ogame oyna
ogame oyna

Ajax.nl

Staat het in de krant, op TT, in de bladen of op internet? Post het HIER!

Moderator: mods

Ajax.nl

Postby Benji » Tue Aug 02, 2011 9:20 am

Bij gebrek aan een betere plek om dit te posten...

De 'Ajax.nl = pravda' is hier geregeld voorbij gekomen. Vermakelijke column van Sjoerd Mossou in Het Parool:

Lees Ajax.nl en de zon zal weer schijnen

02-08-11 08:08 uur

Er zaten drie mannen op een rijtje en ze deden net alsof ze een sponsorcontract ondertekenden. Dat was groot nieuws, zoveel was duidelijk, want het stond gisteren allemaal in grote letters aangekondigd op de officiële website van Ajax.

Eigenlijk zou u het hele nieuwsbericht even moeten lezen over de verlengde 'supplierovereenkomst tussen Ajax en SDA Print + Media', compleet met reacties van alle betrokkenen. Maar de allermooiste zin krijgt u alvast van mij, gratis. Die ging zo: ,,Als bonkig, stoer en af en toe ook ondeugend Amsterdams bedrijf staan wij ook graag klaar voor Ajax en staan wij voor méér dan drukwerk alleen.''

Hij loopt niet helemaal lekker, dat geef ik toe, maar het gaat hier natuurlijk vooral om het weergaloze Harry Mens-proza. Dit was geen doodnormale drukkerij die hier zijn sponsorcontract met Ajax zat te verlengen, nee, het ging hier om een 'bonkige, stoere en af en toe ook ondeugende' drukkerij. Een drukkerij bovendien die meer doet dan drukwerk alleen. Nóg meer? Jazeker. Veel meer.

Ik lees altijd graag op officiële clubwebsites, omdat je er het gevoel krijgt dat je een oase van vrede en rust binnenstapt. Een wereld zonder ironie of cynisme of sarcasme. Een universum zonder bijtende meninkjes of verontrustende nieuwtjes. Een huiskamer waar iedereen het nog gewoon leuk en gezellig heeft met elkaar.

De Kuip mag op instorten staan of de Arena in de fik; op de officiële clubwebsite gaat iedereen vrolijk fluitend door het leven. Er is niets aan de hand, mensen, met Johan Cruijff en die hele revolutie. Ajax en het ondeugende SDA Print + Media hebben zojuist hun supplierovereenkomst met drie jaar verlengd. Champagne!

Je zou het allemaal infantiele propaganda kunnen noemen, maar dat vind ik toch wat te makkelijk. Het heeft ook iets fascinerends juist, in een tijd waarin iedereen elkaar maar loopt te demoniseren de hele dag. Hier, op de officiële clubwebsite, zijn we allemaal veilig. Falen bestaat niet. Trainers worden niet op straat geflikkerd, maar 'de club en coach gaan in goed overleg uit elkaar'.

Heel even dacht ik zondagmiddag dat Feyenoord zojuist stomdronken was getikt door Málaga, maar op de officiële clubwebsite lag dat allemaal veel genuanceerder. Málaga was gewoon wat 'effectiever' geweest en Feyenoord had 'een krappe nederlaag' geleden. Zo kun je het ook bekijken, eerlijk is eerlijk.

De wereld is prettiger als je alleen nog de officiële clubwebsites leest, denk ik, en onbezorgder sowieso. Bovendien hebben ze op Ajax.nl een speciale rubriek die 'Wat de kranten schreven' heet, opdat u toch nog lekker breed op de hoogte wordt gehouden.

De columns van Johan Cruijff zult u er niet direct in tegenkomen, maar dat is wel zo overzichtelijk juist, voor wie houdt van vrede en verdraagzaamheid. Lees Ajax.nl en de zon zal weer schijnen. (Sjoerd Mossou)
User avatar
Benji
 
Posts: 7744
Joined: Mon Mar 31, 2008 10:52 am
Location: Amsterdam

Re: Ajax.nl

Postby Thijs » Tue Aug 02, 2011 9:33 am

Image

Wat een ondeugden! ;)
Don't worry 'bout a thing...cause every little thing gonna be alright!
Thijs
Site Admin & Toto winner WC 2010
 
Posts: 12985
Joined: Sun Sep 28, 2003 6:24 pm
Location: Amsterdam

Re: Ajax.nl

Postby Michael_B » Tue Aug 02, 2011 9:38 am

Champagne! Maar waar is Danny?
Face your fears and live your dreams, No Fear
Michael_B
 
Posts: 10446
Joined: Tue Sep 23, 2003 2:19 pm
Location: Alkmaar

Re: Ajax.nl

Postby Jesse » Tue Aug 02, 2011 9:44 am

Leuke column inderdaad! :biggthumpup.gif:
"Well, maybe Bob Dylan was wrong. Maybe you do have to be a weatherman to know which way the wind blows."
User avatar
Jesse
 
Posts: 17713
Joined: Wed Sep 24, 2003 7:36 pm
Location: Amsterdam

Re: Ajax.nl

Postby Ajax Rules » Tue Aug 02, 2011 12:07 pm

Sjoerd Mossou schrijft ontzettend goed! :biggthumpup.gif:
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 19183
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Het kistje van Overmars

Postby Cruijff » Fri Sep 19, 2014 11:38 am

Hij is eindelijk opgedoken... notabene op deze pagina van Ajax.nl

Ik weet niet wie de meneer op de foto is en of ze voor Overmars nog een hogere versie gebruiken, maar eindelijk hebben we het sinaasappelkistje van Marc dan in beeld! :ajaxsmiley.gif:
Image
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18123
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am


Return to In De Media

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna