ogame oyna
ogame oyna

Nemanja Gudelj

Spelers die deel hebben uitgemaakt van de Ajaxselectie

Nemanja Gudelj

Postby Ajaciedjuh » Tue Apr 07, 2015 5:05 am

Telesport
AJAX VER MET GUDELJ
Middenvelder tekent contract voor vijf jaar bij onttroonde landskampioen


Ajax heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe seizoen nagenoeg binnen. Zodra de puntjes op de i zijn gezet, ondertekent Nemanja Gudelj (23) een vijfjarig contract bij de Amsterdammers, die met de verregaande onderhandelingen al een duidelijk signaal afgeven: dat de hand nog verder van de (volle) knip gaat.

Financieel directeur Jeroen Slop zal de gelimiteerde transfersom in het contract van Gudelj van zes miljoen euro overmaken naar AZ. Voor binnenlandse transfers een fors bedrag, maar aan de andere kant wordt dit als een koopje gezien voor een Servische international. Helemaal in de wetenschap dat FC Porto vorige zomer liefst tien miljoen euro wilde neertellen voor de middenvelder.

Met zijn snelle handelen vervult directeur voetbalzaken Marc Overmars de wens van trainer Frank de Boer en troeft hij de eveneens geïnteresseerde concurrent PSV af. Bij de toekomstig landskampioen uit Eindhoven stond Gudelj hoog op het verlanglijstje in het geval dat aanvoerder Georginio Wijnaldum komende transferperiode vertrekt. Niet toevallig staan Wijnaldum en Gudelj op plaats één en twee in het Teleport Voetballer van het Jaar-klassement.

Gudelj moet Ajax het stuk mentaliteit bezorgen dat het zo goed kan gebruiken. De leider van AZ speelt met het mes tussen zijn tanden en gaat bij de Alkmaarse ploeg altijd voorop in de strijd. Daarnaast bezit de Serviër scorend vermogen. Tot dusver nam hij dit seizoen negen competitietreffers voor zijn rekening. Verder bereidde hij vier doelpunten voor.

Na de komst van Daley Sinkgraven afgelopen januari, de transfer van Gudelj en het lichten van de optie in het contract van Arek Milik, zoekt Ajax een extra buitenspeler in geval de Amsterdammers en linksbuiten Ricardo Kishna oordelen dat een verkoop voor beide partijen het meest zinvol is. Verder speuren de Amsterdammers naar een extra spits, een jonge rechtsbenige centrale verdediger (achter Joël Veltman) en een linksback, die eveneens als linkercentrumverdediger uit de voeten kan. Afgelopen weken staken de scouts veelvuldig hun licht op in Zuid-Amerika. Daar zou het ’gif’ gevonden kunnen worden dat de huidige spelersgroep met voorbeeldige koorknapen zo mist.

De komst van Gudelj moet Ajax een broodnodige kwaliteitsimpuls geven. Over één ding zijn alle betrokkenen bij de uittredende landskampioen het eens: de bezem moet flink door de huidige spelersgroep. De meningen binnen de club lopen uiteen (volledig inzetten op eigen jeugd of strooien met tientallen miljoenen), maar de directie kiest in het kader van een tweesporenbeleid voor een mix daarvan. Om komend jaar wél spektakel te kunnen bieden en tot de laatste speeldag mee te doen om de landstitel.

De verdeeldheid binnen Ajax is terug te voeren op het al maanden ondermaatse spel van het eerste elftal. Een stroming zoekt de oorzaak in het niet volledig varen op de jeugdopleiding door hoofdtrainer De Boer, terwijl een andere stroming vindt dat het vlaggenschip juist té jeugdig is en echte leiders ontbeert. Een aantal opleiders – met onder anderen Wim Jonk, als lid van het technisch hart verantwoordelijk voor de jeugdopleiding – vindt de inpassing van talenten ondermaats, omdat de speelstijl van het eerste niet aansluit bij die van De Toekomst.

In de wetenschap dat het percentage geslaagde aankopen afgelopen jaren met circa vijftien procent bijzonder laag ligt, zien zij meer toekomst in de jeugd.

Zij vinden dat een miljoenenaankoop als de 19-jarige Sinkgraven de ontwikkeling van eigen tienertalenten als Abdelhak Nouri (18) en Donny van de Beek (17) in de weg zal staan. En ze vragen zich af of de gratis naar Club Brugge vertrokken verdediger Stefano Denswil – Overmars bedong wel een fors percentage bij doorverkoop – niet minimaal gelijkwaardig is aan de duurbetaalde, eveneens van AZ afkomstige Nick Viergever.

De meer behoudende stroming – met onder anderen De Boer – is van mening dat de opleiding met sprongen vooruit gaat, maar de jongelingen fysiek gezien niet rijp zijn om voor de leeuwen te worden gegooid. Niet voor niets stippelde De Boer voor spelers als Van de Beek, Nouri, Vaclav Cerny en Robert Muric een traject uit via de Jupiler League met Jong Ajax. Het zou voor hen – zo vinden voorstanders van aankopen – beter zijn een zachte landing te maken tussen meer gelouterde spelers zoals Gudelj.

De directie van Ajax zit op die laatste lijn. Na vier kampioenschappen en diens loyaliteit voelen directeur Michael Kinsbergen en consorten de morele verplichting de wensen van trainer Frank de Boer op de transfermarkt te vervullen. Het geld is voorhanden. Tevens wordt het een zinvol gebaar geacht richting de terecht klagende fans.

Overmars maakt overuren om De Boers selectie zo snel mogelijk compleet te hebben. Als Ajax de tweede plaats niet verprutst, wacht op 28 juli de voorronde van de Champions League. Intussen zal de Ajax-directie er samen met adviseur Johan Cruijff voor moeten zorgen dat de rijen op De Toekomst zich sluiten en door alle partijen weer een visie wordt uitgedragen naar de toekomst.

Eentje waar plaats is voor doorstroming van jong talent en het aankopen van kwaliteit, die niet voorhanden is in de eigen opleiding. Om daarmee vervolgens ‘gewoon’ weer kampioen te worden … met aantrekkelijk voetbal.

Bij Ajax wenste nog niemand op de op handen zijnde transfer te reageren, behalve dat ’Gudelj een zeer interessante speler is’.


Elk jaar 1 van AZ :666.gif: Gudelj is geen 6, dus ik ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen. Met Sinkgraven, Klaassen (wordt dit dan onze vaste 6!?), Bazoer (of hij?), Andersen en daarachter Van Beek, Nouri, wordt het wel heel druk. En dan laat ik Serero nog buiten beschouwing. :confused.gif:
Last edited by Ajaciedjuh on Tue Apr 07, 2015 5:39 am, edited 3 times in total.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20249
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Lionel » Tue Apr 07, 2015 6:42 am

Vreemde aankoop.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34611
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Peter » Tue Apr 07, 2015 7:23 am

Heb het idee dat ze Frank de Boer aan het paaien zijn. Marc Overmars trekt de knip voor de 'talk of the town' en het middenveld wordt zo overvol (zonder een echte verdedigende middenvelder, zo lijkt het). Andersen en Serero zullen nu wel verkocht worden.

Sinkgraven-Gudelj-Klaassen wordt het dan?
User avatar
Peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
 
Posts: 42246
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:08 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Bert » Tue Apr 07, 2015 7:38 am

Of zo:

Klaassen, Gudelj;
Bazoer.

Klaassen en Bazoer kun je nog omdraaien. Sinkgraven zal eerste stand-in zijn. Mij zal benieuwen of Gudelj zich in de kleine ruime kan doorontwikkelen.
Nog steeds eens met Boem.

En met niemand anders!
Bert
 
Posts: 35963
Joined: Sat Feb 05, 2005 7:37 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Toppie » Tue Apr 07, 2015 7:42 am

Rare aankoop kijk nu even lekker verder dan het middenveld killerspits hebben we niet en achterin is het een drama
User avatar
Toppie
 
Posts: 9562
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Lionel » Tue Apr 07, 2015 7:47 am

Serero verkopen lijkt me.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34611
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby wimpey » Tue Apr 07, 2015 8:18 am

Lionel wrote:Serero verkopen lijkt me.


En Lulu.

Deze aankoop zat er aan te komen trouwens, Gudelj is wel een type Van Ginkel. Box to box, fysiek, scorend vermogen. Ik vind Van Ginkel technisch en qua handelingssnelheid wel beter... Gudelj zal technisch problemen krijgen in een ploeg die grotendeels op de helft van de tegenstander speelt.

Maar het geeft het wanbeleid van Ajax wel 'mooi' weer: Sinkgraven halen voor 9 miljoen terwijl Bazoer doorbreekt. En nu Gudelj halen, daar waar Serero en Andersen wederom een seizoen mochten falen.

Jammer voor Gerbrands trouwens, want die wilde Gudelj heel graag naar psv halen. :aai.gif:

Verder moet Frank oppassen voor Jonk. Dit begint te lijken op Danny Blind die vond dat ie het veel beter kon dan wat Ronald Koeman met Ajax presteerde.
wimpey
 
Posts: 37487
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Ajaciedjuh » Tue Apr 07, 2015 8:21 am

Lionel wrote:Serero verkopen lijkt me.

Dat kan bijna niet anders. Daarnaast zouden ze Andersen kunnen verhuren voor een half jaar.

Maar goed het speculeren kan beginnen. Ze willen dus nog een linksback, extra spits (helaas dus geen Huntelaar) en een jonge rechtsbenige centrale verdediger (achter Joël Veltman).
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20249
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby Ajaciedjuh » Tue Apr 07, 2015 8:23 am

AD Sport:

Overigens is men bij AZ momenteel nog niet op de hoogte van de op handen zijnde transfer. ,,Ajax heeft zich nog niet bij ons gemeld'', zegt technisch directeur Earnest Stewart. Hoewel een club zich officieel eerst moet melden bij de club van de speler die het wil aantrekken, liggen de verhoudingen bij deze transfer anders. Nemanja Gudelj heeft een gelimiteerde transfersom van zes miljoen euro in zijn contract staan. Ruimte voor onderhandeling tussen de twee clubs is er daarom niet.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20249
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby Yopi » Tue Apr 07, 2015 8:37 am

Hardloper, doodloper... Ben niet kapot van hem.

@Willem: misschien wil Toon Gerbrands zijn AZ-hebbespelertje van vorig jaar (Viergever) nog?

Wie bepaalt het aankoopbeleid eigenlijk bij PSV?
Yopi
Erelid
 
Posts: 13144
Joined: Sun Jan 06, 2013 2:25 pm

Re: Nemanja Gudelj

Postby Arthur » Tue Apr 07, 2015 8:49 am

Dus waar we ons dit jaar regelmatig ergeren aan het feit dat Schone de voorkeur krijgt boven Kishna, zullen we ons volgend jaar kunnen ergeren aan het feit dat Gudelj de voorkeur krijgt boven Sinkgraven. Ik kijk er nu al naar uit. :excited.gif:
Better to remain silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
User avatar
Arthur
 
Posts: 9749
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:43 pm

Re: Bétrouwbaar transfernieuws

Postby InnerHarbour » Tue Apr 07, 2015 8:50 am

wimpey wrote:
En Lulu.


:ajaxsmiley.gif:

wimpey wrote:Deze aankoop zat er aan te komen trouwens, Gudelj is wel een type Van Ginkel. Box to box, fysiek, scorend vermogen.


Wel het type waar ik van hou maar of we dat nu nodig hebben? Klaasen hebben wel al, van de Beek komt er toch ook aan volgens de kenners van het jeugdvoetbal, is dat niet hetzelfde soort speler of vergis ik me?
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 19036
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby Alexander » Tue Apr 07, 2015 8:57 am

Waardeloze aankoop. Snap ik helemaal niets van. Gudelj is geen typische 6. We hebben al spelers genoeg op het middenveld en je verlengt een paar weken geleden nog Andersen voor 4 jaar. Wat moeten we met al die middenvelders?

Ik ben het helemaal met Jonk eens. Geef de jeugd de kans. Laat spelers als Riedewald, Kishna, Beek, Zivko, Tete etc. spelen en geef ze vertrouwen. Aankopen hebben het bij Ajax altijd zo moeilijk. Wat heeft het voor zin om nu 25 miljoen aan nieuwe spelers te gaan spenderen? Ik weet zeker dat als we er nu 5 gaan halen, er 3 sowieso mislukken.
Alexander
 
Posts: 6926
Joined: Wed Sep 24, 2003 5:19 pm

Re: Nemanja Gudelj

Postby wimpey » Tue Apr 07, 2015 8:58 am

Arthur wrote:Dus waar we ons dit jaar regelmatig ergeren aan het feit dat Schone de voorkeur krijgt boven Kishna, zullen we ons volgend jaar kunnen ergeren aan het feit dat Gudelj de voorkeur krijgt boven Sinkgraven. Ik kijk er nu al naar uit. :excited.gif:


Je kunt je sowieso instellen op mindere tijden:

Colonnes zijn terug bij Ajax

Daarom is Ajax Ajax. Zonder hoofdprijs is het per definitie hommeles binnen de club. Wel of geen lijn Johan Cruijff.

Niet toevallig dat de scheefgegroeide verhoudingen naar buiten komen nu de strijd om het kampioenschap definitief is beslecht. Na de winst van PSV bij FC Twente en het gelijkspel van kampioen Ajax bij FC Utrecht.

Intussen komen de colonnes in de ArenA en De Toekomst in beweging.

De jeugdopleiders versus de verantwoordelijken voor het eerste elftal. Simpel gesteld: Wim Jonk versus Marc Overmars met in diens kielzog hoofdtrainer Frank de Boer. Over de manier van spelen, over de onaantrekkelijkheid, over het inpassen van jeugdspelers, over het aankoopbeleid en over wie welke verantwoordelijkheden draagt.

Omdat zo’n ’clash’ viel te voorzien – bij alle clubs schuurt het tussen opleiden en presteren – werd volgens de Cruijff-visie met een technisch hart Dennis Bergkamp daartussen geplaatst. Hij moet in het technisch hart het beste van twee werelden aan elkaar smeden. Maar van verbindingsman is hij volgens de opleiders steeds meer de assistent-trainer geworden met slechts oog voor het eerste elftal. Intussen heeft Overmars vrij baan en geeft miljoenen uit aan Daley Sinkgraven van Heerenveen en zal Ajax binnenkort zes miljoen euro overmaken aan AZ voor het afkopen van het contract van Nemanja Gudelj.

De onvrede over het eenduidig functioneren van het technisch hart is ook voelbaar bij de raad van commissarissen, met onder meer Hans Wijers en Theo van Duivenbode. De rvc neemt algemeen directeur Michael Kinsbergen zijn onzichtbaarheid in deze nauwelijks kwalijk. Hoewel hij als eindverantwoordelijke de tegenstelling binnen het technisch hart op zijn beloop liet en geen regie voert op de invulling van de Cruijff-visie bij het eerste elftal. De rvc verwijt Kinsbergen vooral dat hij geen bindende factor is binnen Ajax.

Daarom wil de rvc door met Edwin van der Sar als algemeen directeur. Zoals afgesproken na een inwerkperiode van ruim twee jaar door Kinsbergen. Echter, Kinsbergen wenst langer te blijven en Van der Sar wil langer vanuit de schaduw van de algemeen directeur opereren. Aanvankelijk verbond de recordinternational zelfs zijn lot bij Ajax aan Kinsbergen, maar die opstelling heeft hij inmiddels laten varen. De rvc dacht aan een chique tussenoplossing, maar Kinsbergen veegde een tijdelijke contractverlenging inmiddels van tafel. Er wordt nog steeds gezocht naar een tussenoplossing.

En Johan Cruijff? Hij is als adviseur voor iedereen beschikbaar, maar bewust geen sturende factor. Bij Ajax krijg je – helemaal als succes uitblijft – op tafel dansende muizen als de kat van huis is. Doet Cruijff een weekje Ajax, dan kan hij alle stromingen misschien weer op één lijn brengen. Om zijn visie zonder slachtoffers te laten rijpen. Want of hij wil of niet: alles bij Ajax zal aan zijn naam worden opgehangen. Alles wat goed gaat en alles wat fout gaat.


Allemaal compromissen en eilandjes. Dat wordt natuurlijk niets.
wimpey
 
Posts: 37487
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Nemanja Gudelj

Postby Wie kent Cees de Wolf nog? » Tue Apr 07, 2015 8:58 am

Gudelj? Heeft die de ervaring die gemist wordt op het veld?
Wie kent Cees de Wolf nog?
 
Posts: 3527
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:39 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby Jöhnk » Tue Apr 07, 2015 9:19 am

Ervaring is passé. De nieuwe toverspreuk is dat spelers energie moeten uitstralen.

Gudelj is natuurlijk geen zes, maar dat was Theo Janssen ook niet, en een succes dat dat werd!
Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
 
Posts: 39341
Joined: Tue Oct 05, 2004 11:17 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby GangstaRiB » Tue Apr 07, 2015 9:31 am

Geen idee hoe hij gaat functioneren bij Ajax, maar ik vind em persoonlijk wel een fijne voetballer. Heeft scorend vermogen, iets wat je nu mist bij Serero bijvoorbeeld.
GangstaRiB
 
Posts: 12231
Joined: Sun Mar 13, 2005 10:44 pm
Location: Purmerend

Re: Nemanja Gudelj

Postby Wie kent Cees de Wolf nog? » Tue Apr 07, 2015 9:32 am

Ik vraag me vooral af; waarom hebben we Sinkgraven dan gehaald?
Wie kent Cees de Wolf nog?
 
Posts: 3527
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:39 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby Ajax Rules » Tue Apr 07, 2015 9:33 am

Jöhnk wrote:Ervaring is passé. De nieuwe toverspreuk is dat spelers energie moeten uitstralen.

Gudelj is natuurlijk geen zes, maar dat was Theo Janssen ook niet, en een succes dat dat werd!


Ik zie Gudelj wel op 6 spelen. De analogie met Janssen hoeft wat mij betreft niet op te gaan, al zal de tijd het leren.

Het kan trouwens ook dat Klaassen op 6 blijft en Gudelj op rechtshalf komt. Ik zie het vooralsnog wel zitten met deze aankoop. Ik denk wel dat je Serero moet verkopen. En misschien Andersen moet verhuren.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 19127
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Nemanja Gudelj

Postby Ajax Rules » Tue Apr 07, 2015 9:39 am

Wie kent Cees de Wolf nog? wrote:Ik vraag me vooral af; waarom hebben we Sinkgraven dan gehaald?


Het is toch niet zo raar? Er zijn (minimaal) drie plekken op het middenveld: Klaassen, Bazoer, Sinkgraven en Gudelj worden (vermoed ik) de vier basiswaardige spelers. Dat vind ik ook een goede ratio: vier basisspelers op drie plekken. Gudelj en Klaasssen voor 1 plek (rechtshalf), dat kan niet bij een club als Ajax. Dat is Chelsea-beleid. Maar 4 op 3 is goed, dan is er wat concurrentie en blijf je ook op niveau bij een blessure of schorsing. Andersen zal naar mijn verwachting iets lager in de hierarchie komen (net als Nouri en Van de Beek, die geleidelijk aan bij de selectie zullen komen). En het is de vraag wat er gebeurt met Serero en hoe ze Riedewald zien.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 19127
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Nemanja Gudelj

Postby Duke » Tue Apr 07, 2015 9:45 am

Wie kent Cees de Wolf nog? wrote:Gudelj? Heeft die de ervaring die gemist wordt op het veld?


Energieke spelers, dat is het nieuwe credo. Overigens behoort ie met z'n 129 wedstrijden in de eredivisie tot de meest ervaren spelers van Ajax. Samen met spelers als Viergever, Moisander en Schöne. :smallgrin.gif:
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
User avatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31115
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby wimpey » Tue Apr 07, 2015 10:00 am

Ajax Rules wrote: Ik denk wel dat je Serero moet verkopen. En misschien Andersen moet verhuren.


Waarom Andersen niet verkopen? Tegen ieder aannemelijk bod. Die kneus is de vleesgeworden self-fulfilling prophecy.

Klaassen hoort op rechtshalf, Bazoer op VM, Sinkgraven op linkshalf. Gudelj zal ongetwijfeld van nut worden, maar ik vind hem geen prio uno aankoop. Een VM is ie m.i. juist niet. Zijn kracht zit 'm in z'n loopvermogen, doelgerichtheid, opduiken in de 16 en afstandsschot. Als rechtshalf.

Maar ik kan FdB wel volgen v.w.b. Gudelj. Hij wilde Van Ginkel, een keer of 27. Dan is het logisch dat ie bij Gudelj uit komt, zeker gezien het feit dat Ajax zich op opportunisme, duelkracht en beleving laat aftroeven in Den Haag, Utrecht en Tilburg... Begin vorig seizoen was Gudelj echter voor 3 M op te halen geweest vanuit Breda.
wimpey
 
Posts: 37487
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Nemanja Gudelj

Postby Lionel » Tue Apr 07, 2015 10:00 am

Jöhnk wrote:Ervaring is passé. De nieuwe toverspreuk is dat spelers energie moeten uitstralen.

Gudelj is natuurlijk geen zes, maar dat was Theo Janssen ook niet, en een succes dat dat werd!


Snap er ook niks van. Waarom niet een echte 6 halen?
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34611
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby Lionel » Tue Apr 07, 2015 10:02 am

Vind dat stukje over spelers uit Zuid-Amerika overigens ook om te huilen als dat waar is :excited.gif:
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 34611
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Nemanja Gudelj

Postby Ajax Rules » Tue Apr 07, 2015 10:07 am

wimpey wrote:
Ajax Rules wrote: Ik denk wel dat je Serero moet verkopen. En misschien Andersen moet verhuren.


Waarom Andersen niet verkopen? Tegen ieder aannemelijk bod. Die kneus is de vleesgeworden self-fulfilling prophecy.


Ik zie het ook niet in Andersen. Dus je kan hem ook nu verkopen, maar dan krijg je er 1M voor. Eigenlijk moet die jongen een keer een goede serie maken en dat je hem dan verkoopt. Maar goed, die foute gok hebben ze met Sightorssons contractverlenging ook gemaakt.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 19127
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Next

Return to Oudspelers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

ogame oyna