ogame oyna
ogame oyna

Ajax - Heracles Almelo 11-08-2018

Voorbeschouwingen, tussenbeschouwingen en nabeschouwingen.

Moderator: mods

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby Cruijff » Sun Aug 12, 2018 2:04 pm

Alexander wrote:Ook in de hier veel geroemde wedstrijd thuis tegen Graz was dat positiespel heel matig hoor. Net als het drukzetten. Ploeg valt continu in 2 stukken uiteen. Allemaal trainbaar. Zou onze trainer misschien niet zo goed zijn als hij zelf denkt?


In jouw ogen zal Ten Hag in zijn carrière sowieso nooit iets goed doen, dus ook na een 8-0 overwinning op Luik verwacht ik niet dat hij een complimentje van je krijgt.
Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19673
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby 999 » Sun Aug 12, 2018 2:53 pm

Trab wrote:
999 wrote:
Alexander wrote:Dramatisch Ajax gezien. Dit krijg je met een amateur als trainer. Ajax heeft veruit de beste selectie van NL, maar met een waardeloze trainer aan het roer kunnen we het ook dit seizoen wel vergeten.


Dit is jou stokpaardje, maar onzin natuurlijk.Ik kan best begrijpen dat welke trainer dan ook een WK bepaalde spelers rust geeft, of omdat je op bepaalde posities in het veld maar 2 spelers tot je beschikking hebt kiest voor jeugd.Zeker als je Dinsdag weer een belangrijke wedstrijd hebt.De uitleg van Ten Hag is dan ook best te begrijpen.

Wat ik niet begrijp, en Ten Hag geeft dat ook aan, is dat je als je dan als speler zo'n kans krijgt je zo een eerste helft staat te spelen.van der Beek b.v. , vertelde dat ie ontevreden was over Ten Hag zijn eerdere keuzes, deed geen stap te veel. Eiting, Sierhuis, Wober, idem dito.Frappant om te zien dat b.v. Blind steeds tegen Wober moest zeggen dat ie dieper moest gaan staan.Frappant dat Tadic aan moest geven dat Sierhuis meer moest storen.Wober is geloof ik 2 keer diep gegaan in heel de wedstrijd.Neres raakte ook geen knikker heel de wedstrijd.De Ligt, volgens vele de beste speler in de selectie beperkte zich tot achter blijven hangen, ook geen stap te veel.

Je geeft als trainer, wat gewoon logisch is , tegen een mindere tegenstander wat Heracles is, andere spelers een kans ( waarvan 2 vorig seizoen basis speler waren ) en dan versloffen ze de gehele eerste helft.Denk zelf dat het spelers zijn waar jij steeds roept dat ze in de basis moeten starten.

Dit puntverlies komt geheel op het conto van de instelling in de eerste helft, van het verzaken ( het niet pakken van je kans ) van degene die nu mochten laten zien dat zij in de basis horen te staan ...


Waarom zou een Sierhuis die voor het eerst een basisplaats heeft bewust niet lopen? Waarom zou een getergde vde beek zich niet willen laten zien? Waarom zou Wober zijn kans niet willen pakken? Zou toch vreemd zijn? Die jongens willen maar al te graag maar zijn afhankelijk van de aanvoer. Ik heb Sierhuis wel zien storen in het begin vde wedstrijd, maar het is vaak met 4 man terwijl onze verdediging niet aansluit maar op de eigen helft blijft staan. Dan heeft het weinig zin. Verder heeft ie weinig verkeerd gedaan. Het is niet zo dat hij ballen van zijn voeten liet glippen. Hij kreeg bijna geen ballen, en die ene sporadische bal die hij kreeg legde hij goed af op Zyiech. Verder stond hij een keer in vrijstaande positie maar zag Zyiech hem over het hoofd. Sierhuis is geen Zlatan he? Hij is een eindstation net als Klaas Jan. Maar als je geen ballen krijgt..


Bewust niet lopen staat er nergens, heb Sierhuis voornamelijk zien wijzen naar andere spelers wat ze moeten doen, heb um niet een keer zichzelf zien vrijlopen, verder ging hij mee in de malaise van de rest van de spelers.

Zelfde geldt voor vde Beek. Dat is 1 vde weinige die beweegt zonder bal. Maar als de opbouw zo traag verloopt als gisteren dan is er geen ruimte om diep te gaan. De tegenstander heeft alle tijd om te organiseren.
Alles staat en valt met de opbouw van achteruit. Zolang de ligt en blind alleen maar halverwege de eigen helft blijven hangen en ballen breed spelen naar de backs dan krijg je nooit tempo in de wedstrijd. Want wat moet wober met zo’n bal van blind? Hij heeft een man voor zich dus kan alleen maar iemand inspelen die met de rug naar de goal staat. Krijg je weer een kaats terug. Jij wilt graag dat hij meer diepgaat, maar dan moet blind hem niet aanspelen. Dan bouw je eerst op via het midden en speel je hem daarna aan halverwege de helft vde tegenstander. Je moet tegenstanders uitspelen achterin. Ze keuzes laten maken, ze uit laten stappen. Niet het spel verleggen. Daar speel je geen tegenstander mee uit.


Ben ik niet met je eens, er lag meerdere keren meer dan genoeg ruimte om via de linkerkant door te steken.Maar Wober bleef steeds hangen.Ook Tadic gaf dat aan in het veld.Was ook te zien dat Wober steeds te laat was met doorschuiven op het moment dat AJAX via die kant de aanval koos.Met als resultaat dat erna elk balverlies geen druk was van Wober. Mazraoui schoof b.v. wel geregeld door ...

Neres was ook onzichtbaar. Maar vind je het gek? Hij krijgt bijna geen ballen en als hij er 1 krijgt dan staat er niemand in de buurt voor een een-twee of driehoekje. Het positiespel is gewoon dramatisch. Het is lever alle ballen maar in bij Zyiech en dan hopen dat hij wat leuks verzint.


Bij Neres was het deze wedstrijd hetzelfde als Zyiech, grossierde in balverlies en dat had niks met niemand in de buurt te maken.Mazraoui schoof geregeld door, maar Neres verkoos om dan toch weer de drukte op te zoeken.

Na de wissel van Frenkie zag je wat voor verschil het maakt als iemand wel naar voren durf te spelen. Dan krijg je tempo erin en komt Heracles niet meer van de eigen helft. In die fase was het wachten op een goal van Ajax, maar helaas viel hij aan de andere kant.


Nou, meer omdat Blind wel die linker kant op zocht en de Jong daar dus wel de bal kwijt kon, iets wat met Wober dus niet gebeurde.Op het moment dat je backs aansluiten, doorschuiven zie je in de meeste gevallen dat ook de middenvelders van de tegenstanders gaan reageren waardoor je meer ruimte creëert voor onze middenvelders, dat gebeurde sporadisch dus op rechts , maar de gehele eerste helft niet op links.

Maar je maakt mij niet wijs dat spelers niet willen. Positiespel, spelers op de juiste positie, linies kort op elkaar is een taak vde trainer en van niemand anders.Ik maak jou zeker niks wijs :smallgrin.gif: , verder moet je bij niet willen bij ene Yopii zijn want volgens hem willen spelers niet als ze weg willen ...

Ik heb het ook niet over bewust zo spelen.Maar mentaliteit was ver te zoeken , en ach het is Heracles maar ... ( of van we hebben nu de aankopen c.q. Zyiech moeten het maar doen )
User avatar
999
 
Posts: 47591
Joined: Thu Sep 25, 2003 6:53 pm

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby Ajax Rules » Sun Aug 12, 2018 6:34 pm

mattie wrote:Of je nu een Blind naast je hebt staan of een type v.Dijk.. scheelt heel heel veel.. Daardoor kan de Ligt inschuiven en bij Ajax niet. Vermoedelijk moet Blind inschuiven maar die doet dat veel en veel te weinig..


Ik zei het al eerder: ik zou een van de raspaardjes verkopen (Frenkie ligt het meest voor de hand, gegeven de concrete interesse) en er een beest van een centrumverdediger (snelheid, hardheid, heersend in de lucht, mentaal sterk) voor terughalen. Dat moet toch haalbaar zijn. En dan met een middenveld Blind-Van de Beek-Ziyech.

Ik zie het best zitten in Wober, maar de selectie is nu nog onvoldoende in balans. Dat is nu nog te herstellen, laten we niet afwachten totdat het van kwaad tot erger gaat.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20403
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby Monkey Tonk » Sun Aug 12, 2018 8:17 pm

Waarom is er geen vierde scheids op de achterlijn, of geen doellijntechnologie? Zuiver doelpunt.

Image

Als dat wel gewoon telt heeft men het hier over 'snel vergeten en verder', ipv al deze negativiteit.
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7632
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby elliquido » Mon Aug 13, 2018 12:27 pm

Hier op AT mogen we ook de hand in eigen boezem steken. Dit wedstrijdtopic werd pas zaterdag laat geopend en was al gejinxed dor het ajax Luik topic van Cruijff. We keken dus ook al over de wedstrijd heen. Dus we kunnen de spelers ongeconcentreerdheid verwijten, hier op AT doen we het net zo hard :blackcat.gif:
NOOIT meer Seedorf a.u.b.
User avatar
elliquido
 
Posts: 5363
Joined: Tue Feb 10, 2004 5:03 pm

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby Wouter » Mon Aug 13, 2018 12:54 pm

Yopii wrote:Heracles is een mooie tegenstander om mee te beginnen. Dat is maar goed ook.


Vooral dit is een heerlijk citaat. :hypocrite.gif: :smallgrin.gif:
Wouter
 
Posts: 11804
Joined: Mon Jun 21, 2004 12:35 pm
Location: Rotterdam

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby Monkey Tonk » Mon Aug 13, 2018 9:04 pm

Hier nog een pic van hoe zwak Onana positioneel is. Als hij op het rode kruis staat, gaat die bal er niet in.

Image
User avatar
Monkey Tonk
 
Posts: 7632
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:54 pm
Location: route 66

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby InnerHarbour » Tue Aug 14, 2018 6:21 am

Wouter wrote:
Yopii wrote:Heracles is een mooie tegenstander om mee te beginnen. Dat is maar goed ook.


Vooral dit is een heerlijk citaat. :hypocrite.gif: :smallgrin.gif:


Ja die Joey heeft er echt kijk op hè :biggrin.gif:
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20534
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby Ajax Rules » Tue Aug 14, 2018 7:38 am

elliquido wrote:Hier op AT mogen we ook de hand in eigen boezem steken. Dit wedstrijdtopic werd pas zaterdag laat geopend en was al gejinxed dor het ajax Luik topic van Cruijff. We keken dus ook al over de wedstrijd heen. Dus we kunnen de spelers ongeconcentreerdheid verwijten, hier op AT doen we het net zo hard :blackcat.gif:


Wij supporters mogen een tegenstander onderschatten.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20403
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: AFC Ajax - Heracles Almelo 11/08/18

Postby Cruijff » Tue Aug 14, 2018 12:27 pm

Ah, inderdaad. Ik heb de wedstrijd tegen Heracles dus verkloot. :blush.gif:
Ben er op AT eigenlijk nog steeds aan gewend dat we in het Engelse deel een wedstrijdtopic krijgen van Orange14 en hier in dit deel een mooi verhaal van Thijs.

Wilde vooral even een filmpje delen van vorig seizoen wat een bizar idioot gedrag de trainer van Standard toen vertoonde:
https://www.youtube.com/watch?v=h9RutKZERqA

Bizar dat als een coach al zulke schwalbes gaat maken :confused.gif: :confused.gif: wat voor gedrag kun je dan nog van je spelers verwachten.
Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19673
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Previous

Return to Het Fluitsignaal

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna