ogame oyna
ogame oyna

Bétrouwbaar transfernieuws

Bojan naar Ajax? Of toch Chivu?

Moderator: mods

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Marillion » Thu Aug 31, 2017 8:04 pm

Je moet wel kritisch zijn bij wat je van buitenaf haalt. Daar ben ik het volledig met Yopi eens. Zijn ze wel echt veel beter dan de spelers die je al hebt.

Maar spelers naar de opleiding halen is echt iets van alle tijden. Wat dacht je van iemand als Marco van Basten? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Eventueel kunnen we dan de discussie wanneer is een speler nou echt eigen jeugd er weer eens bij pakken. :smile-ajax.gif:

Zoals ik al zei. De mening over dit beleid slaat vaak om per speler. Saku Ylätupa, Victor Jensen, Sebastian Pasquali. Zeg het maar. Het failliet van de opleiding omdat ze niet doorbreken en de ontwikkeling van een ander blokkeren. Of geweldig beleid omdat ze straks in het eerste elftal het verschil maken.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 24484
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Duke » Thu Aug 31, 2017 10:11 pm

Het lijkt wel een zeldzaam rustige laatste dag van het transferwindow te worden.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
User avatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 30718
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Mano » Fri Sep 01, 2017 9:26 am

Yopii wrote:Met name bij de jeugd. Ik vind het matig beleid dat er vijf, zes buitenlanders in de A1 lopen. Die bovendien niet allemaal top zijn. Wat is de zin daarvan?


heb je de rest gezien dat door gestroomd is? daarvan kan je er geen 3 (doelstelling JC) naar Ajax 1 overhevelen hoor. hoop middelmaat en ondermaat. Die enkele speler die wel interessant leek, kiest voor geld & avontuur zodra hij 16 is. (redan, castillo)


Het idee was ruimte te maken voor de jeugd en alleen spelers te halen die het team echt sterker maken. Daar zie ik weinig van terug.


ruimte maken voor de jeugd vind ik vreselijk!!! :blackcat.gif: Jeugd zorgt maar dat hij beter is dan de gekochte speler. Ajax 1 is geen oefenclub, dat is de real deal. Dat aankopen beter moeten zijn dat wat je al hebt, mee eens.

maar dan kom je op een andere (oneindige) discussie. hoe spot je de juiste aankoop en als je die gespot hebt, welke bedrag is max. acceptabel. Ik denk dat daar een mismatch is. De gewenste kwaliteit heeft een veel duurder prijskaartje dan wat Ajax wenst te betalen. Als je de prijs niet wenst aan te passen, kom je in de tombola van talent uit. oftewel, soms heb je een Sanchez en soms een Cassierra.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 4657
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby InnerHarbour » Thu Sep 07, 2017 5:03 pm

Ajax legt Braziliaanse tiener Pereira definitief vast

Ajax heeft donderdag melding gemaakt van de komst van Danilo Pereira Da Silva. De achttienjarige spits komt over van Santos en tekent een contract voor vijf seizoenen.


Danilo Pereira, zoals zijn voetbalnaam luidt, sluit aan bij de Onder 19-ploeg van John Heitinga en maakte reeds zijn debuut voor het vlaggenschip van de Ajax-opleiding tegen PSV Onder-19 (0-5 verlies). De Braziliaan speelde in zijn vaderland voor de Onder-20 ploeg van Santos.
De aanvaller is de zoveelste buitenlandse versterking voor de jeugdopleiding van de Amsterdammers in korte tijd. Eerder kwamen David Jensen (FC Kopenhagen), Saku Ylätupa (HJK Helsinki) dit seizoen al over naar Amsterdam. Sebastian Pasquali kwam een klein jaar geleden over van Melbourne Victory.


VI
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 17395
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Giacomo Puccini » Thu Sep 07, 2017 11:24 pm

Is dit wat?
Ajax!
User avatar
Giacomo Puccini
 
Posts: 5524
Joined: Tue Mar 07, 2006 10:28 pm
Location: Breda

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Marillion » Fri Sep 08, 2017 7:32 am

Geen idee, ik dacht overigens dat het allang rond was want hij loopt al bij Ajax rond.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 24484
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Gezond verstand » Sun Sep 10, 2017 5:35 am

Yopii wrote:Het ging een aantal jaren goed (iets aan de zuinige kant), maar inmiddels zijn ze het weer helemaal kwijt bij Ajax. Kopen, kopen, kopen. Zelfs voor de jeugd.

Het geld verdampt; daarna beginnen we weer van voren af aan.Juist het tegendeel, het kopen van talentvolle jeugd is de enige manier voor Ajax om stappen te zetten naar Europese subtop.

Ajax is gelukkig gestopt met het halen van spelers uit de eredivisie die weliswaar leuk meedraaien in de eredivisie maar weinig rek meer hebben en Ajax niet echt beter maken, spelers als bijvoorbeeld Haps, Amrabat, Ramselaar, Ayoub etc en concurreert niet meer met PSV en Feyenoord op die markt. Ajax richt zich op een categorie hoger, maar is daar ineens een kleine speler in plaats van een grote speler op de binnenlandse markt. Ajax moet plots concurreren met clubs als Watford die, ondanks een veel mindere uitstraling, wel veel meer geld kunnen bieden plus de extra uitstraling van de Premier League vs de Eredivisie. En echte toppers, die komen toch niet vanwege de relatief lage salarissen en de hoge belastingen hier.

Wat kan je dan doen? Je er bij neerleggen en weer concurreren met PSV en Feyenoord en spelers halen van een niveau dat je probeert te ontgroeien? Dat is een slechte keuze, dus moet je verder denken en je vragen gaan stellen. Waar staat Ajax bekend om? Met welke argumenten kunnen we spelers wel halen? Welke spelers kunnen we betalen? Welke spelers zijn bereid om in zichzelf te investeren om dat later driedubbel uitbetaald te zien worden? En dan kom je uit bij grote jeugdtalenten uit de hele wereld die a) betaalbaar zijn b) baat hebben bij de befaamde jeugdopleiding van Ajax c) weten dat Ajax jeugdspelers veel kansen geeft en d) waarbij ons salarisplafond geen probleem is.

Wat is het voordeel dan voor Ajax? Heel simpel, als het niveau van de jeugdopleiding door deze aankopen omhoog gaat en deze jongens klaar staan om hun plek op te eisen in de selectie hoef je geen dure spelers meer aan te trekken, heb je dus minder last van concurrentie op de transfermarkt want je opvolging staat al klaar en kan naadloos instromen zoals nu gebeurde bij het vertrek van Klaassen, waar we Frenkie de Jong (een aangekochte jeugdspeler, net als Dolberg) en Van de Beek al voor in de plaats hadden.

Ajax moet gewoon ieder jaar de O19 aanvullen met de beste Nederlandse spelers van 17, zoals Kadioglu en Schuurs en in het recente verleden met Hoogma en Van Drongelen en de beste buitenlandse talenten voor de posities waar ze denken dat de eigen jeugdspeler de stap naar Ajax 1 niet gaat maken. Op die leeftijd zijn de spelers nog te betalen, kosten ze allemaal minder dan een miljoen dus zijn de kosten te overzien mochten de spelers het niet redden, maar als er maar 1 echt doorbreekt maak je dat verlies in financiele zin al meer dan goed. En sportief heb je altijd de juiste doorstroom.

Dus kortom: jeugd aankopen is de enige manier voor Ajax om stappen te zetten.
Fans van andere clubs
Ben je fan van een andere club, dan ben je welkom. Zolang je je maar niet al te provocerend gedraagt
User avatar
Gezond verstand
 
Posts: 356
Joined: Sat Sep 09, 2017 2:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Yopii » Sun Sep 10, 2017 2:10 pm

Die grootste talenten zijn eerder bedoeld voor Jong Ajax. Je moet geen zes buitenlanders in de A1 hebben lopen.

Binnen de opleiding zijn cultuur en homogeniteit ook van belang. Anders krijg je een vreemdelingenlegioen, zoals je in Engeland in de academies van de topclubs ziet. Daar komt dus weinig uit, doordat iedereen met zichzelf bezig is en de boel als los zand aan elkaar hangt. Bovendien frustreer je de eigen talenten met al die aankopen. Waar doe je het dan nog voor in de onderbouw?

Het werkt ook luiheid in de hand. Maakt niet uit dat hele lichtingen het niet brengen, want dan koop je er toch gewoon een paar? Trainers gaan dan verhalen afsteken over golfbewegingen in plaats van continu bezig te zijn met het beter maken van talenten en het vernieuwen van de opleiding.

Je moet uitgaan van je eigen spelers, van de jongens die je al die jaren hebt begeleid. Aankopen moeten er met kop en schouders bovenuit steken. Ze moeten normaal gesproken Ajax 1 halen, anders snappen hun medespelers niet wat ze komen doen.

Er loopt talent genoeg in Nederland.
Yopii
 
Posts: 2836
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Arthur » Sun Sep 10, 2017 4:18 pm

Dat laatste ben ik niet met je eens. Het is over het hele land kommer en kwel.
Better to remain silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
User avatar
Arthur
 
Posts: 9614
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:43 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Yopii » Sun Sep 10, 2017 4:48 pm

Dat ligt aan de opleidingen, niet aan het talent. Talent is er altijd wel.
Yopii
 
Posts: 2836
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Wie kent Cees de Wolf nog? » Sun Sep 10, 2017 7:12 pm

Als dat talent niet gaat voetballen bij een club of ,nog beter, op pleintjes en in plaats daarvan FIFA speelt op de Playstation hebben we d'r niet zo veel aan.
Wie kent Cees de Wolf nog?
 
Posts: 3080
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:39 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Gezond verstand » Sun Sep 10, 2017 8:39 pm

Yopii wrote:Die grootste talenten zijn eerder bedoeld voor Jong Ajax. Je moet geen zes buitenlanders in de A1 hebben lopen.


Je moet zo'n talentvolle mogelijke groep hebben in de A1, zonder naar nationaliteit te kijken.

Binnen de opleiding zijn cultuur en homogeniteit ook van belang. Anders krijg je een vreemdelingenlegioen, zoals je in Engeland in de academies van de topclubs ziet. Daar komt dus weinig uit, doordat iedereen met zichzelf bezig is en de boel als los zand aan elkaar hangt. Bovendien frustreer je de eigen talenten met al die aankopen. Waar doe je het dan nog voor in de onderbouw?


Dat er niets uit de Engelse opleidingen komt heeft andere oorzaken, de doorstroming stokt daar vanwege de grote belangen en doordat clubs dankzij de tv-rechten toch voor miljoen en miljoenen kunnen kopen. 6 buitenlanders in de A1 zorgen echt niet voor los zand, en waarom zou een speler kopen voor de O19 talenten frustreren maar voor de O21 niet? Lood om oud ijzer.

Het werkt ook luiheid in de hand. Maakt niet uit dat hele lichtingen het niet brengen, want dan koop je er toch gewoon een paar? Trainers gaan dan verhalen afsteken over golfbewegingen in plaats van continu bezig te zijn met het beter maken van talenten en het vernieuwen van de opleiding.


Het werkt luiheid juist tegen, talenten weten dat ze harder moeten werken omdat ze anders vervangen worden, ze kunnen dus niet meer verzaken. En trainers met de mentaliteit die jij hier boven beschrijft worden heel snel uitgeselecteerd en afgeserveerd.

Je moet uitgaan van je eigen spelers, van de jongens die je al die jaren hebt begeleid. Aankopen moeten er met kop en schouders bovenuit steken. Ze moeten normaal gesproken Ajax 1 halen, anders snappen hun medespelers niet wat ze komen doen.


Je moet ook uitgaan van je eigen spelers, maar als je een betere speler kunt halen dan moet je dat in het belang van de club niet nalaten. En daarbij kijk je naar talent, niet naar de nationaliteit.

Er loopt talent genoeg in Nederland.


Daarom zeg ik ook: Ajax moet ieder jaar de beste Nederlandse spelers van 17 halen. Plus de beste buitenlandse talenten.
Fans van andere clubs
Ben je fan van een andere club, dan ben je welkom. Zolang je je maar niet al te provocerend gedraagt
User avatar
Gezond verstand
 
Posts: 356
Joined: Sat Sep 09, 2017 2:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Yopii » Mon Sep 11, 2017 12:15 pm

Gezond verstand wrote:Dat er niets uit de Engelse opleidingen komt heeft andere oorzaken, de doorstroming stokt daar vanwege de grote belangen en doordat clubs dankzij de tv-rechten toch voor miljoen en miljoenen kunnen kopen. 6 buitenlanders in de A1 zorgen echt niet voor los zand, en waarom zou een speler kopen voor de O19 talenten frustreren maar voor de O21 niet? Lood om oud ijzer.


Natuurlijk speelt het geld een rol. Maar telkens opnieuw wordt bewezen dat talenten in lichtingen komen, doordat ze elkaar sterker maken. Daarbij telt wel degelijk, zowel mentaal als voetbaltechnisch, het wij-gevoel.
In de onderbouw heb je doorgaans lichtingen waarvan per jaar twee, drie spelers vervangen worden. Er blijft dus een kern intact.


Het werkt luiheid juist tegen, talenten weten dat ze harder moeten werken omdat ze anders vervangen worden, ze kunnen dus niet meer verzaken. En trainers met de mentaliteit die jij hier boven beschrijft worden heel snel uitgeselecteerd en afgeserveerd.


Dat gebeurt anders juist niet.
Spelers in de onderbouw raken gefrusteerd als de A1 structureel wordt opgevuld met een hoop spelers van buiten, zelfs uit het buitenland. Het zal invloed hebben op de jeugdscouting, want hoe reëel is de kans nog om Ajax 1 te halen?
Trainers zullen denken: waarom zou ik energie steken in nummer 4 t/m 16, want die worden toch vervangen. Terwijl elke selectie sleepers telt. In die situatie was bijvoorbeeld Wesley Sneijder zeker afgevallen (hij stond nu al op de nominatie).

Je moet ook uitgaan van je eigen spelers, maar als je een betere speler kunt halen dan moet je dat in het belang van de club niet nalaten. En daarbij kijk je naar talent, niet naar de nationaliteit.


Leuk en aardig, maar het gras van de buurman is altijd groener. Scouts raken enthousiast over buitenlandse jongens terwijl ze vaak niet eens beter zijn dan wat je hebt lopen. Zo'n speler speelt een paar leuke wedstrijden op een internationaal toernooi en meteen staan de clubs in de rijs.
Al heel wat buitenlandse talenten zijn hopeloos mislukt bij Ajax. Ik zou alleen de onomstreden toppers halen, en dan nog op voorwaarde dat ze na een korte aanpassingsperiode de overstap kunnen maken naar Jong Ajax.Daarom zeg ik ook: Ajax moet ieder jaar de beste Nederlandse spelers van 17 halen. Plus de beste buitenlandse talenten.


De beste Nederlandse talenten lopen doorgaans bij F, PSV en AZ, hebben daar al een contract.
Yopii
 
Posts: 2836
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Lionel » Mon Sep 11, 2017 4:47 pm

Die linksback van Sparta die naar HSV is, die gast van 17 jaar bij Fortuna.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34307
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Yopii » Mon Sep 11, 2017 5:00 pm

Wat spiegel je die jongens dan voor? Jong Ajax?

Even realistisch zijn: Ajax is niet voor elk talent de beste oplossing.
Yopii
 
Posts: 2836
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Lionel » Tue Sep 12, 2017 8:45 am

Jong Ajax en de mogelijkheid om ervaring op te doen als je goed genoeg bent. Die linksback hadden we, van wat ik hoor, best kunnen gebruiken. Die VAN Fortuna is 17 jaar. Waar kan je je als 17 jarige beter ontwikkelen dan bij Ajax?
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34307
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Gezond verstand » Tue Sep 12, 2017 9:57 am

Lionel wrote:Die linksback van Sparta die naar HSV is, die gast van 17 jaar bij Fortuna.


En Kadioglu van NEC
Fans van andere clubs
Ben je fan van een andere club, dan ben je welkom. Zolang je je maar niet al te provocerend gedraagt
User avatar
Gezond verstand
 
Posts: 356
Joined: Sat Sep 09, 2017 2:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Gezond verstand » Tue Sep 12, 2017 10:05 am

Yopii wrote:
Natuurlijk speelt het geld een rol. Maar telkens opnieuw wordt bewezen dat talenten in lichtingen komen, doordat ze elkaar sterker maken. Daarbij telt wel degelijk, zowel mentaal als voetbaltechnisch, het wij-gevoel.
In de onderbouw heb je doorgaans lichtingen waarvan per jaar twee, drie spelers vervangen worden. Er blijft dus een kern intact.


En dus moet je zorgen dat het niet meer in lichtingen komt maar een een continue stroom door de zwakke schakels te vervangen, het niveau struktureel te verhogen zodat de sterke spelers elkaar nog sterker maken/


Dat gebeurt anders juist niet.
Spelers in de onderbouw raken gefrusteerd als de A1 structureel wordt opgevuld met een hoop spelers van buiten, zelfs uit het buitenland. Het zal invloed hebben op de jeugdscouting, want hoe reëel is de kans nog om Ajax 1 te halen?


En dat heb ik dus al onderuit gehaald, waarom zou dat voor de A1 wel gelden maar voor Jong Ajax (waar jij buitenlandse aankopen wel prima vind) niet? Het scheelt slechts een jaar, resultaat is hetzelfde.

Trainers zullen denken: waarom zou ik energie steken in nummer 4 t/m 16, want die worden toch vervangen. Terwijl elke selectie sleepers telt. In die situatie was bijvoorbeeld Wesley Sneijder zeker afgevallen (hij stond nu al op de nominatie).


De nummer 4 t/m 16 vallen nu toch al af, die gaan Ajax 1 niet halen, dus het maakt geen enkel verschil. En een Sneijder was wellicht eerder naar boven komen drijven met betere medespelers.

Leuk en aardig, maar het gras van de buurman is altijd groener. Scouts raken enthousiast over buitenlandse jongens terwijl ze vaak niet eens beter zijn dan wat je hebt lopen. Zo'n speler speelt een paar leuke wedstrijden op een internationaal toernooi en meteen staan de clubs in de rijs.
Al heel wat buitenlandse talenten zijn hopeloos mislukt bij Ajax. Ik zou alleen de onomstreden toppers halen, en dan nog op voorwaarde dat ze na een korte aanpassingsperiode de overstap kunnen maken naar Jong Ajax.


En heel veel Nederlandse talenten zijn ook mislukt, niet ieder talent red het, dat is een gegeven. En ik pleit er ook niet voor om een jeugdspeler op basis van één jeugdtoernooi te halen, spelers moeten wel goed en over langere termijn gescout worden.

Was Vertonghen een onomstreden topper? Dolberg? Alderweireld? Onana? En zo kan ik nog wel even doorgaan met spelers die geen onomstreden toppers waren in de jeugd maar wel via meerdere jaren in de Ajax jeugd (of in het geval van Onana alleen Jong Ajax, maar hij had qua leeftijd nog in de O19 mogen spelen) wel van enorme meerwaarde voor Ajax zijn geweest.
De beste Nederlandse talenten lopen doorgaans bij F, PSV en AZ, hebben daar al een contract.


Welnee, Sparta heeft bijvoorbeeld een geweldige jeugdopleiding en Ajax heeft de laatste jaren ook talenten bij Excelsior en ADO Den Haag vandaan geplukt. Hoogma (Heracles) en Van Drongelen (Sparta) hadden de methode waar ik voor opteer ook bij Ajax gespeeld net als Schuurs (Fortuna) en Kadioglu (NEC). Er loopt veel talent buiten de top 3 plus AZ.
Fans van andere clubs
Ben je fan van een andere club, dan ben je welkom. Zolang je je maar niet al te provocerend gedraagt
User avatar
Gezond verstand
 
Posts: 356
Joined: Sat Sep 09, 2017 2:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Ajaciedjuh » Thu Oct 26, 2017 4:48 am

Het gaat weer langzaam beginnen :ajaxsmiley.gif:

Telesport

Ajax heeft Magallán op radar

AMSTERDAM
Ajax-scout Henk Veldmate heeft afgelopen weken met bijzondere interesse naar Lisandro Magallán (24) gekeken.

De Argentijnse centrale verdediger, eigendom van Boca Juniors wordt in Amsterdam als ’zeer interessant voor de toekomst’ omschreven. Berichten in de Argentijnse media dat directeur spelerszaken Marc Overmars al een bod op de speler heeft uitgebracht, zouden voorbarig zijn. In 2012 stond de speler ook bij Manchester City op de radar.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20003
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Lionel » Thu Oct 26, 2017 7:43 am

Een linksbenige centrale verdediger? Wie gaat er weg dan?
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34307
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby DelToro » Thu Oct 26, 2017 7:49 am

Viergever vertrekt waarschijnlijk in de zomer. Wellicht anticiperen ze daarop?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
DelToro
 
Posts: 1222
Joined: Wed Oct 01, 2003 2:15 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Peter » Thu Oct 26, 2017 7:53 am

Volgens transfermarkt:
https://www.transfermarkt.com/lisandro- ... eler/66736

En gaat het dus om een rechtsbenige verdediger.

Een rechtspoot zou juist wel nodig zijn. Laat die jongen het maar uitvechten met De Ligt.
User avatar
Peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
 
Posts: 42105
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:08 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Lionel » Thu Oct 26, 2017 8:33 am

Zou ik raar vinden als je pas komende zomer iemand aantrekt om het uit te vechten met De Ligt. Dan had je dat deze zomer moeten doen. Niet nadat hij nog eens 40 wedstrijden als CV heeft gespeeld.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34307
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Peter » Thu Oct 26, 2017 12:36 pm

Gaat toch ook om deze winter? Half jaartje wennen en minuten pakken en dan in de zomer de strijd aan gaan.
User avatar
Peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
 
Posts: 42105
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:08 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Lionel » Thu Oct 26, 2017 1:55 pm

Oh nu al. Blijf het raar vinden. Is toch een teken naar De Ligt. Ergens terecht. Die jongen is al 18. Maar dan had je hem nu ook geen basisspeler moeten laten zijn.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34307
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

PreviousNext

Return to Transfers & Geruchten

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna