ogame oyna
ogame oyna

Frenkie de Jong

Alles over de actieve spelers van Ajax

Moderator: mods

Re: Frenkie de Jong

Postby Cruijff » Tue Sep 18, 2018 11:43 am

Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19451
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Frenkie de Jong

Postby Ferry » Tue Sep 18, 2018 12:36 pm

Frenkie is wereldnieuws :-) Mooi artikel in "The Ringer", een Amerikaans blog.
User avatar
Ferry
 
Posts: 2808
Joined: Mon Dec 01, 2003 1:36 pm
Location: Schotland

Re: Frenkie de Jong

Postby Cruijff » Tue Sep 18, 2018 12:40 pm

Ferry wrote:Frenkie is wereldnieuws :-) Mooi artikel in "The Ringer", een Amerikaans blog.


Veel (hoog)opgeleide Amerikanen zijn dol op voetbal, op de kleur Oranje, ook op narcisten als Zlatan en op de 17e eeuws Nederlandse schilderkunst:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~be56c577/

In navolging van Monkey Tonk ga ik daar ook maar ff wat trainingskunsten in taalvaardigheid, Cruijff historie en (Wiel Coerver) techniek verspreiden. :dissapprove.gif:
Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19451
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Frenkie de Jong

Postby Duke » Sat Sep 22, 2018 9:00 pm

Waarom Frenkie de Jong niet bij PSV voetbalt

Frenkie de Jong speelt morgen mét Ajax tégen PSV. Maar het scheelde heel weinig of dat was precies andersom geweest. Hoe PSV het toptalent uit Arkel in 2015 eigenlijk al binnen had, maar hem toch nog uit handen liet glippen.

Mei 2015, de maand waarin de toekomst van Frenkie de Jong wordt bepaald. Hij zit met zijn opa, zijn vader en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun (vooral ook vriend en vertrouwenspersoon) in een kantoortje van Ajax’ trainingscomplex De Toekomst. Directeur spelerszaken Marc Overmars, al jarenlang een groot fan van de handige middenvelder, legt feilloos uit welke plannen hij heeft met De Jong. Spelen bij Jong Ajax, vaak meetrainen met de selectie en daarna definitief aansluiten.

Tijdens het gesprek gaat de deur van Overmars’ werkkamer een paar keer open. Frank de Boer, op dat moment hoofdtrainer van Ajax, komt even buurten. Assistent-trainer Dennis Bergkamp doet precies hetzelfde. Ook Jaap Stam, trainer van Jong Ajax, wipt even binnen. De gemene deler? Ze dollen wat. Complimentje hier, complimentje daar. En voegen toe dat hij toch echt voor Ajax moet kiezen. Toeval dat de drie voetbalgrootheden even binnenglippen? Nee, natuurlijk niet. In de auto op weg naar huis weet Frenkie de Jong, dan net achttien jaar, het zeker: hier, in Amsterdam, ligt mijn toekomst.

Compleet anders
Maar een paar weken eerder liggen de kaarten nog compleet anders. Sterker nog: PSV is er op dat moment heilig van overtuigd dat De Jong naar Eindhoven komt, en die liefde lijkt wederzijds. Het Brabants Dagblad meldt op 15 mei 2015 dat een overstap beklonken is: ‘Willem II-talent De Jong (18) tekent bij PSV’.

Dat is op zichzelf geen verrassing, want jeugdscout Rini de Groot van PSV heeft de jonge voetballer uit Arkel dan al jaren op de korrel. In Eindhoven staat De Jong al vanaf zijn veertiende op alle scoutingslijstjes, in die jaren is er geregeld goed contact geweest, en wel zo prettig: Tilburg is vlakbij. En dus voert De Jong een uitgebreid gesprek met Marcel Brands. Een duidelijk signaal van PSV: niet de hoofd opleidingen of een jeugdscout voert de gesprekken, maar de grote technische baas zelf.

Het gesprek verloopt prima, en beide partijen zijn er op hoofdlijnen snel uit. De Jong gaat voor drie seizoenen tekenen in Eindhoven, zijn krabbel lijkt een formaliteit. Het is alleen nog wachten tot de clubs een akkoord ­bereiken en dan zal Frenkie de Jong voor de camera poseren met een PSV-shirt in zijn handen. Glaasje bubbels en klaar.

Maar daarna beginnen de panelen te schuiven. De Jong maakt op 10 mei zijn debuut in het eerste van Willem II. Het publiek scandeert minutenlang zijn naam als ‘dat guitige menneke’ twintig minuten voor tijd invalt. De fans kennen zijn reputatie. De nieuwste parel van de club is al ­jaren een publiek geheim in Midden-Brabant. Iedere jeugdtrainer die met hem werkte in Tilburg, is lyrisch over zijn slimheid en zijn feilloze techniek. Bovendien: tijdens zijn eerste trainingen bij de A-selectie loopt De Jong meteen achteloos zijn ervaren ploeggenoten voorbij.

Stiekem
Maar in de top van Willem II weten ze dan stiekem al hoe laat het is. De Jong heeft onder voormalig technisch manager Marc van Hintum in 2013 zijn eerste opleidingsovereenkomst, en als 16-jarige aansluitend zijn eerste ‘koelkastcontractje’ gekregen.

Een verstandige zet, maar dat contractje is na het vertrek van Van Hintum in 2014 nooit meer tussentijds opengebroken en verlengd. Willem II verkeert rond die tijd in grote financiële en sportieve zorgen, in de top van de club zijn er tal van wisselingen geweest.

Bovendien: Willem II heeft wel meer jonge talenten dan Frenkie de Jong alleen. Virgil Misidjan en Bilal Ould-Chikh staan óók hoog aangeschreven. Bij de KNVB blijft De Jong aanvankelijk lang onder de radar, ook omdat de jeugdploegen van Willem II niet altijd op het hoogste niveau van het land spelen. Begeleider Dursun wijst Aron Winter, dan werkzaam bij de KNVB als coach van Oranje-19, op zijn pupil. De Jong speelt niet veel later steevast voor de vertegenwoordigende elftallen.

In de cruciale meimaand realiseert de clubleiding van Willem II zich dat De Jongs contract over één jaar afloopt. Als de club nog iets voor de voetballer wil vangen, moeten er ­zaken worden gedaan, anders dreigt een transfervrij vertrek. Het eerste bod van PSV ligt al een tijdje op tafel, inmiddels rammelt ook Ajax op de deur in Tilburg.

Dat laatste leidt in Eindhoven niet meteen tot paniek. Al het huiswerk is gedaan, PSV wil zijn eerste bod graag verhogen, maar het krijgt van Willem II maar geen antwoord op de vraag wat De Jong precies moet kosten.

Timing blijkt alles in de strijd om de jonge middenvelder, want precies in dat vacuüm duikt Ajax. De Jong wordt uitgenodigd op De Toekomst, en de entree van De Boer, Stam en Bergkamp doet de rest. De voetballer zelf is op de terugweg overtuigd: Ajax moet het worden.

Pijn
Overmars pakt daarna wél door in de onderhandelingen met Willem II. Het doet pijn bij PSV, maar de Eindhovense club neemt zijn verlies. Van een conflict met Ajax, zoals eerder bij talent Riechedly Bazoer speelde, is in dit geval geen sprake. ,,Een faire deal’’, noemt Marcel Brands de gang van zaken rond De Jong achteraf, desgevraagd. ,,Eerlijk is eerlijk. Zo gaan die dingen soms nou eenmaal in het voetbal.’’

Zakelijk is De Jong, met zijn kleine contract in Tilburg, een ‘koopje’ voor de Amsterdammers. De Jong komt naar Ajax, Lucas Andersen gaat een jaartje naar Tilburg. Het Deense talent zit bij Ajax op dood spoor en Willem II wil zijn loopbaan wel reanimeren.

Buiten Eindhoven is iedereen tevreden, want in de deal met Ajax wordt afgesproken dat De Jong nog een jaar voor Willem II blijft spelen. Tot succes leidt dat overigens niet. Trainer Jurgen Streppel vecht met zijn ploeg al snel tegen degradatie en durft het niet aan met het jonge talent, tot groot onbegrip van de Tilburgse aanhang. De Jong vertrekt in de winterstop van het seizoen 2015/16 alsnog naar (Jong) Ajax.

Het doet bij veel Willlem II-fans nog altijd pijn: misschien wel het grootste talent uit de clubgeschiedenis komt niet verder dan twee invalbeurtjes in het eerste. Toch gloort er ook troost, en achteraf cruciaal in het hele onderhandelingsverhaal: Willem II bedingt wel een doorverkooppercentage van tien procent bij de volgende transfer van De Jong.

Een potentiële goudmijn dus. Oók voor RKC trouwens, de club die lang een gezamenlijke opleiding had met Willem II. Via de rechter eisen de Waalwijkers ook een deel van de eventuele doorverkoop op. De slotsom: zestig procent voor Willem II, veertig voor RKC.

Het gaat allemaal langs Frenkie de Jong heen. Die voetbalt lekker door. Bij Jong Ajax steelt hij aanvankelijk samen met Abdelhak Nouri en Donny van de Beek wekelijks de show wat dan nog de Jupiler League heet. Inmiddels kijkt iedereen naar hem. Morgen in Eindhoven weer.

In het shirt van Ajax.'Heel blij met keuze voor Ajax'

Gevoelsmatig is het moment dat Frenkie de Jong Ajax boven PSV verkoos voor hem heel lang geleden.

,,Het is niet zo dat ik er vaak aan denk hoor. Mijn keuze voor Ajax heeft goed uitgepakt en ik zou niet anders willen.'' Ook niet toen hij PSV de afgelopen jaren kampioen zag worden? ,,Haha nee. Zo denk ik niet. Ik ben nu basisspeler van Ajax en we spelen ook Champions League. Ik geniet hier.''

Natuurlijk was De Jong onder de indruk toen Frank de Boer en Dennis Bergkamp hem overhaalden voor Ajax te kiezen. ,,Altijd leuk om te horen als die mannen vertellen wat ze van je vinden.'' Maar er was meer: ,,Bij Ajax krijgen jeugdspelers vaak snel de kans zich te laten zien in het eerste elftal. Dat heeft ook meegespeeld in mijn keuze. PSV stond daar toen toch minder bekend om. Nu is dat overigens ook weer anders.''

Het plan dat Ajax toen bij hem neerlegde, is wel uitgekomen. ,,Min of meer wel ja. Ik ben heel blij met hoe het nu loopt.''

www.ad.nl
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
User avatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31347
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: Frenkie de Jong

Postby mattie » Sun Sep 23, 2018 6:14 pm

Voetballen op het middenveld kan je en zeker bij geen druk.. maar vandaag ben je duidelijk door je ondergrens gegaan..
Nog 2 wedstrijden en dan die schaal omhoog...
Op 5-5-2019 de eerste prijs pakken...
User avatar
mattie
AT WC 2010 winner, AT Toto winner 11/12, 14/15
 
Posts: 7595
Joined: Thu Jun 10, 2004 9:10 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby Toppie » Mon Sep 24, 2018 7:48 am

RM heeft 80 Miljoen over voor Frenkie nou na gisteren is die 73 Miljoen gedaald Kluivert 2
User avatar
Toppie
 
Posts: 9922
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby Alexander » Mon Sep 24, 2018 8:48 am

Frenkie is onze beste speler. Onbegrijpelijk om die jongen te verkrachten centraal achterin. Ajax kwam met die bejaarde Schone en trage Eiting nooit aan voetbal op het middenveld. Frenkie was daar keihard nodig. Kapitale fout van Ten Hag hoor.
Alexander
 
Posts: 7062
Joined: Wed Sep 24, 2003 5:19 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby WP_Legend » Mon Sep 24, 2018 12:16 pm

Hij is helemaal niet onze beste speler, hij behoort vaak in de top 6 maar vaak ook niet...
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 7701
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Frenkie de Jong

Postby Mano » Tue Sep 25, 2018 2:33 pm

Wat een azijnjankers zijn hier toch...
volgende week is ie weer 100mio waard volgens diezelfde mensen :excited.gif:
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5702
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Frenkie de Jong

Postby Toppie » Wed Sep 26, 2018 11:21 am

Mano wrote:Wat een azijnjankers zijn hier toch...
volgende week is ie weer 100mio waard volgens diezelfde mensen :excited.gif:


Geen ene speler van 21 of jonger is meer dan 25 Miljoen of hoger waard. De bedragen zijn absurd en niet realistisch
User avatar
Toppie
 
Posts: 9922
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby Ajax Rules » Wed Sep 26, 2018 5:35 pm

Toppie wrote:Geen ene speler van 21 of jonger is meer dan 25 Miljoen of hoger waard. De bedragen zijn absurd en niet realistisch


Kun je uitleggen welk bedrag je nog wel realistisch vindt en hoe je aan dat bedrag bent gekomen?
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20004
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby Gaizka1985 » Wed Sep 26, 2018 8:21 pm

Toppie wrote:
Mano wrote:Wat een azijnjankers zijn hier toch...
volgende week is ie weer 100mio waard volgens diezelfde mensen :excited.gif:


Geen ene speler van 21 of jonger is meer dan 25 Miljoen of hoger waard. De bedragen zijn absurd en niet realistisch


Daar denken PSG en Mbappe anders over, de voetbalwereld is al jaren absurd, je moet wel meegaan met de tijd. Ooit was de CL het miljoenenbal, inmiddels het miljardenbal.
Gaizka1985
 
Posts: 1330
Joined: Mon Apr 11, 2016 3:12 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby elliquido » Sat Nov 03, 2018 10:30 pm

NOOIT meer Seedorf a.u.b.
User avatar
elliquido
 
Posts: 5346
Joined: Tue Feb 10, 2004 5:03 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby Cruijff » Tue Nov 13, 2018 1:26 pm

Leuke prater wel bij veel interviews:

https://www.youtube.com/watch?v=Qqj2Wh7e9Lg
Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19451
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Frenkie de Jong

Postby Cruijff » Tue Nov 13, 2018 5:30 pm

En bij VI een lang video interview waarin hij zich ook uitlaat over De Ligt:

https://www.vi.nl/video/frenkie-de-jong ... brief_vinl
Ajax Champions League winner 2020, 2021, 2024 & 2025.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19451
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Frenkie de Jong

Postby wimpey » Tue Dec 04, 2018 10:48 am

Mbappé hoopt vurig op De Jong: ‘Ik heb dat ook tegen hem gezegd’
Dinsdag, 4 december 2018 om 10:42

Frenkie de Jong heeft veel indruk gemaakt op Kylian Mbappé. De middenvelder van Ajax speelde tijdens de Nations League-duels van Oranje met Frankrijk tegen de aanvaller van Paris Saint-Germain en de Fransman is enthousiast. De eerste winnaar van de Kopa Trophy ziet De Jong graag naar Parijs verkassen.

“Dat is een speler die veel indruk op me heeft gemaakt in de twee wedstrijden tegen Nederland. Zijn spelinzicht en de kwaliteit van zijn passing, waarmee hij linies doorbreekt, maken hem erg waardevol, ook omdat hij ook nog veel ballen verovert”, zegt Mbappé, die De Jong graag in het shirt van les Parisiens ziet schitteren, in gesprek met France Football.

Eerlijk: hij is erg welkom in Parijs! Ik heb dat ook tegen hem gezegd, omdat hij enorm veel voor ons zou kunnen betekenen. De keuze is nu aan hem”, besluit Mbappé, die zelf in de zomer van 2017 de overstap maakte van AS Monaco naar PSG. Naar verluidt is de Franse topclub een van de vele gegadigden voor de 21-jarige middenvelder.

Naast PSG zouden ook onder meer Barcelona, Real Madrid en Manchester City loeren op de diensten van de Ajacied. De Jong heeft tot op heden 59 wedstrijden voor de Amsterdammers gespeeld, met 4 doelpunten en 10 assists als resultaat. De vijfvoudig Oranje-international ligt nog tot de zomer van 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA.


Erg cool, wanneer niemand minder dan Mbappé dat over - en ook tegen je zegt. :biggthumpup.gif:
wimpey
 
Posts: 39067
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby InnerHarbour » Tue Dec 04, 2018 11:06 am

Zou het een slecht plan vinden om in de mindere Franse competitie te gaan spelen bij een team dat elke wedstrijd met twee vingers in de neus wint.
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20371
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Frenkie de Jong

Postby elliquido » Fri Dec 07, 2018 1:06 am

75 mio van PSG. Tja. :confused

https://www.telegraaf.nl/c/2888761/
NOOIT meer Seedorf a.u.b.
User avatar
elliquido
 
Posts: 5346
Joined: Tue Feb 10, 2004 5:03 pm

Re: Frenkie de Jong

Postby Lionel » Fri Dec 07, 2018 7:35 am

Jammer. Zie hem liever bij City of Barca. Zelfs Madrid had ik leuker gevonden.
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 35747
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Frenkie de Jong

Postby Ajaciedjuh » Fri Dec 07, 2018 7:56 am

€75 M de absolute jackpot. Nu is het zaak voor Overmars om de juiste aankopen te doen. Vervanger Frenkie is niet te halen, dus je zult je team anders moeten versterken.
Benieuwd of de geruchten over Sander Berge kloppen als opvolger. Ik hoop dat ze vooral toptalenten in de categorie Pedrinho gaan binnenhalen. Dan zal ook Ajax een volgende stap in transfers moeten gaan maken (€25 M+). Het is wel de enige manier om aansluiting te houden met de subtop van Europa, naast de instroom vanuit de jeugd.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20713
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Frenkie de Jong

Postby Jöhnk » Fri Dec 07, 2018 8:31 am

Vergeet dat laatste zeker niet. De Jong en De Ligt leveren de jackpot voor je op. Dat gaan Blind en Tadic niet doen.

Sander Berge? Beetje lage handelingssnelheid. Hij heeft met Frenkie gemeen dat ie nooit scoort.
Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
 
Posts: 39663
Joined: Tue Oct 05, 2004 11:17 am

Re: Frenkie de Jong

Postby InnerHarbour » Fri Dec 07, 2018 8:50 am

elliquido wrote:75 mio van PSG. Tja. :confused

https://www.telegraaf.nl/c/2888761/


Zal dan in de winterstop moeten gebeuren. Bij zowel PSG als City, beide frauduleuze clubjes net zoals Real en Barcelona, bestaat een reële kans dat ze binnenkort gestraft worden met een transferstop. Niet natuurlijk voordat ze zich deze winter nog even versterkt hebben.
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20371
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Frenkie de Jong

Postby Mano » Fri Dec 07, 2018 9:09 am

Goeie keuze van Frenkie.

Bij PSG speelt hij om de titel en in de CL. PSG is geen middenmoot PL maar een Topclub (geen wereldtop)
Als hij daar uitblinkt, gaat hij alsnog naar Man City/Barca of Real t.z.t.

PSG heeft Mbappe die ook echt nog wel een paar stappen wil gaan maken dus er zit nog goede potentiële jeugd in. Het is geen team met alleen maar uitgebluste broodvoetballers.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5702
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Frenkie de Jong

Postby Mano » Fri Dec 07, 2018 9:11 am

InnerHarbour wrote:
elliquido wrote:75 mio van PSG. Tja. :confused

https://www.telegraaf.nl/c/2888761/


Zal dan in de winterstop moeten gebeuren. Bij zowel PSG als City, beide frauduleuze clubjes net zoals Real en Barcelona, bestaat een reële kans dat ze binnenkort gestraft worden met een transferstop. Niet natuurlijk voordat ze zich deze winter nog even versterkt hebben.


prima.
alleen wel een half jaar bij Ajax laten
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 5702
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Frenkie de Jong

Postby wimpey » Fri Dec 07, 2018 9:14 am

75 M. :baaa.gif:

Wat zou die inbreng van Mbappé v.w.b. FdJ extra hebben opgeleverd? :smallgrin.gif:

15% gaat naar Willem II, las ik. Mooi voor het Ajax van het zuiden. :biggthumpup.gif:

Volgens Verweij (niet de meest betrouwbare bron) gaan er naast FdJ en De Ligt 'nog veel meer weg'.

Ergo: dit seizoen moet er geoogst worden.

PS: dat stukje over tovenaar Brands en FdJ blijft leuk. :smallgrin.gif:
wimpey
 
Posts: 39067
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

PreviousNext

Return to Ajax Spelers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna