon Hill werd in F3000 (nu F2) naar huis gefietst door de Belg Eric van de Poele, maar werd wereldkampioen F1 terwijl Van de Poele met toerwagens moest gaan racen. Jacques Villeneuve bouwde zijn reputatie op winst in de Indy 500 en enige doodsverachting, maar werd door de paddock nooit erkend als supertalent: wereldkampioen F1 in 1997.Oh, OK. Geen idee dat het er daar zo aan toeging.
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7826
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: F1

Postby Duke » Mon Oct 15, 2018 8:47 pm

Ik weet het ook niet, het zijn geruchten. Maar het zou me niet verbazen.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31586
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: F1

Postby Mano » Tue Oct 16, 2018 7:57 am

wat insinueren ze eigenlijk? Vals spel? Zijn auto gaat 'miraculeus' harder dan voorheen. Als het vals spel is, is dat toch door marshals te controleren? Als er een betere motor ingaat door kapitaal injecties, Tja... dat klopt. Zo werkt het helaas. Niet het beste talent maar de persoon met de diepste zakken heeft de beste auto.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 6173
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: F1

Postby Monkey Tonk » Tue Oct 16, 2018 2:01 pm

De insinuatie was dat de grote namen, dwz de zonen van voormalige F1 kampioenen, een geheimzinnige voorrang krijgen. Of daarbij regels overschreden worden, zou ik niet weten, want ik ken die regels niet, maar het lijkt me vrij logisch dat bijvoorbeeld Liberty, de nieuwe eigenaar van F1, er commercieel bij gebaat is als er zometeen weer een Schumacher meerijdt.
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7826
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: F1

Postby WP_Legend » Tue Oct 16, 2018 2:17 pm

Max is ook de zoon van.. boeiend!
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 7963
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: F1

Postby Duke » Tue Oct 16, 2018 2:59 pm

Het scheelt wel iets of je de zoon van een (met alle respect) brokkenpiloot als Jos Verstappen bent, of van één van de beste coureurs aller tijden, zeker als die coureur nu een kasplantje is.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31586
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: F1

Postby Ramona » Tue Oct 16, 2018 4:34 pm

Iemand de laatste race gezien van de F3? Papegaaien? Ik wel en zoon van Schumi was echt niet ongenaakbaar; wel had hij prachtige inhaalacties. Laat maar komen dus in de F1! :headbang.gif:
User avatar
Ramona
Erelid, Toto winner 03/04, 17/18, EC 08
 
Posts: 32641
Joined: Fri Sep 12, 2003 5:58 pm
Location: Nijmegen

Re: F1

Postby Ramona » Sun Oct 21, 2018 3:55 pm

Profiel Lewis Hamilton: Superster die groter is dan de Formule 1


Boeiend stuk over een persoon die ik steeds meer ga respecteren en waarderen...
User avatar
Ramona
Erelid, Toto winner 03/04, 17/18, EC 08
 
Posts: 32641
Joined: Fri Sep 12, 2003 5:58 pm
Location: Nijmegen

Re: F1

Postby zeux » Sun Oct 21, 2018 8:08 pm

Wat zou de reden zijn dat Max naar de rode band en niet de gele is gegaan? Hij moet daar 33 ronden op, terwijl ze zachter zijn.
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring
User avatar
zeux
 
Posts: 20743
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:30 pm

Re: F1

Postby Iniesta » Sun Oct 21, 2018 8:13 pm

Omdat ie op geel is gestart, je moet twee compounds gebruiken
Iniesta
 
Posts: 2937
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: F1

Postby zeux » Sun Oct 21, 2018 8:15 pm

Iniesta wrote:Omdat ie op geel is gestart, je moet twee compounds gebruiken


Ok.Helder. Lette effe niet op.

Nu hopen dat hij het einde haalt...
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring
User avatar
zeux
 
Posts: 20743
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:30 pm

Re: F1

Postby brigade zuid » Sun Oct 21, 2018 8:51 pm

Netjes tweede geworden, hoopte eigenlijk dat ie hem nog ging winnen.
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 22632
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: F1

Postby zeux » Sun Oct 21, 2018 9:01 pm

brigade zuid wrote:Netjes tweede geworden, hoopte eigenlijk dat ie hem nog ging winnen.


Z'n banden waren de laatste drie ronden naar de klote, zegt hij net. Knap hoe hij Lewis achter zich hield in die bochtenserie. :biggthumpup.gif:
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring
User avatar
zeux
 
Posts: 20743
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:30 pm

Re: F1

Postby Cruijff » Sun Oct 21, 2018 9:43 pm

Max Verstappen is sowieso de specialist in met nagenoeg versleten banden nog tempo's rijden waarbij anderen nooit meer een geslaagde inhaalactie kunnen plaatsen.


brigade zuid wrote:Netjes tweede geworden, hoopte eigenlijk dat ie hem nog ging winnen.


Stiekem balen ze daar in de VS flink van.
Al jaren achtereen hopen ze dat hij telkens het podium misloopt omdat het ongemakkelijk is als iemand die nog geen 21 jaar is op dat podium opeens met een fles champagne in de handen staat.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19879
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

PreviousNext

Return to Overige Sporten

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

ogame oyna