ogame oyna
ogame oyna

Justin Kluivert

Spelers die deel hebben uitgemaakt van de Ajaxselectie

Justin Kluivert

Postby Cruijff » Sun Jan 15, 2017 10:10 pm

Iemand nog leuke interviews met Kluivert? :smile-ajax.gif:

Vandaag bij de NOS:
http://nos.nl/artikel/2153162-kluivert- ... vader.html

Wat langer geleden, op 24 mei 2015 in het Olympisch stadion:
Dubbel-interview familie Kluivert: "Misschien train ik ooit mijn zoon bij Ajax"
https://www.youtube.com/watch?v=7l4TmKV0eLo
Je kunt beter met je eigen filosofie ten onder gaan dan met die van een ander
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18871
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Justin Kluivert

Postby Cruijff » Sun Jan 15, 2017 10:15 pm

Niet gescoord bij zijn debuut, maar hij was er ook niet als een blinde naar op zoek. Tuurlijk was een goaltje erg leuk geweest, maar dat hij juist oog voor anderen had en vervolgens de pass kon geven is misschien zelfs een positiever aspect.

Een paar weken geleden zei Justin Kluivert over een eventueel vertrek naar een buitenlandse club dat hij eerst meer doelpunten namens Ajax wil maken dan vader Patrick tussen 1994 en 1997 heeft gedaan. Een mooi en zeer zeker ook een realistisch doel.


Een paar filmpjes.
Hier een, bij de meeste acties, een nog wel heel erg jonge Justin Kluivert.
Justin Kluivert | Best Goals, Skills and Assists | Ajax
https://www.youtube.com/watch?v=oJ5JivIIfj8

Deze mag natuurlijk niet ontbreken, op Varkenoord in de jeugd tegen Feyenoord.
Supersolo Kluivert beloond met prijs
https://www.youtube.com/watch?v=SxikLqCPT-0

Gesprekje in april 2016, toen hij zijn eerste contract tekende bij Ajax.
Justin probeert beter te worden dan vader Patrick
https://www.youtube.com/watch?v=lrHiRNyY8sc
Je kunt beter met je eigen filosofie ten onder gaan dan met die van een ander
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18871
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Justin Kluivert

Postby Ajax Rules » Mon Jan 16, 2017 9:22 am

Soms denk ik dat het een voordeel is om als topsporter niet zo snugger te zijn.

Daarom is Van Gerwen zo goed, daarom zou Balotelli waarschijnlijk in de WK-finale een penalty snoeihard in de kruising rammen. Dan wordt gezegd dat het "koele kikkers" zijn en dat ze "stalen zenuwen" hebben. Maar volgens mij zijn ze gewoon te dom om echt te beseffen wat er op het spel staat.

Ook zo'n Kluivert gisteren..... Het is aandoenlijk hoor. Maar hoe haal je het in je hoofd om die penalty zelf te willen nemen? :excited.gif:

(Maar nogmaals: volgens mij is het als sporter alleen maar een plus. Dan moet je juist uit je hoofd komen en gewoon doen).
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 19705
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Justin Kluivert

Postby Cruijff » Mon Jan 16, 2017 9:46 am

Wat Van Gerwen betreft klopt je stelling denk ik zeker. Dankzij een enorme drive en blinde focus is hij alleen maar bezig met pijltjes erin rammen.

Balotelli zie ik juist in een EK of WK finale, niet dat hij ooit nog in die positie komt, de beslissende missen. Tot nu toe zijn z'n penalty statistieken goed, maar filter juist die er uit en je ziet dat hij nagenoeg geen rendement heeft.

Dan blijven er bedroevend weinig doelpunten over en daarnaast heeft hij zijn teams met domme acties al erg vaak gedupeerd. Kortom: Balotelli is helemaal niet zo'n goede speler. En al zeker niet voor je team.

Ajax Rules wrote:Soms denk ik dat het een voordeel is om als topsporter niet zo snugger te zijn.

Ook zo'n Kluivert gisteren..... Het is aandoenlijk hoor. Maar hoe haal je het in je hoofd om die penalty zelf te willen nemen? :excited.gif:


Hij dacht waarschijnlijk dat ie goed in de wedstrijd zat en dacht "een doelpuntje bij mijn debuut, dat is nooit weg." :-)

Onze Deense vriend Lasse staat dus weer duidelijk op 1 voor de strafschoppen, je zag toen Ziyech er in de Arena twee te nonchalant nam hoe slecht dat afliep.
Lasse mistte dit seizoen ook de allereerste uit zijn carrière, had denk ik ook te maken met iets te licht erover denken na een hele lange succesreeks en bij reeds een voorsprong iets minder scherpte.

Gisteren was bij een 0-0 stand het belang weer volop aanwezig en ook Kluivert dacht ongetwijfeld: 'mooi moment om mijn eerste te maken in Ajax 1.'

Verder leek hij daar juist niet perse mee bezig, in tegenstelling tot El Ghazi die heel egoïstisch op een doelpuntje joeg bij zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Ajax had Kluivert telkens goed oog voor medespelers.

Bij Cambuur - Jong Ajax (1-3, in de Jupiler League), claimde hij in Leeuwarden de strafschop op na een op hem gemaakte overtreding. Die schoot hij vrij slap en voor de keeper makkelijk houdbaar in, maar die gaf wel een rebound weg en die werkte Justin er wel in.
Je kunt beter met je eigen filosofie ten onder gaan dan met die van een ander
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18871
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Justin Kluivert

Postby Mano » Mon Jan 16, 2017 10:00 am

Cruijff wrote:in tegenstelling tot El Ghazi die heel egoïstisch op een doelpuntje joeg bij zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Ajax had Kluivert telkens goed oog voor medespelers.Deed hij altijd al, leuk als je ze maakt, bloedirritant als je ze mist.
helaas voor hem, gebeurd het 2de vaker dan het 1ste.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5630
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Justin Kluivert

Postby Cruijff » Tue Jan 17, 2017 2:50 am

Frank Heinen schreef er in HP De Tijd een stukkie over.

Sport / 16-01-2017 / 07:25
Door Frank Heinen

http://www.hpdetijd.nl/2017-01-16/hoe-j ... ong-bleef/

Image

Hoe Justin Kluivert nog heel even Heel Jong bleef

Gistermiddag liep ik langs de Galgenwaard, die er doodstil bij lag. Achter het stadion, als de achtertuin van de reusachtige villa van een blinde drugsbaron, strekken zich een aantal grasvelden uit. Voetbalvelden zijn het, van clubs met namen als Sterrenwijk en Odin. Allemaal velden waar ik op speel op foto’s die zelfs in gedigitaliseerde vorm beginnen te vergelen. Achter die velden loopt het spoor, en daarachter eindigt de beschaving (en begint Houten).

Het was nog stil op die velden. Goddank.

Altijd als ik langs voetbalvelden loop, zuigt de heimwee zacht aan mijn gemoed. Ik voetbal al lang niet meer, in mijn laatste seizoen strompelde ik elke zondag als een kreupele brugwachter over het veld. Hoe ouder ik word, hoe banger ik word dat voetballen in wezen toebehoort aan mensen die jonger zijn dan ik. Je kunt natuurlijk voetballen tot je tachtigste – alles kan – maar denk niet dat het er niet vreemd uitziet. Dat doet het wel.

Veel mannen van een zekere leeftijd komen als verzachtende omstandigheid voor hun kromgetrokken oudemannenstokjes in korte broek aanzetten met een citaat van Stanley Matthews: ‘Je stopt niet met voetballen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met voetballen.’ Ik zou daar een citaat van een andere ouwe zeeman op de rechterflank (Frank Heinen) tegenover willen zetten: ‘Je wordt niet oud omdat je met citaten van ouwe Britten gaat strooien, want als je dat doet, ben je het al.’

Vrienden krijgen geen kinderen
Bij ieder debuut van een voetballer jonger dan jezelf sterf je een beetje. Ik ben 31, dus bij mij zit er wat dat betreft schot in. Nu zijn wij allemaal stervende, de hele dag, maar wanneer de zoon van iemand die je nog hebt zien debuteren debuteert, voel je even echt hoe de tijd je met haar deegroller op de hielen zit.

Je kunt jezelf lang in de luren leggen, geloven dat het zo’n vaart niet loopt met die ouderdom. De eerste spelers van mijn leeftijd beginnen nu zo’n beetje aan hun betaalde uitbuiksessie in de Chinese competitie. Een enkeling is op die leeftijd al trainer, normaal gesproken een functie voor Leobeenhakkerachtige kerels met dunne sigaartjes. Die omstandigheid is geen bezwaar. Met trainers van je eigen leeftijd hoef je je niet te vergelijken. Trainers zijn mannen die eeuwig 58 blijven – ook als ze eigenlijk dertig jaar jonger zijn. In werkelijkheid zijn trainers omgekeerde en ondersteboven hangende Benjamin Buttons: de tijd schrijdt voort, maar zij blijven 58.

Nee, uitbuikende voetballers van 31 doen me niet veel, en met trainers van mijn leeftijd voel ik geen enkele gemeenschappelijkheid. Als ik een trainer van 31 zie, zie ik iemand die mijn vader zou kunnen zijn.
De klap kwam gisteren. In Zwolle speelde Justin Kluivert voor het eerst voor Ajax 1. Een zwarte dag voor iedereen die bij hoge uitzondering mocht opblijven voor de Kluivertteenfinale van ‘95. Je kunt niet kijken naar het debuut van de zoon van iemand van wie je het debuut nog haarscherp voor de geest kunt halen zonder te denken: dit was het. Het was leuk zolang het duurde. Zelfs in gedachten ben je geen voetballer meer. Vanaf nu hoor je bij de vaders, voor altijd, tot je bij de opa’s hoort en geen enkel citaat van Stanley Matthews je nog kan helpen.
Vergelijk het met vrienden die opeens kinderen krijgen. Slaat ook nergens op. Je vrienden krijgen geen kinderen, ze zijn het. Vind ik dan.

Na afloop van zijn geslaagde wedstrijd stond Justin Kluivert alle aanwezige journalisten te woord. Hij zag eruit als zijn vader, hij sprak als zijn vader. Vooral het woord ‘belangrijkste’ (in de zinsnede ‘da’s het belangrijkste’) was identiek aan die van Patrick: ‘Ik hou me niet bezig met Milan. Presteren met Oranje, da’s het belangrijkste.’
Zes keer hoorde ik Justin Kluivert gisteren het appje van zijn vader voorlezen. Kluivert senior, die zelf ook nog altijd oogt als een junior, schreef: ‘Heel goed gespeeld. Inderdaad, je officiële debuut schat.’
‘Schat.’ Tegen een voetballer. Van Ajax.

Schat
Schat.
Wat een opluchting. Ooit word ik door een voetballer definitief de ouderdom ingedribbeld. Door de zoon van Robin van Persie, of door de dochter van Ron Vlaar. Misschien door mijn eigen kind. In elk geval niet door Justin Kluivert. Want gisteren begreep ik dat ik niet plots Heel Oud geworden was; het was vooral Justin Kluivert die nog heel even Heel Jong bleef.


Image

Image
Je kunt beter met je eigen filosofie ten onder gaan dan met die van een ander
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18871
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Justin Kluivert

Postby InnerHarbour » Tue Jan 17, 2017 8:45 am

Mmmmmm, 17 dan mag hij binnenkort zijn rijbewijs geen halen en gaan rijden onder begeleiding van een ouder...... :hypocrite.gif:
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20021
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Justin Kluivert

Postby wimpey » Tue Jan 17, 2017 9:06 am

InnerHarbour wrote:Mmmmmm, 17 dan mag hij binnenkort zijn rijbewijs geen halen en gaan rijden onder begeleiding van een ouder...... :hypocrite.gif:


:biggrin.gif:

Een gewaarschuwd Amsterdammer telt voor twee.

Ik zie Justin in Zuid wel eens rijden op z'n scootertje. En z'n moeder houdt van 'knuffelen', heb ik begrepen. :hypocrite.gif:
wimpey
 
Posts: 38583
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Justin Kluivert

Postby Lionel » Tue Jan 17, 2017 9:48 am

Ik word wel kotsmisselijk van al die zogenaamde grappen over zijn rijbewijs.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 35321
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Justin Kluivert

Postby Cruijff » Tue Jan 17, 2017 10:25 am

Younes waarschijnlijk nog een week of 3 geblesseerd (hoera!) en de volgende tegenstander is Utrecht, waar het uitvak afgelopen zaterdag al flink warm draaide met allemaal liedjes over 'joden'.

Zouden die utreggers zich zondag weer eens van hun allerslechtste kant laten zien in een poging een jongen van 17, zijn teamgenoten en vader diep te krenken?
Je kunt beter met je eigen filosofie ten onder gaan dan met die van een ander
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 18871
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Justin Kluivert

Postby Marillion » Tue Jan 17, 2017 1:24 pm

De vraag stellen is hem beantwoorden.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 25772
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Justin Kluivert

Postby beelzebub » Sat Jan 21, 2017 8:52 pm

Dit is wel grappig. Een jonge Justin en o.a. De Ligt vijf jaar geleden bij latje trap op Zapp:
https://youtu.be/9Vu16P1Pk5U
Je kunt alles wat je wilt, als je maar oefent
User avatar
beelzebub
 
Posts: 7511
Joined: Tue Sep 23, 2003 1:53 pm
Location: Almere

Re: Justin Kluivert

Postby GangstaRiB » Sun Jan 22, 2017 2:58 pm

Ik weet niet of deze jongen gezien werd als supertalent? Maar hij heeft wel wat. Zoekt constant de actie. Hij speelt zonder druk. Vooralsnog valt ie goed in.
GangstaRiB
 
Posts: 12373
Joined: Sun Mar 13, 2005 10:44 pm
Location: Purmerend

Re: Justin Kluivert

Postby WP_Legend » Sun Jan 22, 2017 3:01 pm

hij is alleen kleiner dan Younes...
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 7633
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Justin Kluivert

Postby wimpey » Sun Jan 22, 2017 3:01 pm

GangstaRiB wrote:Ik weet niet of deze jongen gezien werd als supertalent? Maar hij heeft wel wat. Zoekt constant de actie. Hij speelt zonder druk. Vooralsnog valt ie goed in.


Ik vind z'n touch goed, hij heeft oog voor de combinatie. En hij zorgt er met z'n diepgang voor dat z'n back achteruit moet. Vraag die bal in de voet en je back kan druk op jou zetten. Wereld van verschil.

Supertalent: dunno. Maar hij levert een flinke bijdrage in het openbreken van de wedstrijden in Zwolle en Utrecht.
wimpey
 
Posts: 38583
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Justin Kluivert

Postby Mano » Sun Jan 22, 2017 4:00 pm

WP_LeGeNd wrote:hij is alleen kleiner dan Younes...16 dus krijgt nog wel een kleine groeispurt
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5630
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Justin Kluivert

Postby Sandro » Sun Jan 22, 2017 4:07 pm

Niet overdrijven. 17 en over drie maanden 18.
User avatar
Sandro
 
Posts: 10314
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: Justin Kluivert

Postby Alexander » Sun Jan 22, 2017 4:31 pm

Lekker spelertje. Andermaal goede invalbeurt. Hoe lang moeten we nog naar Younes kijken?
Alexander
 
Posts: 7032
Joined: Wed Sep 24, 2003 5:19 pm

Re: Justin Kluivert

Postby Sandro » Mon Jan 23, 2017 7:50 am

Leuk die jeugdige onbevangenheid. Of het heel slim is, weet ik niet :smallgrin.gif:

Ook na de wedstrijd viel het Amsterdamse supportersmedium wat op. Kluivert gooide na het laatste fluitsignaal zijn shirtje naar iemand in een vak met Utrecht-supporters. Het was zijn oom. "Hij zat in het thuisvak, maar is wel een echte Ajacied hoor", lacht hij.
User avatar
Sandro
 
Posts: 10314
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: Justin Kluivert

Postby 999 » Mon Jan 23, 2017 11:22 am

Ach, ook ik moet nog zien of dat deze Kluivert over enkele jaren het " grote talent " gaat waarmaken.Vooralsnog geniet ik wel van zijn bravoure, onbevangenheid en ( ondanks zijn lengte ) voetbalspel.En tot nu toe was hij met zijn acties wel degene die het spel openbrak ...
User avatar
999
 
Posts: 47377
Joined: Thu Sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Justin Kluivert

Postby InnerHarbour » Mon Jan 23, 2017 11:44 am

Geen idee wat er met mijn post gebeurd is maar hij is weg, maar goed, ik schreef iets van wordt deze jongen het zoveelste talent dat door de supporters op een voetstuk wordt gezet alvorens ook maar één volledige en goede wedstrijd in het eerste gespeeld te hebben?

In het MLB hebben ze een goede uitdrukking, "let him go a few time true the league before we past judgment". Met andere woorden, laten we eerst maar eens kijken hoe hij het doet tegen de verschillende tegenstanders. De meeste van die generatie die het is de A1 leuk deden hebben tot nu toe weinig gebracht.
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20021
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Justin Kluivert

Postby Demosthenes » Mon Jan 23, 2017 12:14 pm

Geen idee wat er met mijn post gebeurd is maar hij is weg, maar goed, ik schreef iets van wordt deze jongen het zoveelste talent dat door de supporters op een voetstuk wordt gezet alvorens ook maar één volledige en goede wedstrijd in het eerste gespeeld te hebben?

Hetzelfde bericht staat in ieder geval ook in een andere topic, die van Utrecht tegen Ajax. bedoel je die post, dan is er niets mee gebeurd.
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".
Demosthenes
 
Posts: 7389
Joined: Sun Dec 02, 2007 8:17 pm

Re: Justin Kluivert

Postby Demosthenes » Mon Jan 23, 2017 12:14 pm

Krijg "general error" als ik dit bericht wil verwijderen :ajaxsmiley.gif: Waarom het er twee keer staat? Die "general error", maar in dit geval is het niet zo erg :smallgrin.gif:

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Table './ajaxtalk_test/ATlive_search_wordlist' is marked as crashed and should be repaired [145]

An SQL error occurred while fetching this page. Please contact the Board Administrator if this problem persists.
Last edited by Demosthenes on Mon Jan 23, 2017 12:26 pm, edited 2 times in total.
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".
Demosthenes
 
Posts: 7389
Joined: Sun Dec 02, 2007 8:17 pm

Re: Justin Kluivert

Postby Demosthenes » Mon Jan 23, 2017 12:14 pm

Geen idee wat er met mijn post gebeurd is maar hij is weg, maar goed, ik schreef iets van wordt deze jongen het zoveelste talent dat door de supporters op een voetstuk wordt gezet alvorens ook maar één volledige en goede wedstrijd in het eerste gespeeld te hebben?

Hetzelfde bericht staat in ieder geval ook in een andere topic, die van Utrecht tegen Ajax. bedoel je die post, dan is er niets mee gebeurd.
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".
Demosthenes
 
Posts: 7389
Joined: Sun Dec 02, 2007 8:17 pm

Re: Justin Kluivert

Postby beelzebub » Mon Jan 23, 2017 12:56 pm

Demosthenes wrote:Krijg "general error" als ik dit bericht wil verwijderen :ajaxsmiley.gif: Waarom het er twee keer staat? Die "general error", maar in dit geval is het niet zo erg :smallgrin.gif:

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Table './ajaxtalk_test/ATlive_search_wordlist' is marked as crashed and should be repaired [145]

An SQL error occurred while fetching this page. Please contact the Board Administrator if this problem persists.


Waar is de Generaal als je 'm nodig hebt.

Terug naar het onderwerp, is de opleiding zo kut of zijn de verwachtingen te hoog? Kan kleine Kluivert over drie jaar bijgeschreven worden op het talentenkerkhof?

'Vroeger' was je blij met 1 a 2 doorgebroken talenten per jaar. Ajax levert die nog steeds af, maar er staan helaas in Ajax 1 vijf of zes andere talenten die 25 jaar geleden selectieopvulling zouden zijn en nu in de basis staan.
Je kunt alles wat je wilt, als je maar oefent
User avatar
beelzebub
 
Posts: 7511
Joined: Tue Sep 23, 2003 1:53 pm
Location: Almere

Next

Return to Oudspelers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

ogame oyna