ogame oyna
ogame oyna

Feyenoord

Hoe gaat het met de andere clubs in Nederland en Europa?

Moderator: mods

Re: Feyenoord

Postby mattie » Mon Mar 12, 2018 6:07 pm

LucaS wrote:Laat ze eerst maar eens van AZ zien te winnen als die de finale ook halen


Bewijs is gisteren geleverd door Higler.. Ze pakken gewoon die beker en puur door gunstige loting en het thuis publiek
Nog 2 wedstrijden en dan die schaal omhoog...
Op 5-5-2019 de eerste prijs pakken...
User avatar
mattie
AT WC 2010 winner, AT Toto winner 11/12, 14/15
 
Posts: 7595
Joined: Thu Jun 10, 2004 9:10 pm

Re: Feyenoord

Postby WP_Legend » Fri Mar 30, 2018 12:05 pm

User avatar
WP_Legend
 
Posts: 7697
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Feyenoord

Postby LucaS » Sun Apr 01, 2018 11:22 am

Hier trapt natuurlijk helemaal niemand in

Beursgang Feyenoord na bekerfinale'

De Rotterdamse voetbalclub heeft vergevorderde plannen voor een beursgang. IEX wist de hand te leggen op het conceptprospectus.
Feyenoord komt naar de beurs! De vergevorderde beursplannen lekten uit doordat enkele zakenbankiers een conceptprospectus lieten slingeren in de vernieuwde Rotterdamse Baja Beach Club. Een verslaggever van het Reformatorisch Dagblad vond het en stuurde het naar de financiële media.

In het uitgelekte conceptprospectus (in het bezit van IEX) vallen een aantal bijzondere zaken op, daarover straks meer. Belangrijkste reden van de uitgifte van de aandelen is de funding van het nieuwe Feyenoord-City project. Daarnaast volgt een stevige injectie in de spelersselectie van ca. €150 miljoen.

Uitstel maar geen afstel
Aanvankelijk was het de bedoeling de IPO eind maart/begin april door te voeren, maar door de matige belangstelling voor de andere drie beursgangen eind vorige maand is nu besloten een gunstiger moment af te wachten.

Dat moment zou zijn eind april, kort na de bekerfinale, die de Rotterdammers spelen tegen AZ. Op basis van de dan ontstane euforie zou de kans van slagen volgens een insider 'meer dan 100%' zijn. Wat er gebeurt bij verlies is niet helemaal duidelijk maar volgens een direct betrokkene is die kans klein: 'De laatste keer dat AZ een topper won stond Kees Kist nog in de basis.'

Er wordt nog getwijfeld aan welke beurs het aandeel (fondscode: FEY1) gelist gaat worden. Hoewel een notering aan het Damrak voor de hand ligt, wordt er hardop gedacht om het Feyenoord-aandeel aan de Londense beurs te noteren.

Dat zou dan weer te maken hebben met de antipathie van het Legioen jegens '020', of zoals een zegsman uit het Rotterdamse het verwoordde: 'het enige goede dat uit 020 komt is de trein naar Rotterdam.'

Sowieso zal er in Londen flinke belangstelling voor het aandeel zijn, de Britten hebben goed verdiend aan het aandeel Manchester United en, niet onbelangrijk, zowel Dirk Kuyt als Robin van Persie hebben in Engeland nog steeds een uitstekende naam.

'Gegarandeerde opbrengst'
De bedoeling van de Rotterdammers is maximaal €400 miljoen op te halen, met een eventuele extra opbrengst van 15%, de zogenaamde greenshoe. In totaal kan het opgehaalde bedrag dan oplopen tot €460 miljoen. De bandbreedte van de inschrijvingsprijs is momenteel €9-€11, maar het boek is al meermalen overtekend.

Daarbij is de plaatsing van de aandelen voor een groot deel gegarandeerd. De zogeheten Vrienden van Feijenoord, een clubje havenbaronnen dat de volkse voetbalclub een warm hart toedraagt, hebben zich reeds garant gesteld voor 20% van het totale pakket aandelen.

Ook wordt gefluisterd dat het Rotterdamse beursbedrijf HAL, dat ettelijke miljarden zielloos op de plank heeft liggen, een belang zou willen nemen. HAL kampt met een bovenmatige exposure naar olie en zou via deze investering de portefeuille meer willen diversifiëren.

Overigens werd er in de jaarcijfers van HAL, die afgelopen donderdag werden gepubliceerd (hier leest u de analyse op IEX-Premium) met geen woord over gerept, maar dat heeft natuurlijk te maken met geheimhoudingsverplichtingen.

De besteding van de miljoenen
De op te halen miljoenen worden in eerste instantie besteed aan Feyenoord City. Dat is het grote project waarmee de Rotterdamse club zich opnieuw op de kaart wil zetten. Die plannen kunt u gewoon op internet vinden onder www.feyenoord-city.nl.

iex
Afbeelding: De nieuwe locatie van de optiebeurs aan het Rokin.
Feyenoord City behelst een nieuw stadion met 63.000 zitplaatsen en moet het grootste stadion van Europa worden. De leiding mikt op één CL-finale in de drie jaar. Met wel het voorbehoud dat deze wens niet bewaarheid wordt wanneer de Rotterdammers zelf in de finale staan.

Naast het nieuwe stadion, waarvoor Heijmans en VolkerWessels in de race zijn (BAM schreef alleen in op de belendende parkeergarages) komen er twee woontorens met daaronder 120.000 m2 winkelruimte.

iex
Afbeelding: De strip: het nieuwe winkelwalhalla in Rotterdam, naast de nieuwe Kuip
Daarvoor is Wereldhave de gedoodverfde kandidaat. Navraag bij het vastgoedconcern leverde geen bevestiging op maar volgens een anonieme bron binnen het bedrijf 'zou dat goed kunnen', want 'wij willen nu eindelijk wel eens een keer vastgoed dat boven NAV gewaardeerd is.'

Investeringen in elftal
Uiteraard zullen er miljoenen besteed worden om de selectie te versterken. Met een vermeend budget van €150 miljoen kunnen de Rotterdammers naar hartelust shoppen. Een marketingexpert uit Rotterdam zei desgevraagd:' Zelfs Ronaldo is voor ons nu haalbaar. Het geld dat we voor hem betalen hebben we er met de verkoop van shirts en andere artikelen zo uit. En als Cristiano de Erasmusbrug ziet is ie verkocht. Er komt straks een cashflow op gang die zijn weerga niet kent.'

Andere namen die genoemd worden zijn Edson Cavani van PSG (hij zou ontevreden zijn daar) en er wordt zelfs gesproken over de komst van Arjen Robben. Robben zou familie hebben in de buurt van Blijdorp en de heflt van zijn voetbalgeld geinvesteerd hebben in Rotterdams winkelvastgoed, de zogenaamde 'Koopgoot'.

Oud-ajacieden in Rotterdam
Pikant is ook dat een aantal oud-ajacieden genoemd wordt als potentiele versterkers voor Feyenoord. Zo heeft Luis Suarez, nu 31, aangegeven in seizoen 2019/2020 graag de overstap te maken van Barcelona. Recent kocht hij al een groot appartement in gebouw The Muse omdat zijn vrouw veel vriendinnen heeft in Rotterdam.

Daarnaast zou zaakwaarnemer Raiola overwegen zijn pupil Justin Kluivert nog een paar jaar bij Feyenoord te laten spelen alvorens de overstap te maken maar het buitenland. De contractonderhandelingen met Ajax zitten, volgens Raiola, momenteel op dood spoor. Volgens Raiola kan Kluivert zich via de Rotterdamse deelname aan de Champions League beter in de kijker spelen bij zijn droomclub in Engeland.

Nieuw management
Om de omvorming tot een beursgenoteerd bedrijf te kunnen voltooien is eerst een andere managementstructuur nodig. Feyenoord zou een aantal oud-spelers op vitale plekken in het management willen zetten, net als Ajax dat de afgelopen tijd deed.

Grootste verrassing is dat zeer waarschijnlijk Dirk Kuyt na zijn afscheidswedstrijd als CEO wordt aangesteld. Kuyt zal de eerste jaren bijgestaan worden door Martin van Geel, zodat hij rustig het vak kan gaan leren. Als Hoofd IR (Investor Relations) zingt de naam van John De Wolf rond.

Onderling bij het bankensyndicaat doet al een nieuwe bijnaam van John de Wolf de ronde: 'De Wolf of Wall Street'. De Wolf heeft intern al laten weten korte metten te maken met 'de Bert Maalderinks van het financiele wereldje.'

Naar de Premier League?
Uiteraard zijn we als beursanalisten nieuwsgierig naar de outlook voor de komende jaren en de verwachtingen van het management. Ook daar staan een aantal opmerkelijke zaken in. Zo wil de club over vijf jaar permanent deelnemen aan de Champions League. Daar valt immers het grote geld te verdienen.

Daarnaast wordt er hardop nagedacht over deelname aan de Engelse voetbalcompetitie. Mocht dat lukken, dan is het helemaal kassa, want in Engeland krijgen de grote clubs elk jaar €200 miljoen aan tv-gelden.

Hoewel nu nog een utopie, moet de nieuwe treinverbinding van de NS, Eurostar, daar mogelijk aan bijdragen. Met Eurostar is Londen inmiddels in een klein uur te bereiken en volgens een bij de deal betrokken zakenbankier is dat 'beter te doen dan twee uur in de bus naar pakweg Roda of FC Groningen'.

Vergelijking Ajax-Feyenoord
Dan is het toch interessant om even de vergelijking met Ajax te maken. Mocht er gekozen worden voor het Damrak, dan hebben we straks twee beursgenoteerde voetbalclubs:


Ajax
Feyenoord
Aantal uitstaande aandelen 18,3 mln 57,5 mln
Free Float (vrij verhandelbare aandelen) 30% ca 70%
Zitplaatsen 52.000 63.000
Verwachte opbrengst uit seizoenkaarten 13 miljoen 16 miljoen
Beurswaarde 192 miljoen 460 miljoen
Voorkeursbehandeling kleine belegger
De bandbreedte die het bankensyndicaat hanteert ligt momenteel tussen de €9 en €11 en het boek is volgens betrokkenen al voor meer dan 200% gevuld. Groot kans dat daarmee de inschrijvingsprijs nog hoger uitkomt en in het grijze circuit in Londen in de pre-market schijnt al op €15-16 te worden gehandeld.

Het prospectus vermeldt verder dat er een voorkeursbehandeling komt bij de toewijzing van de aandelen voor de kleine belegger. Hoewel de bulk van de aandelen zal worden geplaatst bij grote institutionele beleggers wordt 10% van de te verkopen aandelen hiervoor gereserveerd.

Kleine particuliere beleggers krijgen de eerste 500 aandelen waarop zij inschrijven voor een vaste prijs van €10. Bij meer vraag wordt de rest naar rato toegewezen en wie meer dan 1000 aandelen afneemt krijgt daarbij een seizoenkaart cadeau.

Conclusie en advies
Voor de diversificatie aan het Damrak zou het mooi zijn als Feyenoord voor een listing in Amsterdam zou kiezen. Op basis van de winstcijfers zoals Feyenoord die voorspiegelt in het prospectus (alhoewel nog niet officieel bevestigd) komen we op een k/w van 25, wat aan de hoge kant is.

Gezien echter de groeiverwachtingen en de extra inkomsten die permanente deelname aan de CL-League opleveren, is een verdubbeling van de omzet binnen 3-5 jaar geen rare aanname. Daarmee zou de winst per aandeel in kunnen stijgen van €0,40 nu naar €0,85 in 2020.

Dat moet echter allemaal nog waargemaakt worden. De concurrentie is op dit moment dusdanig dat de stap naar die extra omzet weleens langer kan duren dan vooropgesteld. Op basis daarvan is een afwachtende houding gepast.

De zogenaamde hit-and-run beleggers kunnen natuurlijk sowieso inschrijven en de stukken op de dag van opening meteen weer verkopen met een mooie winst. We hopen binnenkort meer te kunnen vertellen over de exacte voorwaarden van de beursgang.

Bron: iexprofs.nl
“The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it.”
― Neil deGrasse Tyson
User avatar
LucaS
 
Posts: 49806
Joined: Tue Mar 09, 2004 1:13 pm
Location: Amsterdam

Re: Feyenoord

Postby LucaS » Sun Apr 01, 2018 11:22 am

Hier trapt natuurlijk helemaal niemand in

Beursgang Feyenoord na bekerfinale'

De Rotterdamse voetbalclub heeft vergevorderde plannen voor een beursgang. IEX wist de hand te leggen op het conceptprospectus.
Feyenoord komt naar de beurs! De vergevorderde beursplannen lekten uit doordat enkele zakenbankiers een conceptprospectus lieten slingeren in de vernieuwde Rotterdamse Baja Beach Club. Een verslaggever van het Reformatorisch Dagblad vond het en stuurde het naar de financiële media.

In het uitgelekte conceptprospectus (in het bezit van IEX) vallen een aantal bijzondere zaken op, daarover straks meer. Belangrijkste reden van de uitgifte van de aandelen is de funding van het nieuwe Feyenoord-City project. Daarnaast volgt een stevige injectie in de spelersselectie van ca. €150 miljoen.

Uitstel maar geen afstel
Aanvankelijk was het de bedoeling de IPO eind maart/begin april door te voeren, maar door de matige belangstelling voor de andere drie beursgangen eind vorige maand is nu besloten een gunstiger moment af te wachten.

Dat moment zou zijn eind april, kort na de bekerfinale, die de Rotterdammers spelen tegen AZ. Op basis van de dan ontstane euforie zou de kans van slagen volgens een insider 'meer dan 100%' zijn. Wat er gebeurt bij verlies is niet helemaal duidelijk maar volgens een direct betrokkene is die kans klein: 'De laatste keer dat AZ een topper won stond Kees Kist nog in de basis.'

Er wordt nog getwijfeld aan welke beurs het aandeel (fondscode: FEY1) gelist gaat worden. Hoewel een notering aan het Damrak voor de hand ligt, wordt er hardop gedacht om het Feyenoord-aandeel aan de Londense beurs te noteren.

Dat zou dan weer te maken hebben met de antipathie van het Legioen jegens '020', of zoals een zegsman uit het Rotterdamse het verwoordde: 'het enige goede dat uit 020 komt is de trein naar Rotterdam.'

Sowieso zal er in Londen flinke belangstelling voor het aandeel zijn, de Britten hebben goed verdiend aan het aandeel Manchester United en, niet onbelangrijk, zowel Dirk Kuyt als Robin van Persie hebben in Engeland nog steeds een uitstekende naam.

'Gegarandeerde opbrengst'
De bedoeling van de Rotterdammers is maximaal €400 miljoen op te halen, met een eventuele extra opbrengst van 15%, de zogenaamde greenshoe. In totaal kan het opgehaalde bedrag dan oplopen tot €460 miljoen. De bandbreedte van de inschrijvingsprijs is momenteel €9-€11, maar het boek is al meermalen overtekend.

Daarbij is de plaatsing van de aandelen voor een groot deel gegarandeerd. De zogeheten Vrienden van Feijenoord, een clubje havenbaronnen dat de volkse voetbalclub een warm hart toedraagt, hebben zich reeds garant gesteld voor 20% van het totale pakket aandelen.

Ook wordt gefluisterd dat het Rotterdamse beursbedrijf HAL, dat ettelijke miljarden zielloos op de plank heeft liggen, een belang zou willen nemen. HAL kampt met een bovenmatige exposure naar olie en zou via deze investering de portefeuille meer willen diversifiëren.

Overigens werd er in de jaarcijfers van HAL, die afgelopen donderdag werden gepubliceerd (hier leest u de analyse op IEX-Premium) met geen woord over gerept, maar dat heeft natuurlijk te maken met geheimhoudingsverplichtingen.

De besteding van de miljoenen
De op te halen miljoenen worden in eerste instantie besteed aan Feyenoord City. Dat is het grote project waarmee de Rotterdamse club zich opnieuw op de kaart wil zetten. Die plannen kunt u gewoon op internet vinden onder www.feyenoord-city.nl.

iex
Afbeelding: De nieuwe locatie van de optiebeurs aan het Rokin.
Feyenoord City behelst een nieuw stadion met 63.000 zitplaatsen en moet het grootste stadion van Europa worden. De leiding mikt op één CL-finale in de drie jaar. Met wel het voorbehoud dat deze wens niet bewaarheid wordt wanneer de Rotterdammers zelf in de finale staan.

Naast het nieuwe stadion, waarvoor Heijmans en VolkerWessels in de race zijn (BAM schreef alleen in op de belendende parkeergarages) komen er twee woontorens met daaronder 120.000 m2 winkelruimte.

iex
Afbeelding: De strip: het nieuwe winkelwalhalla in Rotterdam, naast de nieuwe Kuip
Daarvoor is Wereldhave de gedoodverfde kandidaat. Navraag bij het vastgoedconcern leverde geen bevestiging op maar volgens een anonieme bron binnen het bedrijf 'zou dat goed kunnen', want 'wij willen nu eindelijk wel eens een keer vastgoed dat boven NAV gewaardeerd is.'

Investeringen in elftal
Uiteraard zullen er miljoenen besteed worden om de selectie te versterken. Met een vermeend budget van €150 miljoen kunnen de Rotterdammers naar hartelust shoppen. Een marketingexpert uit Rotterdam zei desgevraagd:' Zelfs Ronaldo is voor ons nu haalbaar. Het geld dat we voor hem betalen hebben we er met de verkoop van shirts en andere artikelen zo uit. En als Cristiano de Erasmusbrug ziet is ie verkocht. Er komt straks een cashflow op gang die zijn weerga niet kent.'

Andere namen die genoemd worden zijn Edson Cavani van PSG (hij zou ontevreden zijn daar) en er wordt zelfs gesproken over de komst van Arjen Robben. Robben zou familie hebben in de buurt van Blijdorp en de heflt van zijn voetbalgeld geinvesteerd hebben in Rotterdams winkelvastgoed, de zogenaamde 'Koopgoot'.

Oud-ajacieden in Rotterdam
Pikant is ook dat een aantal oud-ajacieden genoemd wordt als potentiele versterkers voor Feyenoord. Zo heeft Luis Suarez, nu 31, aangegeven in seizoen 2019/2020 graag de overstap te maken van Barcelona. Recent kocht hij al een groot appartement in gebouw The Muse omdat zijn vrouw veel vriendinnen heeft in Rotterdam.

Daarnaast zou zaakwaarnemer Raiola overwegen zijn pupil Justin Kluivert nog een paar jaar bij Feyenoord te laten spelen alvorens de overstap te maken maar het buitenland. De contractonderhandelingen met Ajax zitten, volgens Raiola, momenteel op dood spoor. Volgens Raiola kan Kluivert zich via de Rotterdamse deelname aan de Champions League beter in de kijker spelen bij zijn droomclub in Engeland.

Nieuw management
Om de omvorming tot een beursgenoteerd bedrijf te kunnen voltooien is eerst een andere managementstructuur nodig. Feyenoord zou een aantal oud-spelers op vitale plekken in het management willen zetten, net als Ajax dat de afgelopen tijd deed.

Grootste verrassing is dat zeer waarschijnlijk Dirk Kuyt na zijn afscheidswedstrijd als CEO wordt aangesteld. Kuyt zal de eerste jaren bijgestaan worden door Martin van Geel, zodat hij rustig het vak kan gaan leren. Als Hoofd IR (Investor Relations) zingt de naam van John De Wolf rond.

Onderling bij het bankensyndicaat doet al een nieuwe bijnaam van John de Wolf de ronde: 'De Wolf of Wall Street'. De Wolf heeft intern al laten weten korte metten te maken met 'de Bert Maalderinks van het financiele wereldje.'

Naar de Premier League?
Uiteraard zijn we als beursanalisten nieuwsgierig naar de outlook voor de komende jaren en de verwachtingen van het management. Ook daar staan een aantal opmerkelijke zaken in. Zo wil de club over vijf jaar permanent deelnemen aan de Champions League. Daar valt immers het grote geld te verdienen.

Daarnaast wordt er hardop nagedacht over deelname aan de Engelse voetbalcompetitie. Mocht dat lukken, dan is het helemaal kassa, want in Engeland krijgen de grote clubs elk jaar €200 miljoen aan tv-gelden.

Hoewel nu nog een utopie, moet de nieuwe treinverbinding van de NS, Eurostar, daar mogelijk aan bijdragen. Met Eurostar is Londen inmiddels in een klein uur te bereiken en volgens een bij de deal betrokken zakenbankier is dat 'beter te doen dan twee uur in de bus naar pakweg Roda of FC Groningen'.

Vergelijking Ajax-Feyenoord
Dan is het toch interessant om even de vergelijking met Ajax te maken. Mocht er gekozen worden voor het Damrak, dan hebben we straks twee beursgenoteerde voetbalclubs:


Ajax
Feyenoord
Aantal uitstaande aandelen 18,3 mln 57,5 mln
Free Float (vrij verhandelbare aandelen) 30% ca 70%
Zitplaatsen 52.000 63.000
Verwachte opbrengst uit seizoenkaarten 13 miljoen 16 miljoen
Beurswaarde 192 miljoen 460 miljoen
Voorkeursbehandeling kleine belegger
De bandbreedte die het bankensyndicaat hanteert ligt momenteel tussen de €9 en €11 en het boek is volgens betrokkenen al voor meer dan 200% gevuld. Groot kans dat daarmee de inschrijvingsprijs nog hoger uitkomt en in het grijze circuit in Londen in de pre-market schijnt al op €15-16 te worden gehandeld.

Het prospectus vermeldt verder dat er een voorkeursbehandeling komt bij de toewijzing van de aandelen voor de kleine belegger. Hoewel de bulk van de aandelen zal worden geplaatst bij grote institutionele beleggers wordt 10% van de te verkopen aandelen hiervoor gereserveerd.

Kleine particuliere beleggers krijgen de eerste 500 aandelen waarop zij inschrijven voor een vaste prijs van €10. Bij meer vraag wordt de rest naar rato toegewezen en wie meer dan 1000 aandelen afneemt krijgt daarbij een seizoenkaart cadeau.

Conclusie en advies
Voor de diversificatie aan het Damrak zou het mooi zijn als Feyenoord voor een listing in Amsterdam zou kiezen. Op basis van de winstcijfers zoals Feyenoord die voorspiegelt in het prospectus (alhoewel nog niet officieel bevestigd) komen we op een k/w van 25, wat aan de hoge kant is.

Gezien echter de groeiverwachtingen en de extra inkomsten die permanente deelname aan de CL-League opleveren, is een verdubbeling van de omzet binnen 3-5 jaar geen rare aanname. Daarmee zou de winst per aandeel in kunnen stijgen van €0,40 nu naar €0,85 in 2020.

Dat moet echter allemaal nog waargemaakt worden. De concurrentie is op dit moment dusdanig dat de stap naar die extra omzet weleens langer kan duren dan vooropgesteld. Op basis daarvan is een afwachtende houding gepast.

De zogenaamde hit-and-run beleggers kunnen natuurlijk sowieso inschrijven en de stukken op de dag van opening meteen weer verkopen met een mooie winst. We hopen binnenkort meer te kunnen vertellen over de exacte voorwaarden van de beursgang.

Bron: iexprofs.nl
“The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it.”
― Neil deGrasse Tyson
User avatar
LucaS
 
Posts: 49806
Joined: Tue Mar 09, 2004 1:13 pm
Location: Amsterdam

Re: Feyenoord

Postby Wouter » Sun Apr 22, 2018 4:28 pm

De eerste trein is al gesloopt door Feyenoord-tokkies.
Wouter
 
Posts: 11625
Joined: Mon Jun 21, 2004 12:35 pm
Location: Rotterdam

Re: Feyenoord

Postby mattie » Sun Apr 22, 2018 5:13 pm

Wouter wrote:De eerste trein is al gesloopt door Feyenoord-tokkies.


En het veld is ook aardig beschadigd.. :drecul.gif:
Nog 2 wedstrijden en dan die schaal omhoog...
Op 5-5-2019 de eerste prijs pakken...
User avatar
mattie
AT WC 2010 winner, AT Toto winner 11/12, 14/15
 
Posts: 7595
Joined: Thu Jun 10, 2004 9:10 pm

Re: Feyenoord

Postby Javiskamp » Sun Apr 22, 2018 5:30 pm

Maar wel een cuppie over een kleine 2 uur
Javiskamp
 
Posts: 1603
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: Feyenoord

Postby De Dominee » Sun Apr 22, 2018 5:50 pm

En wat voor een, een gouden.
Face your fears and live your dreams, No Fear.
De Dominee
 
Posts: 1402
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:12 pm
Location: Alkmaar

Re: Feyenoord

Postby zeux » Sun Apr 22, 2018 6:17 pm

Klassegoal van Van Persie.
"Mensen worden door vraagtekens aan het denken gezet, niet door uitroeptekens." J.L. Heldring
User avatar
zeux
 
Posts: 20299
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:30 pm

Re: Feyenoord

Postby De Dominee » Sun Apr 22, 2018 6:20 pm

Is zelfs als hij slaapt nog de beste man van het veld.
Face your fears and live your dreams, No Fear.
De Dominee
 
Posts: 1402
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:12 pm
Location: Alkmaar

Re: Feyenoord

Postby Gaizka1985 » Sun Apr 22, 2018 7:28 pm

zeux wrote:Klassegoal van Van Persie.


Blijft een genot om naar te kijken!
Gaizka1985
 
Posts: 1330
Joined: Mon Apr 11, 2016 3:12 pm

Re: Feyenoord

Postby Jinne » Sun Apr 22, 2018 7:31 pm

Wat was de quotering voor een feyenoord zege vandaag? Moest je geld bijleggen? Totale losers bij AZ.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10233
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: Feyenoord

Postby Mr. Ajax » Sun Apr 22, 2018 8:06 pm

Gaizka1985 wrote:
zeux wrote:Klassegoal van Van Persie.


Blijft een genot om naar te kijken!


Eens. Als hij een beetje fit blijft is ie nog altijd met gemak de beste.
- Fiat Justitia Ruat Caelum -
Mr. Ajax
 
Posts: 11262
Joined: Fri Sep 26, 2003 3:32 pm

Re: Feyenoord

Postby Marillion » Sun Apr 22, 2018 8:24 pm

Dit kon er ook nog wel bij. Lekker seizoen zo alles bij elkaar.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 25924
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Feyenoord

Postby Wouter » Sun Apr 22, 2018 8:38 pm

Ik vond AZ ook wel opmerkelijk zwak. Het combinatiespel was vandaag vooral de bal sloom rondschuiven, vaak in de breedte ook nog.
Wouter
 
Posts: 11625
Joined: Mon Jun 21, 2004 12:35 pm
Location: Rotterdam

Re: Feyenoord

Postby Duke » Sun Apr 22, 2018 9:14 pm

Marillion wrote:Dit kon er ook nog wel bij. Lekker seizoen zo alles bij elkaar.


Lekker dan. Het 'Helemaal niets in Amsterdam' zal morgen wel door de kamer schallen. :excited.gif:
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
User avatar
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31341
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: Feyenoord

Postby Javiskamp » Sun Apr 22, 2018 9:49 pm

Nah... volgende week kampioen van de Juup en in Amsterdam is er ook een mooie rondvaart...

Niet zo negatief
Javiskamp
 
Posts: 1603
Joined: Tue Nov 01, 2016 9:45 pm

Re: Feyenoord

Postby WP_Legend » Sun Apr 22, 2018 11:36 pm

Eeuwig zonde dat z'n kraakbeen 5 jaar geleden al volledig weg was. Het was een heerlijke voetballer.
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 7697
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Feyenoord

Postby Toppie » Mon Apr 23, 2018 6:59 am

Ik mis Frank de Boer, voetbal niet om aan te zien, (nu ook niet) en 4 schalen gehaald achter elkaar. Het enige wat ze bij Ajax elke week aan schalen halen, is waarschijnlijk met dit weer met salade :blush.gif:
User avatar
Toppie
 
Posts: 9922
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

Re: Feyenoord

Postby Alexander » Mon Apr 23, 2018 10:37 am

Ik kan enorm genieten van Robin van Persie. Schitterende voetballer en van lef getuigend dat hij nog terug naar NL komt om hier te spelen. Ik hoop dat hij nog een jaar doorgaat.
Alexander
 
Posts: 7061
Joined: Wed Sep 24, 2003 5:19 pm

Re: Feyenoord

Postby Alexander » Tue May 15, 2018 8:56 am

Mooi dat Persie nog een jaar doorgaat. Leuk voor de NL competitie. Hopelijk houdt z'n lichaam het volgend jaar een beetje.
Alexander
 
Posts: 7061
Joined: Wed Sep 24, 2003 5:19 pm

Re: Feyenoord

Postby Gaizka1985 » Tue May 15, 2018 10:04 am

Top inderdaad, prachtige speler!

Al zou hij iedere wedstrijd 20 minuten meedoen wordt hij nog topscorer van de Eredivisie :drecul.gif:
Gaizka1985
 
Posts: 1330
Joined: Mon Apr 11, 2016 3:12 pm

Re: Feyenoord

Postby InnerHarbour » Wed May 16, 2018 6:50 am

Altijd al een onbeschrijfelijke nagemaakte engnek gevonden waar niets echt aan is. Ik ben blij dat hij nu eindelijk ook in het openbaar door de mand gevallen is.

Dirk Kuyt is gaan geloven in zijn eigen legende

COLUMNColumnist Sjoerd Mossou vindt dat Dirk Kuyt is gaan geloven in zijn eigen sprookje. 'Het enige wat er nog aan ontbreekt, is een standbeeld. Geboetseerd door Dirk Kuyt zelf.'

In één van de scènes in de documentaire ‘Kuyt’ zie je Dirk Kuyt trainen in zijn eigen fitnessruimte, thuis in Katwijk. Het meest fascinerende detail hangt aan de muren.

Vanaf zijn fitnessapparaat kijkt Dirk Kuyt uit op een reusachtige foto van – echt waar - Dirk Kuyt.

De documentaire ‘Kuyt’ ging in september al groots in première. Vorige week volgde er een fototentoonstelling in Noordwijk, waarop allemaal foto’s zijn te zien van Dirk Kuyt, mede mogelijk gemaakt door de foundation van Dirk Kuyt.

Deze week was er het boek ‘Kuyt, het geloof in succes'. Volgende week is er een grote afscheidswedstrijd, ofwel de ‘Dirk Kuyt Testimonial’. Detail: die wedstrijd is niet georganiseerd door Feyenoord, maar door Wasserman, het management van Dirk Kuyt. (Er zijn nog kaarten, maar ze zijn wel tamelijk duur.)

Even voor de goede orde: het verhaal van Dirk Kuyt, geschreven op 14 mei 2017, is en blijft één van de mooiste sportverhalen van deze eeuw. Die hattrick tegen Heracles, de hele weg ernaartoe, het decor en de historische context. Het zal altijd een fenomenale, ongekende prestatie blijven.

Dat Feyenoord tot de komst van Dirk Kuyt een onprofessioneel zooitje was, zoals Kuyt in zijn nieuwste boek beweert, en dat hij hoogstpersoonlijk voor een mentaliteitsverandering zorgde: tot op zekere hoogte wil ik dat nog best geloven.

Dat hij daar in zijn boek heel uitgesproken over is: prima. Hulde. Liever een boek zonder concessies dan eeuwig meel in de mond.

Maar onmiskenbaar heeft het afgelopen jaar ook iets anders duidelijk gemaakt. Namelijk dat Dirk Kuyt stilaan is gaan geloven in zijn eigen legende, in zijn eigen sprookje, in zijn eigen onmetelijke grootheid. Dirk Kuyt is niet meer in staat zichzelf ook maar enigszins te relativeren.

In plaats van dit seizoen even bescheiden de schaduw op te zoeken, in het belang van de club Feyenoord, nam Dirk Kuyt letterlijk vanaf de eerste competitiewedstrijd plaats op het balkon van zijn eigen skybox, nota bene pontificaal naast Vak S.

Iedere thuiswedstrijd liet hij zich daar bejubelen en toezingen, als een soort Keizer Nero in een Romeins Amfitheater. Toen laatst heel jolig een bal naar hem werd toegegooid, was Dirk niet te bescheiden om prompt de show te stelen. Terwijl zijn oud-ploeggenoten op het veld nog een wedstrijd speelden, kuste Dirk theatraal de bal. Hij zwaaide en hield de bal boven zijn hoofd, badend in een warm bad van gejuich.

Een carrière lang bewaakte Dirk Kuyt zijn imago van de onbaatzuchtige, bescheiden teamspeler. Die act leidde bij insiders en ploeggenoten al langer tot ergernis, maar binnen een jaar verwoestte Kuyt dat beeld hoogstpersoonlijk, voor iedereen zichtbaar en op onbegrijpelijke wijze.

Niet met één egotripje, maar met een complete reeks van egotrips. Zelfkikkend zoals dat nooit eerder is vertoond, en terloops ook nog even zijn trainer Giovanni van Bronckhorst slachtofferend, hem neerzettend als een kneusje in de schaduw van de Grote Dirk.

Het enige wat er nog aan ontbreekt, is een musical, vanzelfsprekend met Dirk Kuyt in de hoofdrol. Oh ja, en een standbeeld. Geboetseerd door Dirk Kuyt zelf.

YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20353
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Feyenoord

Postby Marillion » Wed May 16, 2018 9:43 am

Veel enger dan dominee Dirk ga je ze niet vinden.

Nu ook, nog even Van Bronckhorst afbreken vlak voor die afscheidswedstrijd. Volgens mij had z'n trainer gewoon gelijk want ze zijn kampioen geworden. Mede door hem op de bank te zetten.
Nil volentibus arduum
User avatar
Marillion
Site Admin
 
Posts: 25924
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Feyenoord

Postby Thijs » Wed May 16, 2018 2:32 pm

Ook dat boek van hem, uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam. Kon ie blijkbaar ook niet mee omgaan, want hij heeft op het boek 'Nieuw Rotterdam' laten zetten.

Wat een ongelofelijke weggooier die vent.
Don't worry 'bout a thing...cause every little thing gonna be alright!
Thijs
Site Admin & Toto winner WC 2010
 
Posts: 13144
Joined: Sun Sep 28, 2003 6:24 pm
Location: Amsterdam

PreviousNext

Return to De Eredivisie, Eerste Divisie en Europees

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna