ogame oyna
ogame oyna

Atletiek-topic

F1, tennis, schaatsen, wielrennen en nog veel meer.

Moderator: mods

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Mon Oct 22, 2018 5:27 pm

Het heeft ook voordelen. Zo kan ik tot in lengte van jaren vertellen dat ik in 2014 tweevoudig winnaar Wilson Chebet in een rechtstreeks duel op de marathon heb verslagen. :smile-ajax.gif:
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Tue Nov 06, 2018 11:24 pm

Blessing in disguise?

Schippers moet afscheid nemen van Amerikaanse coach Reider

Rana Reider vertrekt na bijna vier jaar bij de Atletiekunie. De 48-jarige Amerikaanse coach van Dafne Schippers keert vanwege familieomstandigheden terug naar de Verenigde Staten. De trainingsgroep van Reider wordt voorlopig begeleid door Bart Bennema en Rogier Ummels, meldt de Atletiekunie dinsdag in een persbericht. Technisch directeur Ad Roskam en de onlangs aangestelde hoofdcoach Charles van Commenée zoeken in de tussentijd naar een definitieve oplossing.

"Het is vrij plotseling gebeurd", zegt Derek Schippers, de broer en manager van Dafne Schippers. "Er is daarom ook nog niet zoveel te melden over hoe het nu verdergaat. Daar moet nog naar gekeken worden. Er staan vervolgafspraken met de Atletiekunie gepland."

Schippers werkte al jaren met Bennema
Bennema was in het verleden al acht jaar de coach van Schippers, maar het ligt niet voor de hand dat hij weer de vaste coach van de sprintster wordt. Bennema begeleidde de nu 26-jarige Utrechtse naar onder meer zilver op de 200 meter bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en de wereldtitel op de 200 meter in 2015. Begin 2017 werd bekend dat Reider de fulltime coach van Schippers werd. De topatlete prolongeerde in de zomer van 2017 haar wereldtitel op de 200 meter.Dit jaar kende ze geen geweldig seizoen, maar ze sloot het wel goed af met twee keer zilver (200 meter en 4x100 meter) en brons (100 meter) bij de Europese kampioenschappen.

"Ik wil Rana bedanken voor onze samenwerking en hem het beste wensen, nu en in de toekomst", schrijft Schippers in een reactie op Instagram. "Mijn team en ik hebben gesproken en werken nauw samen met de Atletiekunie. Als er nieuws is dat de moeite waard is om te delen, zullen we dat op het juiste moment doen."

Reider was ook coach van andere Nederlandse topsprinters
Naast Schippers trainden sprinters Naomi Sedney, Madiea Ghafoor, Hensley Paulina, Taymir Burnet en Chris Garia in het team van Reider. De Amerikaan was ook al jarenlang de coach van internationale toppers als de Amerikaanse hinkstapspringer Christian Taylor, de olympisch kampioen van 2012 en 2016. De Nederlandse selectie vertrekt over twee weken voor een trainingsstage naar Turkije.

Bron: nusport.nl
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Iniesta » Tue Nov 06, 2018 11:37 pm

Ja, voor een athlete denk ik erg lastig om van zo n keuze terug te komen, maar voor de leek zelfs zichbaar dat haar ontwikking ten koste ging van haar sterke punten.
Hopelijk komt dit met een betere balans weer terug.
Iniesta
 
Posts: 2948
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: Atletiek-topic

Postby 999 » Thu Jul 25, 2019 10:20 am

Topatlete Madiea G. (26) werd gepakt met 50 kilo drugs
Door WILLEM HELD EN MICK VAN WELY

Updated Gisteren, 17:19
Gisteren, 15:25 in BINNENLAND


De Nederlandse atlete Madiea G., (26) die sinds 18 juni vastzit in Duitsland, is opgepakt voor de smokkel van 50 kilo xtc en de drug crystal meth. Ze werd tijdens een routinecontrole op de A3 bij Emmerich opgepakt.

De aanhouding is gemeld door de Duitse douane in een persbericht en is woensdagochtend aan De Telegraaf bevestigd door het Duitse openbaar ministerie in Kleef. Dat het om Madiea G. gaat wordt door haar Nederlandse advocaat bevestigd aan De Telegraaf. De raadsman komt vrijdag met een uitgebreide verklaring.

Aanvankelijk meldde de Duitse douane en politie dat de vrouw 27 was, maar dat is later gecorrigeerd, zo laat het OM weten. „Het klopt dat we een Nederlandse atlete hebben opgepakt. Ze zei dat ze in Duitsland was voor een wedstrijd”, aldus woordvoerder Hoppmann van het OM.

Bij binnenkomst vanuit Nederland werd de vrouw op de A3 bij Emmerich-Elten aangehouden. Ze had geen verboden goederen of contant geld ter waarde van meer dan 10.000 euro bij zich, antwoordde ze op de vraag van de agenten.

25 pakken drugs
De agenten geloofden haar niet en controleerden haar bagage. G. zei dat ze sportschoenen vervoerde in tassen en dozen in de kofferbak. De douanebeambten vonden echter 25 pakken met drugs in de auto met een waarde van zeker twee miljoen euro.

De atlete werd meteen aangehouden door de politie. Het Douane Opsporingsbureau in Essen voert verder onderzoek uit namens het Openbaar Ministerie in Kleef. G. zit nog steeds vast.

Persdag
De topatlete, die tijdens Europese en wereldkampioenschappen meerdere malen deel uitmaakte van de Nederlandse equipe, ontbrak onverwacht op de persdag op Papendal van de 4x100 meter op 27 juni jl.. Op 15 juni startte ze bij een wedstrijd in Genève op de 4x100 meter en zondag 16 juni startte ze nog in Marokko op de 400 meter. Sindsdien leek de atlete van Phanos uit Amsterdam van de aardbodem verdwenen.

Technisch directeur Ad Roskam bevestigde eerder al dat de familie van de atlete de Atletiekunie geïnformeerd had over haar absentie: „Enige tijd geleden werd ons gemeld dat Madiea vanwege persoonlijke redenen niet aanwezig kon zijn op de trainingen van het de estafetteteams en dat zij ook geen wedstrijden zou lopen. Bovendien vertelde de familie dat dit een tijd zou gaan duren. Wij zijn toen vanwege privacy-redenen niet verder gaan vragen en hebben het laten rusten.”

A-status
Op Papendal kwam vervolgens een geruchtenstroom op gang dat ze in een Duitse cel zat, bevestigde Roskam. „Wij zijn best wel ongerust en het heeft ook consequenties voor het estafetteprogramma.” G. kwalificeerde zich met haar teamgenoten 4x400 meter voor de wereldkampioenschappen atletiek, die eind september starten in Doha. Ze heeft een A-status en werkt niet naast haar topsportbeoefening.

Insiders typeren de atlete als ’ongelofelijk gedreven en met een scherp randje’ en een ’hardwerkende trouwe atlete die met hart en ziel volledig voor haar sport gaat’.

Op dezelfde dag werd overigens ook een medewerkster van het OM in Den Haag in Duitsland aangehouden. In de auto waarin zij reed, werden twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en tienduizend xtc-tabletten gevonden. De justitiemedewerkster werd opgepakt in de omgeving van Bonn in een auto die volgens het Duitse OM ’geprepareerd’ was voor de smokkel van drugs.

In de wagen zaten ook haar dochter (33) en schoonzoon (28). Het OM in Nederland heeft de medewerker van rechtswege inmiddels geschorst. Gedurende het onderzoek heeft ze geen toegang tot de werkplek en de systemen van het OM. Of er een verband bestaat tussen de zaak van de OM-medewerkster en die van de topatlete is vooralsnog onbekend.

Eerder deze week werd ook actrice Imanuelle Grives op het Belgische festival Tomorrowland opgepakt. Ze is daarmee de derde Nederlandse vrouw in korte tijd die in het buitenland is aangehouden vanwege drugsbezit. Zij hoort vrijdag in de Antwerpse raadkamer of haar aanhouding verlengd wordt.
User avatar
999
 
Posts: 47809
Joined: Thu Sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Thu Jul 25, 2019 12:33 pm

Voor eigen gebruik? :hypocrite.gif: :smallgrin.gif:

Dit is dus op basis van een tip of zo. De kans dat de politie je daar stopt is anders echt nul.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Cruijff » Tue Oct 01, 2019 1:02 pm

Sifan Hassan afgelopen weekend nog wereldkampioen 10.000 meter geworden, vandaag haar coach geschorst vanwege een aantal dopingovertredingen (geschorst voor 4 jaar)
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19879
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Atletiek-topic

Postby Iniesta » Tue Oct 01, 2019 1:25 pm

Tja, vind dit een echt onnozele beslissing van haar om bij die trainer te gaan. Was toen al enorm omstreden, als dit vervolgens gebeurt weet je dat het ook op jezelf afstraalt
Iniesta
 
Posts: 2948
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Thu Oct 03, 2019 8:34 pm

Ze kan inderdaad niet aanvoeren dat dit uit de lucht komt vallen.

Straks de halve finale 1500 meter. Dat zal geen enkel probleem zijn. Ik zie dat er weer lekker veel publiek aanwezig is. Echt een goed plan al die grote sportevenementen daar.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Cruijff » Thu Oct 03, 2019 9:19 pm

Marillion wrote:Ze kan inderdaad niet aanvoeren dat dit uit de lucht komt vallen.

Straks de halve finale 1500 meter. Dat zal geen enkel probleem zijn. Ik zie dat er weer lekker veel publiek aanwezig is. Echt een goed plan al die grote sportevenementen daar.


Jep, geweldig. Twee Arabische soepjurken en twaalf ingehuurde Jamaicanen op de tribune en dat is het wel zo'n beetje.
Maar wel een zak oliedollars.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19879
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Atletiek-topic

Postby wimpey » Sat Oct 05, 2019 7:09 pm

OMG! WAT goed! Wat een geweldige atlete! Wat een beestachtige vrouw! 3:10 minuut voorop en rammen! Iedereen kapot rennen! Kippenvel!
wimpey
 
Posts: 40227
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Sat Oct 05, 2019 8:51 pm

Prachtige zege inderdaad, wat een overmacht. En een nationaal record dus ook optimaal gepiekt in de finale. :biggthumpup.gif:

Net ook de estafette gezien. Als iedereen zo relaxed in het leven zou staan als Churandy Martina dan zou er nooit ergens oorlog zijn. Na diskwalificatie: "Ze zullen het wel goed gezien hebben".

Maar het onbetwiste hoogtepunt van de avond was china in de finale van de estafette bij de vrouwen. Kijk dat maar eens terug!
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby wimpey » Sat Oct 05, 2019 9:43 pm

Ja, als een groep Chinezen op Schiphol.

Je zou dat stokje pakken en die voorste er loeihard mee op dr kop slaan. Domme kip.
wimpey
 
Posts: 40227
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Atletiek-topic

Postby zeux » Sat Oct 05, 2019 11:13 pm

Marillion wrote:Prachtige zege inderdaad, wat een overmacht. En een nationaal record dus ook optimaal gepiekt in de finale. :biggthumpup.gif:

Net ook de estafette gezien. Als iedereen zo relaxed in het leven zou staan als Churandy Martina dan zou er nooit ergens oorlog zijn. Na diskwalificatie: "Ze zullen het wel goed gezien hebben".

Maar het onbetwiste hoogtepunt van de avond was china in de finale van de estafette bij de vrouwen. Kijk dat maar eens terug!


Niks gezien, dus wel nieuwsgierig. :-)

En Hassan, tja, denken jullie niet dat de verhalen gaan komen na dit sterke staaltje? Gezien haar coach?
Altijd lastig, maar als dit een Russin was geweest, zou de twijfel zeker toeslaan.
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring
User avatar
zeux
 
Posts: 20766
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:30 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Iniesta » Sun Oct 06, 2019 9:20 am

Gaan komen? Volgens mij gaat het al nergens anders over.
Normaal vind ik dat erg triest voor de sporter, hoe beter kr het doet, hoe meer er aan je getwijfeld wordt.
In dit geval heeft ze het gewoon over zichzelf afgeroepen. Dat die gast een keer gepakt zou worden, was al duidelijk toen ze ervoor koos om bij hem te trainen.
Iniesta
 
Posts: 2948
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Sun Oct 06, 2019 10:03 am

Natuurlijk zijn die verhalen en vraagtekens er. Die krijg je gratis bij de gemaakte keuze want hij was inderdaad al in opspraak.

Ze zal zelf wel weten wat haar prestatie waard is. Het was in ieder geval indrukwekkend. De combinatie van de 10.000 en 1500 lijkt me echt geweldig moeilijk om tegelijkertijd goed op te zijn.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby brigade zuid » Sun Oct 06, 2019 10:33 am

Ik vind haar toch wel heel overtuigend overkomen in interviews dat ze schoon is.
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 22636
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby raymon » Sun Oct 06, 2019 10:35 am

brigade zuid wrote:Ik vind haar toch wel heel overtuigend overkomen in interviews dat ze schoon is.


Ook volgens het anti dopingsbureau zijn de trainingsmethoden schoon sinds 2016, dus toen ze bij hem begon.
"De waarheid is een geheel van maatschappelijk geaccepteerde leugens"
User avatar
raymon
Site Admin & AT WC 2014 winner, Toto winner 16/17
 
Posts: 19690
Joined: Tue Sep 02, 2003 9:59 am
Location: St. Neots, UK

Re: Atletiek-topic

Postby Yopii » Sun Oct 06, 2019 12:28 pm

Dopingdiscussies zijn achterhaald, doping hoort er helemaal bij. Behalve bij onze schaatsers en andere Nederlandse atleten natuurlijk, die presteren op pindakaas. :smallgrin.gif:
Yopii
 
Posts: 5116
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Atletiek-topic

Postby brigade zuid » Sun Oct 06, 2019 3:16 pm

Als ik haar was zou ik ook gewoon bij dat Oregon Project blijven, over 10 maanden zijn de Spelen al.
brigade zuid
AT Toto winner 15/16
 
Posts: 22636
Joined: Mon Apr 26, 2004 10:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Ajax Rules » Sun Oct 06, 2019 4:12 pm

Yopii wrote:Dopingdiscussies zijn achterhaald, doping hoort er helemaal bij. Behalve bij onze schaatsers en andere Nederlandse atleten natuurlijk, die presteren op pindakaas. :smallgrin.gif:


Dit is het enige wat er over te zeggen valt? Dus iedereen gebruikt? En ook precies in dezelfde mate? Het lijkt mij dat er nog best wat valt te discussieren hoor.
Een wet is een mening met een wapen
Ajax Rules
 
Posts: 20904
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Iniesta » Sun Oct 06, 2019 8:11 pm

Ben ervan overtuigd dat er bijvoorbeeld diverse wielrenners tegenwoordig schoon zijn.
Iniesta
 
Posts: 2948
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Mon Oct 07, 2019 10:09 am

brigade zuid wrote:Als ik haar was zou ik ook gewoon bij dat Oregon Project blijven, over 10 maanden zijn de Spelen al.


Ze zal zeker doorgaan. De afweging dat dit slecht op haar zou gaan afstralen heeft ze al eerder gemaakt. Als dat een bezwaar was dan was ze niet aan dit traject begonnen.

Of ze schoon is? Geen flauw idee, ik steek wat dat betreft voor geen enkele sporter mijn handen in het vuur. Het is ook altijd zo'n lastige discussie. Stel dat ze daar in de begeleiding gebruik maken van een middel of methode die nu niet expliciet is verboden. Gebruik je dan doping?

Wat ik wel weet is dat sporters altijd de grens zullen opzoeken. Dat zit vast aan topsport en dat vragen wij als publiek ook van sporters. Het moet immers altijd harder, sneller, spectaculairder etcetera. En daar waar mensen de grens opzoeken gaan er ook mensen overheen. Als buitenstaander is het voor ons per individu echt niet te bepalen wie er wel of niet gebruikt. Hooguit kun je een gevoel hebben als iemand ineens veel beter presteert dan voorheen. Maar dat is natuurlijk geen enkele vorm van bewijs.

Ondanks de slechte locatie voor dit toernooi heb ik wel een paar mooie wedstrijden voorbij zien komen. Wat gaat het soms onvoorstelbaar snel.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Iniesta » Mon Oct 07, 2019 11:51 am

Het woord expliciet hierin suggereert dat er een grijs gebied zou zijn.
Volgens mij is het vrij helder, wat op de lijst staat is doping, staat het er niet op dan niet
Er valt geen puur inhoudelijke definitie te geven of een product nu wel of geen doping is.
Iniesta
 
Posts: 2948
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Marillion » Mon Oct 07, 2019 12:31 pm

Toch ben ik er vrij zeker van dat er producten bestaan die niet op de dopinglijst staan maar waar je wel beter van gaat presteren. Dat is in het verleden namelijk altijd zo geweest. Zo was epo ooit géén doping als je puur naar de lijst met verboden middelen keek. Toch is dat duidelijk iets anders dan een potje biologische pindakaas.

Vandaag is het geen doping, morgen of overmorgen misschien wel. Ik stel me zomaar voor dat zo'n Oregon Project, of een ander vergelijkbaar project, interesse heeft in die hoek.

Dat maakt het ook zo lastig om er een zwart/wit discussie van te maken. Wanneer gaat een sporter nou te ver? Want we verwachten met z'n allen wel dat ze er alles aan doen om zo optimaal mogelijk te presteren.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 26854
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Atletiek-topic

Postby Iniesta » Mon Oct 07, 2019 6:15 pm

Ga je beter presteren van een suikergelletje?

Wel of niet prestatiebevorderend is volgens mij geen definitie die werkbaar is.
daarom is wat mij betreft de enige werkbare definitie van doping of iets wel if niet op de lijst staat. Wat er niet op staat is geen doping en daarom legaal.
De verantwoordelijke instanties zullen wat mij betreft op basis van gezonheidsgevaar moeten bepalen of iets wel of niet als doping bestempeld moet worden.
Iniesta
 
Posts: 2948
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:52 pm

PreviousNext

Return to Overige Sporten

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna