ogame oyna
ogame oyna

Ajax O19 (Voorheen A1)

Alles over de toekomstige Godenzonen; de jeugd.

Moderator: mods

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Mr. Ajax » Wed May 29, 2019 7:51 pm

Taylor komt er wel hoor. Mooie speler, los van zijn goals vandaag.
- Fiat Justitia Ruat Caelum -
Mr. Ajax
 
Posts: 11810
Joined: Fri Sep 26, 2003 3:32 pm

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Toppie » Sat Jun 01, 2019 1:45 pm

Yes 1-0 Bryan
User avatar
Toppie
 
Posts: 10065
Joined: Tue Feb 24, 2004 5:43 pm

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby kruifie » Sat Jun 01, 2019 2:33 pm

2-0 Ünüvar! Wat een baasje is dat toch :onfire.gif:
User avatar
kruifie
 
Posts: 323
Joined: Fri Apr 09, 2010 3:38 pm
Location: Brielle

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Duke » Sat Jun 01, 2019 3:01 pm

En afgelopen, na een minuut of 9 blessuretijd, 2-0 gebleven.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
 
Posts: 31557
Joined: Mon Apr 19, 2004 10:09 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Yopii » Mon Jun 03, 2019 2:17 pm

Ajaciedjuh wrote:Het is het hele seizoen al niet bijzonder. Wel worden er veel spelers doorgeschoven, dus individuele ontwikkeling staat voorop.


Natuurlijk, maar bepaalde basisfouten moet je juist in de jeugd verbieden. Verdedigers die elkaar breedteballen toeschuiven, bweh. :1evil.gif: Een verdediger die dat een paar keer achter elkaar doet, zou ik er meteen uithalen. En zet die middenvelders maar eens achterin, dan voelen ze hoe het is als er niemand aanspeelbaar is.

Hebben jullie trouwens de reactie van Kuyt meegekregen, na (het restant van) de kampioenswedstrijd? Wat een sukkel, zeg!
Yopii
 
Posts: 5061
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Lionel » Mon Jun 03, 2019 2:18 pm

Yopii wrote:
Ajaciedjuh wrote:Het is het hele seizoen al niet bijzonder. Wel worden er veel spelers doorgeschoven, dus individuele ontwikkeling staat voorop.


Natuurlijk, maar bepaalde basisfouten moet je juist in de jeugd verbieden. Verdedigers die elkaar breedteballen toeschuiven, bweh. :1evil.gif: Een verdediger die dat een paar keer achter elkaar doet, zou ik er meteen uithalen. En zet die middenvelders maar eens achterin, dan voelen ze hoe het is als er niemand aanspeelbaar is.

Hebben jullie trouwens de reactie van Kuyt meegekregen, na (het restant van) de kampioenswedstrijd? Wat een sukkel, zeg!

Eens.

Hahaha die Kuyt... die spelers waren zo aangeslagen :excited.gif: :excited.gif:
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 37037
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby InnerHarbour » Sat Jun 08, 2019 8:28 am

Ajax en Heitinga nodigden harde kern uit voor mini-Klassieker

De harde kern die voor ongeregeldheden zorgde waardoor Ajax Onder 19-Feyenoord Onder 19 op 25 mei werd gestaakt, was uitgenodigd door John Heitinga, trainer van het Ajaxteam, ex-international én icoon van de harde kern.

Bas Soetenhorst en Paul Vugts 08-06-19, 07:00 AD.nl

Ajax en Onder 19-trainer John Heitinga vonden het een goed idee als enkele honderden fanatieke supporters op jeugdcomplex De Toekomst voor sfeer zouden zorgen bij de kampioenswedstrijd van twee weken geleden. De voorwaarde was uiteraard dat ze zich zouden gedragen. De politie was akkoord mits maatregelen werden genomen, zoals inzet van tientallen stewards. Het plan bleek naïef en werd hard afgestraft.

Familie en vriende
Uit vrees voor geweld mogen bij wedstrijden tussen de eerste elftallen van Ajax en Feyenoord al jaren geen uitsupporters komen. Nadat Feye­noord een paar dagen voor de wedstrijd van 25 mei van Ajax had vernomen dat ook leden van de harde kern zouden komen, besloten de Rotterdammers alleen familieleden en vrienden van de jeugdspelers en begeleiders mee te ­nemen. Directeur Jan de Jong en technisch directeur Martin van Geel bleven thuis. Ze wilden niet als een rode lap op een stier werken.

De wel aanwezige Rotterdamse aanhang moedigde hun elftal tijdens een schaarse aanval voor het eerst luider aan, na 33 minuten. Toen vanuit het Rotterdamse publiek een provocerend gebaar volgde, stormden Amsterdamse hooligans op hen af. Er vielen geen gewonden, maar de ontzetting bij Feyenoord was groot. Een Rotterdamse bron: “Er is een erecode geschonden. Van spelers en hun familie blijf je af.”

Toegesnelde beveiligers, trainer Heitinga en zijn Rotterdamse evenknie Dirk Kuyt sprongen tussenbeide. Ook Kuyts vrouw en kinderen werden belaagd. Dat blijkt uit een reconstructie door deze krant. Als geliefde oud-speler wordt Heitinga door de harde kern doorgaans als held vereerd. Hij dacht voldoende invloed te hebben om een paar honderd van de fanatiekste supporters onder strikte afspraken toe te laten.

De politie ging akkoord op voorwaarde dat Ajax en Heitinga de genodigde Ajaxfans op het hart zouden drukken dat ze voor een positieve sfeer moesten zorgen. Ajax ging ervan uit dat de harde kern het bij luidruchtig aanmoedigen zou laten. Volgens Ajax en de politie was Feyenoord akkoord over de omstandigheden waaronder zou worden gespeeld.

De politie ontbrak vanwege vaste afspraken. “Uitgangspunt is dat we geen politie inzetten bij jeugdwedstrijden van Ajax of bij de amateurs,” zegt hoofd woordvoering Jean Fransman.

Intimiderend
Het ging die zaterdagmiddag meteen mis. Al kort voor de aftrap van ‘de mini-klassieker’ werd intimiderend geslagen op de dug-out, waarin jeugdspelers en leden van de technische staf van Feyenoord zaten. Er werd geschreeuwd. De tientallen stewards reageerden nauwelijks.

Dat de voorhoede van de hooligans de Feyenoorddelegatie na de eerste kansrijke counter ­belaagde, kwam niet als donderslag bij heldere hemel. Maar de politie werd niet alsnog gealarmeerd.

Nadat de wedstrijd definitief was gestaakt (Feyenoord wilde alleen verder spelen als de hooligans zouden vertrekken, een eis waaraan Ajax niet kon voldoen), wilden de pakweg 150 Rotterdamse toeschouwers, onder wie kinderen, snel de bussen in. Tientallen Ajaxhooligans hingen daar dreigend rond. Eén of twee probeerden zelfs een Feyenoordbus binnen te komen. Stewards die Feyenoord zelf voor de zekerheid had meegenomen uit Rotterdam – acht plus een chef in plaats van de gebruikelijke twee – konden dat ternauwernood te voorkomen.

Feyenoord besloot na de gestaakte wedstrijd dat ‘de normalisering’ rond de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord wordt opgeschort: ook komende seizoenen zijn Ajaxsupporters niet welkom in De Kuip. Dat deze wedstrijd een testcase was, ‘wisten alle partijen tevoren’, aldus de politie.

Rutger Arisz
Anderhalve week na de gestaakte kampioenswedstrijd van Onder 19 meldde Ajax dat opera­tioneel directeur Rutger Arisz – als rechterhand van algemeen directeur Edwin van der Sar verantwoordelijk voor de jeugdwedstrijd – per 1 juli vertrekt, ondanks zijn contract tot 2021.

Ingewijden zeggen dat de gestaakte wedstrijd de directe aanleiding is voor Arisz’ aftocht. Ajax bevestigt dat niet. De verklaring die Van der Sar uren na de ongeregeldheden op De Toekomst naar buiten bracht, waarin staat dat Ajax het gebeurde ­‘natuurlijk afkeurt’, wordt zowel in Rotterdam als Amsterdam als slappe hap gezien.

Tal van betrokkenen vinden dat hij schande had moeten spreken van het voorval en harde maatregelen had moeten aankondigen. Ajax zegt het beeld te hebben willen bijstellen als zou zich een veldslag hebben afgespeeld (zie kader).

Alsnog kampioen
De politie betreurt het dat ‘overleg met de harde kern’ door Ajax kennelijk geen garanties oplevert dat het rustig blijft bij jeugdwedstrijden. “Nadat John Heitinga als coach de wens had uitgesproken leden van de harde kern uit te nodigen omdat hij sfeer wilde hebben, hebben wij gezegd dat het kon als er geen supporters van Feyenoord zouden komen en andere strenge ­afspraken zouden worden nageleefd,” zegt hoofd woordvoering Jean Fransman.

“Uiteraard was het uitgangspunt dat iedereen zich diende te gedragen, met in het achterhoofd de wens Ajax-Feyenoord te normaliseren. Familieleden van de Feyenoordspelers moesten wél hun kinderen kunnen aanmoedigen, op een apart deel van de tribune met extra stewards ter beveiliging.”

Het gesprek tussen Ajax, Heitinga en de harde kern over die voorwaarden, gaf de politie ‘alles overziend’ voldoende vertrouwen. Fransman: “Terugkijkend is de conclusie dat het blijkbaar toch niet gaat, zo’n overleg met de harde kern.”

Dat betekent niet dat de politie een volgende keer wél zal komen. “Het is al erg genoeg dat we soms bij Jong Ajax moeten opdraven. Anders moet het maar niet op De Toekomst of überhaupt niet. De maatschappelijke kosten zijn ­anders echt te hoog.”

Op 1 juni werd Ajax Onder 19 alsnog kampioen door een 2-0-overwinning op Feyenoord achter de gesloten deuren van De Toekomst.

Reactie Ajax: ‘Doel was wat aanmoediging’
Ajax laat in een reactie op dit ­artikel weten dat het uiteraard niet John Heitinga’s bedoeling was hooligans uit te nodigen. De ­ex-international dacht dat het team ‘wel wat aanmoediging kon gebruiken’.

Hooligans die aantoonbaar over de schreef zijn gegaan, krijgen een stadionverbod, benadrukt Ajax. De man die op de dug-out sloeg én naar Feyenoord-trainer Dirk Kuyt spuugde, zoals op ­camerabeelden is te zien, ‘is inmiddels geïdentificeerd’ en kan die maatregel verwachten.

Feyenoord was ingelicht over de komst van 300 Ajaxsupporters. Om de orde te bewaken waren ‘ruim vijftig’ beveiligers ingeschakeld, onder wie een hondengeleider met ‘vuurwerkhond’.

De vraag hoe Heitinga terugkijkt op het gebeurde, kan Ajax niet beantwoorden doordat hij in het buitenland verbleef en gistermiddag niet bereikbaar was.

De verklaring van algemeen ­directeur Edwin van der Sar na de gestaakte wedstrijd was ‘aan de late kant’, omdat beide clubdirecties hadden afgesproken niet te reageren. Uiteindelijk moest Van der Sar wel met een verklaring komen – aldus Ajax – omdat vragen bleven komen. “Inhoudelijk hinkten we op twee gedachten,” zegt Ajaxwoordvoerder Arjan Duijnker. ”De ­gebeurtenissen zijn op geen enkele manier goed te praten, maar er ontstond in de media een beeld van een ware veldslag. Terwijl de situatie gelukkig door tussenkomst van beveiliging, stewards en de trainers in de kiem gesmoord was.”

De vraag of operationeel directeur Rutger Arisz mede vanwege de ongeregeldheden vertrekt bij Ajax, wil de club niet beantwoorden. “Over Arisz’ vertrek heeft Ajax een persbericht ­gestuurd, daarbij willen we het graag laten.”
YNWA
User avatar
InnerHarbour
 
Posts: 20534
Joined: Fri Sep 19, 2003 1:09 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Mano » Tue Jun 11, 2019 12:02 pm

Wat te vinden van Brobbey?

Hij scoort aan de lopende band maar zou hij dat ook doen in een Ajax 1? :confused.gif:
Als ik zijn goals bekijk, scoort hij veel op kracht (sterker dan zijn directe tegenstander) maar dat verschil verliest hij in het eerste. Ik vind hem niet uitblinken in technische vaardigheden. Wordt het niet een Sierhuis 2?
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 6096
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Ajaciedjuh » Tue Jun 11, 2019 12:26 pm

Dat is natuurlijk altijd de vraag, maar hij heeft wel een aantal interessante kwaliteiten> fysiek sterk, snel, oog voor zijn medespelers en scorend vermogen. Ondanks dat hij nog relatief eenvoudige kansen vaak mist, scoort hij zijn hele jeugd al veel goals.

Volgend jaar maar in JA zijn wedstrijden laten spelen, dan kun je meteen zien of hij tegen fysiek sterkere tegenstanders dit ook kan brengen.
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."
User avatar
Ajaciedjuh
 
Posts: 20956
Joined: Thu May 20, 2004 11:16 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby WP_Legend » Tue Jun 11, 2019 12:26 pm

Sierhuis is beter.
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 7912
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby wimpey » Tue Jun 11, 2019 1:09 pm

WP_Legend wrote:Sierhuis is beter.


Yeah right...

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind Brobbey zeer getalenteerd. Hij is een van die spelers (zoals Lukaku) die altijd een fysiek voordeel zal hebben, ook bij de senioren.

Kop- en sprongkracht vrijwel ongeëvenaard. Kan met beide voeten afronden en hij is ondanks dat enorme lichaam snel. En heeft ook oog voor medespelers. Ik zie 'm wel spits van Ajax-1 worden eigenlijk.
wimpey
 
Posts: 39969
Joined: Fri Sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Peter » Tue Jun 11, 2019 2:01 pm

Vind z'n functionele techniek niet top, hoor. Ben heel benieuwd of hij het daarmee redt.
User avatar
Peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
 
Posts: 42902
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:08 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Lionel » Tue Jun 11, 2019 2:13 pm

Mano wrote:Wat te vinden van Brobbey?

Hij scoort aan de lopende band maar zou hij dat ook doen in een Ajax 1? :confused.gif:
Als ik zijn goals bekijk, scoort hij veel op kracht (sterker dan zijn directe tegenstander) maar dat verschil verliest hij in het eerste. Ik vind hem niet uitblinken in technische vaardigheden. Wordt het niet een Sierhuis 2?

Want hij stopt dan met groeien en de rest groeit wel lekker door?
IK GELOOF!!!!!!
Lionel
 
Posts: 37037
Joined: Fri Sep 26, 2003 12:35 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Mano » Tue Jun 11, 2019 9:31 pm

Nee maar hij is dan 20 en de tegenstanders zijn dan 25+
Dan is het fysieke verschil zoals nu onder 19 een heel stuk minder.

Dolberg liep ook iedereen omver maar niet in Ajax 1.
Hi heeft techniek, helaas verstopt ie dat

Ik denk dat niet dat hij het Lukaku voordeel behoudt
Hoe lang is hij eigenlijk?
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!
Mano
 
Posts: 6096
Joined: Wed Jul 21, 2004 2:29 pm
Location: Amsterdam

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby WP_Legend » Tue Jun 11, 2019 9:42 pm

Collins John had dat ook in de jeugd..
User avatar
WP_Legend
 
Posts: 7912
Joined: Wed Sep 17, 2003 8:44 pm
Location: Perth

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Giacomo Puccini » Wed Jun 12, 2019 5:31 am

Wanneer is bij Ajax de laatste topspits vanuit de opleiding doorgebroken, Patrick Kluivert? Pijnlijk hoor.
Ajax!
User avatar
Giacomo Puccini
 
Posts: 5940
Joined: Tue Mar 07, 2006 10:28 pm
Location: Breda

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Jinne » Wed Jun 12, 2019 5:57 pm

Elders in de Eredivisie was de spoeling ook dun. Alleen Huntelaar en Van Persie. Waarbij Van Persie in eerste instantie ook geen spits was.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10451
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Cruijff » Wed Jun 12, 2019 6:12 pm

Als jij Huntelaar wél een internationale topspits vindt, dan vind je Van Nistelrooij geen internationale topspits?
Makaay?
Denk dat er nog wel een aantal zijn.
Cruijff
AT Toto winner 14/15
 
Posts: 19709
Joined: Tue Jan 31, 2006 12:06 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Jinne » Wed Jun 12, 2019 6:51 pm

Die zijn van zelfde bouwdatum of zelfs eerder. Daarom niet meegerekend.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10451
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Dubbel » Fri Jun 14, 2019 8:34 pm

WP_Legend wrote:Collins John had dat ook in de jeugd..

Even opgezocht wie dit ook weer was. Geen hoogvlieger. Levert wel een aardig inkijkje op in de wereld van dusdanig marginale clubs dat je er als afdankertje van NEC nog terecht kunt. Eindigend in Pittsburgh dat in de competitie tegen het tweede van het Atlanta van Frank de Boer uitkomt.

2002–2004 FC Twente
2004-2009 Fulham FC
2007–2008 Leicester City
----- 2008 Watford FC
2008–2009 N.E.C.
----- 2009 KSV Roeselare
2010 Chicago Fire
2010–2011 Qäbälä PFK
2011–2012 Mes Sarcheshmeh
----- 2012 Gençlik Gücü SK
2012–2013 Barnet FC
----- 2013 Piast Gliwice
----- 2013 Piast II Gliwice
2014 Pittsburgh Riverhounds
User avatar
Dubbel
AT EC 2012 winner
 
Posts: 8118
Joined: Mon Nov 10, 2003 1:47 pm

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby elliquido » Wed Jun 19, 2019 8:13 am

WP_Legend wrote:Collins John had dat ook in de jeugd..


Brutil hose
NOOIT meer Seedorf a.u.b.
User avatar
elliquido
 
Posts: 5480
Joined: Tue Feb 10, 2004 5:03 pm

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Jinne » Wed Jun 19, 2019 8:48 am

Kwame Quansah scoorde ze ook heel makkelijk. Daarna niet meer, maar toen werd ie ook DM.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!
User avatar
Jinne
Site Admin
 
Posts: 10451
Joined: Mon Sep 22, 2003 11:05 am
Location: Amsterdam, Holland

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Yopii » Thu Jun 20, 2019 4:27 pm

Jinne wrote:Kwame Quansah scoorde ze ook heel makkelijk. Daarna niet meer, maar toen werd ie ook DM.


Haha, die was járen ouder dan de rest. Een volwassen man tussen de kinderen.

OT: bij Ajax zijn ze gek met Brobbey, maar ik zie het niet zo. Hij doet alles op kracht.
Yopii
 
Posts: 5061
Joined: Sun Nov 06, 2016 10:14 am

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby Mr. Ajax » Tue Aug 27, 2019 11:58 am

O19 een paar dagen geleden met 3-4 onderuit gegaan in een oefenpotje tegen Rangers. Maar wat kan die Unuvar ge-wel-dig voetballen. Echt smullen.
- Fiat Justitia Ruat Caelum -
Mr. Ajax
 
Posts: 11810
Joined: Fri Sep 26, 2003 3:32 pm

Re: Ajax O19 (Voorheen A1)

Postby elliquido » Tue Aug 27, 2019 12:45 pm

Zit ie al bij raiola?
NOOIT meer Seedorf a.u.b.
User avatar
elliquido
 
Posts: 5480
Joined: Tue Feb 10, 2004 5:03 pm

PreviousNext

Return to De Jeugd

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

ogame oyna