ogame oyna
ogame oyna

Razvan Marin

Alles over de actieve spelers van Ajax

Moderator: mods

Re: Razvan Marin

Postby Yopii » Mon Aug 05, 2019 1:37 pm

Klopt, maar Marin is geen Ziyech. Ziyech behoort al vele jaren tot de spelers met het hoogste rendement in de Eredivisie.
Yopii
 
Posts: 5290
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Razvan Marin

Postby Gaizka1985 » Mon Aug 05, 2019 1:50 pm

Lionel wrote:Ik denk wel dat hij de tijd moet krijgen om bepaalde zaken beter te gaan doen. Maar hij kan ook zeker wat toevoegen hoor. Goede actie voorafgaand een grote kans die Donny richting Madrid schoot.


Zo sta ik er ook in, hij zal aan bepaalde zaken moeten werken. Stap van België naar dit Ajax is ook best groot denk ik.
Gaizka1985
 
Posts: 1646
Joined: Mon Apr 11, 2016 3:12 pm

Re: Razvan Marin

Postby Lionel » Mon Aug 05, 2019 2:04 pm

Yopii wrote:Klopt, maar Marin is geen Ziyech. Ziyech behoort al vele jaren tot de spelers met het hoogste rendement in de Eredivisie.

Daarnaast moet Marin ook werken. Totaal andere rol dan Ziyech. Maar ik zie het wel goedkomen hoor.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 37640
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Razvan Marin

Postby Ajax Rules » Mon Aug 05, 2019 3:01 pm

wimpey wrote: Wanneer dat niet compleet verandert, wordt ie net zo’n kat in de zak als Magallan en Labyad.


Ik ben vooralsnog veel optimistscher dan jij. Ik zie een speler die vrij makkelijk voetbalt, maar nog wel moet wennen aan het samenspel en zijn rol in het elftal. Dat is ook niet raar, want Ten Hag is iemand die daar honderden trainingsuren in steekt.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 21132
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Razvan Marin

Postby WP_Legend » Tue Aug 06, 2019 3:00 pm

https://totalfootballanalysis.com/playe ... alysis/amp


Goede analyse weet niet of hij al gedeeld was.
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 8014
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Razvan Marin

Postby Lionel » Tue Aug 06, 2019 3:17 pm

Vrij rooskleurig. Want ik zie zeker dat hij op sommige vlakken een toegevoegde waarde is maar verdedigen kan hij niet hoor.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 37640
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Razvan Marin

Postby De Dominee » Wed Aug 14, 2019 9:58 am

Ben na gisteren wel om. Deze man is ongeschikt, sowieso als 6. Had liever Berge of desnoods Propper gezien.
Face your fears and live your dreams, No Fear.
De Dominee
 
Posts: 1817
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:12 pm
Location: Alkmaar

Re: Razvan Marin

Postby Ajax Rules » Wed Aug 14, 2019 10:24 am

De Dominee wrote:Ben na gisteren wel om. Deze man is ongeschikt, sowieso als 6. Had liever Berge of desnoods Propper gezien.


Ik weet niet of hij ongeschikt is. Maar vind wel dat hij op dit moment absoluut nog geen aanspraak maakt op een basisplek. Hij zal eerst moeten leren en wennen, en gaan aantonen dat hij kansen moet krijgen in de ploeg.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 21132
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Razvan Marin

Postby Trab » Thu Aug 15, 2019 4:59 pm

Heb even een artikel opgezocht uit de VI van begin april over Marin. Verbijsterend om te lezen dat dit precies is wat we zien. Geen balafpakker, zwak in de duels, defensieve tekortkomingen, meer type vde Beek en die gaan wij halen voor de controleurspositie. En dan de enige controleur die we nog over hadden - Lasse - laten gaan. Onbegrijpelijk. Zoveel geld op de bank en dit is wat je ermee doet.

ANALYSE
Liefst 12,5 miljoen euro heeft Ajax over voor Razvan Marin, het eerste nieuwe gezicht van de onvermijdelijke metamorfose die de Amsterdammers deze zomer zullen ondergaan. Hoewel hij een ander type speler is dan Frenkie de Jong, zal Marin als opvolger vaak vergeleken worden met de spelmaker die naar Barcelona vertrekt. De Roemeense middenvelder van Standard Luik is geen dribbelkoning zoals De Jong, maar beschikt over andere specifieke kwaliteiten waarmee hij het middenveld van Ajax zal versterken.

Hoe verleidelijk het ook is om een directe vergelijking te trekken tussen de aanstaand Ajacied Marin en De Jong, op wiens plek hij zal komen te spelen, is het voor de Amsterdamse formatie - zelfs met de verwachte karrenvracht aan transferinkomsten in de komende zomer - in het huidige topvoetbal niet mogelijk een gelijkwaardige één-op-één-vervanger aan te trekken voor een speler als De Jong.

Een 21-jarige spelmaker die binnen twee jaar tijd is uitgegroeid tot architect van Ajax en het Nederlands elftal, vervang je niet zomaar even. Vandaar de 75 miljoen euro, vandaar Barcelona.

Verstandiger is om te kijken naar wat Marin het spel van Ajax kan brengen. De Roemeense middenvelder is in tweeënhalf seizoen bij Standard Luik uitgegroeid tot een van de beste spelers in de Belgische Pro League, een competitie die qua niveau vergelijkbaar is met de Eredivisie. Hoewel Marin eind mei pas 23 jaar oud wordt, heeft hij al 198 profwedstrijden in de benen en is hij sinds 2017 een vaste waarde in zijn nationale ploeg. Belangrijker, hij is het type controlerende middenvelder met de specifieke kwaliteiten die benodigd zijn om in de Ajax-speelstijl mee te komen.

IMMER DE 'VOETBALLENDE' OPLOSSING
Het beeld is de Nederlandse voetballiefhebber welbekend. Ajax bouwt op van achteruit. De bal is bij de centrumverdedigers. De Jong laat zich uitzakken richting zijn centrale verdedigingskoppel. Hij krijgt de bal aangespeeld. Geen moment lijkt hij zich druk te maken om de toesnellende tegenstanders. Nog voordat hij de bal aangenomen heeft, zet hij een lichaamsschijnbeweging in. De bal arriveert, de tegenstander hapt toe - De Jong en de bal zijn ondertussen al vertrokken. Met een sierlijke draai, gevolgd door een nauwgemeten dribbel, heeft hij de weg naar voren, de weg naar een volgende aanval van Ajax, ingezet.

De Jong is 21 jaar oud, maar nu al een van 's wereld beste ball carriers. Zijn vermogen om penibele situaties, omringd door jagende tegenstanders of omsloten door een compact defensief blok, met één individuele actie om te turnen in een vrije pass naar voren is cruciaal voor het aanvalsspel van Ajax. Hakim Ziyech en Dusan Tadic zijn de creatieve aanvalssterren die bij vele doelpunten betrokken zijn, maar de aannames, dribbels en spelversnellingen in de opbouw van De Jong zijn minstens zo belangrijk voor de Amsterdamse aanval die op recordkoers ligt.

Bouwt de tegenstander van Ajax middels de defensieve veldbezetting de as van het veld vol - zoals Fortuna Sittard in een 4-4-2-ruit in onderstaande afbeelding - dan wijkt De Jong evengoed van de as uit naar de linkerflank. Hiervandaan weet hij met zijn dribbels en snelle passjes alsnog een ploeggenoot in het centrum op de helft van de tegenstander te bereiken.

Marins spel laat zich niet direct vergelijken met dat van De Jong. Zijn rol daarentegen wel. De Roemeen speelt in België op een soortgelijke positie, in een soortgelijk systeem, als de Ajax-regisseur. Uitgezonderd topwedstrijden, hanteert trainer Michel Preud'homme bij Standard Luik een 4-2-3-1-formatie met offensief ingestelde backs, zwervende solisten op de aanvalsflanken en technisch begaafde spelers op de twee controlerende middenveldsposities. Gelijkend op Ten Hags formatie bij Ajax.

Hoewel de Luikse speelstijl een stuk directer en meer counter-gericht is dan die van Ajax, lijkt Marins rol in de opbouw op die van De Jong in het speelsysteem van Erik ten Hag. Als linker controleur is de Roemeen het beoogde aanspeel- en verdeelpunt in de opbouw van Standard. Evenals De Jong zakt Marin bij een drukbezette as vaak links uit naast het centrale verdedigingsduo, waarvandaan hij aanvallend ingestelde keuzes in de spelopbouw maakt. Marin wil zoveel mogelijk kiezen voor de diepe inspeelpass, waarmee hij een linie kan overslaan.

Opvallend zijn Marins beslissingen op momenten dat hij in de opbouw onder druk komt te spelen. Hij durft grote risico's te nemen in dit soort situaties. Een toegesnelde tegenstander doet Marin geen andere keuzes maken aan de bal. Naast zijn positionering in de opbouw is dit het spelaspect waarin Marin het meest lijkt op De Jong: hij is voor de duvel niet bang op momenten van druk.

Één belangrijk verschil valt op bij de uitvoering. Waar De Jong zijn jagende tegenstanders afschudt met zijn gepatenteerde lichaamsschijnbewegingen en sierdribbels, doet Marin dat door de bal goed af te schermen en crosspasses met een hoge moeilijkheidsgraad te versturen.

Evenals bij De Jong levert de gedurfde speelstijl van Marin soepel aanvalsspel op, maar heeft die ook een keerzijde. De Roemeen heeft bij tijden de neiging om te veel risico te nemen op momenten dat de simpelste, voorzichtigste optie de enige verstandige keuze is in de spelopbouw.

Bovenstaande situatie uit het duel met Waasland-Beveren (4-3 winst) is hier een goed voorbeeld van. Hoewel Marin wordt ingesloten door twee spelers, kiest hij voor de technische oplossing, door de bal met een pirouette-beweging aan te nemen. Onnodig balverlies op een riskante plek is het gevolg.

VOORWAARTSE DRANG
Bij balbezit op de helft van de tegenstander houden de gelijkenissen tussen Marin en De Jong op. Hoewel de Roemeen het veel meer moet hebben van zijn techniek dan Donny van de Beek, is dat de Ajax-middenvelder wiens spel in dit opzicht het meeste op dat van Marin lijkt.

In de slipstream van de drie aanvallende middenvelders rond de centrumspits trekt Marin graag mee naar voren. Zijn drang om als controlerende middenvelder ook bepalend te zijn rond het zestienmetergebied, kan Ajax' middenveld volgend seizoen van wat nieuwe dynamiek voorzien.

In centrale zones rond het vijandelijk strafschopgebied zoekt Marin naar high risk, high reward-situaties, waar hij met een schot of steekpass beslissend kan zijn. Maar de meeste waarde in zijn aanvalsdrang toont hij wanneer hij naar de zone tussen de as en flank van het veld uitwijkt. Opvallend vaak maakt Marin zich aanspeelbaar in de zone schuin achter de vleugelverdedigers van de opponent.

Bij Ajax, dat onder Ten Hag veel gebruikt maakt van zwervende aanvallers en positiewisselingen, kan Marins veelzijdigheid in de offensieve positionering een waardevolle kwaliteit zijn. De Ajax-middenvelders staan bij de veldbezetting bij balbezit op de helft van de tegenstander vaak dicht bij elkaar gepositioneerd. Immers, het centrum domineren met de bal is doelstelling één voor het Ajax van Ten Hag. Voor Marin, die bij Standard toont vanuit meerdere posities beslissend te kunnen zijn, zal deze positionele inwisselbaarheid sneller onder de knie te krijgen zijn dan andere nieuwelingen.

Marins aanvallende intenties zijn van grote waarde voor Standard Luik. Slechts acht spelers stonden dit Pro League-seizoen aan de basis van meer kansen voor ploeggenoten dan hij. Bedenk bij onderstaand cijferlijstje dat elk van de andere creatievelingen op veel aanvallendere posities speelt dan de Roemeense controleur.

De Belgisch voetbalkijker zal het feit dat Marin - die een uitstekende trap bezit - de corners en vrije trappen bij Standard neemt aandragen als nuance bij deze statistiek. Maar ook qua gecreëerde kansen uit open spel laat Marin alle andere controleurs in de Pro League achter zich en bezet hij een elfde plek in dit cijferklassement.

VERBETERPUNTEN
Marin doet actief mee bij het druk zetten naar voren en is verrassend explosief voor een controlerende middenvelder. In onderstaande situatie slaat hij als een haai die bloed ruikt toe wanneer de keeper van Waasland-Beveren onder hoge druk een teamgenoot op het middenveld inspeelt, die met zijn gezicht naar het eigen doel staat. Marin onderschept de pass op hoge snelheid en stuift met een dribbel op het vijandelijk doel af.

Maar Marin volgt dit staaltje pressing en omschakelen op met een van zijn mindere gewoontes: een roekeloos afstandsschot. Hoewel de rechterbaan open ligt voor een simpele breedtepass op opgekomen back Collins Fai, opteert Marin voor een schotpoging, terwijl er zich drie verdedigers begeven in de baan van het schot. In plaats van een ongedekte teamgenoot in scoringspositie te bedienen, produceert hij een afzwaaier.

Hoewel voor de vele afstandspogingen van Hakim Ziyech een uitzondering wordt gemaakt, speelt Ajax onder leiding van Ten Hag aanvallen graag door tot ver in het zestienmetergebied van de opponent. Marin zal zich in de eerste maanden in Amsterdam als schutter moeten bewijzen, voor hij dergelijke pogingen mag ondernemen.

Een afstandsschot zoals hieronder afgebeeld, waar Marin het balbezit verspeelt door een schot te lossen met een verwachtingskans van minder dan een halve procent, is met doelgevaarlijke ploeggenoten nooit verstandig, met het oog op de onderlinge chemie.

In de recente EK-kwalificatie-interland tegen Zweden (2-1 verlies) was zichtbaar waar het Marin in defensief opzicht aan schort. Als rechter centrale middenvelder in Roemenië's 4-1-4-1-formatie, oogt Marin té assertief, té enthousiast, bij het uitstappen wanneer zijn ploeg diep op de eigen helft is teruggetrokken.

Marin weet dat hij geen geboren balafpakker is, en probeert dit dikwijls te compenseren door vroeg uit te komen op zijn directe tegenstander. Dit levert in het duel met Zweden een paar onnodig weggegeven vrije trappen en opengevallen gaten in het eigen defensieve blok op.

Gaandeweg wordt duidelijk waar Marins compensatiedrang bij het verdedigingswerk vandaan komt. In directe fysieke duels delft hij het onderspit. Een metervreter als Kristoffer Olsson, zijn directe tegenstander in deze interland, troeft hem meermaals af wanneer het op een één-op-één-gevecht om de bal aankomt. Ook in dit opzicht is Marin een typische Ajax-middenvelder. Hij zal het in defensief opzicht van anticipatie bij het druk zetten moeten hebben, niet van een feilloze sliding of kracht.

VERDICT
Ajax haalt met Marin een middenvelder binnen die in aanvallend opzicht goed past bij de huisstijl. De Roemeense controleur denkt aanvallend, beschikt over een goede techniek, toont durf in zijn acties en heeft een fraaie trap in de benen.

Gezien zijn (voorlopige) tekortkomingen op defensief vlak, is het de vraag of Ajax met de komst van Marin klaar is met winkelen voor de controleursposities. Gekoppeld met Schöne, Van de Beek of Eiting, kan Ten Hag met Marin veel technisch begaafde middenveldkoppels vormen, maar zal elk van deze duo's defensief kwetsbaar blijven.

Dit seizoen ontbrak het Ajax op momenten al aan een balafpakker op het middenveld, iemand die waakte voor de defensieve balans. Met De Jong vertrekt niet alleen de meesteropbouwer, maar ook de beste balafpakker op het middenveld uit de selectie. Met het aanstaande vertrek van Matthijs de Ligt verliest de selectie ook al zijn defensieleider. Kortom, op defensief vlak is er een tamelijke erfenis in te vullen. Marin toont bij Standard Luik dat hij in balbezit over de benodigde kwaliteiten beschikt om mee te komen bij Ajax. Maar de zoektocht van de Amsterdammers naar een defensief, degelijk tegenwicht voor alle frêle technici in de ploeg, is met de komst van Marin niet voltooid.
User avatar
Trab
AT Toto winner 04/05
 
Posts: 2752
Joined: Tue Oct 28, 2003 5:19 pm
Location: Gouda

Re: Razvan Marin

Postby brigade zuid » Thu Aug 15, 2019 6:00 pm

Je kan Marin dus niks kwalijk nemen, dit is de voetballer zoals hij is. Jullie moeten je piijlen richten op Ten Hag die hem per se hebben wou en op Overmars die het heeft gefacaliteerd.
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 22757
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: Razvan Marin

Postby Marillion » Thu Aug 15, 2019 6:06 pm

Het is inderdaad ook zo ongeveer wat er te zien is. Aanvallend gaat hij af en toe heel aardig mee in een combinatie en hij lijkt een prima vrije trap in huis te hebben. Maar defensief, in de omschakeling en bij duels, is het heel moeizaam.

Ik geef 'm echt wel kans om het te redden bij Ajax maar de vraag is wel in welke rol dat zou kunnen.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 27140
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Razvan Marin

Postby Sandro » Sat Aug 17, 2019 8:36 am

Het is inderdaad ook zo ongeveer wat er te zien is. Aanvallend gaat hij af en toe heel aardig mee in een combinatie en hij lijkt een prima vrije trap in huis te hebben. Maar defensief, in de omschakeling en bij duels, is het heel moeizaam. 


Oftewel , het is geen VM?

Hij is in de opbouw ook vaak niet aanspeelbaar en dat is toch wel een probleem in zijn positie.
User avatar
Sandro
 
Posts: 10963
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: Razvan Marin

Postby wimpey » Sat Aug 17, 2019 8:47 am

Dat dus, Sandro. Zonder bal heel zwak. En tegen Emmen viel me op dat hij in de opbouw regelmatig niet goed positie kiest en daardoor niet aanspeelbaar is. Wederom een vreemde dure aankoop.
wimpey
 
Posts: 40641
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Razvan Marin

Postby brigade zuid » Sat Aug 17, 2019 8:55 am

Kan iemand nog herinneren of hij vorig jaar met Standard tegen ons wel heel goed was? Op basis van die wedstrijden is EtH zo enthousiast geworden.
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 22757
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: Razvan Marin

Postby Wie kent Cees de Wolf nog? » Sat Aug 17, 2019 9:51 am

Twee van mijn maatjes hebben me destijds wel op Marin gewezen ja, na het tweeluik tegen Standard (iets waaraan ze mij herinnerden toen hij werd aangekocht). Mij is ie toen overigens niet opgevallen.
Wie kent Cees de Wolf nog?
 
Posts: 4468
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:39 am

Re: Razvan Marin

Postby Trab » Sat Aug 17, 2019 12:27 pm

brigade zuid wrote:Kan iemand nog herinneren of hij vorig jaar met Standard tegen ons wel heel goed was? Op basis van die wedstrijden is EtH zo enthousiast geworden.


Ik niet. De enige Standaard speler die me toen is opgevallen is de Marokkaan Mehdi Carcela. Dat vond ik wel een echte Ajax speler. Maar hij halen weer zo’n grijze muis.
User avatar
Trab
AT Toto winner 04/05
 
Posts: 2752
Joined: Tue Oct 28, 2003 5:19 pm
Location: Gouda

Re: Razvan Marin

Postby WP_Legend » Sat Aug 17, 2019 12:32 pm

Carcela... Mijn god, een dertigjarige Pius Ikedia wannabe... Een hele beperkte blinde kip...
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 8014
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Razvan Marin

Postby Trab » Sat Aug 17, 2019 12:40 pm

WP_Legend wrote:Carcela... Mijn god, een dertigjarige Pius Ikedia wannabe... Een hele beperkte blinde kip...


I know. Zeg ook niet dat we hem moesten halen, zeg alleen dat het de enige speler was die mij is bijgebleven van hun. Was hun gevaarlijkste man en scoorde ook volgens mij.
User avatar
Trab
AT Toto winner 04/05
 
Posts: 2752
Joined: Tue Oct 28, 2003 5:19 pm
Location: Gouda

Re: Razvan Marin

Postby Sandro » Sat Aug 17, 2019 1:20 pm

Je schrijft toch net dat je hem een echte Ajax speler vond?
User avatar
Sandro
 
Posts: 10963
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: Razvan Marin

Postby Mr. Ajax » Sat Aug 17, 2019 1:28 pm

Sandro wrote:Je schrijft toch net dat je hem een echte Ajax speler vond?


Hij mag zo zelf antwoord geven natuurlijk, maar ik denk dat ie dat qua stijl bedoelt. Dat is dan wat anders dan iemand meteen willen halen.
- Fiat Justitia Ruat Caelum -
Mr. Ajax
 
Posts: 11856
Joined: Fri Sep 26, 2003 3:32 pm

Re: Razvan Marin

Postby Sandro » Sat Aug 17, 2019 1:34 pm

Dat klopt, maar het is ook wat anders dan "de enige speler die me is bijgebleven". Of de definitie van een Ajax speler moet zijn "een speler die je bij blijft". Waar op zich best wat in zit :smile-ajax.gif:
User avatar
Sandro
 
Posts: 10963
Joined: Thu Nov 06, 2003 12:08 pm
Location: Arnhem

Re: Razvan Marin

Postby Trab » Sat Aug 17, 2019 3:28 pm

Mr. Ajax wrote:
Sandro wrote:Je schrijft toch net dat je hem een echte Ajax speler vond?


Hij mag zo zelf antwoord geven natuurlijk, maar ik denk dat ie dat qua stijl bedoelt. Dat is dan wat anders dan iemand meteen willen halen.


Precies. We hebben het over een wedstrijd van twee jaar geleden. Vooral in de uitwedstrijd hadden we het moeilijk met Carcela. Nous die nog een pingel veroorzaakte. Marin is mij toen niet opgevallen. Maar als Ajacied kijk je toch eerder naar creatieve spelers die het verschil maken.
User avatar
Trab
AT Toto winner 04/05
 
Posts: 2752
Joined: Tue Oct 28, 2003 5:19 pm
Location: Gouda

Re: Razvan Marin

Postby Trab » Sat Aug 17, 2019 3:49 pm

Interview in het AD:

Hagi zei tegen Marin: ‘Deze kans moet je niet laten lopen’
Op de plek waar Frenkie de Jong zijn ploeg bij de hand nam, speelt dit seizoen Razvan Marin (23). De Roemeense middenvelder jaagt, in de voetsporen van zijn vader, bij Ajax zijn grote voetbaldroom na.

Voor Razvan Marin gingen de gedachten in de afgelopen weken geregeld terug naar vorig jaar. Destijds was de middenvelder eveneens actief in de voorronde van de Champions League. En speelde hij ook in de Johan Cruijff Arena. Alleen dan als tegenstander van de Amsterdammers, als motor op het middenveld van Standard Luik. Ajax was de Belgen de baas, maar toch bleef één speler in gedachten nog lang bij.

,Ik begreep dat ik in die duels wel indruk heb gemaakt’’, zegt Marin nu, als speler van Ajax. ,,Hoewel we in de Amsterdam met Standard een kansloze wedstrijd speelden. De mooie sfeer is me wel bijgebleven en ik hoefde ook niet lang na te denken toen de club begin februari contact opnam.’’

‘Ik ben niet de opvolger van Frenkie’

Al sinds zijn transfer wordt Razvan Marin langs de meetlat van Frenkie de Jong gelegd. Iets waar hij zich zelf tegen verweert. ,,Ik snap heel goed dat mensen dat doen omdat we op dezelfde positie spelen. Alleen we zijn echt compleet andere type spelers, allebei met een eigen stijl. Volgens mij heeft iedereen dat inmiddels ook wel kunnen zien. Ik ben ook dan ook niet zijn opvolger, zo voelt dat niet. De trainer zei ook al snel tegen me dat ik gewoon mezelf moest zijn en moest doen wat ik ook bij Standard deed.’’

Marin sprak onder meer met Gheorghe Hagi, de beste Roemeense voetballer aller tijden, over de interesse en kreeg al snel de bevestiging van zijn gevoel. ,,Deze kans moest ik pakken. Hagi zei me ook dat Ajax heel goed is voor jonge spelers. Hij had in zijn actieve carrière maar al te graag bij deze club gespeeld, maar het was er niet van gekomen. Ajax heeft een hele goede naam in Roemenië en tot nu toe zijn mijn verwachtingen zeker uitgekomen. Het is fijn om hier te zijn.’’

Na tweeënhalf jaar Standard Luik wil Marin na de Belgische competitie, waar hij bekend stond als één van de beste middenvelders, ook in de Eredivisie zich laten gelden. Een voetbalreis die al op zeer jonge leeftijd begon en van vader tot zoon werd overgedragen. De liefde voor de bal zit in de genen van de familie Marin. Vader Petre maakte aan het begin van deze eeuw indruk als agressieve back van Steaua Boekarest én het Roemeense nationale elftal. In totaal kwam hij tot negen interlands. ,,En drie seizoenen in de groepsfase van de Champions League’’, vult Razvan Marin aan. ,,Hij leeft nu ook fanatiek met mij mee. Bij Standard Luik zat hij vaak op de tribune en dat is nu niet anders.’

Al op jonge leeftijd verliet Marin zijn ouderlijk huis om zijn route te volgen naar het profvoetbal. ,,Ik was dertien jaar toen ik vanuit Boekarest naar Constanta vertrok, op tweeënhalf uur rijden. Ik ging daar in het internaat en zag mijn familie niet vaak. Natuurlijk was dat niet makkelijk, maar met de andere jongens daar, die vanuit heel het land kwamen, maakten we er het beste van. Die periode heeft me sterker gemaakt, als voetballer en mens. Daar heb ik nu ook mijn voordeel van, nu ik al een tijdje niet meer in Roemenië woon. Ik kan me overal makkelijk aanpassen en in Amsterdam is dat zeker het geval. De mensen zijn hier heel vriendelijk en met mijn vriendin hebben we onze plek al wel gevonden in deze stad. Nu is het aan mij om mezelf te laten zien als speler van Ajax.’’
User avatar
Trab
AT Toto winner 04/05
 
Posts: 2752
Joined: Tue Oct 28, 2003 5:19 pm
Location: Gouda

Re: Razvan Marin

Postby bryan » Sun Aug 18, 2019 1:41 pm

Plan was dat Blind het overneemt op 6 en Marin is gehaald omdat men aannam dat of Beek of Ziyech zouden vertrekken. Grote kans nu dat die twee blijven. Maar dan is het nog steeds slim om Marin te hebben. Stel, Ajax overwinterd niet en of Beek of Ziyech vertrekken in januari, dan heb je Marin al klaargestoomd.
User avatar
bryan
 
Posts: 4322
Joined: Thu Sep 25, 2003 5:46 pm
Location: Europa

Re: Razvan Marin

Postby Toppie » Wed Aug 21, 2019 6:45 am

Dit is een miskoop
User avatar
Toppie
 
Posts: 10166
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

PreviousNext

Return to Ajax Spelers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna